Odcinek 031 - S02E18 - Downloaded
Napisano 02.03.2008 - |20:08|
Napisano 02.03.2008 - |20:15|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 03.03.2008 - |12:40|
I w drużynie A
Chodzi ci o ten motyw z czolowki, co kolo "Buźki" prechodzi taki robot?
No ale mi nie chodzi o wersje bojowe Cylonów..
Musze obejrzec oryginal, moze tam sie czegos dowiem..
Czlowiek moze roboty do roznych celow wykorzystywac. Wcale nie musza byc humanoidalne.
Napisano 13.01.2009 - |14:19|
Na Galactice zmyślnie zmanipulowali Sharon podstawiając martwe dziecko. Coś mi się jednak wydaje że nie pójdzie tak łatwo jakby wszyscy chcieli ale zobaczymy.
Napisano 13.01.2009 - |16:25|
WTF ????Sharon przetrwała spotkanie z Cally
Napisano 22.03.2009 - |12:47|
Napisano 19.05.2010 - |22:49|
Genialne wreszcie poznajemy tych "złych", podobało mi się. Trochę mnie zastanawia tylko jak Sharon z BSG zreinkarnowała się na Capricy skoro w paru odcinak wcześniej mówili że potrzebują do tego ressurection ship bo planeta za daleko...
Zwidy doktora są lepsze od oryginału, jest świetny, szkoda ze Baltar na BSG tak nie potrafi ( choć czasem ma przebłyski nie jest taki pewny siebie)
Sharon jest człowiekiem w ciele Cylona, takie odniosłem wrażenie choć to maszyna ( coś bardziej jak cyborgi w końcu mają tkanki). W końcu ona i 6 były tak ludzkie ze Anders powiedział do nich "co z was za ludzie" czy jakoś tak wow niezwykły odcinek bardzo mi się podobał
Mała hybryda wychowana przez człowieka, ciekawe czy obudzi się w niej Cylonska natura, jak dla mnie to teraz Sharon nie będzie współpracować z Zeusem. Pierwsza jej "myśl" to było że dziecko zostało zabite. Brak zaufania
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda
Napisano 28.07.2010 - |08:35|
Wydaje mi się, że to jest jakaś manipulacja ze strony Cylonów z tymi uczuciami 6 i Sharon, ale nie przychodzi mi do głowy czemu miałoby to służyć.
No i kochanek Starbuck żyje i ma się dobrze. Prowadzi nawet jak widać skuteczną dywersję przeciwko Cylonom. Coś mi się wydaje, że jeszcze się spotka z Carą.
No i jeszcze sprawa z dzieckiem Sharon. Ciekawe czy będzie miało jakiś wpływ na dalsze losy ludzi.
Teraz został jeszcze dwuczęściowy finał, który coś czuję będzie jeszcze lepszy od tego odcinka.
Za ten odcinek 10/10. Chyba po raz drugi albo trzeci daję dyszkę, ale ten odcinek jest tego wart bez dwóch zdań.
Użytkownik delta1908 edytował ten post 28.07.2010 - |08:37|
Napisano 13.11.2011 - |18:45|
Sam zwrot akcji i powrót na Caprice jak najbardziej ok, natomiast przedziwne zmyłki z dzieckiem Sharon i Helo nie podobały mi się. Nie pamiętam już za dobrze, ale jakim cudem Baltar przeżył ten wybuch na Caprice? Czyżby odrodził się też w innym ciele? Mam nadzieję, że pozostali Cyloni zaczną się ujawniać, bo jak ma być ich 12 to czasu już za wiele im nie pozostało - 7,5/10.
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 11.02.2012 - |22:31|
Odcinek widziany od drugiej strony i co się dokładnie dzieje z Cylonami od dawna był serialowi potrzebny. Mnie zastanawia gdzie się odrodziła Sharon, na Ressurection shipie czy na Caprice? Bo chyba nie przetransportowali jej na planetę z powrotem bo po co. Zatem w odcinku 2x04 flota musiała być jeszcze w miarę w zasięgu.
Gaius mówiący do Szóstki zaskakujący, ale jakże właściwy. Pewnie jak nastąpił wybuch to się oboje nawzajem na sobie "odcisnęli" skoro oboje mają zwidy.
Oby finał też był na wysokim poziomie.
Napisano 07.03.2012 - |19:52|
Odcinek wybitny. Ma pełen klimat BSG jako space opery z elementami nieomal baśniowymi - czyli całym tym zamieszaniem z korpuskularno-falowym Baltarem.
Nowa koncepcja moralna rodząca się wśród cylonów: dwie bohaterki wskazują sposób postępowania, który nie jest grzechem wobec Boga.
Odcinek, który pamięta się ze szczegółami.
Z perspektywy dochodzenia korpuskularno-falowego, jaki mi przyświeca przy tym ponownym oglądaniu BSG po latach - jest pierwsza dziwna sprawa:
Falowa Szóstka, wściekła na Baltara, nie wie, że Hera w rzeczywistości jest żywa. Nie jest zatem wszechwiedząca, czy ponownie bawi się Baltarem?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych