Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 034 - S02E10 - The 23rd Psalm

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
129 odpowiedzi w tym temacie

#101 veN

veN

Szeregowy

• Użytkownik
  • 49 postów

Napisano 17.01.2006 - |13:41|

Typowa głupia gadka.
Tu nie ma być spojlerów i tyle :angry: ,a ujawnianie ich tutaj jest żałosne.
A trailerów do tego serialu nie oglądałem i oglądać nie będę,bo dla mnie są zrobione beznadziejnie(za dużo ujawniają szczegółów i są stworzone dla ludzi,którym brak cierpliwości),a telewizja ABC jest stworzona właśnie dla takich ludzi.
Odcinek średni,a motyw Mr. Eko mnie troszeczkę zaskoczył(ale tylko troszeczkę).
Motyw Charliego z Claire to jeden z najsłabszych fragmentów w całej historii losta.
Precz z takimi scenami :angry:
Ocena 6/10

nie prosilem o podsumowanie mojej wypowiedzi tylko o podanie na ile dni przed kolejnym odcinkiem wychodzą zwiastuny oO ... i nie interesuje mnie twoj stosunek do nich :) wiec nie cytuj moich wypowiedzi jako pretekst do pospamowania =/ ... tekst ze 'tu nie ma byc spamu' tez jest oklepany bo kazdy kto wszedl tu wiecej niz 2 razy zauwazy ze moderatorzy pracuja lepiej niz wzorowo i wszystko usuwaja :)

co do drzewa to nic nie zauwazylem .. moze dlatego ze slonce wali mi prosto w okno :/ sprawdze to jeszcze raz wieczorem.. i co do ujec nie do zauwazenia w tv, mysle ze sa one robione pod wersje dvd lub/i dla uzytkownikow pc, nie ma co sie oszukiwac, telewizja ABC byla swiadoma tego ze kopie pojawia sie w internecie. Zauwazenie takiej sceny powoduje ze chcemy podzielic sie dana informacja z innymi i wchodzimi na forum etc. to tworzy 'szum' bycmoze jest to jeden z powodow dla ktorych film sprzedany zostal do tylku krajow (120?)
  • 0

#102 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 17.01.2006 - |15:04|

nie prosilem o podsumowanie mojej wypowiedzi tylko o podanie na ile dni przed kolejnym odcinkiem wychodzą zwiastuny oO ... i nie interesuje mnie twoj stosunek do nich :) wiec nie cytuj moich wypowiedzi jako pretekst do pospamowania =/ ... tekst ze 'tu nie ma byc spamu' tez jest oklepany bo kazdy kto wszedl tu wiecej niz 2 razy zauwazy ze moderatorzy pracuja lepiej niz wzorowo i wszystko usuwaja :)

co do drzewa to nic nie zauwazylem .. moze dlatego ze slonce wali mi prosto w okno :/ sprawdze to jeszcze raz wieczorem.. i co do ujec nie do zauwazenia w tv, mysle ze sa one robione pod wersje dvd lub/i dla uzytkownikow pc, nie ma co sie oszukiwac, telewizja ABC byla swiadoma tego ze kopie pojawia sie w internecie. Zauwazenie takiej sceny powoduje ze chcemy podzielic sie dana informacja z innymi i wchodzimi na forum etc. to tworzy 'szum' bycmoze jest to jeden z powodow dla ktorych film sprzedany zostal do tylku krajow (120?)

Swoją drogą to moim zdaniem użytkownik o ksywce L o c k e jednak trochę histeryzuje. Moim zdaniem te trailery bardzo mało ujawniają a że tak jest niech sobie po obejrzeniu tego odcinka ściągnie i obejrzy jego trailer. Z innymi jest podobnie.
Jednak jest to temat o danym odcinku i faktycznie tutaj powinniśmy się skupić na opisywaniu naszych reakcji, spostrzeżen, etc z tego danego odcinka a nie na opisywaniu trailerów.
A jeśli chodzi o same zwiastuny to pierwszy zwiastun w USA leci zaraz po emisji danego odcinka. A dokładniej to zaraz po wyskoczeniu tego napisu LOST (w Polsce zawsze wtedy lecą napisy). Swoją drogą szkoda że ripperzy zwykle ich nie rippują.
Zaglądaj często do tematu o spojlerach. Tam zawsze pojawiają się szybko linki z trailerami (zazwyczaj z USA i Kanady, bo obie wersje zwiastunów się często różnią) do ściągnięcia.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#103 ptaku666

ptaku666

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 17.01.2006 - |23:47|

co do dymku, to oglądając ten odcinek w tv ludziska raczej nie zdążą załapać "skanowania" (?) Eko
poza tym dymek terkoczący dość mechanicznie (gdy ciągnął Locka do dziury) i wyrzucający w powietrze drzewa ? :>

dymek i to co wydaje dzwięki mechaniczne to dwie różne sprawy, nie zapominaj o tym ...
  • 0

#104 Adramel

Adramel

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 19.01.2006 - |16:01|

Swoją drogą to moim zdaniem użytkownik o ksywce L o c k e jednak trochę histeryzuje. Moim zdaniem te trailery bardzo mało ujawniają a że tak jest niech sobie po obejrzeniu tego odcinka ściągnie i obejrzy jego trailer. Z innymi jest podobnie.

Zasada jest prosta. NIE dla spoilerów. Od spojlerowania jest odpowiedni temat i tam sobie gadajcie o spoilerach. A wszystko co ujawnia treść serialu przed jege emisją jest spoilerem. Koniec i kropka.
Osobiście nienawidze spoilerów, i jak ktoś będzie spoilerować to postąpie z nim tak jak Ana-Lucia z typem który ją postrzelił; ))))
Czemu jeszcze wątek 2x11 jest zamknięty????
  • 0

#105 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 19.01.2006 - |16:11|

Zasada jest prosta. NIE dla spoilerów. Od spojlerowania jest odpowiedni temat i tam sobie gadajcie o spoilerach. A wszystko co ujawnia treść serialu przed jege emisją jest spoilerem. Koniec i kropka.
Osobiście nienawidze spoilerów, i jak ktoś będzie spoilerować to postąpie z nim tak jak Ana-Lucia z typem który ją postrzelił; ))))
Czemu jeszcze wątek 2x11 jest zamknięty????

Widzisz ja też nie lubię spojlerów, tyle że dla mnie trailer spojlerem nie jest.
A jakbyś widział to ja w tym temacie o treści trailerów nie piszę bo to jest temat o danym odcinku i powinien służyć właśnie do omawiania tego danego odcinka.
Tyle na ten temat.

Użytkownik Pawel edytował ten post 19.01.2006 - |16:14|

• 0

#106 agads11

agads11

Szeregowy

• Email
  • 9 postów

Napisano 19.01.2006 - |16:44|

Jak dla mnie trailer dotyczy filmów: wkręca klimat, epizody nawiązujące do głównych wątków i zachęcające do pójścia do kina
Trailerem do serialu jest pilot, a każde "zapowiedzi" odcinków to zwykłe spoilery.
"Tyle na ten temat."
  • 0

#107 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 19.01.2006 - |16:47|

Trailerem do serialu jest pilot, a każde "zapowiedzi" odcinków to zwykłe spoilery.
"Tyle na ten temat."

Tak jak mówię zależy kto co lubi.
Dla mnie spoilerem jest coś co zdradza mi coś ważnego z fabuły danego odcinka, całego serialu czy filmu.
A trailer praktycznie rzecz biorąc nic nie zdradza a często nawet wprowadza celowo w błąd.
Jak tak dalej pójdziemy to i tytuł danego epizodu będziemy uznawać za spoiler :lol: .

Ale to nieważne, najważniejsze jest to co było napisane wcześniej. Jeśli temat jest o danym odcinku to powinno się dyskutować tylko i wyłącznie o tym odcinku.

Użytkownik Pawel edytował ten post 19.01.2006 - |17:17|

• 0

#108 Makus

Makus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 19.01.2006 - |19:03|

Tak jak mówię zależy kto co lubi.
Dla mnie spoilerem jest coś co zdradza mi coś ważnego z fabuły danego odcinka, całego serialu czy filmu.
A trailer praktycznie rzecz biorąc nic nie zdradza a często nawet wprowadza celowo w błąd.
Jak tak dalej pójdziemy to i tytuł danego epizodu będziemy uznawać za spoiler :lol: .

Dokładnie :) Jeśli ktoś nie widział tego promo niech sobie je teraz obejrzy i zobaczy czy były tam jakieś spoilery... No bo przecież z nazwy można się było domyśleć że wyruszą...No ale nie omawiamy tutaj zwiatunów...A może temat o danym odcinku powinien być otwierany zaraz po emisji poprzedniego, wtedy tam by sie omawiło zwiastuny :>
  • 0

#109 GuMa198

GuMa198

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 19.01.2006 - |20:38|

no ludziska, jak chcecie sie kłucić o spoilery czy trailer to sobie załużcie oddzielny temat, człowiek wraca styrany z roboty, chce zobaczyć co ludzie sobie myślą o danym odcinku, a tu wielka kłutnia kto co lubi, co jest co itd. Z tego co wiem to temat na temat odcinka 2x10, i przy tym pozostańcie :/

A co do odcinka, mi się podobał, zdenia zaskoczył (EKO "ksiądź przemytnik") i zdenia zasmucił (Charli i skład Hery). No ale cóź, zobaczymy co będzie dalej :]
  • 0

#110 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 21.01.2006 - |15:38|

Witam,

Teoria nanotechnologii może się tu sprawdzić. Kto czytał „Rój” M. Crichtona ten wie o co chodzi.

No właśnie, po obejrzeniu tego odcinka od razu przyszła mi na myśl ta książka, zwłaszcza że skończyłem ją czytać kilka dni temu. Nie jest do końca to tak jak w tej książce, ale chodziło w niej o nanotechnologię. Człowiekowi udało się wyhodować urzadzenia wielkości komórek które potrafiły się ze sobą komunikować i było ich tak dużo, że tworzyły roje (wiry?). W serialu wyglada to bardzo podobnie. Poza tym roje potrafiły z czasem przybierać ludzką postać, a co jeszcze lepsze, przejąć kontrolę nad człowiekiem. To by tłumaczyło dlaczego Inni są inni.;) Po trzecie eksperyment. Tam też o to chodziło. W książce do ich produkcji używano wielkich elektromagnesów,w serialu mówi się o wypadku z ich użyciem.
Nie mówię że wszystko jest tak samo, ale sam pomysł mógłby być zaczerpnięty z tego. ;)

Pozdrawiam.
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#111 maruch

maruch

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 21.01.2006 - |15:46|

hmm...
Interesująca teoria :D
Czyli Dharma wychodowała te "urządzonka" i sprawdzają jak działają na ludziach :]
  • 0

#112 loky

loky

Kapral

• Użytkownik
  • 183 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.01.2006 - |17:14|

Z tego co wiem producenci losta napisali ze trop z nanotechnologia i przesunieciem w czasie jest chybiony.
  • 0
Mam najstarszego warna na OT JUPPI!

#113 Marks Snow

Marks Snow

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoChrzanów

Napisano 28.01.2006 - |18:22|

Może nanotechnologia
  • 0

#114 q1977

q1977

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 29.01.2006 - |00:25|

Ten dymek całkiem ciekawy szybko się porusza moim zdaniem to jakaś maszyna po co ten stukot. W odcinku chyba 3 było na filmie instruktażowym że ludzie którzy to zaczęli na tej wyspie(według mnie była to jakaś pierwsza nieudana wersja BIG BROTHERA) prowadzili badania nad zjawiskami elektro magnetycznymi i psychologicznymi. Ten dymek to jakieś właśnie zjawisko elektromagnetyczne a efektem ubocznym jest dum. Ciekawe jest tylko to co on potrafi odczytać z myśli człowieka. Niezłego zrobił rentgena Panu Eko. Ale sam już nie wiem tyle tu wątków a scenarzyści wcale nie zmierzają do końca tylko rozwijają akcję.
  • 0

#115 Suceed

Suceed

Szeregowy

• Email
  • 7 postów

Napisano 30.01.2006 - |11:01|

Właśnie jestem po seansie odcinak 9 i 10 ten 10 odcinek jest zarabisty :D dymek wymiata :D
BTW. Jak Kate podchodzi do tego czarnego konia to po prawej stronie mozna zauwazyc kawalek czyjegos buta czy reki :D
  • 0

#116 Lvs

Lvs

Starszy szeregowy

• Email
  • 125 postów
  • MiastoZ Matrixa ;D

Napisano 01.02.2006 - |13:20|

Myślę że ten czarny obłok to jest brat Eko i tak samo każdy ma coś wspólnego z tą wyspą (jakieś reinkarnacje ludzi których mają na sumieniu lostowicze np: kate: ten czarny rumak sawyer: dzik)
  • 0

#117 tomilipin

tomilipin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów
  • Miastosiedzące

Napisano 07.02.2006 - |20:10|

Kate i koń - rozumiem.
Ale co ma dzik wspólnego z Sawyerem? Z tego co pamiętam, dzik zaatakował go, zniszczył mu namiot i zabrał plecack; do trzech razy sztuka. Ale nadal nie rozumiem porównania tej relacji z relacją Kate - koń.

Przy okazji witam :) Nareszcie znalazłem porządne forum o LOST, wygląda na miłe miejsce, chyba można pogadać :)

BTW. Czy polska AXN wyświetla już sezon drugi? Sezon pierwszy obejrzałem w TVP1, AXN nie posiadam więc radzę sobie inaczej - pewnie tak, jak większość z Was szczególnie sądząc po dyskusji o 12 odcinku do którego jeszcze daleko ale w p2p już jest ;)
  • 0

#118 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 07.02.2006 - |20:56|

Kate i koń - rozumiem.
Ale co ma dzik wspólnego z Sawyerem? Z tego co pamiętam, dzik zaatakował go, zniszczył mu namiot i zabrał plecack; do trzech razy sztuka. Ale nadal nie rozumiem porównania tej relacji z relacją Kate - koń.

Myślę, że te zwierzęta dobrze oddaja cechu charakteru obu postaci.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 07.02.2006 - |20:57|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#119 safik

safik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 14.02.2006 - |15:07|

na początku siemka - mój pierwszy post :clap:

uważam że czarna chmura nie jest powiązana z panem EKO, czarna chmura jest "batem" na wszystkich na wyspie,
no po panu EKO widać że już nie na wszystkich ...
wydaje mi się że chura rozprawia się z ludźmi którzy mają coś na sumieniu ( grzesznicy mniejsi lub więksi ) - tu wyglądałoby na przemianę duchową pana EKO, jego duchowe oczyszczenie...
co do genezy chmury, mogłaby powstać właśnie w wyniku wypadku przy eksperymencie, ale nie nanotechnologia, raczej sprowadzenie do naszego świata inego bytu, tylko należałoby się zastanowić czy Boskiego czy Piekielnego ???
może ta wyspa ma na celu właśnie oczyszczenie dusz ??? można zauważyć że ludzie stają się na wyspie lepsi ... ale wyspa oczywiście nie jest dla wszystkich, raczej dla tych co zbłądzili niż dla zatwardziałych recydywistów ...
to takie moje przemyślenia bez czytania wszystkich poprzednich postów ...

na tym odcinku na razie skończyłem ...
pozdrawiam wszystkich LOST-owiczów :>

Użytkownik safik edytował ten post 14.02.2006 - |15:08|

• 0

#120 Demostenes

Demostenes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoWrocek

Napisano 16.02.2006 - |08:57|

zauwazcie, ze Others jak sami przyznali porywaja tylko "dobrych" (np. lista 9ciu), w tym przede wszystkim dzieci, ktore z zalozenia wieku nie mialy czasu nagrzeszyc i sa z gruntu dobre.... Nie zabrali nikogo, kto ma coś na sumieniu, wiec towarzystwo sie przegrupowalo.

Jak powiedzial Eko : "nie myl zbiegu okolicznosci z przeznaczeniem..", na wyspie znalezli sie ci, co mieli się znalezc. Nawet ten gosc, co przewidywał przyszłość Clair, wsadzil ja do tego samolotu. A others to są pewnie ci, którzy odkryli, że wyspa to jeden wielki eksperyment .....

Wciskanie klawisz to wedlug mnie wysyłanie w eter tych namiarów (liczb) na wyspę, które sprowadzają tam tych, co potraktowali je jak współrzędne geograficzne (np. ci francuzi 16l lat wczesniej). To dlatego Walt powtarza "nie wciskajcie klawisza", zey powstrzymac śćiąganie na wyspę nowych Lostowiczów....
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych