The Walking Dead
Napisano 30.11.2010 - |21:27|
Napisano 30.11.2010 - |21:42|
Moim zdaniem fabuła jest prawidłowo prowadzona, zmierzają prostą drogą do rozwiązania zagadki skąd się wziął wirus, a później pewnie do stworzenia jakiegoś antidotum lub leku przeciwko zarażaniu się wirusem. Wydaje się, że jest sporo możliwości wprowadzenia wielu wątków i poprowadzenia akcji w różne kierunki...cały czas został Merle:) ten gość przy drzewie też pewnie jeszcze wystąpi, a i mamy szpital staruszków z dzielnym Metysemm no i Morgan z synem
Ciekawi mnie tylko czy akcja w następnych sezonach przeniesie się poza Stany?
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 30.11.2010 - |22:06|
No nie, wówczas szuka się wzniesień, dużych pustych przestrzeni - boiska, z samotnymi budynkami. I się okopujesz. A nadchodzących zombii masz na strzelnicy. Do tego dobrze mięć jakiś cięższy samochód, jakiś tir, czy spychacz by ewentualnie przebić się przez nacierającą chordę.Strzelaliby na oślep do wszystkich i wszystkiego?
Co jak co, ale na pewno nie robię kampingu przy lesie, gdzie widoczność nie przekracza 10 metrów. Prędzej wybieram blok, np 4 piętrowy, gdzie można zrobić ze dwie linie obrony.
Napisano 01.12.2010 - |08:15|
cały czas został Merle:)
no to by było coś, jeden samotny psychol bez broni i bez ręki siedzi sobie gdzieś i się wykrwawia ileś czasu i wraca w chwale, a cała ekipa jakoś wyposażonych i uzbrojonych bohaterów ledwo przędzie i każdy ruch to nie-wiadomo-jaki-hazard
Napisano 01.12.2010 - |12:33|
Ciekawi mnie tylko czy akcja w następnych sezonach przeniesie się poza Stany?
Najpewniej do Vancouver. Żeby taniej było xD
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#106
Napisano 01.12.2010 - |13:53|
To jest dobra bron na polowanie zeby wykrwawic zwierzeta (strzal w serce, ktory jest de facto najpewniejszym i najszybszym zabiciem kogokolwiek, pomijajac kamizelki itd.)
Wiec tu zombie po strzale z luku powinny napierac dalej, moze tracac jakies funkcje (reka przestaje sie ruszac itp.)
Napisano 01.12.2010 - |17:57|
A kolejną rzeczą jaka mnie rozbraja przy serialu jest (może coś źle usłyszałem), że nie można dotykać krwi umarlaków, bo od niej też można się zarazić. A jak ten tą kuszą palnie w łeb takiemu zombi, wyciąga ją, przeciera to dotyka krwi i nic mu nie jest.
I sytuacją z siostrami. Ta ją wy tuliła w najlepsze, wysmarowała się jej krwią jak jakimś kremem do ciała i też nic jej nie jest xD
No to takie głupstwa wg mnie o których warto napisać cokolwiek.
Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 01.12.2010 - |18:02|
Napisano 01.12.2010 - |18:11|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Napisano 01.12.2010 - |18:39|
Odcinek przesłaby. Wiało nudą, że aż co 3 minuty sprawdzałem ile jeszcze do końca. Jakiś melodramat nam sie z tego zrobił przynajmniej do połowy odcinka. Końcówką trochę nadrobili, ale też niewiele.
O wszystkich bzdurach w serialu nie chce mi się pisać, wszystko zostało powiedziane, ale mnie to specjalnie nie razi.
Zastanawiam się gdzie jest Merle bo jakoś nam kolo zaginął w akcji.
Coś czuję, że w finale dowiemy się skąd wzięła sie ta cała zaraza. Tylko co będzie dalej, w jakim kierunku pójdzie akcja bo jakoś tego nie widzę. Uleczyć się przecież tych zombiaków chyba już nie da. A może się mylę?
Odcinek 6/10.
Napisano 01.12.2010 - |18:58|
W ogóle nie rozumiesz tych liczb, które tak wszędzie umieszczasz...5 odcinek wg mnie dobry a wg amerykanów najlepszy bo obejrzało go 5.56mln!!!
Napisano 01.12.2010 - |20:54|
Szczerze, to nie mam pojęcia na co liczyli. Nawet gdyby znajdował się tam cały sztab i wojskowi, to kto by wpuszczał do środka cywili? Z których nie będzie żadnego pożytku, jedynie kolejne gęby to wykarmienia, ubrania etc.Jak przyjechali do CDC i czekali pod tymi drzwiami, aż im ktoś łaskawie/(w ogóle) otworzy drzwi, wydzierali się jak babki broniące krzyża, a że im nikt nie otwierał to nagle chcieli wracać do samochodów gdzie po drodze, tylu szwędaczy było na glebie, i w tym czasie połowa się przebudziła czy coś. To było idiotyczne.
Mieli szczęście, że faceta ruszyło sumienie, i że jest sam, to się zlitował i ich wpuścił. Ale głupota i naiwność jest rzeczą ludzką, spróbować nigdy nie zaszkodzi. Ale oczywiście się zgodzę, że strasznie szybko się poddali, ledwo raz puknęli i próbowali otworzyć jedno z wejść xD
A odnośnie tych szwędaczy, to niezupełnie tak, bo najwięcej trupów było w okolicach budynku, i prawdopodobnie byli to już martwe zombiaki - było pokazane, że mają rozwalone głowy -, wykończone przez wojsko, zanim oczywiście sami zostali wykończeni. W końcu tylko jeden naukowiec został przy życiu.
Miejmy nadzieję, że zmiana scenarzystów przyniesie pozytywny rezultat i serial się poprawi, że będzie równał do poziomu pilota, a nie ostatnich odcinków.
Użytkownik DevilDrom edytował ten post 01.12.2010 - |20:57|
Napisano 01.12.2010 - |22:41|
W ogóle nie rozumiesz tych liczb, które tak wszędzie umieszczasz...
Dlaczego? Bo nie rozumiem o co ci chodzi teraz. Po prostu liczby mówią, same za siebie. Duża oglądalność, więc podoba się serial i tyle.
Napisano 01.12.2010 - |23:08|
Ilość widzów danego odcinka nijak nie przekłada się na jego jakość, czy też czy się ludziom podobał.
Natomiast Ty twierdzisz, że najwyższa oglądalność przekłada sie na krytykę tego odcinka, no cóż, po prostu jesteś w błędzie.
Napisano 02.12.2010 - |13:10|
Napisano 02.12.2010 - |17:16|
Napisano 02.12.2010 - |22:41|
Zakładając nawet, że się spodobał tak dużej liczbie osób, to nijak ma się to do poziomu tego odcinka. Sytuacja analogiczna do telenowel, które również mają swoją oglądalność, co nie oznacza, że są to arcydzieła kinematografii.
Mi osobiście nie podoba mi się kierunek, spadająca forma serialu, co nie oznacza, że nie obejrzę kolejnego odcinka, licząc na dobre kino porównywalne z pilotem. Zwłaszcza, że to tylko 6 odcinków oraz mimo wszystko ciekawa tematyka.
Użytkownik DevilDrom edytował ten post 02.12.2010 - |22:47|
Napisano 06.12.2010 - |09:55|
A potem będziemy zmuszeniu czekać na drugi przeszło cały rok.
Napisano 06.12.2010 - |19:36|
Napisano 06.12.2010 - |23:41|
Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 07.12.2010 - |12:56|
Napisano 06.12.2010 - |23:46|
Jak obejrzałem ten odcinek to pomyślałem, że całkiem niezły jak na środek. Czemu tak urywają?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych