Star Trek - Enterprise - seria 3
Napisano 20.05.2004 - |21:03|
W koncu nie moglo byc inaczej - serial w 3 sezonie rozwinal sie na powaznie, mam nadzieje, ze w 4 sezonie wiecej bedzie kilkuodcinkowych opowiesci - jest wtedy czas na sensowne rozmyslenie watkow i fabuly ogolnie, ulozenia tego wsyzstkiego, odpowiednie wprowadzenie i rozwiniecie calej akcji, no i takie odcinki trzymaja w niepewnosci i wymuszaja obejrzenie nastepnych, by zobaczyc co jak sie potoczylo :>
@psjodko z wtorku na piatek ;P
Napisano 21.05.2004 - |09:14|
To z tych emocji...
I pytanko do lepiej znających "realia" amerykanskiej telewizji.
Lepiej, że przenosza na piątek czy gorzej?
Kiedy tam są pory najlepszej oglądalności?
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 22.05.2004 - |10:37|
Oczywiscie i tak pozostaje przy swoim, że Entek powinien sie rozpoczynać od 3 sezonu bo 2 pierwsze to kompletna strata czasu .....
Powracajac do pierwotnego załozenia tego topicu powiem tak :. 3x23 jest jednym z lepszych odcinków w serialach Trekowych !. Świetne wystopniowana akcja, effekty spejalne no i fabuła. Oczywiscie uśmiercili jednego z głownych bohaterów, aczkolwiek ofiarą scenarzystów/Xindi stała sie postac nie z czołowki ale też odgrywająca bardzo ważna role w serialu. Oczywiscie odcinek nie ustrzegł sie wg mnie buraków jak np to, że poteżna rasa Xindi nie potrafiła złamać kodu a "nędzna ziemianka" im to złamała nawet w krótkim czasie .....
Inne spostrzeżenia dot. odcinka : świetne stateczki maja wodni, reszta sie nie umywa do nich i tylko anomalia im zadała straty .... ehh Ci budwoniczowie .... Dobrze, że Insekty zaczeły mysleć, ale szkoda, że tak późno ....
Napisano 22.05.2004 - |19:55|
Napisano 22.05.2004 - |21:30|
www.policeteam.com
Napisano 23.05.2004 - |08:01|
tu juz nie chodzi mi o to, ze Entek jest niezgodny z poprzednimi ST ale o to, ze odcinki były naiwne, głupie i bezsensu - oczywiscie nie wszystkie bo zdarzały sie tam też dosyć fajne odcinki ale wiekszość, przewyższająca większość odcinków była do bani ........ nie jakaś ziemianka, kobietka ma dar... a początek serii ma swój klimat... wprowadza w świat Entka, po pewnym czasie nie razi już tak niezgodność ze Startrekiem... a 3 sezon to rewelacja...
Napisano 23.05.2004 - |20:27|
Napisano 23.05.2004 - |22:39|
PS. T`Pol jest boska.
Napisano 27.05.2004 - |12:28|
Uffff....
Świetne.
A najciekawsze sa ostatnie sekundy odcinka....
Entek rozkręca się na dobre !
Napisano 27.05.2004 - |20:41|
Napisano 27.05.2004 - |21:53|
Napisano 28.05.2004 - |05:53|
Napisano 28.05.2004 - |08:28|
Ja "zbieram" wersje FFN po 430 - 460 M. (Itez mam wszystkie - a co!)O rany a ja jeszcze nie mam. Jaką wersje masz? Ja wszystko mam 350mb avi.
A to, że szybko?
A jakoś tak się porobiło
Tylko teraz, już na spokojnie, to mam troche uwag do tego odcinka.
Ale na razie nie bede spojlerowal.
Pooglądajcie sobie na spokojnie...
Napisano 29.05.2004 - |09:06|
Obejrzałem ostatni odcinek 3 sezonu i muszę przyznać lekko mnie zaskoczył fakt iż jest to cliffhanger - biorąc pod uwagę to, że nie było pewności czy powstanie 4 sezon spodziewałem się raczej odcinka zamykającego wszyskie główne wątki. Musieli chyba nakręcić 2 alternatywne zakończenia i kiedy było juz pewne że serial będzie dalej kręcony, to dali zakończenia "rozwojowe".
sam odcinek jest niestety schametyczny i przewidywalny aż do bólu - to się nie mogło po prostu inaczej skończyć (mam tu na myśli zniszczenie broni Xindi).
Natomiast samo zakończenia odcinka to spora niespodzianka... ja juz nie wiem dokąd ten serial zmierza w każdym bądź razie przed nami 4 dłuuuuugie miesiące czekania na ciąg dalszy.
Napisano 29.05.2004 - |20:07|
Hej.Ja "zbieram" wersje FFN po 430 - 460 M. (Itez mam wszystkie - a co!)
A to, że szybko?
A jakoś tak się porobiło
Tak tylko zapytałem bo z tego co widziałem na DC++ to szybciej są *.mpg niz *.avi.
A ty miałeś szybko byłem ciekawy czy jest juz wersja avi.
Mam juz wcały i zaczynam w tej chwili oglądać. Zmartwiło mnie tylko to że nie kończąsię główne wątki w ostatnim odcinku. Ja lubie jak cośma konkretny koniec. Nienawidze jak scenarzyści zstawiają sobie szeroki furtki.
22:57
No i właśnioe skończyłem oglądać 3x24. Tego sie nie spodziewałem:) w Pozytywnym sensie. Podoba mi sie ta końcówka. Dobrze rokuje na 4 sezon.
Polecam 3x24 i jak pomyśle , zę trzeba czekać 4 miesiące to mnie..............
Użytkownik sky edytował ten post 29.05.2004 - |21:48|
Napisano 31.05.2004 - |10:31|
Ależ oczywiście, że zakończenie wątku było przewidywalne! I to od pierwszego odcinka!sam odcinek jest niestety schametyczny i przewidywalny aż do bólu - to się nie mogło po prostu inaczej skończyć (mam tu na myśli zniszczenie broni Xindi).
Miałeś co do tego wątpliwości?
Archer MUSIAŁ zniszczyć bron Xindi bo inaczej serial nie miałby sensu. Może faktycznie ten "sposób" był mało wyrafinowany (ja spodziewałem się "większej" bitwy z udziałem Andorian, Volkanów i Ziemian - co mogło skutkować pierwszymi "nieśmiałymi" próbami zakładania Federacji - no ale cóż...).
Mogli się scenarzyści bardziej wysilić...
(Zresztą inne możłiwości - zniszczenie Ziemi - zostały w kilku wcześniejszych odcinkach pokazane).
A to, że to jest odcinek "połączniak" też mnie nie dziwi.
Twórcy wiedzieli przecież jakie są umowy z aktorami (na ile sezonów) i pracują w ciemno.
To, że my - widzowie - do końca trzymani jesteśmy w niepewności to tylko chwyty marketingowe.
Użytkownik psjodko edytował ten post 31.05.2004 - |10:36|
Napisano 31.05.2004 - |13:48|
Co do samego odcinka to był świetnie zrobiony ale końcówke sadze że przesadzili. Mam tylko pytanie jak to możliwe że oni się tam znależli i o co w tym chodzi kkim była ta bużka w nazistoskim czapce
Napisano 31.05.2004 - |14:13|
wg. mnie to jest niejaki Red Scal ( był w Spider-Manie - wer. animowana z Fox-kids ) ; tak czy owak kto to jest dowiemy się w 4 sezonie
We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One
Napisano 31.05.2004 - |18:33|
A co do ostatniego odcinka to jedno bylo pewne ze jakos ta bron musza zniszczyc tylko tez mialem nadzieje na jakas ostra walke w ktora sie wlacza Andorianie,Wolkanie i Ziemska flota ale to co zostalo zrobione tez niebylo takie zle a jeszcze ciekawsze jest nawiazanie do 4 serii tylko szkoda ze jak zwykle trzeba tak dlugo czekac ale mam nadzieje ze 4 seria bedzie nawiazywac poziomem do 3 a najlepiej jakby go przebijala
Rowniez jestem ciekaw (ciekawska bestia jestem ) co sie bedzie dzialo w 4 serii skoro SphereBuilders zostali w pewnym sensie unicestwieni a z Xindi i bron maja juz zalatwione
P.S Red Skull a nie Skal chyba z nim walczyl Kapitan Hameryka o ile dobrze pamientam
Napisano 31.05.2004 - |19:52|
Tak. Entek z sezonu na sezon nabiera rozmachu. Fajne zakończenie sezonu. Próbowałem odgadnąć co to nam wymyślą i nie udało mi się. Zostałem zaskoczony . Już czekam jak oni z tego wybrną i co będzie prawdziwym tematem 4 sezonu, bo to chyba tylko bedzie przygoda na 4x01. Mam nadzieję, że 3 sezon, to nie był szczyt formy.
PS.Dobrze by było jak zaczęli by wypuszczać dvd entka
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych