Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 190 - S09E16 - Off The Grid

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
111 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek: (156 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek:

1. 10 (13 głosów [9.29%])

Procent z głosów: 9.29%

2. 9.5 (13 głosów [9.29%])

Procent z głosów: 9.29%

3. 9 (34 głosów [24.29%])

Procent z głosów: 24.29%

4. 8.5 (29 głosów [20.71%])

Procent z głosów: 20.71%

5. 8 (24 głosów [17.14%])

Procent z głosów: 17.14%

6. 7.5 (11 głosów [7.86%])

Procent z głosów: 7.86%

7. 7 (6 głosów [4.29%])

Procent z głosów: 4.29%

8. 6.5 (4 głosów [2.86%])

Procent z głosów: 2.86%

9. 6 (3 głosów [2.14%])

Procent z głosów: 2.14%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

11. 5 (1 głosów [0.71%])

Procent z głosów: 0.71%

12. 4.5 (0 głosów [0.00%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (1 głosów [0.71%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (1 głosów [0.71%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 marka_ragnos

marka_ragnos

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów
  • MiastoLuboń

Napisano 21.08.2006 - |10:46|

Odcinek niezly.W porownaniu z tym gdzie SHaft niby kogos zabil wrecz rewelacyjn.Duzo akcji.Przymierze Lucian prawie wygralo ale znowu SG-1 sie udalo.Dalem 9
  • 0

#102 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 13.11.2006 - |13:36|

Wreszcie zaczeło się coś dziać :) Jakaś akcja,trochę biegania,trochę strzelania :) Nerus oczywiście przyprawił mnie o niezłą śmiechawę :) Prawie jak Jack :) Poza tym pojawił się nam zastępczy stateczek Prometheus'a :) Baaaardzo szybko :)

Ocena: 8
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#103 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 08.01.2007 - |16:46|

aniołki charliego, mary poppins i drugdilers wymiatają:)
lekki odcineczek w sam raz na niedzielne popołudnie.
wiecie dlaczego podobała wam sie Carter w gorsecie> przejrzyjcie wszystkie odcinki, w których nosi normalne ciuchy - bluzki pod szyje jak zakonnica:) zawsze:) pierwszy raz widzimy wiec jej cycochy hehe:)
a bena browdera bede bronić do upadłego - jakoś go lubie:) scenarzyści trochęspaprali tę postać, ale aktorstwo nie jest takie złe - dla mnie gorsza była Lexa Doig jako dr Lam w pierwszych odcinkach - to był dopiero kawałek drewna, który udawał, że wie o co chodzi.. teraz juz sie chyba przyzwyczaiłam.
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

#104 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 13.05.2007 - |01:00|

Lekki odcinek, taki - powiedzmy - ponadprzeciętny. Na 7,5. Trochę humoru - i to całkiem niezłego (Landry i Nerus, hehe), akcja na ha'taku - jak zwykle - potrójne science fiction (najlepszy Teal'c^^)... ale ogólnie, po ciekawym początku, trochę się ten ep skiepścił.

dla mnie gorsza była Lexa Doig jako dr Lam w pierwszych odcinkach - to był dopiero kawałek drewna, który udawał, że wie o co chodzi..

I tak nie mogę wzroku od tego kawałka drewna oderwać B)
  • 0

#105 the_foe

the_foe

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 276 postów
  • Miastodolnośląskie

Napisano 10.06.2007 - |14:27|

Duzo sie dzieje ale jednak to salby odcinek. Za duzo chyba lajtu jak na takie zagrozenie i kosmiczne walki. jestem ciekaw co z Baalem i grubasem. Wyglada ze zgineli na smierc, ale w SG nigdy nic nie wiadomo ;)
Ocena: 6
  • 0
..::THE_FOE::..
foe (małpa) cinet (kropa) pl

#106 Alinoee

Alinoee

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 146 postów

Napisano 04.11.2007 - |11:34|

Taki sobie odcinek, byłby lepszy gdyby nierażacę odrealnione sceny, w których np. Teal'c jest prawie jak termiantor albo fakt, że niewiadomo jak Mitchell uciekł na początku odcinka ludziom z Przymierza...
Odcinki, które dotyczą Ori są o wiele lepsze.
Cieszę sie ze nie tylko ja zwróciłem uwagę na wygląd Sam w tym epizodzie (potrafi przykuć uwagę)... :P

Ode mnie 7
  • 0
I've been waiting a long time for this...

#107 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 13.07.2008 - |13:17|

Bardzo fajny odcinek, sporo humoru, ale też tego co najważniejsze czyli akcji.

Ocena: 9/10.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#108 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 27.12.2008 - |19:55|

Odcinek taki mający trochę zalet i trochę wad. To co mi się w nim najbardziej podobało to postawa i sposób postępowania generała Landry'ego przede wszystkim w stosunku do Nerusa. Muszę przyznać, że po początkowej nieufności naprawdę zaczynam naszego generała lubić :) Genialna gra słów, gdy potem Walter pyta go, jak udało mu się wcisnąć Nerusowi nadajnik, a on, że "It was a piece of cake" :D Sam Nerus też mnie rozbrajał raz po raz, chociaż przyznać trzeba, ze to jego obżarstwo jest obrzydliwe. I też miał genialną kwestię, jak Landry chciał od niego wydusić jeszcze jakieś informacje, a ten na to, że "jest już syty".
Odwrotnie niż w przypadku Landry'ego mam w przypadku Mitchella - początkowo go polubiłem, ale teraz lubię coraz mniej - w tym odcinku zachowuje się jak jakiś taki typowy amerykański cwaniaczek i ogólnie mnie drażnił. Niezbyt interesuje mnie też wątek Przymierza Lucian, a zmodyfikowana kukurydza już w ogóle. No i to mrowie Baalów - ciekawe ile jeszcze kopii mu zostało. Początkowo myślałem, że ten "główny", w szatach jest właściwym Baalem, ale skoro rozwalili statek, to albo się tajemniczo teleportował, albo też był klonem.

Naciągnięte 7,5/10 (naciągnięte za Landry'ego i Nerusa)
  • 0

#109 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 27.12.2008 - |20:04|

Niestety do Baalów trzeba się będzie przyzwyczaić. Mam taką swoją teorię że prawdziwy Baal jednak siedzi na jakieś planecie i dowodzi całą resztą.

Zgadzam się do Mitchela ale ten aktor już po prostu taki jest. Oglądałem kiedyś pięć minut Farscape i miałem wrażenie jakbym oglądał SG-1. Przymierze Lucian to chyba taka wstawka na miejsce Goa'uld, którzy powoli odchodzą w zapomnienie. Trochę mnie jednak to dziwi bo mi to wygląda tylko na zrzeszenie rolników z bronią ale może się mylę.

Tylko jakoś nie wiem po co Baal te wrota zbierał.
  • 0
don't try

#110 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 28.12.2008 - |16:27|

Co do Baala to też tak myślę - po to stworzył te klony, żeby samemu sobie spokojnie siedzieć i zdalnie kierować akcją.

Mitchell - cóż jeżeli ten aktor tak ma to jeszcze gorzej, myślałem, że kazali mu tak grać.

Przymierze Lucian - też mam takie odczucie, ze to próba zapełnienia luki po Goa'uldach, nie muszę mówić, że wolałem wężyki ;) Mnie osobiście Lucian jakoś tak tylko przeszkadzają i zawadzają.

A Baal niby zbierał te wrota po to, żeby odbudować swoje imperium (sieć komunikacyjną?) - tak, mnie też to nie przekonało ;)
  • 0

#111 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 28.12.2008 - |16:36|

No tak ale jak te wrota miały mu w tym pomóc? Faktycznie przyspieszają podróżowanie ale większość mieszkańców obcych planet ma dostęp do innych środków transportu więc raczej by ich to specjalnie na długo nie zatrzymało.
  • 0
don't try

#112 Altair

Altair

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 331 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 28.12.2008 - |19:56|

Ja tylko piszę jakie wyjaśnienie podano w serialu (konkretnie Nerus tak twierdzi). Natmoiast nie przekonuje mnie to tak samo jak Ciebie.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych