Skocz do zawartości

Zdjęcie

Okładki - Stargate SG-1 (DVD video)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
156 odpowiedzi w tym temacie

#101 wasylek

wasylek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • Miasto100-LICA

Napisano 15.06.2006 - |10:06|

Te okładki są super(obserwuje je od jakiegoś czasu) ale czy mi się wydaje czy one mają taką małą rozdzielczość?? Nawet do 1000 px nie dochodzi! Ma może ktoś coś podobnego: KLIK tylko w większej rozdzielczości??Wtedy w kilka minut mozna by było przerobić do własnych potrzeb! Ja potrzebuję w końcu okładek do DivX! Sam nowych nie umiem zrobić tak ładnych ale z przerobieniem no problem!

Użytkownik wasylek edytował ten post 15.06.2006 - |10:07|

• 0

#102 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 15.06.2006 - |12:24|

Ja mam na spine 25mm (całość 62MB). Niestety nie posiadam wersji na 27mm. Co do przerabiania to raczej tego nie przerobisz na cieńsze. Jak ktoś bedzie zainteresowany to moge to wrzucić na rapidshare.

Użytkownik gildor4 edytował ten post 15.06.2006 - |12:28|

• 0
Zawsze po grudzie

#103 wasylek

wasylek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • Miasto100-LICA

Napisano 15.06.2006 - |15:30|

Ja bym poprosił! Gdybym miał ten bok to bym przerobił. Przecież wyciansz postacie i wklejasz do nowej okładki a reszta to zabawa z kolorami żeby dopasować. Juz próbowałem i da rade. Tylko boku nie mam a raczej tego pliku co wcześniej pisałem!
  • 0

#104 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 15.06.2006 - |15:46|

Ok. Postaram sie wrzucić do jutra. A na jaki bok zamierzasz przerabiać? Amaray? 15mm 176px?
  • 0
Zawsze po grudzie

#105 wasylek

wasylek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • Miasto100-LICA

Napisano 15.06.2006 - |16:48|

No ja chcę sobie srobić na pudełko Double Pack. Ja mam DivX-y! Każdy sezon to jedno pudło z dwoma płytami.
Dobrze się orientuje? double pack ma 14 mm bok. A cały ma 279 mm szerokości?? Bo nie chcę zrobic okładek bez sensu!

Moderator: Pudelka o ktorych myslisz to "Amaray". (Nazwa dotyczy zarowno "jedynek" jak i "dwojek"). Grzbiet ma natomiast 15-16mm szerokosci, nie 14.

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 16.06.2006 - |17:28|

• 0

#106 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 16.06.2006 - |17:12|

Tutaj są okladki autorstwa corme na pudełka 25mm.
http://www.megaupload.com/?d=2HYTI04D
  • 0
Zawsze po grudzie

#107 wasylek

wasylek

Szeregowy

• Email
  • 66 postów
  • Miasto100-LICA

Napisano 16.06.2006 - |17:32|

Dzięki! Szkoda tylko że nie moge narazie ściągnąć! All download slots (2100) assigned to your country (Poland) are in use. :( Trzeba czekać.
  • 0

#108 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 16.06.2006 - |18:50|

Moderator: Pudelka o ktorych myslisz to "Amaray". (Nazwa dotyczy zarowno "jedynek" jak i "dwojek"). Grzbiet ma natomiast 15-16mm szerokosci, nie 14.

Troszeczkę OT ale może się przyda "swieżym" poszukiwaczon pudełek na CD/DVD.
Okładki typu Amaray występuja "w przyrodzie" w kilku wariantach.
Chodzi oczywiście o ilość płyt, które tam można zmieścić.
I są do okładki 1,2,3 i 4 płytowe (wersje 3 i 4 płytowe sa z kolei w kilku wariantach rozmieszczenia płyt wewnątrz pudełka - albo z dodatkową wkładką na 1 lub dwie płytki albo z głebokim "grzybkiem" na każdej stronie okładki gdzie można umieszczać po 2 płyty "na sobie")
Wszystkie typy można dostac w Polsce.

Jak dla mnie te wersje Amaray wyczerpuja wszystkie możliwe kombinacje w przypadku sezonow seriali.
Osobiście nie używam okładek 3-płytowych. Wolę sobie pozostawić jeden slot wolny na np. Extrasy albo inne
rzeczy, ktore pojawiają się z czasem.

Ostrzezenie: w przypadku okładek z grubszym bokiem - nie każda drukarka potrafi wydrukować tak dlugą
okładkę. !

Jeszcze raz przepraszam za OT. :)

PS.
Nie wiem Grzesiu czy nie warto by się pokusić o jakiegoś FAQa. Bo jak widzę te problemy związane z
drukarkami, papierem, okladkami itp. ciągle się pojawiają wraz z każdym "nowym" grafikiem, ktory
pojawia się na forum. :)

Użytkownik psjodko edytował ten post 16.06.2006 - |18:52|

::. GRUPA TARDIS .::

#109 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 16.06.2006 - |22:04|

Nie wiem Grzesiu czy nie warto by się pokusić o jakiegoś FAQa. Bo jak widzę te problemy związane z
drukarkami, papierem, okladkami itp. ciągle się pojawiają wraz z każdym "nowym" grafikiem, ktory
pojawia się na forum. :)

Pomysl wymagajacy rozpatrzenia i realizacji :) Rzeczywiscie "interes" nam sie kreci o wiele lepiej niz poczatkowo (2 lata temu :] ) sadzilismy. Po sesji, w wakacje czasu bedzie wiecej, w tym czasie zrobimy tu porzadki na forum, czesc postow z pytaniami poleci a w ich miejsce zrobimy FAQa dotyczacego zarowno drukarek, nosnikow, aplikacji, itp.
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#110 slawo59

slawo59

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 09.07.2006 - |20:50|

A może znajdzie się ktos, kto zrobi ładny Cover + kapselik do Season 4.
Specyfikacja:

http://forum.gwrota....?showtopic=6542

Ale do pudełek:

http://www.arcomp.co...p;details=16226

2 pudełka po 6 płytek DVDR-5.

Specyfikacja ostatniej płyty jest trochę inna. Chętnych proszę na PM.

To samo dotyczy się Season 5.
Takie samo wydanie.
Specyfikacja - na PM proszę :)
  • 0
Było ale się zmyło. Tak też bywa. Zwykły człek nie ma na to wpływu :(

#111 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 14.07.2006 - |23:50|

Mimo iz nie mam obecnie za dobrego kompa , to postanowilem cos wykrecic i przygotowac a mianowicie okladki do Projektu PL na pojedyncze slimy :) Dopiero zaczalem to robic wiec za wiele nie ma ale podglad ponizej :)

Dołączona grafika

Kazdy sezon w zaleznosci od ilosci plyt bedzie mial okreslona ilosc okladek :) I mam zatem pytanie , czy fronty te same dla konkretnego sezonu czy kazdy inny w tym 2 przypadku bedzie troche gorzej i okladki pojawialy by sie w duzo mniejszym tepie. Wyzej macie przyklad frontu oczywiscie jeszcze nie kompletnego itp. ale zeby miec ogolny zarys

TERAZ INFO DO TYCH CO CZEKAJA NA STARE OKLADKI A KONKRETNIEJ KONTYNUACJE - STRACILEM TEMPALETEA DO NICH NAD KTORYM KIEDYS TROCHE SIEDZIALEM I STOPNIOWO GO ODTWARZAM ALE JEST TO CIEZKIE BO MAM WOLNEGO KOMPA. PO PROSTU BADZCIE CIERPLIWI :) I NIE PYTAJCIE KIEDY BEDA - BO BEDA JAK ZROBIE :P

A I PRAGNE PODZIEKOWAC ESTEL ZA UZYCZENIE SWOJEGO "GWIEZDNEGO TLA" KTOREGO CZESC JEST UZYTA WEWNATRZ WROT :)
  • 0

#112 gildor4

gildor4

Starszy plutonowy

• Tauri Graphics
  • 609 postów
  • MiastoKęty

Napisano 15.07.2006 - |08:02|

Ja tam wydania dvd nie mam, ale wydaje mi sie że gdyby byla każda okładka inna to by sie od siebie wyrożnialy, ale za to nie widac by było ze to jeden sezon. Więc myśle że lepiej jak będa mialy taki sam przód na sezon.

PS. Planujesz na tym bouk ze slima jakiś spine czy nie?
  • 0
Zawsze po grudzie

#113 BrinX

BrinX

Starszy kapral

• Tauri Graphics
  • 255 postów

Napisano 15.07.2006 - |08:42|

myslalem o Tym ale jak narazie jeszcze nie mam pomyslu ...........

--------------------------------------------------------------------------------------------------

maly update

Dołączona grafika

Użytkownik BrinX edytował ten post 15.07.2006 - |14:09|

• 0

#114 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 17.07.2006 - |23:49|

Ja jeszcze żadnej kontrakty serii okładek nie wybrałem. ale mam pytanie do autora. Czy do serii będziesz robił tez nadruki na DVD?
I czy można się spodziewać wersji na Divx w takim klikacie jak powyższa okładka?
  • 0

#115 DjMarco

DjMarco

Starszy szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 109 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 01.08.2006 - |16:13|

Ja tam wydania dvd nie mam, ale wydaje mi sie że gdyby byla każda okładka inna to by sie od siebie wyrożnialy, ale za to nie widac by było ze to jeden sezon. Więc myśle że lepiej jak będa mialy taki sam przód na sezon.

Zgadzam się. Każdy season powinien miec jakis swój obrazek pasującu do treści odcinków i w tedy nie było by kłopotu ze obrazek jest za krótki albo za długi i nie będzie kontynłacji bo serial się juz skończył (czego oczywiście mu nie życzymy)

Pozdro 4 all :D

Użytkownik DjMarco edytował ten post 01.08.2006 - |16:14|

• 0
HALLOWED ARE THE ORI

Dołączona grafika

#116 Badas

Badas

Kapral

• Użytkownik
  • 168 postów
  • MiastoKraków

Napisano 06.08.2006 - |20:28|

Nie wiem czy w odpowiednim miejscu to pisze, ale czy nie dałoby się dopisać nazw odcinków na etykietach CD (tych naklejkach na płyty :P )? Myśle że ułatwiłoby to rozeznanie wśród tych wszystkich płyt które są. Pozatym nie trzeba byłoby patrzeć na pudełko (o ile oczywiście ktoś je będzie miał) jakie odcinki sa na jakich płytach. Oczywiście pisze tu o wersjach z tej rozpiski:
http://forum.gwrota....?showtopic=6542
  • 0

#117 artche

artche

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 18.08.2006 - |17:43|

maly update

Hej, i jak postepy, niedawno zaopatrzyłem się w nowy sprzęt drukujący (canon ip4200) i chciałbym go jakoś wykorzystac :)

Może chociaż tylko nowe kapselki do tych dziesięciu co już są, płyty stale sie nagrywa a zmiana tylko numeracji na dyskach bardzo by przyśpieszyła całość :)

Użytkownik artche edytował ten post 18.08.2006 - |18:06|

• 0

#118 bazyl009

bazyl009

Kapral

• Użytkownik
  • 173 postów
  • MiastoŚwieradów-Zdrój

Napisano 03.09.2006 - |23:23|

Pytanie. Na jakie pudełka będą okłodki do SG dvd. Na stronie Tauri graphics jest jeden sezon. Czy reszta będzie podobna? Czy będzie to dokładnie tak jak http://forum.gwrota....?showtopic=6542 tu? I oczywiście dzięki za waszą pracę. :clap: :clap:

Użytkownik bazyl009 edytował ten post 03.09.2006 - |23:26|

• 0
www.swieradow-zdroj.com.pl

#119 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 05.09.2006 - |10:39|

? Czy będzie to dokładnie tak jak http://forum.gwrota....?showtopic=6542 tu? I oczywiście dzięki za waszą pracę. :clap: :clap:

Tak, takie były plany.
Nie słyszałem, żeby cos sie zmieniło w międzyczasie :)

::. GRUPA TARDIS .::

#120 slawo59

slawo59

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów

Napisano 06.09.2006 - |20:58|

Do kosza :)

Użytkownik slawo59 edytował ten post 23.11.2006 - |08:50|

• 0
Było ale się zmyło. Tak też bywa. Zwykły człek nie ma na to wpływu :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0