Skocz do zawartości

Zdjęcie

108 minut

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

#101 kate austen

kate austen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 06.10.2006 - |19:58|

4 8 15 16 23 42- wszyscy którzy oglądali losta zadaja sobie pytanie co znaczą te iczby!!
Dziś jest wasz szczęśliwy dzień bo powiem wam co one znaczą-jest to (fikcyjny) wzór matematyczny określający dokładną datę zagłady ludzkości!!!!!
FAJNIE CO??
Posted Image[size=1]

Użytkownik kate austen edytował ten post 06.10.2006 - |20:15|

• 0

#102 n3w

n3w

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 06.10.2006 - |21:40|

no i czego szpanujesz już od dawna to wiadomo...lol w tym samym filmiku mówili o tym że chcą wypuścić wirusa który zabje chyba 30% ludzkości...
  • 0

#103 kate austen

kate austen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 07.10.2006 - |08:25|

a wiesz że ana-lucia zginie!!!!!!
Posted Image
  • 0

#104 Marciin88

Marciin88

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoFrom the sky

Napisano 07.10.2006 - |10:23|

Taaaa

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0

#105 kate austen

kate austen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 07.10.2006 - |23:24|

A wiesz coś jeszcze???
czy może brak ci pomysłów??

Posted Image
  • 0

#106 dzimi

dzimi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 08.10.2006 - |10:10|

Zginie tez Libby. A co do wpisywania liczb. To musz je wpisywac, aby w pewnym sensie ratowac swiat. Na tej wyspie znajduje sie potezne naturlane zrodlo elektromagnetyzmu,ktore gdyby sie naladowalo sialo by ogromne zniszczenia(podobno) stacja w ktorej siedza (bunkier) sluzy do rozladowywania tej energii, czas w jakim energia sie kumuluje to wlasnie 108 minut, i wlasnie dlatego nalezy wpisywac ów kod. W ostatnim odcinku Locke postanowi nie wciskac przycisku, gdyz wczenisej z mr.eko znalezli inny bunkier -obsertwatorium i tam ogladneli instruktarz,eko zabrla jakies wydruki. Kiedy wydruki zobaczyl Desmond, zorientowal sie, ze to on stracil przypadkiem ich samolot....
  • 0

#107 n3w

n3w

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 08.10.2006 - |12:09|

troche bez sensu się ten temat robi =/
  • 0

#108 kate austen

kate austen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 08.10.2006 - |12:16|

ciekawe kiedy odnajdą wszystkie stacje czyli ich jest chyba ok 7??
a co wiecie o tym dziwnym posągu stopy na wyspie??
  • 0

#109 dzimi

dzimi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 08.10.2006 - |20:03|

Co do posagu to jest realna historyczna wresja tej kwestii. Nie znam szczegolow, ale pamietam ze widzialem szkic poteznej budowy - postaci mezczyzny. Doslownie gigantycznej, miedzy stopami ow posagu wplywalo sie do portu jakiegos miasta, nie pamietam jakiego i nie pamietam kto to zbudowal, wiem tyle, ze posag zostal zbudwany w czasach gdy nie znano technoligii wystarczajacej na tale aby wybudowac tak potezny posag, a zwlaszcza fundamenty znajdujace sie pod powierchnia wody. Jak zobaczylem ta stope w soerialu odrazu skojarzylo mi sie z ta historia...
  • 0

#110 torto

torto

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 09.10.2006 - |11:22|

Na wstępie witam wszystkich.

Co do posagu to jest realna historyczna wresja tej kwestii. Nie znam szczegolow, ale pamietam ze widzialem szkic poteznej budowy - postaci mezczyzny. Doslownie gigantycznej, miedzy stopami ow posagu wplywalo sie do portu jakiegos miasta, nie pamietam jakiego i nie pamietam kto to zbudowal, wiem tyle, ze posag zostal zbudwany w czasach gdy nie znano technoligii wystarczajacej na tale aby wybudowac tak potezny posag, a zwlaszcza fundamenty znajdujace sie pod powierchnia wody. Jak zobaczylem ta stope w soerialu odrazu skojarzylo mi sie z ta historia...

To o czym piszesz to najprawdopodobniej Jest Kolos Rodyjski, 30 metrowej wielkości posąg wybudowany na wyspie Rodos w III w p.n.e i niedługo potem zniszczony. Szkic o którym mówisz to jedno z bardziej popularnych przedstawień tego cudu świata inajprawdopodobniej mylne, bo z badań wynika że kolos stał najprawdopodobniej nieopodal portu a nie w rozkroku u jego wejścia.

Druga sprawa to ciekawią mnie cały czas hieroglify, które pokazały sie gdy Locke spóźnił sie z wposaniem kodu. Pierwsze pytanie jest takie czy to rzeczywiście są hieroglify, bo na cztery symbole udało mie się rozpoznać trzy, a czwartego i zarazem ostatniego nie udało mi się nigdzie znaleść. Zakładając że są to rzeczywiście hieroglify. pierwszą rzecz którą możemy stwierdzić to jest to że jest to słowo, a nie liczby bo te po egipsku wyglądały i zapisywało się inaczej. Jeśli jest to słowo to nasuwa się pytanie czy twórcy scenariusza postarali się i nadali mu jakiś sęs, czy tylko umieścili kilka przypadkowych hieroglifów, ot tak żeby zrobić wrażeni. Jeżeli te słowo ma jakieś znaczenie, to aby je odczytać trzeba było by wiedzieć czy jest to słowo egipskie czy angielskie po transliteracji (może być jeszcze mozliwośc że zastosowali wartość fonetyczną znaku wg. Allena, a ta czasem różni się od tradycyjnej transliteracji). Jeżeli jest to słowo angielskie to wiemy że ma pięć liter i zaczyna się na "s", przedostatnie litera to "a" po transliteracji lub "i" albo "r" według wartości fonetycznej. Treciego znaku niestety niepamiętam, a ostatniego nie rozpoznałem. Wiec jeśli komuś chce się szukać tego słowa mimo braku pewności czy idziemy dobrym tropemi, to może jedna z tajemnic zostanie rozwiązana. :)

Użytkownik torto edytował ten post 09.10.2006 - |11:58|

• 0

#111 dzimi

dzimi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 09.10.2006 - |11:39|

Byc moze, napisalem tylko moje skojarzenia :]
  • 0

#112 Yona

Yona

Kapral

• Użytkownik
  • 243 postów

Napisano 12.10.2006 - |22:26|

4 8 15 16 23 42- wszyscy którzy oglądali losta zadaja sobie pytanie co znaczą te iczby!!
Dziś jest wasz szczęśliwy dzień bo powiem wam co one znaczą-jest to (fikcyjny) wzór matematyczny określający dokładną datę zagłady ludzkości!!!!!
FAJNIE CO??

Nie no, Ameryke odkryłaś ! Już było to tyle razy poruszane na tym forum... Wystarczy sobie przejrzeć tematy, chociażby przyklejony o TLE. Szukanie nie boli. Noł koments :C

Zgadzam się :
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

Użytkownik Yona edytował ten post 12.10.2006 - |22:26|

• 0

#113 kate austen

kate austen

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 13.10.2006 - |14:06|

No co ty nie powiesz!!!!
Jak szukanie nie boli to poszukaj bo mnie się nie chcę wolę iść na tenisa!!!!!!
  • 0

#114 Losty

Losty

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 26.11.2006 - |11:59|

No cóż mogę się z Tobą zgodzić, ale gdybyśmy wcisnęli większe liczby, to czy czas też by się powiększył???No bo wciskają liczby 4 8 15 16 23 42 co 108 minut, a gdyby wcisnąć np.5 9 16 17 24 43, to czy o 114 minut trzebybyło je naciskać?!! :huh:
  • 0

#115 Tupac

Tupac

Szeregowy

• Użytkownik
  • 23 postów

Napisano 26.11.2006 - |15:23|

No cóż mogę się z Tobą zgodzić, ale gdybyśmy wcisnęli większe liczby, to czy czas też by się powiększył???No bo wciskają liczby 4 8 15 16 23 42 co 108 minut, a gdyby wcisnąć np.5 9 16 17 24 43, to czy o 114 minut trzebybyło je naciskać?!! :huh:

No nie wiem... Trzeba pamiętac ze Hurly wygrał dużą sumkę w Totka, a jakiś tam kolega jego kolegi z psychiatryka wygrał jakiś konkurs też używając tych liczb.. wiec są one "magiczne" poza wyspa..
Kolega Hurleya usłyszał je na łodzi (chyba podwodnej), wiadomo że czarna skała nadawała je w kółko..
Dziwnym trafem Hurly trafił na wyspę.. Dla mnie to jest bynajmniej dziwne ..:P
  • 0
To Live and Die in L.A

#116 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 26.11.2006 - |15:27|

Poza tym jak sobie wyobrażasz Losty wydłużenie procesu ładowania cewki poprzez zmianę cyfr? To nie zależy od cyfr tylko od parametrow cewki. Parametrami mozna sterować ale wątpię, by ten komputer był do tego zdolny. W epoce, z której on pochodzi sterowniki PLC, że tak powiem nawet nie były w planach.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 26.11.2006 - |15:27|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#117 czysteniebo

czysteniebo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 02.12.2006 - |15:05|

Witam
108 to liczba z mistyki chinduizmu , spotkac ją mozna też w róznych sytemach jogi. Ogólnie rzecz biorąc jest świeta liczba której sie przypisuje wiele cech np. 108 imion ma bóg Shiva(lub czeto jakis awtara), w jodze mówi sie o 108kanałach energi w osrodku serca. wszelkie mantry powtarza sie 108 razy . Ze liczba jest wzieta własnie z tego nurtu wskazuje nazwa całego osrodka Dharma , która jest jednym z 3 klejnotów chinduizmu, czy tez w mistycznej formie jogi. Dharma oznacza wypełniania celu w swoim zyciu. Filozofia jogi mówi ze kazdy przychodzi na ziemie z jasno okreslonym celem czy zadaniem ( swoja dharmą) odnalezienie jej i wypełnieni to jeden zcelów naszego tu istnenia
To tyle w bardzo a to bardzo malym skrucie:)
czysteniebo
  • 0

#118 kitket

kitket

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoPiotrków Trybunalski

Napisano 02.12.2006 - |20:27|

To o czym piszesz to najprawdopodobniej Jest Kolos Rodyjski, 30 metrowej wielkości posąg wybudowany na wyspie Rodos w III w p.n.e i niedługo potem zniszczony. Szkic o którym mówisz to jedno z bardziej popularnych przedstawień tego cudu świata inajprawdopodobniej mylne, bo z badań wynika że kolos stał najprawdopodobniej nieopodal portu a nie w rozkroku u jego wejścia

Kolos Rodyjski był drewnianą konstrukcją pokrytą płytami brązu. A stopa widziana w lost jest z kamienia.
  • 0
4 8 15 16 23 42

#119 Sytams

Sytams

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoKamien Pomorski

Napisano 04.12.2006 - |20:20|

No nie wiem... Trzeba pamiętac ze Hurly wygrał dużą sumkę w Totka, a jakiś tam kolega jego kolegi z psychiatryka wygrał jakiś konkurs też używając tych liczb.. wiec są one "magiczne" poza wyspa..
Kolega Hurleya usłyszał je na łodzi (chyba podwodnej), wiadomo że czarna skała nadawała je w kółko..
Dziwnym trafem Hurly trafił na wyspę.. Dla mnie to jest bynajmniej dziwne ..:P

liczby nadawala wieza na wyspie ... a czarna skala to statek na ktorym przyplynela Francuzka z swoja banda naukowcow
  • 0
Dołączona grafika

Dołączona grafika

#120 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 04.12.2006 - |20:24|

liczby nadawala wieza na wyspie ... a czarna skala to statek na ktorym przyplynela Francuzka z swoja banda naukowcow

Czarna Skała do statek, którego wrak znajduje sie zdala od brzegu w Morocznym Terytorium. Nazwa statku francuskiej ekspedycji jest nie znana.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych