Skocz do zawartości

Zdjęcie

Prison Break

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1005 odpowiedzi w tym temacie

#101 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 10.05.2006 - |20:43|

Losta ciągle lubię, jednakże nie ma co go porównywać do Prison Break.
Zagubieni to zupełnie inna tematyka. O jej tajemnicach możemy dyskutować godzinami.
Prison Break jest jasny a zarazem genialny w swej prostocie - o czym tu mówić z wyjątkiem podziwu?

pelna zgoda. To sa dwa zupelnie rozne seriale. Prison Break jest jak rollercoaster. Wsiadasz i przez 40 min masz ekstremalna jazde pelna emocji i zero czasu na myslenie. LOST z kolei bazuje na tajemnicach i intgrygujacej historii poszczegolnych bohaterow. Obydwa jednak maja ten sam cel - przyciagnac widza i sprawic, by po seansie prosil o wiecej. PB wywiazuje sie z tego zadania znakomicie, podczas gdy LOST coraz bardziej kuleje. Bo zamiast umiejetnego rozwiazywania tajemnicy, mamy tylko kolejne pytania i brak sensownych odpowiedzi. W efekcie widz zaczyna czuc sie zmeczony i coraz mniej skory do jakichkolwiek prob ogarniecia wszystkiego. A przez to i sama tajemnica przestaje miec znaczenie i nie przyciaga, a to oznacza dla takiego serialu rychly koniec...
  • 0

#102 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 10.05.2006 - |21:52|

Jak zwał, tak zwał. W każdym razie są to dwa różne seriale i jakby nie patrzył mają one zupełnie różne charaktery. W każdym razie ja opowiadam się za Prison Break i tyle :D
Oglądając ostatni odcinek (czyli 21) zastanowiła mnie jedna kwestia. Mianowicie zachowanie lekarki. Zastanawiam się, czy przez to, co zrobiła, czyli przez pomoc Michaelowi ona czasem znów nie sięgnęła po narkotyki. Było kilka migawek i pokazana została morfina. A potem sposób, w jaki zachowywała sięw swoim samochodzie. Dla mnie to było dziwne.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#103 Arwen

Arwen

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 325 postów

Napisano 10.05.2006 - |21:56|

pelna zgoda. To sa dwa zupelnie rozne seriale. Prison Break jest jak rollercoaster. Wsiadasz i przez 40 min masz ekstremalna jazde pelna emocji i zero czasu na myslenie. LOST z kolei bazuje na tajemnicach i intgrygujacej historii poszczegolnych bohaterow. Obydwa jednak maja ten sam cel - przyciagnac widza i sprawic, by po seansie prosil o wiecej. PB wywiazuje sie z tego zadania znakomicie, podczas gdy LOST coraz bardziej kuleje. Bo zamiast umiejetnego rozwiazywania tajemnicy, mamy tylko kolejne pytania i brak sensownych odpowiedzi. W efekcie widz zaczyna czuc sie zmeczony i coraz mniej skory do jakichkolwiek prob ogarniecia wszystkiego. A przez to i sama tajemnica przestaje miec znaczenie i nie przyciaga, a to oznacza dla takiego serialu rychly koniec...

Zgadzam się z Tobą.
Podoba mi się również Twoja metafora dotycząca Prison Break. Ładnie ujęcie sedna serialu. Podobnie to odbieram.
Lost również miał wielką szansę być totalnym serialem. Ale odnoszę wrażenie, że twórcy pojechali na popularności nie licząc się z odbiorcami. Ciągle jeszcze mam nadzieję, że zakończenie pomimo wszystko nadrobi zaległości i podtrzyma publiczność na kolejny sezon.
Z Prison Break nie ma takich problemów. Nie było odcinka gorszego, lepszego. Wszystkie są dobre a nawet powiedziałabym coraz lepsze.
Wiesz może ile ich jest/będzie w tym sezonie?
  • 0

#104 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 10.05.2006 - |22:12|

Z Prison Break nie ma takich problemów. Nie było odcinka gorszego, lepszego. Wszystkie są dobre a nawet powiedziałabym coraz lepsze.
Wiesz może ile ich jest/będzie w tym sezonie?

Zarowno pierwszy jak i drugi sezon maja miec po 22 odcinki, i to wyswietlane w ten sam sposob, czyli nie jak w przypadku LOST odcinek i przerwa, a w dwoch blokach przedzielonych kilkumiesieczna przerwa. W poniedzialek ostatni odcinek 1 sezonu (cholera, drza mi rece na sama mysl o nim :clap: ) a potem wakacje i pierwszy blok drugiego sezonu FOX zapoda pod koniec sierpnia.

Napisalas, ze nie bylo odcinka gorszego. No nie chce Cie martwic, ale z tego co wiem, jestes po 12 (genialny odcinek!), czeka Cie jeszcze swietna 13 i potem, moim skromnym zdaniem 3 odcinki sporo slabsze, w tym jeden zupelnie w stylu LOST (flashbacki z przeszlosci glownych bohaterow - przecietnie to wyszlo) i dopiero od 17 odcinka bedziesz miala PB znowu w najlepszej formie. Ba, od tego momentu kazdy kolejny episod przyprawia o coraz mocniejsze bicie serca i cos czuje, ze final zakonczy sie stanem przedzawalowym :D

a ten chwilowy spadek formy spowodowany byl swoista "reorganizacja". Pamietajmy, ze PB poczatkowo mial liczyc tylko 13 episodow...
  • 0

#105 Wodzu

Wodzu

Sierżant

• VIP
  • 722 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 10.05.2006 - |23:41|

Z wiekszoscia sugestii kolegow i kolezanek sie zgadzam - PB jest kapitalny. Bardzo na miejscu sa porownania z Lostem - jednym z dwoch wybijajacych sie seriali (pierwszy to PB). Tak sie zlozylo ze obydwa zaczalem ogladac jednoczesnie. Lost mnie szybko wciagnal i nadrobilem pierwszy sezon w mig, a PB ogladalem cierpliwie z tygodnia na tydzien. Wtedy krolem byl dla mnie Lost, PB traktowalem jako wspaniale uzupelnienie. Jednak w polowie 2 sezonu Lost zaczal zwalniac tempo i to mocno a PB pial sie w gore. wnerwia mnie w LOscie ta rozwlekla akcja i coraz wiecej odcinkow "o niczym". W PB mozna powiedziec ze caly czas czail sie w cieniu by w koncu uderzyc z cala moca. Kapitalna i przemyslana akcja w kazdym odcinku. Niespodziewane zwroty akcji i kapitalna gra aktorow (Sucre denerwujacy sie przed ucieczka - rzadzi) Wiemy ze mial byc zakonczony w 13 odc a juz mamy 21. To swiadczy o poziomie autorow serialu ze potrafia tak poprowadzic akcje by widz nie odczuwa "dodoatkowych odcinkow" i byl caly czas wgniatany w fotel. Inaczej jest w Loscie. Autorzy spokojnie zrobia kilka sezonow i wydaje mi sie ze maja jakas koncepcje ktorej sie na poczatku trzymali a teraz - jak dla mnie - zeruja na wlasnej popularnosci. Mam tylko jedna watpliwosc: jak bedzie wygladal sezon 2 skoro cala magia i pomysl tego serialu zostala wykorzystana w pierwszej serii?? Mam nadzieje ze zakoncza go w odpowiednim momencie. Dla mnie bylby to sezon pierwszy tylko z bardziej optymistycznym i wyjasnaiajacym wszytko zakonczeniem. Stalby sie legenda jaka teraz jest dla mnie Firefly. Trzymam kciuki za oba seriale, Umarl krol, niech zyje krol. PB panuje.
  • 0

...:::Son of Anarchy:::...

#106 Przemek

Przemek

Starszy szeregowy

• Email
  • 126 postów

Napisano 10.05.2006 - |23:52|

Nie ma co stawiac PB i Losta czy inny serial w tym samym szeregu :)
Ostatni odcinek Losta wgniata w fotel,do dzisiaj szukam szczeki :)
Nie chce wam psuc zabawy wiec nie powiem kto "Odpadnie" z ucieczki a bedzie to wiecej niz jedna osoba ...
Boje sie drugiego sezonu...Modle sie by nie bylo jak z Lostem czyli niby jest ok ale jednak cos dlugo to trwa...
Czekam na ostatni odcinek chociaz juz wiem kto zakonczy przygode z PB :(
  • 0
1.Battlestar Galactica,Supernatural
2.Jericho,Heroes
3.4400
4.Prison Break,Lost
5.Dexter,SG1,SGA

#107 mmisiek

mmisiek

B5 SuperFan

• Email
  • 1 219 postów
  • MiastoKnurów ---> Śląsk

Napisano 11.05.2006 - |08:58|

Pomarudzcie jeszcze troszke na Losta, a potem przeniose cały wątek do działu Losta - ale bedzie jazda wtedy :P

Ja jeszcze nie widziałem 21 odcinka - troszkę sie pomęcze, z reguły to oglądam we niedziele nowości serialowe... muszę wytrzymac, musze wytrzymac.... :)
  • 0
Chcesz wiedziec o jakich serialach można ze mną porozmawiac ?? Kliknij TUTAJ

Dołączona grafika

#108 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 11.05.2006 - |15:49|

Prison Break S01E01 DVDRiP XViD-BLiNK
Coś wam to mówi?
edit:
Prison Break S01E02 DVDRiP XViD-BLiNK
Prison Break S01E03 DVDRiP XViD-BLiNK
edit2:
Prison Break S01E04 DVDRiP XViD-BLiNK

Użytkownik Toudi edytował ten post 11.05.2006 - |18:35|

#109 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 11.05.2006 - |22:19|

Napisalas, ze nie bylo odcinka gorszego. No nie chce Cie martwic, ale z tego co wiem, jestes po 12 (genialny odcinek!), czeka Cie jeszcze swietna 13 i potem, moim skromnym zdaniem 3 odcinki sporo slabsze, w tym jeden zupelnie w stylu LOST (flashbacki z przeszlosci glownych bohaterow - przecietnie to wyszlo) i dopiero od 17 odcinka bedziesz miala PB znowu w najlepszej formie. Ba, od tego momentu kazdy kolejny episod przyprawia o coraz mocniejsze bicie serca i cos czuje, ze final zakonczy sie stanem przedzawalowym :D

a ten chwilowy spadek formy spowodowany byl swoista "reorganizacja". Pamietajmy, ze PB poczatkowo mial liczyc tylko 13 episodow...

Matko ... jak dla mnie odcinek z retrospekcjami bohaterów PB był jednym z najlepszych... ale może sie nie znam.
W każdym razie... chyba nikt nie zamieszczał opisu ostatniego odcinka z Fox:
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#110 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 12.05.2006 - |10:34|

OWszem. Te przeskoczenie serialu na część drugą kosztoało lekką zadyszką. Ale nie znaczy to, że są to słabe odcinki. Są inne w każdym razie. Trzeba było coś zrobić, by przegrupować scenariusz na nową drogę.
  • 0

#111 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 12.05.2006 - |11:54|

OWszem. Te przeskoczenie serialu na część drugą kosztoało lekką zadyszką. Ale nie znaczy to, że są to słabe odcinki. Są inne w każdym razie. Trzeba było coś zrobić, by przegrupować scenariusz na nową drogę.

no widze, ze musze doprecyzowac swoja wczesniejsza wypowiedz :D piszac, ze te 3 odcinki sa sporo slabsze nie mialem na mysli, ze nie warto ich ogladac :P bo np. na tle wiekszosci episodow LOST'a i tak sa bardzo dobre :afro: po prostu nie tak galaktyczne jak pozostale ;)
  • 0

#112 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 12.05.2006 - |18:06|

Mam pytanko. Na większości serwisów poświęconych PB jest mówi się, że 21 odcinek stanowi zarazem finał sezonu. Czy ktoś coś wie na ten temat?
  • 0

#113 borderline

borderline

Starszy kapral

• Email
  • 250 postów

Napisano 12.05.2006 - |18:32|

Mam pytanko. Na większości serwisów poświęconych PB jest mówi się, że 21 odcinek stanowi zarazem finał sezonu. Czy ktoś coś wie na ten temat?

w takich sytuacjach zawsze najlepiej zajrzec do zrodla :D juz na glownej stronie FOX'a jest zajawka poniedzialkowego, finalowego odcinka PB :-) 21 episod nie byl ostatnim, na szczescie :clap:

PS. Tutaj macie 8 fotek promujacych finalowy odcinek :D

Użytkownik borderline edytował ten post 12.05.2006 - |22:56|

• 0

#114 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 13.05.2006 - |22:55|

wg mnie serial wymiata :)
pod koniec sezonu jest coraz ciekawszy :)
zirytowala mnie informacja ze bedzie sezon 2 poniewaz to juz bedzie naciaganie i robienie na sile. serial powinien miec 1 sezon i konczyc sie happily ever after :)
  • 0

#115 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 14.05.2006 - |15:37|

A ja się cieszę, że będzie drugi sezon. Myślę, że tworcy "Prison Break" to ludzie z wyobraźnią i wymyślą coś ciekawego. A nawet jeśli miałoby być trochę gorzej niż w piewszym sezonie to i tak byłoby dobrze.

Użytkownik Kasia edytował ten post 14.05.2006 - |15:40|

• 0

#116 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 14.05.2006 - |15:46|

A ja się cieszę, że będzie drugi sezon. Myślę, że tworcy "Prison Break" to ludzie z wyobraźnią i wymyślą coś ciekawego. A nawet jeśli miałoby być trochę gorzej niż w piewszym sezonie to i tak byłoby dobrze.

Widzę, że nie jestem sam w tych oczekiwaniach :D .
Prawdopodobnie jednak kształt sezonu 2 pokaże finałowy odcinek tego sezonu. Czyli wyjaśni się kto tak naprawdę będzie uciekał i w jakim kierunku potoczy się los uciekinierów.

serial powinien miec 1 sezon i konczyc sie happily ever after smile.gif

To zależy co rozumie się, jako takie zakończenie. Jeśli samą ucieczkę - to rzeczywiście będzie ok. Ale przecież pozostaje wiele nie wyjaśnionych wątków, jak choćby ta sprawa z morderstwem czy coraz bardziej nabierający rozpędu wątek wiceprzezydent, który może też wiele, a nawet wg mnie bardzo dużo - wnieść wyjaśnień i zawirowań.

Użytkownik jack edytował ten post 14.05.2006 - |15:48|

• 0

#117 logic

logic

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 251 postów
  • MiastoŁomża

Napisano 14.05.2006 - |20:21|

Wszyscy tak świetnie się wypowiadali o tym serialu, że musiałem go obejrzeć... Jestem narazie po 6 odcinkach i musze powiedzieć, że jest świetny :D Non stop akcja, ogólnie bardzo dobry pomysł (genialne i proste)... Jest już chyba ok 20 odcinków więc mam jeszcze trochę do nadrobienia... i zagadzam sie z Arwen - nie ma co porownywać tego serialu do Losta... To 2 rózne światy..
  • 0
The memory remains.

#118 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.05.2006 - |23:16|

tak czesto gadalem o Prison Break z kumplem z uczelni (studiuje angielski), ze moja dziewczyna ktora przysluchiwala sie temu (cala nasza trojka jest razem w jednej grupie na praktykach), postanowila ze tez chetnie ogladnie PB - sama to nawet zaproponowala. musze sie przyznac ze to wybitne osiagniecie, bo ona ma wymagania co do seriali i byle jakich nie oglada :)
jeszcze jak podniecam sie tym ze koniec sezonu juz blisko to ona jest coraz bardziej chetna na ogladanie tego serialu. na poczatku mowila ze MOZE go obejrzy, a teraz chce ogladnac na 100% :)
za jakies 28 godzin bedzie kolejny odcinek PB :)
szkoda tylko ze ostatni w tym sezonie :(
  • 0

#119 Kasia

Kasia

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 110 postów

Napisano 15.05.2006 - |16:36|

To zależy co rozumie się, jako takie zakończenie. Jeśli samą ucieczkę - to rzeczywiście będzie ok. Ale przecież pozostaje wiele nie wyjaśnionych wątków, jak choćby ta sprawa z morderstwem czy coraz bardziej nabierający rozpędu wątek wiceprzezydent, który może też wiele, a nawet wg mnie bardzo dużo - wnieść wyjaśnień i zawirowań.

Dokładnie, sama ucieczka to jeszcze nie wszystko. Jest jeszcze cała ta sprawa z Secret Service, wiceprezydent, Veronicą, LJ itd. No i Micheal i pani doktor ;).
  • 0

#120 JACKo

JACKo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów
  • MiastoS-c

Napisano 16.05.2006 - |03:13|

Na początku miałem go nie oglądać. Mineło pół sezonu i dopiero po wielu poleceniach i przerwach w Loście i po końcówkach SG pomyślałem, że zobacze sobie co to. I można powiedzieć, że ogląda się jak 24, który jest też arcydziełem samym w sobie. :)
Widze, że wielu zapomniało, że Sucre w celi był razem z Michaelem i była kiedyś rozmowa, nie tylko o jego lasce, ale o to, że są razem w celi i miałby przechlapane po ucieczce, bo w ich celi jest dziura. ;) Do tego aspekt jego laski i jego kuzyna czy jak mu tam, to nie chętnie by uciekał.

Co do DVDków to jeszcze WAT załapał się...
Prison Break s01e05 English Fitz Or Percy Dvdrip Xvid-Wat.avi
Prison Break s01e06 Riots-Drills And The Devil Dvdrip Xvid-Wat.avi

Finał już niedługo będzie dostępny.. jeszcze troszke poczekać na napisy i oglądanie... i co ja będę oglądał przez najbliższe tygodnie? PB się kończy, 24 za tydzień... SG wraca dopiero w lipcu jak pamiętam.

2. sezon PB może być ciekawy, nie będzie taki monotonny jak lost, w którym co jakiś czas jakiś rąbek tajemnicy wychodzi. Wiele jest seriali, że pod koniec serialu ma się wszystko wyjaśniać na dobre, a tu nagły zwrot akcji i dalsza ucieczka (np. A-Team, Renegat). Pewnie więcej przykładów można wymienić. W 1. sezonie PB głównym cel jest ucieczka, w drugim już np. wspomniany pościg za zbiegami, a także pogoń za kasą Coopera. Wątków jest sporo, co może dobrze wróżyć serialowi. Jeden minus to dla mnie te flashback jaki dali w drugiej połowie sezonu, mogli to dać jako dodatek do dvd. Albo jakiś specjalny odcinek po sezonie. To niepotrzebnie zwolniło akcję. Ale jak się domyślamy było to spowodowane rozciągnięciem serialu. Mogli by go chyba w nieskończoność przedłużać patrząc na niektóre seriale z przeszłości. Np. taki co mu tatuaże się odpalały po zabiciu kogoś. (Jeden na odcinek) Nie pamiętam nazwy. Np. będzie ze 100 takich symboli, a tu jeszcze jacyś źli będą wracać... tak tu mając schemat na swoim ciele Michael i wiedząc, że jest mądry (jak to w serialu ujeli... widzi coś czego inni nie spostrzegają... jedni widzą np. ołówek do pisania, a Michael widzi drewno, grafit...[szczegóły]). Pewnie mógłby jeszcze nie jedną ucieczke w więzieniu opracować.
Chyba się trochę rozpisałem, ale poczekam na dalsze przemyślenia po zobaczeniu finalnego odcinka

Użytkownik JACKo edytował ten post 16.05.2006 - |03:16|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych