Skocz do zawartości

Zdjęcie

Supernatural - stary wątek

• Zamknięty Temat jest zamknięty
918 odpowiedzi w tym temacie

#101 Makus

Makus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 38 postów

Napisano 15.02.2006 - |06:55|

Masz racje! Wierzacy mowia na Boga "ojcze" poniewaz wierza ze on stworzyl cale zycie na ziemii i jest ich tworcas, ojcem.
Ta kobieta mowiac do demona ojcze, wierzy ze on ja stworzyl, tak wiec jest jego corka.

Smieszny kontrargument podales ;) Kontrargument potwierdzajacy to co chciales podwazyc :P

Eee tam, dobrze wiesz ze mowa byla o biologicznym, a nie "duchowym stworcy" :P
  • 0

#102 Amon_Ra

Amon_Ra

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 106 postów
  • MiastoRadom

Napisano 16.02.2006 - |04:42|

Biologiczny,Duchowy jeden ciort chodzi mi o to ze ta panna ma z nim bardzo bliski kontakt i mogla zagrozic chlopakom gdyby jej "tatuś" na to zezwolil.To sa moje domysly tylko i zostaje przy nich ze "tatuś" to ten demon odpowiedzialny za smierc matki chlopakow.No ale wyjasni sie :D
  • 0

#103 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 02.03.2006 - |17:12|

116 dobry, wrescie jakis odcinek omawiajacy glowny watek :).
Dla osob sciagajacych, sciagajce wersje grupy "GLX", jest to proper (w wersji LOL jest ogromna asynchronizacja).

Użytkownik Modes edytował ten post 02.03.2006 - |17:12|

• 0

#104 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.03.2006 - |17:41|

w wersji LOL jest ogromna asynchronizacja

gdzie, bo mam LOL i nic takiego nie zauważyłem,
a główny wątek i w 1x14 był omawiany :)

#105 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 08.03.2006 - |12:27|

Właśnie zadobyłem i obejrzałem sobie 3 odcinki. Muszę powiedzieć, że wielkiego na mnie wrażenie to serial nie zrobił. Ale dam szansę, zresztę sądząc po wielu postach warto zaczekać.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#106 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 14.03.2006 - |09:41|

W sumie to wiadomo więcej:
Supernatural - S01E17 - Hell House - 06.04.2006
Supernatural - S01E18 - Something Wicked - 13.04.2006
Supernatural - S01E19 - Provenance - 20.04.2006
Supernatural - S01E20 - Dead Man's Blood - 27.04.2006
Supernatural - S01E21 - Salvation - 04.05.2006
Supernatural - S01E22 - Devil's Trap - 11.05.2006

Jak widać serial będzie teraz wmitowany w czwartki po Smallville, a nie jak miało to miejsce wcześniej we wtorki.
Wiadomo też o czym mniej więcej będą odcinki S01E17-19 :)
Jest też spora szansa, że nowa stacja, która powstaje z połączenia The WB i UPN (CBS-WB w skrócie CW), zamówi 2 sezon Supernatural :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#107 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 14.03.2006 - |12:19|

Wiadomo też o czym mniej więcej będą odcinki S01E17-19

wsumie to wiadomo co będzie głównym wątkiem aż do 21 odcinka,
np w 1x21

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

edit:

kwiatek ale "Supernatural - S01E17 - Hell House - 06.04.2006" ma być emitowany 30 marca, czy na pewno te daty są ostateczne?

ps Sokar, widziałem że w kalendarzu zmieniłeś daty emisji 17 i 18, a według moich moich danych to jest tak jak był czyli
30.3.2006 1x17
6.4.2006 1x18

Użytkownik Toudi edytował ten post 14.03.2006 - |18:23|

#108 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 19.03.2006 - |14:37|

Rzeczywiście wszystko przesuwa się o tydzień do przodu, ale jak to pisałem wcześniej to datą początkową emisji ostatnich 6 odcinków sezonu 1 miał być 6 kwietnia, a nie 30 marca, tak czy inaczej teraz jest tak:
Supernatural - S01E17 - Hell House - 30-Mar-2006
Supernatural - S01E18 - Something Wicked - 06-Apr-2006
Supernatural - S01E19 - Provenance - 13-Apr-2006
Supernatural - S01E20 - Dead Man's Blood - 20-Apr-2006
Supernatural - S01E21 - Salvation - 27-Apr-2006
Supernatural - S01E22 - Devil's Trap - 04-May-2006

Widać jednak nie chcieli dać finałowych odcinków Supernatural i Smallville razem 11 maja, Supernatural będzie tydzień wcześniej kończył się cliffhanger'em i poczekamy do września na nowy sezon, który teraz jest już praktycznie pewny, w odpowiednim dokumencie nowej stacji The CW pojawiły się nazwy seriali, które na pewno zobaczymy w przyszłym sezonie (Everwood, Reba, Everybody Hates Chris, Veronica Mars, Gilmore Girls, Supernatural i One Tree Hill), trochę dziwi brak Smallville, ale pewnie trzeba tylko poczekać :)
  • 0
Master of possimpible ;)

#109 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 20.03.2006 - |09:20|

jestem już po 14 odcinkach. po pierwszych pięciu jakoś mnie nie zachwycił mnie specjalnie, ale po tem jakoś udało mi sięgo polubić i jestem pod wrażeniem, szczególnie ostatnich znanych mi odcinków. Zaczyna się coraz bardziej kleić fabuła, więc może będzię jeszcze ciekawiej :> .
  • 0

#110 kabut

kabut

Szeregowy

• Użytkownik
  • 62 postów
  • MiastoP3X-774

Napisano 23.03.2006 - |21:16|

Odcinek 16 calkiem przyjemny. Nareszcie konfrontacja braci z ojcem, kilka fajnych dialogow. Powracajacy motyw z demonem i dziewczyna, z ktora sie komunikuje. Sterowanie shadowami, zmartwychwstanie, tajemnicze znaki, za a to wszystko i za lekko komediowe zabarwienie lubie Supernatural.
  • 0

#111 Bladeweaver

Bladeweaver

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 27.03.2006 - |16:21|

Serial jest swietny kiedy zaczynałem ogladać było 10 odcinków ... kiedy wpadł w moje rece odpaliłem go z niejaka niechecia bo bałem sie ze twórcy nie dadza sobie rady z taka tematyka i ze bedzie porostu nudno :( .... Jakże mile byłem zaskoczony kiedy skończyłem ogladac o 6rano :D (wszystkie 10 odcinków naraz) ....

Teraz jestem na bierząco i denerwuje mnie ta przerwa nic sie nie ukazuje nie widac odinka 17 ;(

A co mnie tak w tym serialu urzekło otórz długo czekałem na jakis film/serial w którym jacys kolesie beda polowac na potwory etc,etc ... i beda wiedzie z czym walcza i jak to robic a nie na zasadzie przypadku jak to najczęsciej bywa ....
Pozatym SAMOCHÓD !!! no porostu miodzio, MUZYKA stary dobry Hard Rock i klasyka Heavy no i jeszcze ten jakze trafny humor... np: w 16 odninku "zdobyłes cos oprócz jej numeru telefonu ... Sam ja jestem profesjonalista ... No dobra mam go tutaj " Poprostu miodzio :D:D:D
  • 0

#112 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 28.03.2006 - |22:32|

Pozatym SAMOCHÓD !!! no porostu miodzio, MUZYKA stary dobry Hard Rock i klasyka Heavy no i jeszcze ten jakze trafny humor... np: w 16 odninku "zdobyłes cos oprócz jej numeru telefonu ... Sam ja jestem profesjonalista ... No dobra mam go tutaj " Poprostu miodzio :D:D:D

Tu masz rację. Zgadza się. Rzadko się zdarza taki dobór muzy i całej atmosferki. Całkiem udana jest ta stylizacja na lata 70-80. A poza tym jest tutaj tak wiele różnych odniesień do religii i mitów. Znaczy się, ktoś się nieźle napracował.
  • 0

#113 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 30.03.2006 - |17:22|

jakiś czas temu trafiłem na dwa filmiki, krótkie, poskładane raczej 1x01, ale z ładną muzyką do pobraniu o TU

poza tym już dawno trafiłem na spoilery do finału, ale nie chce wam psuć zabawy, że
» Click to show Spoiler - click again to hide... «

ale przyjdzie nam jeszcze miesiąć poczekać, by się dowiedzieć jak to się skonćzy

Ps jutro 1x17

#114 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 30.03.2006 - |19:32|

Sądząc ze spojlera to może być ciekawie. Ale myślę, że jest to całkiem inna bajka. Właśnie skończyłem wszystkie odcinki. I coraz bardziej mi się podoba całokształt. Poza muzą i autkiem (zresztą obłędne połączenie :afro: ) to całość jest ok. Trochę przypomina mi SG z tym pomieszaniem wierzeń. O ile SG zajęło się mitai i bogani starożytności (mieszając je do woli) to Supernatural bawi się wierzeniami i maggią współczesnych ludzi (mam tu egzorcyzmy ze wszystkich religii - to cytat z 16). Ale mnie się to podoba :look:
  • 0

#115 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.03.2006 - |20:45|

Ja niewiem jak mozna supernatural porownywac do SG ;) to calkiem inne klimaty i fabula.
Pozatym autko i muza rox :D
  • 0

#116 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 30.03.2006 - |20:48|

Ja niewiem jak mozna supernatural porownywac do SG wink.gif to calkiem inne klimaty i fabula.

to już jest zboczenie stargatowe (bez urazy) maniacy sg już je wszędzie widzą, nawet w MjM i Klanie :P :)

btw supernatural czerpie z Xfiles i to jest akurat więcej niż pewne.
A mam nadzieję, że Meg nie będzie czerpać z Palacza, a na razie tak się zapowiada....

#117 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 30.03.2006 - |20:52|

O porownianie Supernatural do XFiles jest jak najbardziej trafne, ale co do tego o czym twierdzisz, czyli ze to kopia XFiles to musze stwierdzic ze nie, jednak XFiles jest zgola inne a porownywanie Meg do Palacza jest wedlog mnie bledem, Meg aktywnie uczestniczy w akcji, palacz tylko pasywnie, a to jest roznica ktore przekresla wszelkie porowania.
  • 0

#118 Bladeweaver

Bladeweaver

Szeregowy

• Użytkownik
  • 9 postów

Napisano 31.03.2006 - |00:25|

Jejku jak ja nielubie jak ktos poruwnuje Supernatural do X Files według mnie to zupełnie cos innego tu mamy główny watek który powraca mnijwięcej co 4 odcinki ... A w archiwum powracał co ile ??? co 20 (moze przesadzam :P)

Pozatym Sam i Dean wiedza dobrze co robia sa przygotowani do walki z potworami i mocami paranormalnymi ... są zawodowacami którzy zajmuja sie eksterminacja tego co złe i nienaturalne ...
A agent Moulder i agentka Scully (nie wiem czy dobrze napisałem) nie wiedzieli nic było tylko wierzenie Mouldera ...

Pozatym wspomniani wyżej agenci nie mieli tak świetnego samochodu i nie sluchali tak pozadej muzyki :D

PS:Wiem że każdy może widziec w tym serialu nawiazanie do czegokolwiek dla mnie poprostu Archiwum nie dorasta mu do pięt

PPS:Gdyby postaci z tych dwóch seriali się spotkały to Sam i Dean kazali by agentom wracac do domu i poogladac toche horrorów zeby sie czegos nauczyli :P hehe

Użytkownik Bladeweaver edytował ten post 31.03.2006 - |00:26|

• 0

#119 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 31.03.2006 - |00:47|

Bladeweaver nim zacznę z tobą dywagować o porównaniu do Xfiles.
Dwa pytania:
Ile odcinków Xfiles widziałeś?
I kiedy je oglądałeś?

ps dwa nowe Musicvidy dodałem, w tym samym miescu co poprzednia, warto zobaczyć, tym razem mamy przelot przez ponad połowę serialu, a nie tylko pilot... :)

#120 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 31.03.2006 - |18:28|

Ja niewiem jak mozna supernatural porownywac do SG ;) to calkiem inne klimaty i fabula.
Pozatym autko i muza rox :D

NIe chodziło mi o takie porównaia, ale o pobbieństwa co do używania religii i zwyczajów związanych z różnymi kultami.

to już jest zboczenie stargatowe (bez urazy) maniacy sg już je wszędzie widzą, nawet w MjM i Klanie

Spokojnie. To nawet można ująć jako pochwałę i komplement :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych