Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ulubiona rasa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

#101 RodneyMcKey

RodneyMcKey

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 13.01.2010 - |16:49|

Moim skromnym zdaniem najlepszą rasą Stargate są Pradawni. Są super zaawansowani technologicznie, zostawili nam super zabawki(Atlantyda, Dakara, i oczywiści Gwiezdne Wrota), i wogóle są super :D ode mnie 10!!! :D
  • 0

#102 igut214

igut214

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoKraków

Napisano 13.01.2010 - |21:45|

Zgadzam się z RodneyMcKay. Moja ulubiona rasa to także pradawni. Podoba mi się to, że doszli do ascendencji i jak ją przejdą to w ogóle są nieuchwytni B) . Też bym tak chciała :) . Poza tym to przecież oni zbudowali Gwiezdne Wrota, więc za to ogromny plus. Na drugim miejscu są Asgardczycy. Uwielbiam w nich to,że wyglądają jak typowi kosmici czyli małe, szare ludziki :P . Mają też extra statki i tak ich wiązka transportowa. I jak tu ich nie lubić? Poza tym gdy mają naprawdę duży problem (no cóż tutaj to w sumie ludzie mieli problem-To był 3-ci sezon Atlantisów-gdy odkryli planetę z drugą Atlantydą, która pobierała energię geotermiczną, czyli z wulkanu, na którym miasto to stało). Później są Wraith. Za to, że są kosmicznymi wampirami ;) i za Todda, który jest "trochę" nerwowy :P .
  • 0
"Tęsknię za lasem, uświadomił sobie Leiard. Tęsknię za życiem w spokoju. Za sercem i umysłem, których nie drąży zamęt. Za bezpieczeństwem" -- ("Kapłanka w bieli" - str. 363).

#103 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 13.01.2010 - |22:06|

Ja bym to ujął tak. Pradawni może byli fajną (nie mówię że najlepszą) rasą przed ascendencją. Potem stali się niemal wszechpotężni i schowali się na jakimś za[beeep]u w galaktyce gotowi się przyglądać śmierci miliardów istnień w myśl swojej zasady o nieingerencji w życie galaktyki. Sweet.
  • 0
don't try

#104 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 13.01.2010 - |23:37|

Ja pradawnych postrzegam jako zaawansowanych ewolucyjnie i mających dostęp do ogromnej wiedzy idiotów o wybujałym ego. Każde spotkanie (zazwyczaj w Atlantis) z pradawnymi wykazywało, że są bardzo ciężcy w obyciu, a zazwyczaj zachowują się jak zwykli ludzi. Zaś po ascendencji jakby złapali jakąś równowagę, ale w związku z tym schowali swe niematerialne głowy w piasek i postanowili nie robić NIC.
Zasadniczo poza nielicznymi wyjątkami (najczęściej byli to pradawni-buntownicy) takimi jak Oma Desala, Merlin (po descendencji), Athar, Janus czy może Orlin o pradawnych jako całości, zarówno tych z przeszłości jak i obecnych ascendentów, mam bardzo złe mniemanie.
  • 0

#105 wisniam

wisniam

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 03.10.2010 - |17:35|

Lubię Re' tu. Są tacy ładni :P
  • 0

#106 wojciks5

wojciks5

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 06.10.2010 - |19:01|

wisniam, powinieneś pomyśleć o karierze archeologa....
  • 0

#107 Ananke

Ananke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.12.2010 - |00:00|

Kogo najbardziej lubię? Goa'uld i Wraith. :D Moi absolutni faworyci.
Kręci mnie jakoś idea węża w mózgu, cała ta otoczka wokół relacji nosiciel-symbiont. To musiałoby być niesamowite, zwłaszcza jeśli ma się z symbiontem dobre relacje, jakie budowali Tok'Ra. Po prostu magia. Od kiedy byłam małą dziewczynką chciałam mieć węża w mózgu. :>

No i Wraith... Cudy, po prostu cudy "natury". Od dziecka kręci mnie idea wampiryzmu (nie, nie Tłajlajtowego). Lubię ten temat, lubię Vlada od Pala i jego ojca co się Diabłem zwał... Ale przechodząc do sedna - Wraith są dla mnie taką odpowiedzią na wampiryzm. Żerują na ludziach, mają egzotyczną, kosmiczną urodę, w większości śliczne białe włosy i piękny kolor skóry. To, że są "tymi złymi" sprawia tylko, że lubię ich bardziej. To do nich pasuje i choć nie zawsze ich postępowanie mi się podobało, nie zawsze było logiczne - to gorąco im cały czas kibicowałam.
  • 0

Dołączona grafika
Może lubię na Ciebie patrzeć
i wyobrażać sobie jak smakujesz?

Nakarm psa z Szerlokiem - KLEMENS

#108 Gally

Gally

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 07.12.2010 - |17:52|

Złowrogie błyszczenie oczyma jakoś zawsze bardziej mnie bawiło niż pozwalało wczuć się w klimat (pilot SG-1, scena poważna, a ja wyję, bo Apophis błysnął złowrogo...), mimo że sama idea drugiej, dominującej świadomości w ciele jest dosyć interesująca.

Tollanie, Tok`Ra i spółka raczej mnie irytowali (wychodzi na to, że nerwowa ze mnie baba), najczęściej własną ignorancją i zadufaniem w sobie.

Wraith tak jakby mniej, ale to chyba przez to, że aktorzy zanim zrobili złowrogie "groar!" i nie rzucili się na obiad, ruszali się w fajny sposób. Sztuczny, sztywny, prawie że mechaniczny - przechylanie głowy na bok w slow-motion mnie kupiło.
A tę wspomnianą "kosmiczną urodę" wybitnie krzywdzi ich problem dentystyczny ;)
  • 0

#109 Ananke

Ananke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 24 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 07.12.2010 - |18:29|

Trochę za dużo zębów w jednej paszczy? Przynajmniej mają efekt oddechu smoka! 8D
  • 0

Dołączona grafika
Może lubię na Ciebie patrzeć
i wyobrażać sobie jak smakujesz?

Nakarm psa z Szerlokiem - KLEMENS

#110 Gally

Gally

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 07.12.2010 - |18:44|

Chodzi raczej o kształt i kolorystykę ichnich zębiszczy, bo ilościowo wyglądają mi na zbliżone do ludzkich.
Jestem koszmarnie ciekawa, jak uzyskali taki efekt przy charakteryzacji.
A i nie wspomniałam o dźwiękach wydawanych przez Wraith. Jakby człowiek się uparł i chciał sobie dokręcić teorię, to jest aż za łatwo bawić się w interepretacyjki.

A i poprzednio nie wspomniałam o Ori - jak same ogniki nie wzbudziły we mnie jakichś szczególnych uczuć łącznie z Adrią, tak bardzo podobał mi się Doci i Doci opętany przez Ori. Rawr. To było zacne i efekciarskie.
  • 0

#111 Alfa

Alfa

Szeregowy

• VIP
  • 71 postów
  • MiastoWągrowiec

Napisano 20.10.2011 - |05:48|

Ja jestem za Pradawnymi i Asgardczykami obie te rasy były niesłychanie rozwinięte z przewagą Pradawnych ale Asgard częściej pomagali ludziom w potrzebie chociaż kto więcej komu pomagał my im czy oni nam :)
Jeśli chodzi o statki to ładniejsze były te Asgardczyków.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych