Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 9

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

#101 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 03.08.2004 - |07:16|

Mnie tam jednak śmieszy wynik ankiety :lol: Mamy 1500 osób na forum,a tylko 150 oddało głos.Wiecie co to znaczy??Znaczy to,że powoli robi się tu cmentarz.Niedobitki też kiedyś ucichną.
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#102 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 03.08.2004 - |07:45|

Mnie tam jednak śmieszy wynik ankiety  :lol: Mamy 1500 osób na forum,a tylko 150 oddało głos.Wiecie co to znaczy??Znaczy to,że powoli robi się tu cmentarz.Niedobitki też kiedyś ucichną.

Nie można myśleć tak negatywnie, trzeba być dobrej myśli.
Miejmy nadzieję, że poziom odcinków Atlantis i SG-1 się podniesie i dzięki temu będzie także więcej użytkowników - AKTYWNYCH użytkowników.
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#103 tomala

tomala

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 03.08.2004 - |09:27|

Zagłosowałem na TAK, i stawiam na to że 99 % osób głosujących na NIE i tak dalej będzie oglądać kolejne sezony, nieżależnie od tego czy będzie ich jeszcze jeden czy trzy.
  • 0

#104 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 03.08.2004 - |09:54|

Głosuję na NIE.
Boję się , że jeszcze jeden taki sezon jak 7 i ten serial STRACI SWĄ WYJĄTKOWOŚĆ.
SG1 wyznaczał pewien poziom, poniżej którego jest mnóstwo innych seriali Sci-Fi i niech tak zostanie.
Pozdrawiam.
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#105 artrus

artrus

Szeregowy

• Użytkownik
  • 19 postów

Napisano 03.08.2004 - |12:46|

Zagłosowałem na TAK, i stawiam na to że 99 % osób głosujących na NIE i tak dalej będzie oglądać kolejne sezony, nieżależnie od tego czy będzie ich jeszcze jeden czy trzy.

Pewnie, ze tak jak uzaleznienie, to uzaleznienie :hyhy: Ale co innego ogladac, a ogladac z przyjemnoscia :( .
  • 0

#106 Kakophonix

Kakophonix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 10.08.2004 - |14:10|

Zagłosowałemna NIE bo wydaje mi się że nie można przeciągać tego w nieskończoność. Dobrze by było aby SG1se8 zakończył wątki z fałszywymi bogami a jednocześnie był bardziej zintegrowany z SGa by być jakby przyczólłkiem do spin-off'a.
Gdyby zniknęło zagrożenie dla Ziemi od g'U nie było by sensu robić nudnych odcinków o badaniach planet.
Dobrze by było aby powstał kinowy film z załogą SG1 jako uchonorowanie serii a zarazem spójnik z SGa.

Na koniec mam pytanie .... przeglądnąłem całe forum i ni znalazłem stosownego miejsca.
Chciałbym skompletować SG1 ale tylko odcinki z głównym wątkiem. Wiadomo że są to odcinki zaczynające i kończące seozny plus te przełamująće sezon na pół. Ale czasem nawiązania do głównego wątku pojawiaja się w wypełniających odcinkach. Może ktoś ma taką ściągawkę???
Przepraszam za pytanie w niestosownym miejscu ale ... już boli mnie głowa od przeglądania forum!
  • 0
...jakem Kapłan powiadam Wam, że moc ma nie z ksiąg wzięta, a przez Boga dana. Niech magowie w swych wieżąch się chowają i na mej drodze swej stopy niech nie stawiają.

#107 hirek

hirek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 10.08.2004 - |21:38|

Witam,

Głosowałem za dziewiątym sezonem. Są odcinki lepsze i gorsze, ale wiele jeszcze nie zostało w SG-1 powiedziane. Bardzo lubię ten serial i jestem zwyczajnie ciekawy co jeszcze może się wydarzyć. Nie spekuluję, nawet gdybym mógł nie naciskałbym na scenarzystów - nie znam nawet ich nazwisk. Przyjmuję serial jak ciekawą opowieść, której niektóre fragmenty są lepsze.

Może to jest rezrefleksyjny odbiór? Nie wiem.

Pozdrawiam
  • 0

#108 leszczu18

leszczu18

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 12.08.2004 - |08:18|

Głosowałem na tak ponieważ wciaż wierze w możliwosci rozwoju tego serialu, nie rozwiązano wciaz watku furlingów ktory jest dla mnie bardzo ciekawy, a rozwinięcie go mogło i by być dobra odskocznia dla nastepnego sezonu. Moim zdaniem powinno sie równiez odejsc nieco od watku "węży" gdyz w obliczu sytuacji zaistniałej w sezonie 7 sa bardzo osłabieni.

Użytkownik leszczu18 edytował ten post 12.08.2004 - |08:20|

• 0

#109 XaM

XaM

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 15.08.2004 - |13:30|

TAK :)

Ja chce jeszcze i jeszcze i jeszcze ;)
  • 0

#110 djrobo

djrobo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów

Napisano 17.08.2004 - |22:21|

pewnie ze tak i nie tylko 9 ale i 10 i 11.....
:D
  • 0

#111 mmaarroo

mmaarroo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów
  • MiastoGalaktyka

Napisano 19.08.2004 - |18:53|

Nie wiem jak można zagłosować na nie!!! Skąd te 20...kilka procent??? WIdać po pierwszych odcinkach sezonu II że ekipie filmowej nie brakuje pomysłów...a poza tym co ja bym robił bez sg-1!!!
  • 0

#112 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 26.08.2004 - |16:21|

Po wczorajszym obejrzeniu 8x07 JESTEM JUŻ PEWIEN, że 9 seria to pomyłka.
Niestety
Podzrawiam
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#113 Jarek

Jarek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 50 postów

Napisano 26.08.2004 - |16:55|

Chciałbym żeby nakręcili 9 sezon tylko jak sam RDA powiedział że 8 sezon to jego ostatni.
A bez niego ten serial wiele straci i tu nasuwa mi się pewna myśl jakby postanowili kręcić dalej to co z postacią O’Nilla, uśmiercą go, odejdzie na emeryturę lub inny aktor będzie grał O’Nilla
  • 0

#114 kwiatek

kwiatek

FLOWER POWER

• VIP
  • 2 530 postów
  • MiastoOpole

Napisano 30.08.2004 - |10:55|

Na niedawnym konwencie science fiction Vulkon w Tampie na Florydzie Christopher Judge (Teal'c) powiedział fanom, że sezon 9 staje się coraz bardziej prawdopodobny. Przemawiają za tym względy finansowe oraz fakt, iż oglądalność jest wyższa niż kiedykolwiek. Dodał również, że negocjacje trwają, a ostatnie odcinki ósmego sezonu są pisane z myślą o kolejnym.
Nie zmienia to jednak faku, że Richard Dean Anderson najprawdopodobniej nie wystąpi w kolejnym sezonie. Jakiś czas temu w wywiadzie dla Chicago Tribune powiedział, że nie zamierza grać już dalej i mimo, iż może to pokrzyżować oczywiste plany finansowe wielu ludzi, jeśli będzie kolejna odsłona Stargate SG-1, to jego w niej najprawdopodobniej nie będzie. Uważa też, iż serial poradziłby sobie bez niego. Producenci Cooper i Wright myślą podobnie.
  • 0
Master of possimpible ;)

#115 Polak

Polak

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 30.08.2004 - |11:48|

Ta, seria 9 musi byc tylko szkoda ze juz bez Richard Dean Anderson. Zdazylismy sie juz przyzwyczaic i bez niego bedzie troche dziwnie : /
  • 0

#116 Raptorek

Raptorek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 538 postów

Napisano 30.08.2004 - |12:00|

Dziwnie to mało powiedziane
ale ja sie spodziewam że mogą nam aktora zmienić wypadek genetyczny albo cos
nie zapominajmy też że gdzieś tam jest 16 latek a asgard potrafi przenosić swiadomość :P
Najmłodszy generał w dziejach USA
  • 0

#117 Ogotai

Ogotai

Plutonowy

• VIP
  • 456 postów

Napisano 30.08.2004 - |12:25|

Spełniłem swój patriotyczny obowiązek i zagłosowałem. Niestety, ze względu na tajność wyborów nie mogę podać swojego wyboru :hyhy:

Poniższy tekst czytasz na własną odpowiedzialność - nie daję gwarancji, że odpowiednie organa zajmujące się ściganiem za ujawnianie tajemnic państwowych cię nie dorwą. By może są właśnie na twoim tropie. Jeśli obawiasz się konsekwencji w rodzaju nawiedzenia twojego domu przez The Trust tudzież inną bliżej nieznaną frakcję, to masz ostatnią szansę by się wycofać...
Ostrzegałem

A tak na poważnie - oddałem głos na TAK z powodu wysokiej formy ósmej serii. Wydaje mi się, że nawet bez RDA będzie nieźle w 9 sezonie. Dodatkowo rywalizacja między SG1 i SGA powinna wyjść nam wszystkim tylko na zdrowie.

Użytkownik Ogotai edytował ten post 30.08.2004 - |12:26|

• 0

#118 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 30.08.2004 - |20:00|

Polityka kanału sci fi jest prosta - nowi odbiorcy wciąż przybywają-starzy i tak w 100 % nie odejdą. Przecież większość z tych 1500 osób na forum jest starymi wyjadaczami nietylko stargate i pewnie potrafi powiedzieć ile razy teal'c powiedział indeed w danym odcinku :P itp.
Jednak telewizja tworząca serial nie myśli już teraz tylko i wyłącznie o starych fanach. Zagrywką z ich strony było stowrzenie SG Atlantis. Seria ta chcąc nie chcąc zmusza nowych fanów do sprawdzenia jak to się zaczeło. (osobiście nie znam ramówki sci fi ale pewnie puszczają też powtórki starych serii) tak więc Ci nowi zamiast oceniać poziom poszczególnych sezonów będą chcieć więcej i więcej bo przeciez od niedawna są fanami Stargate.A zanim nadrobią zaległości minie pare lat i proces będzie się powtarzał.
Zresztą postawcie się jak chcecie na miejscu jakiegoś amerykańskiego dzieciaka który obejrzał sobie dwa epizody 8 sezonu i atlantisa, (logiczne bynajmniej dla mnie jest że nie zauważy różnicy w poziomie produkcji w taki sposób jaki jest poruszany w tym topicu. Widownia nie składa sie przecież tylko z wyjadaczzy ale i z osób które widzą serial pierwszy raz. )
Poza tym widownia w pewnym wieku dosłownie wsysa w siebie wszelkie nowości.
I jeśli producenci zdecydują się na nowe sezony stargate to wg mnie nie z myślą o starych wyjadaczach ale przedewszystkim z myśla o nowym widzu. To są prawa rynku. Trzeba zdobywać nowego odbiorcę gdy stary się wykrusza stosując niekoniecznie racjonalne powody (chociaż $$$ są dobrym powodem B) )

Co do mojego głosu. TAK - uzasadnienie - ale tylko 9 sezon or film kinowy kończący wątki dla sg1. ewentualnie zostawiający furtkę atlantis na nawiązania i tzw wystąpy gościnne na potrzeby serii. Pewnie jak by były kolejne serie to i tak bym oglądał ale ktoś wcześniej napisał że jest różnica między oglądaniem a oglądaniem z przyjemnośćią :P
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#119 pauka

pauka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 8 postów

Napisano 02.09.2004 - |09:24|

:) Witam wszystkich.
Jeszcze nie mialem okazji oglądać odcineczków z 8 sezonu ale moje zainteresowanie sg-1 jest tak duże że nie mogłem czekać na nie i sciagnąłem napisy i je przeczytałem (po prostu już nie mogłem wytrzymać). Jestem za kolejnym sezonem między innymi dletego że jest to świetny serial i życie bez niego byłoby uboższe ;) a jeżeli autorzy obniżą loty to straci widownię i sam ulegnie zagładzie :P.
  • 0

#120 tomala

tomala

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 02.09.2004 - |09:36|

Ta, seria 9 musi byc tylko szkoda ze juz bez Richard Dean Anderson. Zdazylismy sie juz przyzwyczaic i bez niego bedzie troche dziwnie : /

Ale sezon 8 robi moim zdaniem właśnie wstęp do zakończenia grania właśnie w tym serialu Richarda Deana Andersona.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych