Sezon 9
Napisano 03.08.2004 - |07:16|
Napisano 03.08.2004 - |07:45|
Nie można myśleć tak negatywnie, trzeba być dobrej myśli.Mnie tam jednak śmieszy wynik ankiety
Mamy 1500 osób na forum,a tylko 150 oddało głos.Wiecie co to znaczy??Znaczy to,że powoli robi się tu cmentarz.Niedobitki też kiedyś ucichną.
Miejmy nadzieję, że poziom odcinków Atlantis i SG-1 się podniesie i dzięki temu będzie także więcej użytkowników - AKTYWNYCH użytkowników.
Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Napisano 03.08.2004 - |09:27|
Napisano 03.08.2004 - |09:54|
Boję się , że jeszcze jeden taki sezon jak 7 i ten serial STRACI SWĄ WYJĄTKOWOŚĆ.
SG1 wyznaczał pewien poziom, poniżej którego jest mnóstwo innych seriali Sci-Fi i niech tak zostanie.
Pozdrawiam.
Napisano 03.08.2004 - |12:46|
Pewnie, ze tak jak uzaleznienie, to uzaleznienie :hyhy: Ale co innego ogladac, a ogladac z przyjemnosciaZagłosowałem na TAK, i stawiam na to że 99 % osób głosujących na NIE i tak dalej będzie oglądać kolejne sezony, nieżależnie od tego czy będzie ich jeszcze jeden czy trzy.
Napisano 10.08.2004 - |14:10|
Gdyby zniknęło zagrożenie dla Ziemi od g'U nie było by sensu robić nudnych odcinków o badaniach planet.
Dobrze by było aby powstał kinowy film z załogą SG1 jako uchonorowanie serii a zarazem spójnik z SGa.
Na koniec mam pytanie .... przeglądnąłem całe forum i ni znalazłem stosownego miejsca.
Chciałbym skompletować SG1 ale tylko odcinki z głównym wątkiem. Wiadomo że są to odcinki zaczynające i kończące seozny plus te przełamująće sezon na pół. Ale czasem nawiązania do głównego wątku pojawiaja się w wypełniających odcinkach. Może ktoś ma taką ściągawkę???
Przepraszam za pytanie w niestosownym miejscu ale ... już boli mnie głowa od przeglądania forum!
Napisano 10.08.2004 - |21:38|
Głosowałem za dziewiątym sezonem. Są odcinki lepsze i gorsze, ale wiele jeszcze nie zostało w SG-1 powiedziane. Bardzo lubię ten serial i jestem zwyczajnie ciekawy co jeszcze może się wydarzyć. Nie spekuluję, nawet gdybym mógł nie naciskałbym na scenarzystów - nie znam nawet ich nazwisk. Przyjmuję serial jak ciekawą opowieść, której niektóre fragmenty są lepsze.
Może to jest rezrefleksyjny odbiór? Nie wiem.
Pozdrawiam
Napisano 12.08.2004 - |08:18|
Użytkownik leszczu18 edytował ten post 12.08.2004 - |08:20|
Napisano 15.08.2004 - |13:30|
Ja chce jeszcze i jeszcze i jeszcze
Napisano 17.08.2004 - |22:21|
Napisano 19.08.2004 - |18:53|
Napisano 26.08.2004 - |16:21|
Niestety
Podzrawiam
Napisano 26.08.2004 - |16:55|
A bez niego ten serial wiele straci i tu nasuwa mi się pewna myśl jakby postanowili kręcić dalej to co z postacią O’Nilla, uśmiercą go, odejdzie na emeryturę lub inny aktor będzie grał O’Nilla
Napisano 30.08.2004 - |10:55|
Nie zmienia to jednak faku, że Richard Dean Anderson najprawdopodobniej nie wystąpi w kolejnym sezonie. Jakiś czas temu w wywiadzie dla Chicago Tribune powiedział, że nie zamierza grać już dalej i mimo, iż może to pokrzyżować oczywiste plany finansowe wielu ludzi, jeśli będzie kolejna odsłona Stargate SG-1, to jego w niej najprawdopodobniej nie będzie. Uważa też, iż serial poradziłby sobie bez niego. Producenci Cooper i Wright myślą podobnie.
Napisano 30.08.2004 - |11:48|
Napisano 30.08.2004 - |12:00|
ale ja sie spodziewam że mogą nam aktora zmienić wypadek genetyczny albo cos
nie zapominajmy też że gdzieś tam jest 16 latek a asgard potrafi przenosić swiadomość
Najmłodszy generał w dziejach USA
Napisano 30.08.2004 - |12:25|
Poniższy tekst czytasz na własną odpowiedzialność - nie daję gwarancji, że odpowiednie organa zajmujące się ściganiem za ujawnianie tajemnic państwowych cię nie dorwą. By może są właśnie na twoim tropie. Jeśli obawiasz się konsekwencji w rodzaju nawiedzenia twojego domu przez The Trust tudzież inną bliżej nieznaną frakcję, to masz ostatnią szansę by się wycofać...
Ostrzegałem
A tak na poważnie - oddałem głos na TAK z powodu wysokiej formy ósmej serii. Wydaje mi się, że nawet bez RDA będzie nieźle w 9 sezonie. Dodatkowo rywalizacja między SG1 i SGA powinna wyjść nam wszystkim tylko na zdrowie.
Użytkownik Ogotai edytował ten post 30.08.2004 - |12:26|
Napisano 30.08.2004 - |20:00|
Jednak telewizja tworząca serial nie myśli już teraz tylko i wyłącznie o starych fanach. Zagrywką z ich strony było stowrzenie SG Atlantis. Seria ta chcąc nie chcąc zmusza nowych fanów do sprawdzenia jak to się zaczeło. (osobiście nie znam ramówki sci fi ale pewnie puszczają też powtórki starych serii) tak więc Ci nowi zamiast oceniać poziom poszczególnych sezonów będą chcieć więcej i więcej bo przeciez od niedawna są fanami Stargate.A zanim nadrobią zaległości minie pare lat i proces będzie się powtarzał.
Zresztą postawcie się jak chcecie na miejscu jakiegoś amerykańskiego dzieciaka który obejrzał sobie dwa epizody 8 sezonu i atlantisa, (logiczne bynajmniej dla mnie jest że nie zauważy różnicy w poziomie produkcji w taki sposób jaki jest poruszany w tym topicu. Widownia nie składa sie przecież tylko z wyjadaczzy ale i z osób które widzą serial pierwszy raz. )
Poza tym widownia w pewnym wieku dosłownie wsysa w siebie wszelkie nowości.
I jeśli producenci zdecydują się na nowe sezony stargate to wg mnie nie z myślą o starych wyjadaczach ale przedewszystkim z myśla o nowym widzu. To są prawa rynku. Trzeba zdobywać nowego odbiorcę gdy stary się wykrusza stosując niekoniecznie racjonalne powody (chociaż $$$ są dobrym powodem
Co do mojego głosu. TAK - uzasadnienie - ale tylko 9 sezon or film kinowy kończący wątki dla sg1. ewentualnie zostawiający furtkę atlantis na nawiązania i tzw wystąpy gościnne na potrzeby serii. Pewnie jak by były kolejne serie to i tak bym oglądał ale ktoś wcześniej napisał że jest różnica między oglądaniem a oglądaniem z przyjemnośćią
We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...
Napisano 02.09.2004 - |09:24|
Jeszcze nie mialem okazji oglądać odcineczków z 8 sezonu ale moje zainteresowanie sg-1 jest tak duże że nie mogłem czekać na nie i sciagnąłem napisy i je przeczytałem (po prostu już nie mogłem wytrzymać). Jestem za kolejnym sezonem między innymi dletego że jest to świetny serial i życie bez niego byłoby uboższe
Napisano 02.09.2004 - |09:36|
Ale sezon 8 robi moim zdaniem właśnie wstęp do zakończenia grania właśnie w tym serialu Richarda Deana Andersona.Ta, seria 9 musi byc tylko szkoda ze juz bez Richard Dean Anderson. Zdazylismy sie juz przyzwyczaic i bez niego bedzie troche dziwnie : /
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »