Wielokrotnie plakalam ze smiechu ogladajac jak Jack gra w golfa przez Wrota... A wszyscy entuzjasci zwiazku Jacka i Carter na pewna cieszyli sie gdy widzieli co zrobil polkownik... Mialam lzy w oczach takze wtedy kiedy Teal'c w koncu nie wytrzymal niezrecznej sytuacji w ktorej 'zaczynala sie' jego petla... Odcinek kultowy nie da sie zaprzeczyc! Pozdrowienia!!! :clap:
Najzabawniejszy odcinek SG-1
Napisano 03.12.2004 - |20:09|
Wielokrotnie plakalam ze smiechu ogladajac jak Jack gra w golfa przez Wrota... A wszyscy entuzjasci zwiazku Jacka i Carter na pewna cieszyli sie gdy widzieli co zrobil polkownik... Mialam lzy w oczach takze wtedy kiedy Teal'c w koncu nie wytrzymal niezrecznej sytuacji w ktorej 'zaczynala sie' jego petla... Odcinek kultowy nie da sie zaprzeczyc! Pozdrowienia!!! :clap:
Napisano 09.12.2004 - |17:40|
Napisano 14.01.2005 - |13:40|
Oglądając ten odcinek omało się nie popłakałam - ze śmiechu oczywiście
Te miny Jacka - były poprostu powalające, gra w golfa przy otwartych wrotach, pytaniej jakie ciągle słyszy od Daniela - "Anyway, I'm sorry, but that just
happens to be how I feel about it. - What do you think",
Jack i Teal'c żąglujący piłeczkami, prubujący powiedzić, że właśnie byli na tej planecie... Och długo i dużo bu tu jeszcze wymieniać!!!!
Napisano 16.02.2005 - |22:03|
Napisano 19.04.2005 - |15:31|
A tak poza tym to jeszcze Upgrades. Ogólnie chyba czwarta seria byłą najśmieszniejsza.
Napisano 19.04.2005 - |15:57|
Napisano 19.04.2005 - |19:54|
Napisano 19.04.2005 - |21:27|
Napisano 05.05.2005 - |22:44|
Napisano 08.05.2005 - |08:47|
Ale uważam, że jeden śmieszny odcinek na sezon to max. Przecież SG-1 nie jest komedią. Powinno się tu humor dozować jak przyprawę - do smaku. Po troszeczku w każdym odcinku i może trochę więcej w jednym, wybranym.
Napisano 08.05.2005 - |19:07|
Jednym słowem gra w golfa zyskała nowy wymiar a my możliwość dodatkowego uśmiechu.
Napisano 08.05.2005 - |21:09|
Pomimo czasu jaki upłynął, tenże odcinek pozostaje dla mnie dalej najbardziej jajcarskim ze wszystkich.
W tym miejscu pragnę jednak zauważyć, iż praktycznie każdy odcinek ma w sobie humorystyczny lub ironiczny akcent. Między innymi za ironie kochamy Jacka... Aż żal serce ściska że w 9 sezonie ma go prawie wcale nie być.... Łezka się w oku kręci gdy przypomnimy sobie teksty Jacka z 1 sezonu, lub z sezonu 7 ("Rozmowa Cię nie zabije....")....
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...
Napisano 11.05.2005 - |11:24|
Tealc bierze bron a chyba hammond do niego: To nie bedzie ci potzrebne
Na to Tealc: Bedzie ogladalem co sie u was dzieje i napewno to mi bedzie potzrbne ^^
( Dobra moze to inaczej ciut lecialo ale sens pozostal ten sam ^^)
Napisano 11.05.2005 - |11:55|
Między innymi za ironie kochamy Jacka... Aż żal serce ściska że w 9 sezonie ma go prawie wcale nie być.... Łezka się w oku kręci gdy przypomnimy sobie teksty Jacka z 1 sezonu, lub z sezonu 7 ("Rozmowa Cię nie zabije....")....
RDA zostaje zastąpiony przez Bena, aktora który notabene wygrał z RDA wyścig o nagrode Saturna dla najlepszego aktora w tym roku. Niech Ben bedzie w połowie tak dowcipny jak w Farku to i tak bedzie 4 razy więcej humoru w SG-1.
Pozatym humor który przystoi dowódcy oddziału już nie przystoi dowódcy bazy a wręcz miejscami graniczy z niesubordynacją.
Użytkownik BST edytował ten post 11.05.2005 - |16:23|
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 11.05.2005 - |13:17|
Mnie szczypta ironi w wydaniu Jacka (RDA) nigdy razić nie bedzie - to poprostu taka postać - Jack ma taki charakterPozatym humor który przystoi dowódcy oddziału już nie przystoi dowódcy bazy a wręcz miejscami graniczy z niesubordynacją.
Przyznam szczerze - ja tych powiedzonek, zachowań oczekuję - tak się do nich przyzwyczaiłem....
Co do nowej obsady - wkurzyłbym się nie na żarty, gdyby ktoś z nowych próbował naśladować istniejące postacie pod względem charakteru... Przeciez to nie miałoby sensu. Po co wprowadzać nowe postaci do serialu, które zachowują się tak samo jak te już dobrze znane???? Cała idea wprowadzenia świeżości ległaby w gruzach....
Co do mnie - uważam, że każdemu serialowi przydaje się taki jeden sympatyczny kpiarz - ale tylko jeden, bo dwóch powoduje spięcia, a nawet coś poważniejszego - budzi niesmak....
Ale jak będzie - zobaczymy
Napisano 12.05.2005 - |20:27|
Napisano 15.05.2005 - |13:13|
Napisano 15.05.2005 - |14:08|
-Problemy w Jaffalandii
Napisano 15.05.2005 - |20:06|
Można było otworzyć wrota na każda z planet tkwiących w pętli.A co do odcinka WoO... Czy tam czasami nie było powiedzianie, że nie można otworzyć wrót przed końcem pętli? W jaki więc sposób Jack gra w golfa? Tak mi się tylko przypomniało, ale nie jestem pewien czy dobrze pamiętam...
Nalepszy tekst? O to miałbym problem....
Napisano 18.05.2005 - |07:53|
"For crying out loud..."
Użytkownik Nom edytował ten post 18.05.2005 - |07:54|
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »