Okładki - Star Trek
Napisano 08.10.2004 - |14:01|
Napisano 08.10.2004 - |14:39|
Rozwiązanie jest nastepujące:
1) Dla wersji bez ekstrasów należy przekomponowac kompozycje na grzbietach.
2) Z przekompowanej kompozycji (ale lapsus) należy powycinac paski i powklejac je w odpowiednie miejsca do okładek.
Nie wiem czy nie lepiej zostawic sobie puste pudełeczko na Extrasy, być moze po 10 razie obejrzenia całego serialu zainteresują cie extrasy.... Poza tym troche dziwne skoro robimy sobie kolekcje seriali to fakt zeby zgromadzić całość nasuwa sie sam.
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 08.10.2004 - |18:40|
I jeszcze pytanka techniczne
1. .Jak tłumaczona mi na innych forach naklejek na płytki nie robi sie samemu ale wykorzystuje odpowiednie szblony. Zakupiłem taki szablon wraz z aplikatorem ( jak w tampaxie ;-) ) nazywa sie toto : "core and spine" ( ten szablon ) i jeednoczesnie jest tam program do robienia naklejek MediaFace II - otz problem polega na tym ze jesli umieszcze nakleji na płytki na tym szablonie to sa one ZA MAŁE ( róznica wynosi ok 2 mm na zewenatrz ) - pytanko czy sa inne ( pasujace ) szblony ? czy program MediaFace II jest kichowaty i sa lepsze bardziej precyzyjne ? czy nakleji te zostały zaprojektowane na inny wymiar niz na tych szablonach ? - jak sobie z tym poradzic ?
2. Zastanawiam sie nad sciaganiem SG1 HQ - ale to wyjdzie 4płytki na sezon - czy sa pudełka na podwójne DVD wiekosci tych pojedynczych ?
Użytkownik QQQ edytował ten post 08.10.2004 - |22:14|
Napisano 08.10.2004 - |22:46|
Gdzie znalesc? Hmmm... sam nie wiem
1.Nie drukuj przypadkiem tych projektow, co sa teraz udostepnione (przynajmniej moich). Caly czas nad nimi pracuje i beda jeszcze poprawione i udostepnione w duzo lepszej jakosci. Wtedy tez wszystko ulozy sie tak, jak powinno.
2. Podwojne pudelka (na 4 plyty), czy podwojne plyty (dual layer)? Tak napisales, ze nie mam pojecia o co Ci chodzi.
AtroN: Wszystko co mamy, mamy w formacie Photoshopa.
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 09.10.2004 - |10:23|
Napisano 09.10.2004 - |13:54|
A co do samych pudelek: u Nas (w Polsce) dostepne sa tylko zwykle pudla na jedna lub dwie plytki. Innych raczej nie dostaniesz Na zachodzie widzialem pudla w roznych konfiguracjach i pojemnosciach - od 1 do az 16 plytek. Takie pudla mozna sobie sprowadzic z zagranicznych sklepow internetowych, ale koszty tegoz sa dosc wysokie
Jezeli chcesz miec pliczki po 700MB kazdy, to jedyne co Ci pozostaje, to zaladowanie sezonu na 4 plytki po 4,7GB albo zainwestowac w spawarke i plytki Dual Layer.
Napisano 09.10.2004 - |14:44|
Czy to dotyczy Voyagera, czy wszystkie będą jeszcze poprawiane?.Nie drukuj przypadkiem tych projektow, co sa teraz udostepnione (przynajmniej moich). Caly czas nad nimi pracuje i beda jeszcze poprawione i udostepnione w duzo lepszej jakosci. Wtedy tez wszystko ulozy sie tak, jak powinno.
Cenzura to ograniczenie prawa do wypowiedzi jednej osoby przez inną.
Napisano 09.10.2004 - |18:17|
Napisano 24.10.2004 - |22:04|
Napisano 09.11.2004 - |00:56|
Jeszcze troszke nad nim popracuje i z tego zrobie okladki :]
@coldmaN: czytac... czytac... czytac...
Użytkownik Grzesiu edytował ten post 09.11.2004 - |01:06|
Napisano 09.11.2004 - |12:52|
Nie wiedziałem że ta stronka już istnieje biję się w piersi z powodu niewiedzy :]
Ale ogólnie sajt jest spox oby tak dalej.
:clap: :clap:
wiem wiem Grzesiu mi polonistka w budzie też mówi ze omijam ważne szczegóły
Użytkownik coldmaN edytował ten post 09.11.2004 - |12:55|
We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...
Napisano 09.11.2004 - |14:06|
Calosc TOSow robisz od podstaw, na wlasna reke, czy przerabiasz tylko grzbiety a reszta bedzie jak w tych 8 tomowych z rixgrafix?
Napisano 09.11.2004 - |20:04|
Grzesiu, nie żebym marudził ale czy były jakieś inne propozycje co do tonacji boczków ???Wlasnie zrobilem nowa wersje grzbietow do TOSa :]
Na słabszych drukarkach, kombinacja brąz+złoty to najtrudniejsze do odwzorowania kolory (chodzi mi o odcienie).
A sam projekt cool
Pozdrawiam
Napisano 09.11.2004 - |21:17|
Dlaczego okładki nie są w palecie CMYK:
1) Zajmują więcej miejsca w tej palecie
2) Dziś często oprogramowanie drukarki lepiej zrobi konwersje z RGB do CMYK'a niż użytkowskik bez odpowiedniego doświadczenia (profile, kalibracja monitora, drukarki itp)
3) Nie wszystkie drukarki i tak drukują w CMYK'u niektóre mają dodatkowe półtony (hexacolor, tusz photo itp)
Reasumując jeżeli na wydruku kolorki nie tego do należy albo powalczyć z ustawieniami drukareczki, albo najprościej przekonwertować obraz z RGB->CMYK'a (z góry mówie że to zmieni jego tonacje na "mniej żywą")
A Gmerek jaką masz drukarke?
Tam, gdzie anioł odarty z uczuć okrywa cieniem Dolinę Ciemności.
I spotkam Ciebie pośród światła, patrząc w jutrzenkę bez cienia.
Wtedy umrę w Twych ramionach...
SKLEP - TAURISHOP
Napisano 09.11.2004 - |23:06|
IMO wyglada lepiej i bardziej klimatycznie :]
Napisano 10.11.2004 - |01:53|
Mam wolne, wiec kończe okładki v3 do babylon 5 i szukam czcionki by uzyskac piątke w napisie w logo, nie ma tego nigdzie, a moze ma ktos dobrej jakosci samo logo Babylon 5 ?? ( embe@nb.com.pl )
Opieram sie oczywiście na tych samych grafikach co pozostali, ale bok bedzie inny i pare detali uatrakcyjniających.
Użytkownik Marcodemon edytował ten post 10.11.2004 - |01:54|
Napisano 10.11.2004 - |08:14|
Na biurku mam niestety zwykłego Canona 250i z atramentem foto.
Nie wiem czy warto się tłuc z tym (półtony ), bo po sieci mam kolorową Kyocerę laser.
Ale jest na spoolerze i kazdy wydruk idzie z passem a powinienem przykładem świecić
@Grzesiu nowy klimat jest boski :clap:
Pozdrawiam
Użytkownik gmerek edytował ten post 10.11.2004 - |08:18|
Napisano 17.11.2004 - |20:51|
Tak mniej wiecej bedzie wygladal sezon pierwszy. Co zrobilem? Na pozor nic. Zmienilem kolorystyke tla w celu upodobnienia do grzbietow. Kazde pudlo bedzie mialo zmienione tlo pod kolor grzbietow.
Napisano 18.11.2004 - |10:10|
Nawet nie wiedziałem , że TOS był w DD wydany.
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych