Sci-Fi Channel POLSKA!
Napisano 23.10.2007 - |17:50|
Napisano 23.10.2007 - |18:16|
Też na to liczę ,że w końcu zobaczą dzięki Sci-Fi Channel POLSKA iż i tutaj są fani SF.Ja mam tylko jedną nadzieję że dzięki SF zaczną wydawać w naszym kraju lub zagranicą seriale z PL napisami.
W końcu skoro amerikance dostrzegli tutaj rynek dla TV SF to i pójdą też w stronę rynku seriali dvd.
Do tego liczyć też można na spora liczbę potencjalnych klientów - naszych rodaków przebywających na wyspach.
W każdym razie coś się dzieje więc pozostaje poczekać, obserwować te obie strony i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 24.10.2007 - |08:58|
źródło: medialink.plNa początku grudnia rozpoczną w Polsce nadawanie dwa kanały NBC Universal – Sci Fi Channel i Universal Channel. Z nieoficjalnych doniesień wynika, że obie stacje znajdą się w ofercie platformy cyfrowej N. Dziś przedstawiciele NBC i N mają to oficjalnie ogłosić.
W ramówce Sci Fi Channel i Universal Channel prezentowane będą głównie produkcje NBC, ale i nie tylko. Oba kanały będą przygotowywane dla polskiego widza. Stacje mają rozpocząć nadawanie 1 grudnia br.
Zarówno Sci Fi Channel, jak i Universal Channel znajdą się w ofercie platformy N. Poza tym kanały mają być dostępne w sieciach kablowych.
Wiele wskazuje na to, że abonenci N będą mogli oglądać także programy tworzone przez koncern SPI, który obecnie ma dwie stacje: Filmbox i Nonstop Kino, a niebawem ruszy kanał w HD.
No to czekamy na dzisiejszą konferencję N aby zobaczyć czy ta plotka się potwierdzi. Być może to nie był przypadek że strony Sci Fi i Universal Channel pojawiły się w necie dzień przed konferencją N.
Napisano 24.10.2007 - |11:20|
Napisano 24.10.2007 - |12:18|
Przedstawili także część ramówki Sci Fi i Universal. Na tym pierwszym zobaczymy m.in. BSG, Firefly, Angel, Dark Angel, Flash Gordon. W reklamówce leciał też Enterprise, ale w tym wykazie na razie nie został podany.
Na Universal zobaczymy m.in. Cane, Brotherhood, Dexter, Californication, Monk, Law and Order.
Do tego w VOD takie seriale jak: House, Bionic Woman, Desperate Housewives, Heroes (HD) czy Lost kilkanaście dni po premierze w USA.
Napisano 24.10.2007 - |12:19|
Napisano 24.10.2007 - |12:21|
Mi sie wydawało że był w ramówce Enterprise ale brakuje tutaj sg-1 i sga jak mówiłem wcześniejSci Fi i Universal na wyłączność w N.
Przedstawili także część ramówki Sci Fi i Universal. Na tym pierwszym zobaczymy m.in. BSG, Firefly, Angel, Dark Angel, Flash Gordon. W reklamówce leciał też Enterprise, ale w tym wykazie na razie nie został podany.
Na Universal zobaczymy m.in. Cane, Brotherhood, Dexter, Californication, Monk, Law and Order.
Do tego w VOD takie seriale jak: House, Bionic Woman, Desperate Housewives, Heroes (HD) czy Lost kilkanaście dni po premierze w USA.
Napisano 24.10.2007 - |12:38|
Możliwe że nie zauważyłem, jakość była kiepska do tego monitor już leciwy i muszę rozjaśniać na full żeby coś obejrzeć. Faktycznie szkoda SG-1 i Atlantis, do tego przydałoby się też trochę nowości nie tylko z repertuaru Universal. No ale dobrze że w jednym pakiecie będzie i AXN (w tym AXN Sci Fi) i Sci Fi Channel oraz Universal Channel. Zawsze trochę tych seriali się znajdzie i na pewno będą te stacje się ciekawie uzupełniać.Mi sie wydawało że był w ramówce Enterprise ale brakuje tutaj sg-1 i sga jak mówiłem wcześniej
Napisano 24.10.2007 - |13:06|
Napisano 24.10.2007 - |13:11|

Swoją drogą może SG-1 i Atlantis pojawią się tam gdzie w ramówce jest napisane Hity Sci Fi Channel.
Użytkownik Pawel edytował ten post 24.10.2007 - |13:14|
Napisano 24.10.2007 - |16:50|
Napisano 24.10.2007 - |17:04|
To samo tyczy się VOD, chociaż tutaj to nie wiem co za problem dać do wyboru napisy bądź lektor tak jak jest to na Canal+.
Co do LM to zapewne gdyby nie ta LM to nawet tych 200 tys abonentów N by nie miało. Liga polska też jest wszystko możliwe bo właśnie będzie organizowany przetarg na kolejne lata. Chociaż ja akurat zamiast ligi polskiej wolałbym jakąś zagraniczną.
No ale to temat o kanale Sci Fi Channel, więc wracając do tematu to wiadomo było że nie będą puszczali tutaj wszystkich nowości z amerykańskiego Sci Fi. Patrząc na inne europejskie wersje tego kanału to u nas wcale nie jest tak źle.
Napisano 24.10.2007 - |17:31|
Napisano 24.10.2007 - |18:00|
Napisano 25.10.2007 - |10:27|
Ty nie wróżysz wielkiej oglądalności a zobacz co jest z AXN. Też można mówić że w słabej jakości, też ci co ciągną z neta na pewno już dane seriale widzieli, też tylko lektor a jednak AXN jest w czołówce oglądalności stacji tematycznych a ostatnio zgarnął od internautów nagrodę właśnie dla najlepszego kanału tematycznego (pokonując m.in. TVN24 i Discovery HD).
Także ja jestem spokojny i o Sci Fi i o Univesal Channel i sam z chęcią oba kanały będę oglądał.
Napisano 25.10.2007 - |14:43|
Osobiście ściągam seriale z netu, normalne. Ale naprawdę ściągających seriale z netu nie jest tak dużo, zwłaszcza w naszym karju.
Obecnie jestem przy drugim sezonie w połowie BSG - świetny serial, więc Borlog tu sie mylisz. Są ludzie, którzy będą po ladach chcieli oglądać takie seriale. Zresztą BSG jest z 2004 roku, no chyba, że poszczą Classic
Więc oglądam i zapewne skończę, nim pojawi sie w Sci-Fi PL mimo to chętnie oblejże jeszcze raz z resztą rodziny, którzy z napisami oglądają ze mną tylko Prison Break /nie przepadają za napisami, a serial ich wciągnął/.
Dextera nie widziałem. Zawsze widziałem jakiegoś przykrego faceta na zdjęciu i nawet nie czytałem recenzji no i to skojarzenie z Laboratorium Dextara mnie odpychało. Po wczorajszej prezentacji Dexter mnie zachwycił, ale obecnie mam tyle do ściągania, że nie wyrabiam, by oglądać od razu, wiec poczekam aż pojawi się na Universal.
Osobiście dziękuję N za Sci-Fi Chanel i Universal. Cieszę się, że w N, gdyż tą platformę posiadam i nie muszę sie niegdzie przenosić, by oglądać ulubione seriale
Napisano 25.10.2007 - |15:59|
Nie dość ,że SF w naszym kraju jest tak mizernie reprezentowana i dostępna to jeszcze ograniczają sobie widownię.
To nie jest moim zdaniem dobre podejście dla tego typu kanału.
Co innego kanał Universalu - czyli kolejny kanał filmowy taki to niech się ewentualnie zamyka w ramach jednej platformy.
Bo tak czy siak te filmy potem się trafi i na innych kanałach.
Ale robienie kanału o tak "wąskiej"
Szkoda.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 28.10.2007 - |15:19|
Ograniczenie Sci-Fi Channel do jednej tylko platformy - no cóż, najwyraźniej w naszym pięknym kraju nadal pokutuje mentalność rodem z głębokiego PRL-u, a o prawdziwym światowym marketingu niewielu ma pojęcie... - a już raczej nie decydenci z takimi pomysłami.
Nie znam statystyk ale jeśli jest jak wyżej stwierdzono i N ma 200 tyś klientów - nie oszukujmy się - jest telewizją marginalną w skali kraju i
choć osobiście jestem wielkim fanem Sfi i bardzo się ucieszyłem z info o wejściu tego świetnego kanału do Polski - od razu mój zapał opadł kiedy dowiedziąłem się że będzie tylko w jednej platformie i do tego w N... Mam UPC i nie zamierzam zmieniać dostawcy, a już na pewno stawiac sobie gustownego talerzyka na balkonie itp.
Dobry kanał, dobre seriale - i takie ograniczenie. Trochę to jak podcinanie gałęzi na jakiej się siedzi ale cóż... Tematyka Sfi jest w Polsce bardzo mało rozpowszechniona i to chyba nie jest dobry krok - zamiast trafiać do jak najszerszej publiczności od razy na starcie ją drastycznie zmniejszyć. Sądzę żę większość ludzi raczej nie zmieni dostawcy tv z racji jednego kanału - i tak za jakiś czas może się okazać, że dystrybucja kanału Sci-Fi Ch jest w Polsce po prostu nieopłacalna i zniknie...
tak BTW - nie wypowiadam się na temat atrakcyjności platform z uwagi na obecność wszelakich Lig - bo dla mnie osobiście są one nieistotne.
Napisano 28.10.2007 - |16:26|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »