Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 198 - S10E04 - Insiders

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
113 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ocena odcinka (168 użytkowników oddało głos)

Ocena odcinka

1. 10 (7 głosów [5.15%])

Procent z głosów: 5.15%

2. 9,5 (4 głosów [2.94%])

Procent z głosów: 2.94%

3. 9 (13 głosów [9.56%])

Procent z głosów: 9.56%

4. 8,5 (15 głosów [11.03%])

Procent z głosów: 11.03%

5. 8 (24 głosów [17.65%])

Procent z głosów: 17.65%

6. 7,5 (16 głosów [11.76%])

Procent z głosów: 11.76%

7. 7 (20 głosów [14.71%])

Procent z głosów: 14.71%

8. 6,5 (8 głosów [5.88%])

Procent z głosów: 5.88%

9. 6 (10 głosów [7.35%])

Procent z głosów: 7.35%

10. 5,5 (2 głosów [1.47%])

Procent z głosów: 1.47%

11. 5 (6 głosów [4.41%])

Procent z głosów: 4.41%

12. 4,5 (1 głosów [0.74%])

Procent z głosów: 0.74%

13. 4 (5 głosów [3.68%])

Procent z głosów: 3.68%

14. 3,5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2,5 (1 głosów [0.74%])

17. 2 (1 głosów [0.74%])

18. 1,5 (1 głosów [0.74%])

19. 1 (2 głosów [1.47%])

Procent z głosów: 1.47%

20. 0,5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 24.09.2006 - |11:10|

z jednej strony, faktycznie, glupota ludzka bije z zkranu - wszyscy tak sie daja Baalowi wyrolowac, Sam daje mu to, czego chcial, goauld pogrywa sobie ludzmi jak mu sie podoba.
To troche wkurzajace, scenarzysci mogli jednak sie bardziej postarac, nie robic z SGC totalnych glupkow.

a z drugiej strony, to, ze Baal dostaje, czego chce, mnie nie dziwi. w koncu, ma te kilka tysiecy lat doswiadczenia wiecej i strategie sobie moze wypracowac.

no, moze nie taka, jak to przedstawiono w filmie :) ale jak mowilam, fakt, ze jest sprytniejszy, nie powinien dziwic.

Poniewaz lubie te postac - Baal to goauld inteligentny i nie zaslepiony do konca swoim wybujalym ego (mogl przeciez zniszczyc cale SGC, ale tego nie zrobil, bo wie, ze bardziej przydadza mu sie zywi, w sumie odwalaja dla niego cala robote, a on sobie tylko przylatuje, kiedy chce, i zabiera, co chce :D ) dalam odcinkowi 8 punktow.
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#102 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 01.10.2006 - |22:38|

Odcinek na 8. SGC dalo sie zrobic w banie, eh po 9 sezonach, znaczy sie latach chyab nawet najwiekszy idtiota zdazy zmadrzec i nie dac sie tak urabiac. Tak czy inaczej smiesznie sie to ogladalo, Baal to powinien ludzi smiechcem wykonczyc a nie bawic sie w knucie spiskow. Typ tak mnie smieszy ze praktycznie w kazdym momecie gdy widzialem go na ekranie to zaczynalem sie smiac.Co bylo kiepskie, zalozyli w bazie urzadzenia zaklucajace ale akurt na tyle slabe zeby Baal mogl uciec - bardzo to wygodne.
  • 0

Greed is eternal.

#103 Blood_Lord_Aule

Blood_Lord_Aule

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów
  • MiastoSycylia :>

Napisano 13.10.2006 - |13:22|

Baal! Jak ja kocham tego gościa! ^_^ Poprostu miód, cukier i sama słodycz. ^_^ On sie powoli staje moją ulubioną postacią(nie wymieniam tutaj O'Neilla, który jest poza konkurencją ^_^). Już za samego Baal'a odcinek ma u mnie wielgaśnego plusa. Pozatym cieszy też powrót Dr. Lee, który jak zwykle stara się być śmieszny, ale mu to nie wychodzi^^ Miło też zobaczyć starych dobrych techników - Waltera(teraz to "Chief") i Silera. Fajnie też, że Barrett'a aresztowali - nigdy go nie lubiłem. :buu: Intryga ciekawa, Baal jak zwykle udowodnił, że jest najsprytniejszym i najbardziej przebiegłym - a co za tym idzie - najlepszym Goau'ld'em. Fakt, że odcinek raził głupotą, ale w obecności Baal'a jestem w stanie przymknąć oko na dużo spraw. ^_^ Odcinek klimatem przypominał mi stare, dobre SG-1 co jest kolejnym plusem. "Insiders" trochę gorszy od wyśmienitego poprzednika, ale i tak zasługuje na wysoką ocenę.

9/10 - gdyby sprowadzili O'Neilla do rozmowy z Baal'em(lub Baal'ami) to by było 10/10. :>
  • 0
You are not even human fucking beings.

#104 medusa

medusa

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 559 postów

Napisano 13.10.2006 - |13:43|

oglądając po raz drugi ten odcinek zauważyłam więcej szczegółów, które wcześniej uznałam za nieistotne, a teraz będąc mądrzejsza o przyszłe odcinki stwierdzam, że bardzo niesłusznie. Odcinek jest bardzo dobry, Baal świetny jak zawsze, ale wszystko co się działo w tym odcinku będzie miało inteligentną kontynuację w dalszej części historii i to jest BARDZO duży plus
8,5/10
  • 0
Biorę sobie w tej pętli wolne.

#105 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 01.01.2007 - |19:23|

Zgodzę się z moimi przedmówcami :) Głupota ludzka niezna granic :/ Jak można było dać uciec kilkunastu Baa'lom ? Jak można było tak łatwo oddać liste planet dla życia jakiegoś typa ? Zwłaszcza,że życie teraz może stracić 6 mld ludzi na ziemi :/

6,5/10
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#106 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 14.01.2007 - |21:04|

nie napisze chyba nic ponadto, co zostało juz napisane i z czym niestety sie zgadzam - chodzi mi przede wszystkim o system zabezpieczenia SGC, które jest jak SITO, bo chyba każdy może tam sobie robićco mu się żywnie podoba...
odcinek z goa'uldem w pajączku tudzież innym stworzonku to s05e08 'The Tomb' :)

ps mi tez sie tęskni za tymi świecącymi oczkami eh.. :)
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#107 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 15.05.2007 - |21:49|

Chłam ;) Wszyscy dają się zrobić w jajo jak małe dzieci, a na odcinek się wręcz przez to trudno patrzy. Liczyłem, że pod koniec okaże się, że to Barrett jest prawdziwym Baalem, no ale niestety - zawiodłem się. Szkoda, bo taki zwrot akcji by się w tym epie przydał.

5.
  • 0

#108 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 15.06.2007 - |00:17|

Oczywiscie, fabula tak naiwna ze przebija inne "rekordy" SG-1, ale tu raczej chodzilo o zabawe niz [psuniecie fabuly do przodu. Ja bawilem sie niezle. 8/10
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#109 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 21.08.2008 - |14:10|

Przerywnik, odcinek słabszy. No i naiwniactwo SG-1 że Baal im pomoże. Niczym ciekawym się ten odcinek nie wyróżnia. No może kilkunastoma Baalami ale to już widzieliśmy w końcówce jednego z odcinków 9 sezonu.

Ocena: 6/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#110 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 08.01.2009 - |16:04|

Ten odcinek powinien mieć tytuł - "Baal - zbierz ich wszystkich" względnie "Balls - zbierz je wszystkie" ;) Co od razu mi przypomina też o tej grze słów w wydaniu dr Lee: Baal's - balls - dots :D Nie wiem czemu oni się nie śmiali - dla mnie to było akurat zabawne ;) Generalnie jednak odcinek niezbyt mi się podobał. Zresztą od początku nie podobał mi się pomysł z klonami Baala (spodziewałem się tego typu akcji) i on teraz pokutuje. Sam zalicza drugą poważną wpadkę (po dopuszczeniu RepliCarter do danych dotyczących broni na replikatory), choć może tym razem nie ma w tym aż tyle jej winy, bo nie mogła się domyślić, że Baal ze swoimi klonami ucieknie w taki sposób. Skoro już przy tym jestem to muszę stwierdzić, że nie podobał mi się sposób tej ucieczki - takie mocno na siłę i naciągane to przebicie się przez zagłuszacze. Swoją drogą rozumiem, że jeden z tych Baalów był oryginalny? Bo pod koniec wyraźnie widać, że jeden z nich przewodzi pozostałym. Przy tej okazji muszę stwierdzić, ze bardzo mnie dziwi, ze pozostałe klony nie rozpoczęły już buntu i że każdy z nich nie dąży do dominacji i realizacji własnego planu - przecież to typowe dla Goauld'ów. NO chyba, ze Baal wszczepił im jakiś gen posłuszeństwa czy coś w tym stylu. W pewnym momencie spodziewałem się, ze to Barret okaże się prawdziwym Baalem (jakaś wyrafinowana operacja plastyczna, albo po prostu transfer symbionta do jego ciała) - osobiście uważam, ze takie rozwiązanie byłoby ciekawsze i nadało dodatkowego smaczku. Aha no i generalnie systemy zabezpieczenia bazy i protokoły bezpieczeństwa są pożałowania godne.

Odcinek oceniam na 6,5/10
  • 0

#111 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 08.01.2009 - |16:47|

Z ciężkim sercem oglądałem ten odcinek. Baal x n to dla mnie za wiele. No i jeszcze na koniec pozwalają żeby wszyscy uciekli. Podobał mi się jedynie motyw z wyliczaniem ilu Baal'ów kto złapał ;)
  • 0
don't try

#112 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 08.01.2009 - |17:06|

Fakt było nieco humoru, jednak z drugiej strony nie można było do tego odcinka podejść jako do typowo humorystycznego, bo jednak mają miejsce istotne wydarzenia.
Ucieczka na koniec to już szczyt naiwności i naciągania.
  • 0

#113 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 08.01.2009 - |19:33|

W zasadzie nie podchodzę tak do żadnego odcinka. Ale humorystyczne wstawki są jak najbardziej mile widziane. Oczywiście z pewnym wyczuciem bo co za dużo to nie zdrowo to nie serial komediowy tylko sci fi.
  • 0
don't try

#114 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 09.01.2009 - |15:20|

Przyznasz jednak, że trafiają się w SG takie odcinki, które ogląda się świetnie pod warunkiem, że podejdzie się do nich z pewnym przymrużeniem oka ;) Oczywiście wszystko zależy od rodzaju tego humoru i sposobu wplecenia go w fabułę.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych