Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 200 - S10E06 - 200

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
190 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (343 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (70 głosów [24.65%])

Procent z głosów: 24.65%

2. 9,5 (24 głosów [8.45%])

Procent z głosów: 8.45%

3. 9 (31 głosów [10.92%])

Procent z głosów: 10.92%

4. 8,5 (9 głosów [3.17%])

Procent z głosów: 3.17%

5. 8 (24 głosów [8.45%])

Procent z głosów: 8.45%

6. 7,5 (5 głosów [1.76%])

Procent z głosów: 1.76%

7. 7 (13 głosów [4.58%])

Procent z głosów: 4.58%

8. 6,5 (3 głosów [1.06%])

Procent z głosów: 1.06%

9. 6 (8 głosów [2.82%])

Procent z głosów: 2.82%

10. 5,5 (4 głosów [1.41%])

Procent z głosów: 1.41%

11. 5 (11 głosów [3.87%])

Procent z głosów: 3.87%

12. 4,5 (1 głosów [0.35%])

Procent z głosów: 0.35%

13. 4 (9 głosów [3.17%])

14. 3,5 (4 głosów [1.41%])

Procent z głosów: 1.41%

15. 3 (12 głosów [4.23%])

Procent z głosów: 4.23%

16. 2,5 (2 głosów [0.70%])

Procent z głosów: 0.70%

17. 2 (8 głosów [2.82%])

Procent z głosów: 2.82%

18. 1,5 (1 głosów [0.35%])

Procent z głosów: 0.35%

19. 1 (9 głosów [3.17%])

20. 0,5 (7 głosów [2.46%])

Procent z głosów: 2.46%

21. 0 (29 głosów [10.21%])

Procent z głosów: 10.21%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 21.08.2006 - |17:54|

Ocena 8.5

Odcinek bardzo luźny i śmieszny. Jak na złość całej ekipie coś się psuje z wrotami. No i są uziemieni. Mitchell chce uciec na swoje 200 przejście przez wrota. Daniel nie może wysiedzieć na miejscu czytając beznadzieny scenariusz.

Carter ma przebłysk że jak można wymyślić coś takiego kiepskiego przy tylu scenarzystach ?? ( jakaś aluzja do aktualnego poziomu SG-1 ??)

No ale to wyglądało tak jak przygotowanie sg-1 dla widza. Taka alternatywne spojrzenie "od kuchni"
Podejrzewam że ludzie teraz są nastawieni na masę wybuchów i efektów specjalnych a nie na złożoność fabuły i zgodność z jakimikolwiek zasadami. (ah to nowe/młode pokolenie)

Kilka fajnych fabuł (teen sg-1) :D :afro:

No i raczej to prawda. Chodź osobiście dla mnie liczy się fabuła i ciekawość a nie wybuchy :)

Jeżeli wierzyć że to spojrzenie na SG od kuchni to chyba zakończenie emisji będzie filmem pełnometrażowym (tak jak w tym odcinku, tyle że w nim nie powiedziano że przestaną go kręcić)
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#102 Liki

Liki

Szeregowy

• Użytkownik
  • 67 postów

Napisano 21.08.2006 - |18:49|

Jak dla mnie odcinek genialny.

10/10

- Odcinek nawiazuje tylko do pierwszych 8 sezonow, jak gdyby scenarzysci zalowali wprowadzenia ORI i niewiedzieli jak z tego wybrnac teraz.
- Scena kukielkowa super, no moze troche przydluga, ale jak ktos ogladal TEAM AMERICA, to mu sie powinno podobac.

O innych aspektach pisali moi przedmowcy.
Jednej rzeczy tylko nie rozumiem, cale SG-1 jest robione z przymrozeniem oka np. wszyscy znaja angielski, na obcych planetach nie ma groznych chorob, ktore wybilyby cala nasza planete (tak jak kiedys gineli Indianie, zarazeni na grype - chorobe kompletnie niegrozna Europejczykom), wiec dlaczego tylu ludzi traktuje SG powaznie ? Wielu z was prakuje dystansu do serialu, jaki pokazali autorzy w 200 odcinku.
No jedyny minus tego odcinka to wywiad z ludzmi od Wormhole Xtreme, zamiast wielkiego torta na innej planecie.
Dlaczego 10/10, gdyz wiecej juz takiego odcinka w SG nie bedzie (chyba ze ogladalnosc wzrosnie na tyle, aby powstaly kolejne sezony). Nie uwazam, ze stawiajac najwyzsza ocene żądam, aby wszytkie odcinki byly w podobnym stylu. Trzeba docenic odwage, ze zdecydowali zrobic sie taki odcinek, oraz fabule, ktora pokazala, ze scenarzysci potrafia zrobic cos wiecej niz wielkie bronie, gigantyczne wybuchy i potezne oslony.
  • 0

#103 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 21.08.2006 - |22:59|

Chyba żaden odcinek w ostatnim czasie nie wzbudził takich emocji(co widać po ocenach- duża ilośc 10 i jednocześnie 0). Jedni go pokochali, inni znienawidzili.Ja zaliczam się bardziej do pierwszej grupy (dałem 8).Mamy nawiązanie do 100 odcinka.I obawialem się,że będzie tak samo beznadziejny jak on a tu miłe zaskoczenie :) Oczywiście by ten odcinek się spodobał trzeba do niego odpowiednio podejść i traktować go jako zabawę scenarzystów z widzami(motyw z Teen Sg - 1 jst po prostu boski heheh, nie mogłem przestać się śmiać :sma1: ). Taka chwila wytchnienia. Bardziej śmiesznym odcinkiem był chyba tylko ,,Window of Opportunity''.Pojawia się również RDA(postarzał nam się niestety nasz MacGyver ).Mam jednak nadzieję,że od następnego odcinka wrócimy do głownego wątku serialu czyli ORI bo 3 z rzędu odcinki nie mające nic wspólnego z nimi to wystarczająca dawka zapchajdziur.

Użytkownik Skaara edytował ten post 21.08.2006 - |23:00|

• 0

#104 Mystral

Mystral

Kapral

• Email
  • 207 postów
  • MiastoWałbrzych

Napisano 21.08.2006 - |23:26|

Obawiam się, że zpachajdziur będzie teraz mniej, bo kon iec STARGATE zbliża sięwielimi korkami, a trzbea wszystko przygotować do finału walki z ORI, a odcinków pozostąło niewiele. Oczywiście część ma już napisane scenariusze, jednak o ie mi wiadoo nie wyszstkie i tma pewnie naładują Ori ile isę da, żeby przygotować ludzi do (mijemy nadzieję) ostatecznej rozprawy w filmie kinowym.
  • 0

#105 Bunio

Bunio

Kapral

• Użytkownik
  • 191 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 22.08.2006 - |00:16|

Przyznam, ze nie czytalem zadnych spoilerow, ale skoro odcinek numer 200 to myslalem ze bedzie niezla sieczka i duzo wybuchow :) odpalam... i jest! ledwo sie zaczelo, a juz wybucha planeta, pokazuja sie furlingowie (troche mnie wbil w fotel ich wyglad)...

Pozniej jest jeszcze lepiej, Teal'c P.I., mlode SG-1, slub Sam&Jack.... naprawde bylo sie z czego posmiac. no i na koniec deser w postaci wypowiedzi aktorow, naprawde wielki plus dla scenarzystow za taka ilosc autoironii.

Dodatkowy plus za wystep RDA, chociaz wolalbym zobaczyc naszego staruszka w jakiejs powazniejszej roli z karabinem :)

Co do Waszych wypowiedzi krytykujacych odcinek, nie wiem skad takie podejscie. Do tej pory humor byl plusem kazdego odcinka, a 200 odcinek to doskonala okazja, aby zrobic cos wiecej w tym kierunku. Po 10 latach cos takiego mysle nalezalo sie calej ekipie.

10/10

P.S.
Szkoda ze zabraklo hammonda, kukielkowa wersja mnie niestety nie zadowolila :)
  • 0

#106 black hose

black hose

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 127 postów
  • MiastoOlsztyn

Napisano 22.08.2006 - |08:29|

Twórcy serialu wreszcie zdecydowali sie pokazać, jak wymyślają scenariusze :D
Plusy za większość scen. Minus za to, że jakoś tak licho zebrane do kupy...
Widać też, że scenarzyści czytaja fora (tylko się nimi nie przejmują :P )

Śmieszą mnie oceny "totalne dno, ale 4pkt za Jacka". Jeśli ktoś chce Andersona w serialu, obsadzonego byle jak, w byle jakiej roli, tylko po to żeby można było na niego popatrzeć, to lepiej niech sobie wrzuci jego zdjecie jako tapetę na pulpicie. Anderson był świetny przez siedem sezonów, w ósmym się męczył a potem odszedł bo sam chciał... Jeśli czasem gościnnie ma zajrzeć do serialu, to niech to nie będzie po to, rzeby pomachać łapką i powiedzieć "cześć chłopaki", tylko niech to będzie z waznego dla fabuły serialu powodu. Inaczej szkoda potencjału tej postaci :censored:

Użytkownik black hose edytował ten post 22.08.2006 - |08:56|

• 0

#107 enzo

enzo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 252 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 22.08.2006 - |09:46|

Jeśli chodzi o Jacka to w jednym z wywyadów powiedział że bardzo ceni serial w którym spędził kilka ładnych lat. To jak rodzina. To jak część siebie i nie można go nie lubić. Wspomina o SG.

Ale fakt, próbują zrobić zastępstwo. Ale wg mnie lepsze gagi ma Daniel z Valą (sytuacyjne i mówione) niż Mitchell.

No ale jak coś na siłę się chce zrobić to tak wychodzi.

Teen SG było zajefajne. To mogłaby być już tylko komedia. Wyobraźcie sobie Apofisa albo Anubisa w wieku Teen :D

Scaara to pewnie miałby ze 4 lata ;D
  • 0
Pozdrowienia:
SG: Goauld: Jaffa Cree !!!
SG: Asgard: Greeting
Startrek: Borg: Low you shields, Prepare to assimilate :)

#108 zibi-tor

zibi-tor

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoToruń

Napisano 22.08.2006 - |10:12|

Odcinek jest nudny.
  • 0

#109 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 22.08.2006 - |12:34|

A mnie się straaasznie nie podobał! :sam7: :sam7: :sam7:
Były wielkie zapowiedzi producentów że będzie bardzo śmiesznie a wyszło jak wyszło.
Już 100 mi się bardziej podobał,poprostu galopująca żenada :blush: :blush:

Ocena 1/10

1 za Vale :afro: i nic więcej
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#110 Loco

Loco

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 94 postów

Napisano 22.08.2006 - |12:40|

Dla mnie totalna porazka, po raz pierwszy w historii dalem 0/10. Zdecydowanie najgorszy odcinek calej serii.
Zreszta juz skasowalem ten odcinek - nie chce go miec w swojej kolekcji.
W ogole mnie nie bawil, tylko rozczarowywal coraz bardziej z kazda minuta. A fee
  • 0

#111 Anfauglir

Anfauglir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 22.08.2006 - |13:50|

Mi sie odcinek bardzo podobal. I jak ktos juz tu wczesniej napisal jedni widzowie tworcow polubia a inni znienawidza za ten odcinek. Ja zdecydowanie naleze do tych pierwszych.
  • 0

#112 Oren-Ishii

Oren-Ishii

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 22.08.2006 - |13:58|

Odcinek 6 seoznu 10 StarGate SG1 to totalna kicha powinno raczej być w nim zawarte dalsze losy gości z kosmosu któży odlecieli tym stakiem na planie filmowym.PS.czy zauważyliście że Richard den Anderson się postażał mocno i przytył na tważy.Pozdrawiam all.
  • 0

#113 Indeed

Indeed

Szeregowy

• Użytkownik
  • 20 postów

Napisano 22.08.2006 - |14:40|

Odcinek przedni :)

Nie wiem dlaczego ludzie tu narzekają na kwintesencje Stargate ;]
  • 0

#114 Dr.Lee

Dr.Lee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 22.08.2006 - |16:19|

Odcinek mi się bardzo podoba. Jest o wiele lepszy niż "Wormhole X-Treme". Najzabawniejsze jest SG-1 jako Farscape (Szczególnie okrzyk "Tazmada!!" przy którym skręcałem się ze śmiechu i Asgardczyk z wąsami), kukiełki i "Teal`c PI". TO były naprawdę świetne kawałki. Co prawda kawałki z Martinem są kiepskie, ale dla reszty można troche pocierpieć. Furlingi uderzają na początek, hehe.
  • 0

#115 Jaffa

Jaffa

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoLądek

Napisano 22.08.2006 - |20:48|

no mysle ze odcinek niezly, oceniam na 8. zaskakujące jest to ze general onil jest ojcem mitchela:) to jest dobry motym, i szkoda ze nie pokazali biby na koniec, hehe, ogólnie pomysl fajny, 8 na pewno, mysle ze dalbym 10 jakby nie bylo tego motywu z tym glupim serialem, bo to juz sie nudzilo, ja mam taką wizje ze powinien odcinek wlasnie ciągnąc fabule odcinka 1969. ze onil jest ojcem, robią impreze itd, co wy na to??
  • 0

#116 SGTokar

SGTokar

Abstynent

• Moderator
  • 2 270 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 22.08.2006 - |20:55|

SG-1 oczywiście nabijało się, a historia że Jack jest ojcem jak większośc z odcinka wzięła z podglądania przez scenarzystów zagranicznych for. Tam chyba powstała taka teoria tłumacząca niby naśladowania przez Mitcheala zachowania O'Neill'a tym że po prostu takie coś otrzymał w genach.
A fakt faktem zamiast tego całego Wormhole X-treme 10 lat później mogli pokazać jakąś taką słodką imprezke na innej planecie z udziałem tych co przeszli :]
Log65: Happy camper

#117 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.08.2006 - |21:04|

To mają być Furlingi?! :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: Dziękuję za takie Furlingi :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:, takie Furlingi to se mogą w :censored: wsadzić!!! Poza tym odcinek w porządku :) całkiem śmieszny i przyjemny. Mimo wszystko -2 za te Furlingi :evil: :evil: :evil: Ocena za całokształt 8, b. dobra odskocznia od głównych wątków. Mam tylko nadzieję, że kolejne odcinki powalą mnie na kolana, ale nie ze śmiechu jak 200.
  • 0

#118 Augustus the Impaler

Augustus the Impaler

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 22.08.2006 - |22:11|

Cóż, zaśmiałem się zaledwie przy marionetkach, które generalnie były dobre. Niestety, był to pierwszy odcinek, przy którym patrzyłem na zegarek i zastanawiałem, kiedy to się skończy.

Marne 5.
  • 0

#119 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 22.08.2006 - |22:32|

Odcinek rewelka, ale Furlingi choć wyglądały spoko :D to jednak mnie to nie zadowala.
8
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#120 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 22.08.2006 - |22:43|

To mają być Furlingi?! :angry2: :angry2: :angry2: :angry2: Dziękuję za takie Furlingi :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:, takie Furlingi to se mogą w :censored: wsadzić!!!

Wraith. Scenarzyści zrobili to specjalnie "dla jaj" poprostu źle to odebrales. Ich celem było wyśmianie własnego serialu. A motyw z Furlingami to był przez największą tandetność i nawiązanie do Star Wars. Pozdro.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 22.08.2006 - |22:46|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych