Skocz do zawartości

Zdjęcie

Polska książka o "Gwiezdnych wrotach"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
111 odpowiedzi w tym temacie

#101 xetnoinu

xetnoinu

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 185 postów
  • MiastoPraga, a za rzeką Warszawa

Napisano 09.02.2013 - |17:39|

He, nie wiem, czy dam sobie radę ;)

Zamierzam to przeczytać raz tak po prostu. Może wtedy być i autobus. Ale potem zamierzam odrobić lekcję i obejrzeć materiał źródłowy, który tak szczegółowo nadmieniłaś w tym wątku. To adaptacja - jasno określiłaś gatunek. Zatem wypadałoby ze strony czytelnika, przez szacunek dla Autorki, powtórzyć materiał serialowy i przeczytać jeszcze raz. Wtedy obraz się dopełni. A to już nie jest zadanie na chwilkę - wśród towarzyszy w przemieszczaniu się komunikacją publiczną ;)

PZDR 

• 0

Zapraszam http://trek.pl/discord

Wbijajcie :) 

#102 Mary777

Mary777

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoKanie

Napisano 15.02.2013 - |13:45|

Tych, którzy jeszcze nie wiedzą tego z Facebooka, informuję, że książki odebrałam wczoraj :) Dziś mam już informacje na temat kosztów przesyłki.

Koszt wydruku w przeliczeniu na jeden egzemplarz (w zaokrągleniu w dół) to 9,16 zł. Jeśli chodzi o wysyłkę, opcji jest kilka:
zwykły list – 3,75 zł
list polecony ekonomiczny – 5,95 zł
list polecony priorytetowy – 7,30 zł

Wszyscy chyba wiedzą, że list polecony jest pewniejszy, a list priorytetowy jest szybszy :)

Do tego jeszcze koperta – 1,80 zł.

W sumie: 10,96 zł + koszt wybranej przesyłki.

Postaram się napisać teraz do każdego z osobna (jak nie dziś, to jutro), ale możecie już sami pisać, podając wybrane opcje.

I jeszcze jedna informacja: odbiór osobisty w Warszawie od środy, w Kaniach w dowolnej chwili po uzgodnieniu :) Wtedy oczywiście liczy się tylko koszt wydruku, toteż tym bardziej polecam :)

• 4
Maria Kłeczek „Shol'va” – pierwsza polska książka o „Gwiezdnych wrotach”

#103 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 15.02.2013 - |15:59|

Inpostem wysłać możesz?

#104 Palek21

Palek21

FANKA WSZYSTKIEGO

• Użytkownik
  • 354 postów
  • MiastoMykanów

Napisano 15.02.2013 - |20:27|

A czy za dedykację trzeba dopłacić?? :D

• 0

Życie to ostry miecz, na którym Bóg napisał:

KOCHAJ, WALCZ, CIERP!!!

#105 Mary777

Mary777

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoKanie

Napisano 15.02.2013 - |21:18|

Inpostem? Obawiam się, że pierwsze słyszę, więc raczej nie za bardzo...

Palek21 – oczywiście, za atrament i eksploatację pióra ;)

• 0

#106 Mary777

Mary777

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoKanie

Napisano 17.02.2013 - |13:28|

Ważny komunikat dla wszystkich:

Wiem, że niektórzy wykonali już przelewy (które oczywiście jeszcze nie doszły ze względu na panujący weekend), a jeszcze więcej osób podało swoje adresy, żebym mogła wysłać im jutro książki. BARDZO PROSZĘ O PRZESŁANIE MI POTWIERDZENIA PRZELEWU, żeby nie było potrzeby czekania, aż pieniądze dotrą. Potwierdzenia proszę przesyłać wraz z wszelkimi ewentualnymi uwagami na mój adres e-mail:
mariakleczek@wp.pl

To przyspieszy cały proces, zwłaszcza w przypadku tych, którzy jeszcze nie zdecydowali się na określony rodzaj przesyłki i nie wiedzą, ile mają mi za nią zwrócić. Jak dostanę potwierdzenie, będę mogła od razu wysłać książkę.

Przepraszam za to niewielkie utrudnienie, ale jest nas jednak dość sporo i zaczyna się robić małe zamieszanie.

• 0

#107 emilzx

emilzx

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 81 postów

Napisano 21.02.2013 - |15:53|

Hej ja napisałem do  cb  mam nadzieje że ci się zawieruszył jakiś egzemplarz jeszcze i mogłabyś mi wysłać teraz nie mam pieniędzy ale postaram się w najbliższym czasie uzbierać kase to bym wtedy wysłał proszę o odp czy jeszcze dasz radę wysłać

Użytkownik emilzx edytował ten post 01.03.2013 - |23:30|

• 0

#108 Mary777

Mary777

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoKanie

Napisano 21.02.2013 - |21:50|

Dam, wzięłam kilka egzemplarzy zapasowych :)

• 0

#109 Mary777

Mary777

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoKanie

Napisano 23.02.2013 - |10:01|

Do kilku osób książki już dotarły, więc czas ujawnić straszną prawdę:

Pierwszy błąd ortograficzny (sic!) został wykryty 5 minut po tym, jak mój tata po raz pierwszy wziął tę książkę do ręki.

Jest też przynajmniej jeden błąd interpunkcyjny, który znalazłam, przeglądając ją parę dni później.

I to po co najmniej 10-krotnej korekcie, wrrr!

Przepraszam, jestem tylko człowiekiem :(

• 0

#110 cooky

cooky

Sierżant

• Użytkownik
  • 717 postów
  • MiastoPolska centralna

Napisano 23.02.2013 - |14:10|

Ach, jaka to ulga! Znaczy, że nie tylko mi literówki i przecinki wymykają się spod kontroli.  :D

• 0

Ten, który walczy z potworami, powinien zadbać, by sam nie stał się potworem.
Gdy długo spoglądamy w otchłań, otchłań spogląda również na nas.

F. Nietzsche

#111 BellaFenix

BellaFenix

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 03.03.2013 - |13:39|

Przeczytałam :) Trochę mi to zeszło, ze względu na nawał obowiązków. Opinia moja pozytywna oczywiście, ale oparta głównie na tekście, gdyż jak wspomina xetnoinu kilka postów wyżej, też musiałabym przypomnieć sobie materiał źródłowy. Książka ciągła do czytania, aż szkoda było odkładać wieczorem ;-) Jeżeli wolno mi odwołać się do adaptacji "Zemsty Sithów", o której sama wspomniałaś to sądzę, że tak jak tam bardzo dobrze odznaczała się myśl, że ciemność, choć potężna, nie zwycięży, tak u Ciebie zauważyłam wyraźnie zaznaczoną cały czas wartość wolności. Nie zgubiła się ona gdzieś pod opisami i sądzę, że właśnie to chciałaś osiągnąć :-) Gratulacje!

• 0

#112 Mary777

Mary777

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 82 postów
  • MiastoKanie

Napisano 04.03.2013 - |18:02|

Dziękuję :)

Co prawda teza, że ja w ogóle sama zamierzałam coś osiągnąć, jest raczej nieprawdziwa, ale cieszę się, że książka Ci się podoba i że faktycznie można, jak piszesz, wyczytać z niej coś mądrego :)

Skoro jednak niektórzy kończą już czytać i chcą zamieszczać swoje opinie, to chyba powinnam się wycofać, żebyście mogli swobodnie wszystko krytykować ;) Albo najlepiej załóżcie nowy temat, skoro nie chodzi już o podniecanie się, że w Polsce będzie książka o „Gwiezdnych wrotach”, tylko o dyskusję o tej konkretnej książce.

A jak będziecie zakładać ten temat, to pamiętajcie o cudzysłowach drukarskich! Nigdy nie wybaczę sobie zaniedbania, jakie popełniłam, zakładając ten! :( Podpowiem: ALT+132, ALT+148 na klawiaturze numerycznej.

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych