Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dharma Initiative

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
116 odpowiedzi w tym temacie

#101 Losty

Losty

Szeregowy

• Email
  • 4 postów

Napisano 05.12.2006 - |15:59|

No a co znaczą tamte:Astronomy and Meteorology-Astronomia i Meteorologia, Parapsychological Study-Parapsychologiczna Analiza,Psychological Research- Psychologiczne Badanie Naukowe.To oznacza, że Dharma prowadzi badania psychiczne na ludziach.Tak jak wcześniej ktoś wspomniał; chce sprawdzić czy ''króliki doświadczalne'' będą wciskać klawisz.Chcą też sprawdzić jakie są obiawy u różnych ludzi po zażyciu tego samego leku.Chcą zrobić postęp w dzidzinie nauki. ;)

Edit:

Ok.Mam 5 z angielskiego ale chodzę do 6 klasy podstawówki.Wzięłam słowniczek i co wyszło:Natkąłem się na wirus!Moja przyszłość zależy od was.Judy nie słuchaj ich bełkotania- Teraz to jest najważniejsze!Nic mi nie jest, choroby nie ma, nie potrzebujecie mnie.Jeszcze nie przegrałem. -gadania

Użytkownik martha edytował ten post 04.06.2007 - |11:12|

• 0

#102 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.03.2007 - |19:19|

Przecież ten kolo ledwie sikał w nocnik w czasie powstawania Dharmy, a nawet później (mierzone na oko).

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 30.03.2007 - |19:21|

• 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#103 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 04.04.2007 - |19:49|

Michael Gilday i Courtney Lavigne-Karen i Gerard Degroot
Znalazłam na innym forum co myślicie . :)

Gdzie można takie zdjęcia z planu zdjęciowego znaleźć.

Użytkownik Hans Olo edytował ten post 04.04.2007 - |20:23|

• 0

#104 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 18.04.2007 - |15:49|

Znalazłem ostatnio w internecie ciekawe zdjęcie
Dołączona grafika

Według mnie jest to nie bez znaczenia. Chłopak nosi koszulkę z symbolem/emblematem jednego z bunkrów, może właśnie Swana. Co o tym sądzicie? wink.gif
Ps. Koleś przypomina Michaela ;P

/// Ps. mam nadzieje, że tym razem w dobrym dziale :P
  • 0
"If we can't live together, we're gonna die alone."

#105 Vismund

Vismund

Kapral

• Email
  • 249 postów

Napisano 18.04.2007 - |15:51|

Według mnie to easter egg.
  • 0
"Wiiiiiiiiiiith... a HERRING!"

#106 Santiago

Santiago

Kapral

• Email
  • 170 postów
  • MiastoThe Swan

Napisano 18.04.2007 - |16:30|

Też tak pomyślałem, ale w połączeniu z tym, że Othersi używali fartuchów Dhramy do operacji, bunku Dharmy no i łodzi Dharmy, nosili koszulki z logiem bunkrów Dharmy... może rzeczywiście Others to Dharma:P?
  • 0
"If we can't live together, we're gonna die alone."

#107 Picket

Picket

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 133 postów
  • MiastoMazowsze

Napisano 18.04.2007 - |20:19|

Ja myśle, że koszulki są jakoś zwiazane z logiem Swana, ale jest jedna iniciatywa DHARMA i mogli mieć zamało to wzieli takie Swanowe :P . Ben w lodówce też miał jedzenie z logami Łabędzia.
  • 0

#108 Mercenor

Mercenor

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 118 postów

Napisano 11.05.2007 - |21:05|

Ech... smutny koniec projektu Dharma... swoją drogą, inni nie zabili chyba wszystkich, no, chyba, że byli wśród nich tacy co potrafili obsługiwać łódź podwodną... W sumie... upadek Dharmy był najsmutniejszy (jak na razie) w całym serialu :(
  • 0

#109 robercik

robercik

Plutonowy

• Użytkownik
  • 393 postów
  • MiastoWLKP

Napisano 11.05.2007 - |21:45|

upadek Dharmy był najsmutniejszy (jak na razie) w całym serialu

najsmutniejszy, bo nie wiemy w sumie za co ich zabili... widać było, że to dobrzy ludzie....choć nie widzieliśmy czym siię zajmowali...

swoją drogą, inni nie zabili chyba wszystkich

wszystkich nie... pozostała na pewno załoga Łabędzia... możliwe też, że Michaił (ale wierzę mu, że mowił prawdę i nigdy nie należał do Dharmy)
  • 0

mieć wszystko to za mało

DOBRY ZE MNIE CHŁOPAK

#110 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 11.05.2007 - |21:48|

Napewno inni mieli jakiś konkretny powód dla którego zdecydowali sie powybijać ekipe Dharmy. No a czy wszyscy zgineli? Raczej nie, być może jeszcze ktoś nam sie ujawni:)
  • 0

#111 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 11.05.2007 - |23:28|

Napewno inni mieli jakiś konkretny powód dla którego zdecydowali sie powybijać ekipe Dharmy. No a czy wszyscy zgineli? Raczej nie, być może jeszcze ktoś nam sie ujawni:)

Też mam nadzieje, że nie chodzi o to, że im pozazdrościli bierzącej wody i TV :)

Pewnie chodziło o te badania... ciekawe czy inni jakoś je kontynuują, a nie zajmują się tylko płodnością? Richard wspomina Locke'owi, że sa tam z ważniejszego powodu....
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#112 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 12.05.2007 - |01:34|

A ja miałem wrażenie w ostatnim odcinku, że ta Dharma zalatuje jakimś totalitryzmem - nawet dzieciaki malowały logo Inicjatywy na zajęciach, poza tym nie podobało mi się, że działając jako wręcz hipisowska organizacja, w imię pokoju i dobrobytu ludzkości rozpętali bezsensowną wojnę z tubylcami. (może aluzje do obecnej sytuacji polityczno-militarnej USA)
  • 0

#113 znawca

znawca

Kapral

• Użytkownik
  • 190 postów

Napisano 13.05.2007 - |14:51|

A może inni członkowie Dharmy, którzy nie znajdowali się na wyspie będą jeszcze próbować odbić wyspę. A tak w ogóle Dharma w retrospekcjach Bena wyglądała na jakąś mało groźna instytucję, ale dokładnie nie wiemy czym oni się zajmowali.
  • 0

#114 Luk@

Luk@

Kapral

• Użytkownik
  • 197 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 13.05.2007 - |19:06|

Też mam nadzieje, że nie chodzi o to, że im pozazdrościli bierzącej wody i TV :)

Pewnie chodziło o te badania... ciekawe czy inni jakoś je kontynuują, a nie zajmują się tylko płodnością? Richard wspomina Locke'owi, że sa tam z ważniejszego powodu....

Być może Inni chcą je kontynuować ale Ben mimo wszystk woli by skupiali całe swoje siły na płodności. Wkońcu Richard mówił, że chcą innych wyzwań, że już mają dosyć tych bezowocnych badań. Ciekawe czy Richard miał na myśli jakies eksperymenty czy tylko tak to powiedział.
  • 0

#115 Armageddon89

Armageddon89

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 93 postów

Napisano 13.05.2007 - |20:39|

Według mnie Benowi tak zalezy na badaniach nad plodnoscia dlatego bo pewnie Annie miała urodzic mu dziecko i zmarła przy porodzie tak jak jego matka, nie żyją najblizsze mu osoby. Ta teoria pewnie dla wiekszosci z was po obejzeniu odcinka bedzie oczywista ale tak sobie tylko pisze...;)
  • 0

#116 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 13.05.2007 - |22:49|

Według mnie Benowi tak zalezy na badaniach nad plodnoscia dlatego bo pewnie Annie miała urodzic mu dziecko i zmarła przy porodzie tak jak jego matka, nie żyją najblizsze mu osoby. Ta teoria pewnie dla wiekszosci z was po obejzeniu odcinka bedzie oczywista ale tak sobie tylko pisze...;)

Interesująca teoria, bardzo prawdopodobna.

Gdzieś przeczytałem o możliwości takiej iż Ben podświadomie doprowadza do śmierci kobiet w ciąży (dzięki magic boz) przez wydarzenia z przeszłosći - to też byłoby interesujące. Jesli taka byłaby prawda wysilki Bena dotyczace badan nad płodnoscia sa niestety bezcelowe :(
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#117 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 14.05.2007 - |06:49|

Te "inne powody", o których mówił Rysio, to - moim zdaniem - odkręcenie działań Dharmy, żeby na wyspę wróciło życie [znaczy żeby było można się rozmnażać]. Te badania nad płodnością to tylko pewien etap, który można "obejść" :afro:

[Temat wyczyszczony] martha

Użytkownik martha edytował ten post 04.06.2007 - |11:14|

• 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych