Skocz do zawartości

Błędy w serialu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
177 odpowiedzi w tym temacie

#101 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 27.02.2006 - |18:47|

Według przepisów pewnie nie(tak jak w Polsce, nie mozna zarejestrować), chyba, że to obcokrajowiec, na obcych blachach, ale Australia z nikim nie graniczy, więc nie wiem, komu by się chciało wozić ze sobą samochód.

Sawyer musiał wziąć ten samochód z wypożyczalni - to chyba był Ford Taurus. Jeśłi jest to model prawostronny, to musi być bład.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#102 bzJ

bzJ

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 01.03.2006 - |22:49|

Nie wiem czy to jest bład czy moze ja jakos nie uwaznie ogladalem pierwqszy sezon :P w odcinku pt. Homecoming zauwazylem pewna (przynajmniej jak dla mnie) niejasnosc... a wiec Jack i John chcieli "zapolowac" na Ethana... uzbroili w pistolete Kate, Saida, Sawyera no i oczywiscie siebie... czyli daje to razem 5 pistoletow (jeden pistolet byl tego szeryfa mial go Sawyer no i 4 pistolety byly w tej metalowej walizce)... otoz "bład" jest taki.... jak wiemy Ethana zastrzelil Charlie... tylko skad mial on pistolet :huh:

nie wiem czy to jest blad czy po prostu moja nieuwaga w ogladaniu Lost....

POZDRAWAIM
  • 0

#103 wupasek

wupasek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów

Napisano 01.03.2006 - |23:40|

Nie wiem czy to jest bład czy moze ja jakos nie uwaznie ogladalem pierwqszy sezon :P w odcinku pt. Homecoming zauwazylem pewna (przynajmniej jak dla mnie) niejasnosc... a wiec Jack i John chcieli "zapolowac" na Ethana... uzbroili w pistolete Kate, Saida, Sawyera no i oczywiscie siebie... czyli daje to razem 5 pistoletow (jeden pistolet byl tego szeryfa mial go Sawyer no i 4 pistolety byly w tej metalowej walizce)... otoz "bład" jest taki.... jak wiemy Ethana zastrzelil Charlie... tylko skad mial on pistolet :huh:
nie wiem czy to jest blad czy po prostu moja nieuwaga w ogladaniu Lost....
POZDRAWAIM

na przyszlosc ogladaj uwazniej
zaraz po spieciu Ethana i Jacka jest najazd na pistolet upadajacy na ziemie
  • 0

#104 Agnieszka

Agnieszka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoCzęstochowa

Napisano 02.03.2006 - |17:48|

Oto co ja znalazłam :) :

-> Exodus - Part 2: Michael wystrzelił flarę i ta wygasa, a w następnym ujęciu wciąż płonie.
-> Exodus - Part 1: Gdy Vincent płynie za tratwą, w prawym rogu widać na morzu ekipę z kamerą (ok. 40:41 min)
-> W pierwszym odcinku 1 serii Jack ma paskudną ranę na plecach, którą zeszywa Kate. Ale kiedy 6 dni później wskakuje do wody pomóc topiącej się Joannie nie ma na plecach śladu po ranie
-> Kiedy Boone strofuje Shannon za to że nie pomaga przenieść obozu w głąb plaży, ma na sobie przepoconą koszulkę z chińskim symbolem. Chwilę później koszulka jest już inna.
-> W 17 odcinku 1 serii gdy Jin myje ręce w łazience, na prawym rękawie jego koszuli jest duża plama krwi. W następnym ujęciu plama znika.
->W odcinku 24 serii pierwszej, gdy Hurley biegnie do samolotu ma ze sobą dwa bagaże. Ale gdy wchodzi do samolotu ma już tylko jeden.

:D
  • 0

#105 Soviet

Soviet

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 02.03.2006 - |20:31|

W odcinku 24 serii pierwszej, gdy Hurley biegnie do samolotu ma ze sobą dwa bagaże. Ale gdy wchodzi do samolotu ma już tylko jeden.

Jeden dał do luku bagażowego, a bagaż podręczny wziął ze sobą.
  • 0

#106 SeLa

SeLa

Szeregowy

• Email
  • 6 postów

Napisano 06.03.2006 - |10:32|

mnie troche wybilo z rownowagi to, ze w 214 odcinku Locke byl jak najbardziej ZA przetrzymywaniem Henry'ego, a Jack mial wątpliwości co do charakteru tego przetrzymywania. W 215 odcinku role nie wiadomo dlaczego odwracaja się.... :blink:
  • 0

#107 wladca

wladca

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 06.03.2006 - |11:52|

mnie troche wybilo z rownowagi to, ze w 214 odcinku Locke byl jak najbardziej ZA przetrzymywaniem Henry'ego, a Jack mial wątpliwości co do charakteru tego przetrzymywania. W 215 odcinku role nie wiadomo dlaczego odwracaja się.... :blink:

Jack miał wątpliwości (a właściwie nie miał) czy torturować Henry'go, a nie czy go przetrzymywać. W 215 Lock nie mówi, że chce go uwolnić tylko pyta czy mają to trzymać dalej w tajemnicy i co Jack ma zamiar zrobić...
  • 0

#108 rychu16

rychu16

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 92 postów

Napisano 06.03.2006 - |15:08|

Jack miał wątpliwości (a właściwie nie miał) czy torturować Henry'go, a nie czy go przetrzymywać. W 215 Lock nie mówi, że chce go uwolnić tylko pyta czy mają to trzymać dalej w tajemnicy i co Jack ma zamiar zrobić...

» Click to show Spoiler - click again to hide... «

• 0

#109 Dooku

Dooku

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 257 postów
  • MiastoPrzeźmierowo

Napisano 07.03.2006 - |12:54|

Ja chciałem powrócić do domniemanego błędu - oddychający Ethan gdy Charlie i Hurly do chowają. Być może to coś znaczy - Ethan is alive! Albo był to świadomy 'błąd' twórców: "koleś, weź oddychaj jak będzie na Ciebie zbliżenie, niech se fani myślą, że żyjesz, że wrócisz, będą oczekiwać Twojego powrotu, a tu psikus - nieżyjesz". :P

Użytkownik Dooku edytował ten post 07.03.2006 - |12:55|

• 0
Don't tell me, what I can't do!

#110 taśió

taśió

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07.03.2006 - |19:21|

Bo nie oglądałem, ale zamierzam :) A o wyciekającej nitroglicerynie nie wiedziałem :)

Tylko kwestionowałem, że dynamit wybuchnie od wstrząsu ;D I tu mam racje... a że wyciekł 2,4,6-trinitrotoluen, to zmienia postać rzeczy :D

Czyli pat :)

denerwują mnie tego typu posty,przed kim chcecie udac madrego znajacego sie narzeczy poco ? przed kim przed innymi uzytkownikami;/ przepisujecie bezmyslnie slowniki i udajecie otznajacych sie a wogole do tematu te twoje 2,4,6-trinitrotoluen, to nnie gliceryna tylko trotyl a jak niewiesz jaki jest naprawde wzor gliceryny to sobie sprawdz w ksiazce i wogole mysl nitrogliceryna to gdzie ty w trotylu widzisz czastke gliceryny chociaz? zakaldam ze troche wiesz to chociaz mysl nastepnym razem

pozdrawiam
  • 0

#111 gietek

gietek

Kapral

• Użytkownik
  • 157 postów

Napisano 07.03.2006 - |20:11|

W odcinku bodajże drugim (sezon 2) podczas rozmowy Michaela z Sawyerem na tratwie - w zależności od ujęcia - Sawyer ma włosy albo rozczochrane, albo pięknie przylizane do tyłu :)
  • 0

#112 Bartholomew

Bartholomew

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 12.03.2006 - |10:03|

Błąd na błędzie ;)

Do obejrzenia: :D

Jesli było to sorry.
  • 0

#113 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 23.03.2006 - |15:37|

W epizodzie2e16 zrobiono ciekawy bład. Az dziw bierze, że cos takiego mogła wymknąc kotroli jakości. Gdy Lekarz dajacy wcześniej Sun i Jinowi swoją opinię na temat bedpłodności, zatzrepia Sun w parku. Między innymi mówi (mówi po koreańsku, a tekst jest tłumaczony na angielski) "you're father". Z konteksty wynikało by raczej "your father". W znaczeniu olbrzymia róznica. Czy to bład?
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#114 olorin669

olorin669

Kapral

• Użytkownik
  • 196 postów

Napisano 23.03.2006 - |16:01|

-> Exodus - Part 1: Gdy Vincent płynie za tratwą, w prawym rogu widać na morzu ekipę z kamerą (ok. 40:41 min)

Czy aby na pewno ta łódź to ekipa z kamerą? Bo mi sie wydaje że była to łódź innych obserwująca tratwe naszych bohaterów (albo sie myle).
Pozdro
  • 0

#115 linuś

linuś

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 27.03.2006 - |09:18|

Może to nie jest błąd ale wpiszę... nasi bohaterowie są 2 miesiące na wyspie i strasznie szybko urosły im włosy (mam na myśli Sawyera i Sun). :P
  • 0

#116 sunny tiger

sunny tiger

Szeregowy

• Email
  • 2 postów

Napisano 28.03.2006 - |19:22|

-> Exodus - Part 2: Michael wystrzelił flarę i ta wygasa, a w następnym ujęciu wciąż płonie.
-> W pierwszym odcinku 1 serii Jack ma paskudną ranę na plecach, którą zeszywa Kate. Ale kiedy 6 dni później wskakuje do wody pomóc topiącej się Joannie nie ma na plecach śladu po ranie
-> Kiedy Boone strofuje Shannon za to że nie pomaga przenieść obozu w głąb plaży, ma na sobie przepoconą koszulkę z chińskim symbolem. Chwilę później koszulka jest już inna.
-> W 17 odcinku 1 serii gdy Jin myje ręce w łazience, na prawym rękawie jego koszuli jest duża plama krwi. W następnym ujęciu plama znika.
->W odcinku 24 serii pierwszej, gdy Hurley biegnie do samolotu ma ze sobą dwa bagaże. Ale gdy wchodzi do samolotu ma już tylko jeden.

A mnie się wydaje, że sama tego nie znalazłaś ...
... http://zagubieni.fil...ities,id=133834
  • 0

#117 hide

hide

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 30.03.2006 - |20:51|

W odcinku 2x09 What Kate Did, na początku gdy Kate zchodzi z drzewa zbierając owoce dla Sawyera spada jej kilka, schyla się by je podnieść i na pasku na który przymocowany jest plecak widać srebrne, metalowe użądzenie, które jest niczym innym jak komórką.
  • 0

#118 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 30.03.2006 - |20:58|

W odcinku 2x09 What Kate Did, na początku gdy Kate zchodzi z drzewa zbierając owoce dla Sawyera spada jej kilka, schyla się by je podnieść i na pasku na który przymocowany jest plecak widać srebrne, metalowe użądzenie, które jest niczym innym jak komórką.

sprawdziłem - wygląda troszkę jak SonyErricson (chyba źle napisałem :P )albo na iPoda....
  • 0

Dołączona grafika

#119 Tremere

Tremere

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.04.2006 - |18:06|

Dość oczywisty błąd, widoczny moim zdaniem na pierwszy rzut oka. Aż dziw, że jeszcze nikt go nie "wyłapał" (być może spowodowane jest to ogólną euforią po "Lockdown").
Kiedy zamykają się drzwi, Locke odwraca się i odcięty zostaje pokóju z komputerem (obok tych drzwi stoi krzesło, za nimi na ścianie jest logo Dharmy). Kiedy John rzuca się "szczupakiem" pod drzwi (ujęcie z boku, w tle półka z książkami) widać wyraźnie, że drzwi te są otwarte. Logo Dharmy jest zdecydowanie ZA drzwiami, a widzimy je jak na dłoni:)

Użytkownik Tremere edytował ten post 01.04.2006 - |18:08|

• 0

#120 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 01.04.2006 - |20:05|

I gdzie ten błąd???
A nie może mieć komórki?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych