Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sezon 2 - dyskusja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
111 odpowiedzi w tym temacie

#101 Nerevar

Nerevar

Szeregowy

• Email
  • 22 postów
  • MiastoPolska; Łódź

Napisano 23.08.2005 - |12:57|

W Duecie zdobyli Darta Wraith, więc mogliby z niego wyciągnąć te działka. Chyba są lepsze od tych naszych na Dedalu.

Szczerze mówiąc to wątpie by wiazka(oczywiście mam na myśli wiązkę broni :P ) myśliwca Wraith była silniejsza od pocisku lecącego na odległość 250 mil z prędkością 6 machów. Pozatym z tego myśliwca niewiele zostało. Zdziwiłbym się gdyby mogli odzyskać jego broń... Tak czy owak obydwie spełniają swoją powinność. Ale jakby mogli odzyskac działo takie ze statku-ul. To by było coś. Wszyscy widzieliśmy jak rozwalili satelitę albo jak łatwo osłony Dedala ulegały tym działom.

Swoją drogą, ciekawe, czy nasi naukowcy z pomocą Hermioda zdołaliby wymyślić sposób na blokowanie transportera Wraith. Dzięki temu mogliby się bezpiecznie poruszać po ziemi nie martwiąc się, że ktoś może zostać porwany

To racze nie możliwe. Wydaje mi się, że ten transporter działa podobnie do Wrót. Demeterializuje ludzi i przechowuje ich dane. A z tego co wiem to raczej nic nie da się zrobić by zapobiec dematerializacją.

Ale pomysł jest dobry.

Co do dalszych odcinków to nie mam, jeszcze nie ściągnąłem, a zapowiedzi nie lubie czytać, psują mi całą przyjemność z oglądania tego serialu.

MÓJ WZÓR NA OGLĄDANIE
ŚCIĄGAM ^_^ ->ŚCIĄGNIETE :clap: ->ROBIE SOBIE COLĘ Z LODEM :hyhy: -> SIADAM PRZED KOMPEM I OGLĄDAM W SPOKOJU :]

Bez czytania jakiś tam zapowiedzi czy recenzji

Użytkownik Nerevar edytował ten post 23.08.2005 - |12:58|

• 0

#102 Nom

Nom

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 23.08.2005 - |13:17|

To racze nie możliwe. Wydaje mi się, że ten transporter działa podobnie do Wrót. Demeterializuje ludzi i przechowuje ich dane. A z tego co wiem to raczej nic nie da się zrobić by zapobiec dematerializacją.

Nie znam się specjalnie na technologii Asgardu, ale chyba ich transporter działa tak samo (tylko że dane nie są przechowywane a od razu materializowane w innym miejscu). Wraith jakoś się udało zablokować transportowanie na ich statki, być może tą techniką możnaby też blokować transport ze statków. Wszystko jeszcze zależy od tego, czy dałoby się to zastosować do technologii transportowej Wraith i jak wielkie byłoby urządzenie blokujące.
  • 0
om bhur bhuvah svah
tát savitúr váreniyam
bhárgo devásya dhimahi
dhíyo yó nah pracodáyat

#103 Nerevar

Nerevar

Szeregowy

• Email
  • 22 postów
  • MiastoPolska; Łódź

Napisano 23.08.2005 - |13:57|

Wydaje mi się, że jest to jednak coś innego niż transporter Asgardu. Działa chyba na innej zasadzie niż wiązka Wraith. Sam nie wiem.

Nawet gdyby to byłoby możliwe to wydaje mi się że nigdy nie podejmą tego tematu w serialu, gdyż stałby się nudny.
Przykład -> Idzie sobie patrol, nagle nadlatuje myśliwiec. Pułkownik mówi wszystkim żeby włączyli bloki
(czy jak to tam nazwać). Myśliwiec przeleciął na nimi, a oni nic sobie z tego nie robią. Kompletnie bezsensu. Z punktu widzenia serialu oczywiście.

Ale za to taki gadżet przydałby się na statku lub w Atlantis.
Pamiętamy w 3 odcinkach Siege że Wraith z łatwością dostawali się do Atlatis.
A potem próbowali abordażu na Dedala.
A to beszczele.

Użytkownik Nerevar edytował ten post 23.08.2005 - |23:28|

• 0

#104 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 02.09.2005 - |14:24|

E tam. Tak od razu bezczele :hyhy: To raczej prawidłowa metoda. Nie możesz zwyciężyćw otwartej walce, walnij wroga inaczej. Akcja z wirusem pokazuje, że Upiory wcale nie sąbezmyślni. Ot co!
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#105 Nerevar

Nerevar

Szeregowy

• Email
  • 22 postów
  • MiastoPolska; Łódź

Napisano 13.09.2005 - |22:18|

Dzisiaj obejrzałem 5 odcinek 2 sezonu Atlantis i dostałem wstrząsu gdy zobaczyłem Wraith siedzącego przy jednym stole z człowiekiem. Co więcej, ten Wraith wcinał zwykłe jedzenie(co prawda powiedzał póżniej, że to go nie zaspakaja ale), skumajcie Wraith przy stole z człowiekiem. Zwykle to my jesteśmy głównym daniem. To było coś.
  • 0

#106 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.09.2005 - |14:15|

Dzisiaj obejrzałem 5 odcinek 2 sezonu Atlantis i dostałem wstrząsu gdy zobaczyłem Wraith siedzącego przy jednym stole z człowiekiem. Co więcej, ten Wraith wcinał zwykłe jedzenie(co prawda powiedzał póżniej, że to go nie zaspakaja ale), skumajcie Wraith przy stole z człowiekiem. Zwykle to my jesteśmy głównym daniem. To było coś.

Bo to była przekąska przed głównym daniem :hyhy: Zresztą tak sam Upiorek mówił. W każdym razie, skoro zachowali taki sposób jedzenia, to znaczy, że coś tam ludzkiego w sobie mają :]

Użytkownik jack edytował ten post 17.09.2005 - |14:16|

• 0

#107 Nerevar

Nerevar

Szeregowy

• Email
  • 22 postów
  • MiastoPolska; Łódź

Napisano 17.09.2005 - |23:32|

Bo to była przekąska przed głównym daniem

Hehe dobre, naprawdę dobre :lol:

Zresztą tak sam Upiorek mówił. W każdym razie, skoro zachowali taki sposób jedzenia, to znaczy, że coś tam ludzkiego w sobie mają :]

Kto wie, kto wie może. Napewno zachowali podobną budowę organizmu np. rozmieszczenie organów w ciele, ale to wkońcu tylko gdybanie.

Skoleii dzisiaj obejrzałem 6 odcinek. Ludzie co to było za działo(wielkie potęrzna siła ognia :] ) a Mc'kay wszystko musiał schrzanić... :censored:. Gdyby tylko udało mu się zwolnić energię trochę wcześnie może nie wysadził by 3/4 układu :> . A wtedy można by taką bronią obronić Atlantydę. Gdzie wogule mu się spieszyło przecież Wraith nadal myślą, że Atlantyda została zniszczona.

P.S.Kórcze takie fajne działo.
  • 0

#108 Templariusz

Templariusz

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • Miastoz znienacka

Napisano 23.09.2005 - |09:29|

Skoleii dzisiaj obejrzałem 6 odcinek. Ludzie co to było za działo(wielkie potęrzna siła ognia  ) a Mc'kay wszystko musiał schrzanić... . Gdyby tylko udało mu się zwolnić energię trochę wcześnie może nie wysadził by 3/4 układu

a ja pomarudze i tak by sie nie udało Mc kay uważał w swej niczym nieskrępowanej arogancji ( kurde uwielbiam tego kolesia ) że uda mu się coś co nie wyszło pradawnym omal nie doszło do katastrofy ( utraty połowy floty ziemi - dedala ). jak genialnym pradawnym nie wyszło to i "geniuszowi" z kanady nie wypali. Ot co
  • 0

#109 Qba_Wlkp

Qba_Wlkp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów

Napisano 30.09.2005 - |16:27|

a ja pomarudze i tak by sie nie udało Mc kay uważał w swej niczym nieskrępowanej arogancji ( kurde uwielbiam tego kolesia ) że uda mu się coś co nie wyszło pradawnym omal nie doszło do katastrofy ( utraty połowy floty ziemi - dedala ). jak genialnym pradawnym nie wyszło to i "geniuszowi" z kanady nie wypali. Ot co

Wyświetl post

wetnę sie w wątek :)
... bo w Kanadzie mieszkają sami geniusze... jak mawia mój kanadyjski, osobisty, kuzyn ;)
  • 0

#110 stud

stud

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 10.10.2005 - |15:11|

( utraty połowy floty ziemi - dedala ).

Nie, no nie siej defektyzmu :] Zawsze mozna powiedziec, ze to strata tylko jednego statku :P

A wracajac do atlantis to troche szybko ci Wraith odlecieli po tej maskaradzie z bombka i maskowaniem zamiast oslony. Wiem, ze to tylko serial i nikomu by sie nie chcialo czekac ale mogliby zrobic chociaz maly przelot mysliwcem i rekonesans, zobaczyc co i jak dla podniesienia napiecia a nie zobaczyli wode i poszlo w polske 800 chlopa, krazowniki jakies popodstawiali czy co :]

A tak w ogole to jak to jest: Dzialko, ktore rozwalilo flote Wraith (ergo mocniejsze niz ich oslony - oni w ogole maja jakies oslony??) strzela do Dedala (zaslaniaja skoczka) i jemu nic, a podczas konfrontacji z rojami oslony od razu do 20% i w nogi.

Użytkownik stud edytował ten post 10.10.2005 - |15:15|

• 0

#111 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 17.10.2005 - |10:36|

A tak w ogole to jak to jest: Dzialko, ktore rozwalilo flote Wraith (ergo mocniejsze niz ich oslony - oni w ogole maja jakies oslony??) strzela do Dedala (zaslaniaja skoczka) i jemu nic, a podczas konfrontacji z rojami oslony od razu do 20% i w nogi.

O ile wiadomo, to raczej nie mają one większej możliwości osłony - mówię o okrętach Wraith. Natomiast Dedal posiada osłony Asgardu - troszke potężniejsze niż okręty Pradawnych.
  • 0

#112 Dragonspirit

Dragonspirit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 102 postów

Napisano 13.11.2005 - |14:25|

Skoleii dzisiaj obejrzałem 6 odcinek. Ludzie co to było za działo(wielkie potęrzna siła ognia splash.gif ) a Mc'kay wszystko musiał schrzanić... censored.gif. Gdyby tylko udało mu się zwolnić energię trochę wcześnie może nie wysadził by 3/4 układu

No nie zgodze się, bo sam Zelenka powiedział, że w tej formie energii, nie dzialają żadne prawa fizyki i nawet zmniejszenie energii do minimum co już i tak graniczyło z cudem, nie powstrzyma powyższej energii przed uwolnieniem i tak czy siak rozwaliłoby wszystko wokół...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych