Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Walking Dead

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
176 odpowiedzi w tym temacie

#101 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 30.11.2010 - |21:27|

A nawet jeśli mają wątpliwość czy martwy czy Chodzący, to mają kuszę, strzelam w niepewne zwłoki i zabieram strzałę i broń...

#102 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 30.11.2010 - |21:42|

Może i faktycznie jest to bzdurne z tą bronią, ale co to by im wielce dało nawet gdyby tej broni zebrali Bóg wie ile? Strzelaliby na oślep do wszystkich i wszystkiego?
Moim zdaniem fabuła jest prawidłowo prowadzona, zmierzają prostą drogą do rozwiązania zagadki skąd się wziął wirus, a później pewnie do stworzenia jakiegoś antidotum lub leku przeciwko zarażaniu się wirusem. Wydaje się, że jest sporo możliwości wprowadzenia wielu wątków i poprowadzenia akcji w różne kierunki...cały czas został Merle:) ten gość przy drzewie też pewnie jeszcze wystąpi, a i mamy szpital staruszków z dzielnym Metysemm no i Morgan z synem
Ciekawi mnie tylko czy akcja w następnych sezonach przeniesie się poza Stany?:)
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#103 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 30.11.2010 - |22:06|

Strzelaliby na oślep do wszystkich i wszystkiego?

No nie, wówczas szuka się wzniesień, dużych pustych przestrzeni - boiska, z samotnymi budynkami. I się okopujesz. A nadchodzących zombii masz na strzelnicy. Do tego dobrze mięć jakiś cięższy samochód, jakiś tir, czy spychacz by ewentualnie przebić się przez nacierającą chordę.
Co jak co, ale na pewno nie robię kampingu przy lesie, gdzie widoczność nie przekracza 10 metrów. Prędzej wybieram blok, np 4 piętrowy, gdzie można zrobić ze dwie linie obrony.

#104 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.12.2010 - |08:15|

cały czas został Merle:)

no to by było coś, jeden samotny psychol bez broni i bez ręki siedzi sobie gdzieś i się wykrwawia ileś czasu i wraca w chwale, a cała ekipa jakoś wyposażonych i uzbrojonych bohaterów ledwo przędzie i każdy ruch to nie-wiadomo-jaki-hazard :unsure:
  • 0

#105 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 01.12.2010 - |12:33|

Darabont zwolnił wszystkich scenarzystów => http://tv.ign.com/ar.../1137550p1.html

Ciekawi mnie tylko czy akcja w następnych sezonach przeniesie się poza Stany?:)

Najpewniej do Vancouver. Żeby taniej było xD
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#106 lucasd

lucasd

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 125 postów

Napisano 01.12.2010 - |13:53|

Jak ktos chce rzeczywistosc, to niech sie dowie ze kusza/ luk to najgorsza bron na zombie, ilosc obrazen na mozg jest minimalna!
To jest dobra bron na polowanie zeby wykrwawic zwierzeta (strzal w serce, ktory jest de facto najpewniejszym i najszybszym zabiciem kogokolwiek, pomijajac kamizelki itd.)

Wiec tu zombie po strzale z luku powinny napierac dalej, moze tracac jakies funkcje (reka przestaje sie ruszac itp.)
  • 0

#107 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 01.12.2010 - |17:57|

5 odcinek wg mnie dobry a wg amerykanów najlepszy bo obejrzało go 5.56mln!!! Jak przyjechali do CDC i czekali pod tymi drzwiami, aż im ktoś łaskawie/(w ogóle) otworzy drzwi, wydzierali się jak babki broniące krzyża, a że im nikt nie otwierał to nagle chcieli wracać do samochodów gdzie po drodze, tylu szwędaczy było na glebie, i w tym czasie połowa się przebudziła czy coś. To było idiotyczne. A jeszcze większym głupstwem będzie jak nie wejdą (co jest na 99% nie realne, każdy by wszedł) i zaczną biec pomiędzy zombiakami do aut. Wtedy bym tylko krzyczał do monitora: "Run Forest, RUN!!!" xD.
A kolejną rzeczą jaka mnie rozbraja przy serialu jest (może coś źle usłyszałem), że nie można dotykać krwi umarlaków, bo od niej też można się zarazić. A jak ten tą kuszą palnie w łeb takiemu zombi, wyciąga ją, przeciera to dotyka krwi i nic mu nie jest.
I sytuacją z siostrami. Ta ją wy tuliła w najlepsze, wysmarowała się jej krwią jak jakimś kremem do ciała i też nic jej nie jest xD

No to takie głupstwa wg mnie o których warto napisać cokolwiek.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 01.12.2010 - |18:02|

• 0

#108 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 01.12.2010 - |18:11|

@zagubiony już nie piszmy o tych głupstwach, jest ich całe mnóstwo, ale jak zaczniemy je wszystkie wymieniać to wyjdzie nam że serial jest zupełnie skopany, a tak do końca nie jest. Jest przeciętnie, ale są za to duże widoki na przyszłość i poprawienie błędów, szczególnie że popracuje nad 2 sezonem zupełnie inna grupa scenarzystów.
  • 1

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

#109 delta1908

delta1908

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 682 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 01.12.2010 - |18:39|

01x05
Odcinek przesłaby. Wiało nudą, że aż co 3 minuty sprawdzałem ile jeszcze do końca. Jakiś melodramat nam sie z tego zrobił przynajmniej do połowy odcinka. Końcówką trochę nadrobili, ale też niewiele.
O wszystkich bzdurach w serialu nie chce mi się pisać, wszystko zostało powiedziane, ale mnie to specjalnie nie razi.
Zastanawiam się gdzie jest Merle bo jakoś nam kolo zaginął w akcji.
Coś czuję, że w finale dowiemy się skąd wzięła sie ta cała zaraza. Tylko co będzie dalej, w jakim kierunku pójdzie akcja bo jakoś tego nie widzę. Uleczyć się przecież tych zombiaków chyba już nie da. A może się mylę?
Odcinek 6/10.
  • 0

#110 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.12.2010 - |18:58|

5 odcinek wg mnie dobry a wg amerykanów najlepszy bo obejrzało go 5.56mln!!!

W ogóle nie rozumiesz tych liczb, które tak wszędzie umieszczasz...

#111 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 01.12.2010 - |20:54|

Jak przyjechali do CDC i czekali pod tymi drzwiami, aż im ktoś łaskawie/(w ogóle) otworzy drzwi, wydzierali się jak babki broniące krzyża, a że im nikt nie otwierał to nagle chcieli wracać do samochodów gdzie po drodze, tylu szwędaczy było na glebie, i w tym czasie połowa się przebudziła czy coś. To było idiotyczne.

Szczerze, to nie mam pojęcia na co liczyli. Nawet gdyby znajdował się tam cały sztab i wojskowi, to kto by wpuszczał do środka cywili? Z których nie będzie żadnego pożytku, jedynie kolejne gęby to wykarmienia, ubrania etc.

Mieli szczęście, że faceta ruszyło sumienie, i że jest sam, to się zlitował i ich wpuścił. Ale głupota i naiwność jest rzeczą ludzką, spróbować nigdy nie zaszkodzi. Ale oczywiście się zgodzę, że strasznie szybko się poddali, ledwo raz puknęli i próbowali otworzyć jedno z wejść xD

A odnośnie tych szwędaczy, to niezupełnie tak, bo najwięcej trupów było w okolicach budynku, i prawdopodobnie byli to już martwe zombiaki - było pokazane, że mają rozwalone głowy -, wykończone przez wojsko, zanim oczywiście sami zostali wykończeni. W końcu tylko jeden naukowiec został przy życiu.

Miejmy nadzieję, że zmiana scenarzystów przyniesie pozytywny rezultat i serial się poprawi, że będzie równał do poziomu pilota, a nie ostatnich odcinków.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 01.12.2010 - |20:57|

• 0

#112 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 01.12.2010 - |22:41|

W ogóle nie rozumiesz tych liczb, które tak wszędzie umieszczasz...

Dlaczego? Bo nie rozumiem o co ci chodzi teraz. Po prostu liczby mówią, same za siebie. Duża oglądalność, więc podoba się serial i tyle.
  • 1

#113 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 01.12.2010 - |23:08|

No pomyśl, to że tylu widzów widziało ten odcinek, to nie znaczy sie im się podobał, to co najwyżej móże sugerować, że poprzednie odcinki sie podobały. A np nagły spadek przy emisji kolejnego może sugerować, że jednak ten się nie podobał.
Ilość widzów danego odcinka nijak nie przekłada się na jego jakość, czy też czy się ludziom podobał.
Natomiast Ty twierdzisz, że najwyższa oglądalność przekłada sie na krytykę tego odcinka, no cóż, po prostu jesteś w błędzie.

#114 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 02.12.2010 - |13:10|

O poprzednim odcinku 1x04 mówiono, że jest słaby lub tylko trochę dobry. A jak mówisz, że jeżeli poprzedni odcinek 1x04 się podobał to następny będzie miał lepszą widownię 1x05, więc MASZ, że się podobał 1x04 i ten MOŻE również. A nie tylko ja uważam, że jak duża oglądalność to odcinek się podobał. Bo ja przeczytałem taką informację na internecie więc w miarę możliwości napisałem na forum!
  • 0

#115 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 02.12.2010 - |17:16|

Chodzi po prostu o to, że oglądalność danego odcinka nie mówi, że TEN odcinek się podobał, a tylko że coś ludzi do niego przyciągnęło - np. poprzedni odcinek były dobry i wszyscy do oglądania następnego zachęcali.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#116 DevilDrom

DevilDrom

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 936 postów

Napisano 02.12.2010 - |22:41|

Powiedziałbym raczej, że ludziom podobał się trailer do tego odcinka i postanowili go obejrzeć, co nie oznacza, że nie zawiedli się na nim.

Zakładając nawet, że się spodobał tak dużej liczbie osób, to nijak ma się to do poziomu tego odcinka. Sytuacja analogiczna do telenowel, które również mają swoją oglądalność, co nie oznacza, że są to arcydzieła kinematografii.

Mi osobiście nie podoba mi się kierunek, spadająca forma serialu, co nie oznacza, że nie obejrzę kolejnego odcinka, licząc na dobre kino porównywalne z pilotem. Zwłaszcza, że to tylko 6 odcinków oraz mimo wszystko ciekawa tematyka.

Użytkownik DevilDrom edytował ten post 02.12.2010 - |22:47|

• 0

#117 Spearhawk

Spearhawk

Kapral

• Użytkownik
  • 247 postów
  • MiastoRzeszów

Napisano 06.12.2010 - |09:55|

Dziś jak wrócę z pracy to przekonam się jaki jest ten ostatni odcinek sezonu. Miejmy nadzieję, ze wreszcie doczekamy się odpowiedzi co tak naprawdę się stało i kto jest za to odpowiedzialny. Liczę na to, że w tym odcinku wreszcie zobaczymy trochę akcji, której na razie w ostatnich odcinkach brakowało.

A potem będziemy zmuszeniu czekać na drugi przeszło cały rok.
  • 0

#118 Orrorin

Orrorin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów
  • MiastoSiemianowice Śląskie

Napisano 06.12.2010 - |19:36|

Witajcie to mój pierwszy post w tym temacie. Stwierdziłem że muszę napisać bo mnie wkurzył ten midseason czy finał sezonu cokolwiek to było. Znowu nic nie zostało wyjaśnione pokazali tylko jak niby się mózg zachowuje podczas infekcji i tyle żadnych wyjaśnień nakreślenia tego co to jest. NIC. Tylko przegadane ponad 35 minut i kilka minut akcji...
  • 0
Dołączona grafika

#119 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 06.12.2010 - |23:41|

Mam dowód, że odcinek 1x05 się naprawdę podobał xD. Otóż finał sezonu 1 TWD obejrzało 6 mln, przy ratingu 18-49 3 mln! Więc odcinek 5 się podobał bo przyciągnął przed telewizory więcej widzów! Ale nie ma co się kłócić. Odcinek obejrzę jutro i też jutro wypowiem się co do całego sezonu.

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 07.12.2010 - |12:56|

• 0

#120 Dinsdale

Dinsdale

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 317 postów

Napisano 06.12.2010 - |23:46|

To był cały sezon?
Jak obejrzałem ten odcinek to pomyślałem, że całkiem niezły jak na środek. Czemu tak urywają?
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych