Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sci-Fi Channel POLSKA!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#101 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 23.10.2007 - |17:50|

Ja mam tylko jedną nadzieję że dzięki SF zaczną wydawać w naszym kraju lub zagranicą seriale z PL napisami.
  • 0

#102 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 23.10.2007 - |18:16|

Ja mam tylko jedną nadzieję że dzięki SF zaczną wydawać w naszym kraju lub zagranicą seriale z PL napisami.

Też na to liczę ,że w końcu zobaczą dzięki Sci-Fi Channel POLSKA iż i tutaj są fani SF.
W końcu skoro amerikance dostrzegli tutaj rynek dla TV SF to i pójdą też w stronę rynku seriali dvd.
Do tego liczyć też można na spora liczbę potencjalnych klientów - naszych rodaków przebywających na wyspach.

W każdym razie coś się dzieje więc pozostaje poczekać, obserwować te obie strony i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#103 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.10.2007 - |08:58|

Na początku grudnia rozpoczną w Polsce nadawanie dwa kanały NBC Universal – Sci Fi Channel i Universal Channel. Z nieoficjalnych doniesień wynika, że obie stacje znajdą się w ofercie platformy cyfrowej N. Dziś przedstawiciele NBC i N mają to oficjalnie ogłosić.
W ramówce Sci Fi Channel i Universal Channel prezentowane będą głównie produkcje NBC, ale i nie tylko. Oba kanały będą przygotowywane dla polskiego widza. Stacje mają rozpocząć nadawanie 1 grudnia br.

Zarówno Sci Fi Channel, jak i Universal Channel znajdą się w ofercie platformy N. Poza tym kanały mają być dostępne w sieciach kablowych.

Wiele wskazuje na to, że abonenci N będą mogli oglądać także programy tworzone przez koncern SPI, który obecnie ma dwie stacje: Filmbox i Nonstop Kino, a niebawem ruszy kanał w HD.

źródło: medialink.pl

No to czekamy na dzisiejszą konferencję N aby zobaczyć czy ta plotka się potwierdzi. Być może to nie był przypadek że strony Sci Fi i Universal Channel pojawiły się w necie dzień przed konferencją N.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#104 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 24.10.2007 - |11:20|

Ja mam UPC, więc pewnie minie spoooooooooooooooooooooooooro czasu, zanim któryś z tych kanałów (jeśli w ogóle) pojawi się w ofercie UPC.
  • 0
Dołączona grafika

#105 Sokar

Sokar

snapik.com

• VIP
  • 1 337 postów
  • MiastoOleśnica

Napisano 24.10.2007 - |11:52|

Właśnie leci na n.pl transmisja. SC i UC, HBO na N
  • 0

#106 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.10.2007 - |12:18|

Sci Fi i Universal na wyłączność w N.

Przedstawili także część ramówki Sci Fi i Universal. Na tym pierwszym zobaczymy m.in. BSG, Firefly, Angel, Dark Angel, Flash Gordon. W reklamówce leciał też Enterprise, ale w tym wykazie na razie nie został podany.
Na Universal zobaczymy m.in. Cane, Brotherhood, Dexter, Californication, Monk, Law and Order.

Do tego w VOD takie seriale jak: House, Bionic Woman, Desperate Housewives, Heroes (HD) czy Lost kilkanaście dni po premierze w USA.
  • 0

#107 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 24.10.2007 - |12:19|

Właśnie sie skączyła konferencja powiem tak mam mieszane uczucia z jednej strony radocha na maksa że sci-fi w koncu w polsce z drugiej oferta biedna na maksa . Ma nadziej że z czasem bedą i inne seriale lecie bo jak narazie to praktycnzie to samo co na axan sci_fi. Tylko czekłaem na to kto pierwszy weźnie sci-fi i już wiem jaki sobie prezent kupie po choinkę :) :P :P :mellow:
  • 0

#108 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 24.10.2007 - |12:21|

Sci Fi i Universal na wyłączność w N.

Przedstawili także część ramówki Sci Fi i Universal. Na tym pierwszym zobaczymy m.in. BSG, Firefly, Angel, Dark Angel, Flash Gordon. W reklamówce leciał też Enterprise, ale w tym wykazie na razie nie został podany.
Na Universal zobaczymy m.in. Cane, Brotherhood, Dexter, Californication, Monk, Law and Order.

Do tego w VOD takie seriale jak: House, Bionic Woman, Desperate Housewives, Heroes (HD) czy Lost kilkanaście dni po premierze w USA.

Mi sie wydawało że był w ramówce Enterprise ale brakuje tutaj sg-1 i sga jak mówiłem wcześniej
  • 0

#109 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.10.2007 - |12:38|

Mi sie wydawało że był w ramówce Enterprise ale brakuje tutaj sg-1 i sga jak mówiłem wcześniej

Możliwe że nie zauważyłem, jakość była kiepska do tego monitor już leciwy i muszę rozjaśniać na full żeby coś obejrzeć. Faktycznie szkoda SG-1 i Atlantis, do tego przydałoby się też trochę nowości nie tylko z repertuaru Universal. No ale dobrze że w jednym pakiecie będzie i AXN (w tym AXN Sci Fi) i Sci Fi Channel oraz Universal Channel. Zawsze trochę tych seriali się znajdzie i na pewno będą te stacje się ciekawie uzupełniać.
  • 0

#110 pogar

pogar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 24.10.2007 - |13:06|

Dołączona grafika
(za http://media2.pl/rss...filmowych.html)

Użytkownik pogar edytował ten post 24.10.2007 - |13:07|

• 0

#111 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.10.2007 - |13:11|

To jeszcze z tego samego źródła ramówka Universal Channel.

Dołączona grafika

Swoją drogą może SG-1 i Atlantis pojawią się tam gdzie w ramówce jest napisane Hity Sci Fi Channel.

Użytkownik Pawel edytował ten post 24.10.2007 - |13:14|

• 0

#112 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 24.10.2007 - |16:50|

Oferta Sci Fi jest wg mnie spóźniona bo oferuje w większości seriale , które premierę powiny mieć w Polsce wiele lat temu. Kto po latach bedzie chciał oglądać BSG i Firefly czy Angela? Flash Gordon to porażka ktoś to zobaczy i przełączy kanał i tyle. Zreszta enka ma tylko 200 tychów urzytkowników do szerokiej publiki się i tak nie przebije bo najważniejsza jest polska liga a ta jest w ofercie innej platformy cyfrowej. Nie sądzę też by obecnośc Sci Fi na ence zmobilizoiwała ludzi do zakupu dekodera ktoś kto poluje na te seriale od dawna ma je zdobyte a jakoś mi nie zależy by mi tu jakiż lektor polishował tekst. Co do bonusów z Universal Channel - teraz większośc ludzi też ma serialiki dzień po premierze a zamiast opłaty może sobie browarka kupić. Nie widzę powodu by enka rozrosłą się bo nawet liga mistrzów jakoś im nie pomogła...
  • 0

#113 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 24.10.2007 - |17:04|

Myślę ze przesadzasz. Nie każdy ściąga seriale z netu, tak samo nie każdemu przeszkadza lektor. Mnie cieszy BSG ma Sci Fi Channel bo będę mógł to BSG pokazać rodzinie czy znajomym, którzy niespecjalnie lubią napisy.
To samo tyczy się VOD, chociaż tutaj to nie wiem co za problem dać do wyboru napisy bądź lektor tak jak jest to na Canal+.
Co do LM to zapewne gdyby nie ta LM to nawet tych 200 tys abonentów N by nie miało. Liga polska też jest wszystko możliwe bo właśnie będzie organizowany przetarg na kolejne lata. Chociaż ja akurat zamiast ligi polskiej wolałbym jakąś zagraniczną.
No ale to temat o kanale Sci Fi Channel, więc wracając do tematu to wiadomo było że nie będą puszczali tutaj wszystkich nowości z amerykańskiego Sci Fi. Patrząc na inne europejskie wersje tego kanału to u nas wcale nie jest tak źle.
  • 0

#114 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 24.10.2007 - |17:31|

w 100% popieram Pawła. Ja właśnie dzisiaj postanowiłem kupc sobie n -ke po cichu licze ze jednak bedzie sgai sg-1 i może w koncu moja żona sie przekona do tych seriali jak bedą po Polsku.
  • 0

#115 Borlog

Borlog

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 24.10.2007 - |18:00|

Owszem nie każdy ściąga bo może sobie zakupić dvd w UKeju czy ebay wszak rodzimi dystrybutorzy ich olewali od lat. I tak wydaje mi się że docelowy target dla Sci Fi Polska raczej nie zainteresuje się kupnem dekodera bo większośći już ma to na twardzielu, dividiku bądż nie ma środków by mieć kilka platform cyfrowych (i wciąż triumfuje ta co ma kila lig - raczej się nie wycofa z polskawej bo bez tego zginie no ale o tym już nie piszmy) chyba że pokazać bliskim , znajomym no ale te seriale są zazwyczaj dla nerdów reszta populacji dawno by je ogladała na ogółnodostępnych kanałach gdyby nie zamiłowanie dla m like m, magda m itd. Stąd nie wróżę wielkiej oglądalności temu kanałowi.
  • 0

#116 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 25.10.2007 - |10:27|

Sam zastanawiałem się nad zamienieniem Cyfry na N i wejście m.in. Sci Fi Channel a także lepsza oferta VOD nScreen przekonały mnie do tego kroku. Czekam tylko jak wejdzie ta promocja że nbox z dyskiem za 99zł i do końca roku wszystko za free. Nie wszystko ściągam z netu Firefly, Angel czy Dark Angel z chęcią obejrzę. Zapewne wkrótce pojawi się coś jeszcze.
Ty nie wróżysz wielkiej oglądalności a zobacz co jest z AXN. Też można mówić że w słabej jakości, też ci co ciągną z neta na pewno już dane seriale widzieli, też tylko lektor a jednak AXN jest w czołówce oglądalności stacji tematycznych a ostatnio zgarnął od internautów nagrodę właśnie dla najlepszego kanału tematycznego (pokonując m.in. TVN24 i Discovery HD).
Także ja jestem spokojny i o Sci Fi i o Univesal Channel i sam z chęcią oba kanały będę oglądał.
  • 0

#117 DaBiDo

DaBiDo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów
  • MiastoKraków

Napisano 25.10.2007 - |14:43|

Już się nie mogę doczekać tych kanałów :)

Osobiście ściągam seriale z netu, normalne. Ale naprawdę ściągających seriale z netu nie jest tak dużo, zwłaszcza w naszym karju.

Obecnie jestem przy drugim sezonie w połowie BSG - świetny serial, więc Borlog tu sie mylisz. Są ludzie, którzy będą po ladach chcieli oglądać takie seriale. Zresztą BSG jest z 2004 roku, no chyba, że poszczą Classic :P /ale tego na zapowiedzi nie było/.
Więc oglądam i zapewne skończę, nim pojawi sie w Sci-Fi PL mimo to chętnie oblejże jeszcze raz z resztą rodziny, którzy z napisami oglądają ze mną tylko Prison Break /nie przepadają za napisami, a serial ich wciągnął/.
Dextera nie widziałem. Zawsze widziałem jakiegoś przykrego faceta na zdjęciu i nawet nie czytałem recenzji no i to skojarzenie z Laboratorium Dextara mnie odpychało. Po wczorajszej prezentacji Dexter mnie zachwycił, ale obecnie mam tyle do ściągania, że nie wyrabiam, by oglądać od razu, wiec poczekam aż pojawi się na Universal.

Osobiście dziękuję N za Sci-Fi Chanel i Universal. Cieszę się, że w N, gdyż tą platformę posiadam i nie muszę sie niegdzie przenosić, by oglądać ulubione seriale :)
  • 0

#118 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 529 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.10.2007 - |15:59|

Muszę przyznać ,że trochę mnie "smuci" takie ograniczanie się SF Ch. i to już na samym początku. :(
Nie dość ,że SF w naszym kraju jest tak mizernie reprezentowana i dostępna to jeszcze ograniczają sobie widownię.
To nie jest moim zdaniem dobre podejście dla tego typu kanału.
Co innego kanał Universalu - czyli kolejny kanał filmowy taki to niech się ewentualnie zamyka w ramach jednej platformy.
Bo tak czy siak te filmy potem się trafi i na innych kanałach.
Ale robienie kanału o tak "wąskiej" ;) specjalizacji jak SF w ramach wyłączności to zła nowina dla potencjalnych chętnych.
Szkoda.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#119 Lukassuss

Lukassuss

Kapral

• Użytkownik
  • 215 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 28.10.2007 - |15:19|

Otóz to. Zgadzam się z przedmówcą.
Ograniczenie Sci-Fi Channel do jednej tylko platformy - no cóż, najwyraźniej w naszym pięknym kraju nadal pokutuje mentalność rodem z głębokiego PRL-u, a o prawdziwym światowym marketingu niewielu ma pojęcie... - a już raczej nie decydenci z takimi pomysłami.

Nie znam statystyk ale jeśli jest jak wyżej stwierdzono i N ma 200 tyś klientów - nie oszukujmy się - jest telewizją marginalną w skali kraju i
choć osobiście jestem wielkim fanem Sfi i bardzo się ucieszyłem z info o wejściu tego świetnego kanału do Polski - od razu mój zapał opadł kiedy dowiedziąłem się że będzie tylko w jednej platformie i do tego w N... Mam UPC i nie zamierzam zmieniać dostawcy, a już na pewno stawiac sobie gustownego talerzyka na balkonie itp.

Dobry kanał, dobre seriale - i takie ograniczenie. Trochę to jak podcinanie gałęzi na jakiej się siedzi ale cóż... Tematyka Sfi jest w Polsce bardzo mało rozpowszechniona i to chyba nie jest dobry krok - zamiast trafiać do jak najszerszej publiczności od razy na starcie ją drastycznie zmniejszyć. Sądzę żę większość ludzi raczej nie zmieni dostawcy tv z racji jednego kanału - i tak za jakiś czas może się okazać, że dystrybucja kanału Sci-Fi Ch jest w Polsce po prostu nieopłacalna i zniknie...

tak BTW - nie wypowiadam się na temat atrakcyjności platform z uwagi na obecność wszelakich Lig - bo dla mnie osobiście są one nieistotne.
  • 0
Nie to ładne co mówią ale to co się komu podoba... czyli "de gustibus..."

#120 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 28.10.2007 - |16:26|

Każda z platform dołącza jakieś kanały na wyłączność (Polsat np. dołączy paczkę BBC). Jednak nie zapominajcie o tym że to iż dany kanał jest na wyłączność w N, Cyfrze czy Polsacie nie znaczy że nie może sygnał tego kanały być udostępniany kablówkom. Obie stacje (Universal i Sci Fi) mają także dołączyć do sieci kablowych. Kiedy i do jakich tego nie wiadomo. Ale kolega powyżej mający UPC, znając tą kablówkę, raczej stoi na straconej pozycji ;).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych