DO MR()()Z:
Dobra wezmę sobie twoje uwagi do serca , ale wiesz co przypominasz mi takiego zgorzkniałego dziadka ,którego nikt nie lubi, ale to moje zdanie.
Ad1. Stąd ...
Ad2. Wszechświat (z tego co mi wiadomo ? ) się kurczy a nie rozszerza w tej chwili O.o ..
Radze sobie poczytać tą stronę
Wszechświat w którym żyjemy rozszerza się 1, a gdzyby to było dla ciebie zbyt fizyczne zagadnienie to oto 2 link
Wszechświat w którym żyjemy rozszerza się 2(widzisz ja jakoś nie pisze żebyś się poduczył z fizyki jeśli nie rozumiesz linku 1 choć dla mnie jest banalny, ty masz może głowę do j.p, za to ja mam głowę do liczb i mogę ci rozpisać równanie z fizyki kwantowej, za to ortografia i tym podobne to dla mnie czarna magia) .
DO NORMALNYCH LUDZI:
Destiny moim zdaniem ma opuścić wszechświat. Wiem dziwnie to brzmi , ale to jest możliwe raczej. Wszechświat ma jakieś ograniczone rozmiary . Wiemy to z tond , że chwile po wybuchu był jedynie rozmiaru galaktyki , a potem dalej się rozszerzał aż do dzisiejszego stanu a i tak się teraz też rozszerza.
Ktoś napisał że lecąc prosto okrążymy wszechświat , ale to tylko teoria , taka sama jak ta w której wszechświat ma granice .
Pradawni wysłali statek , który miał opuścić wszechświat ? Co wy na moją mocną naciąganą teorie ? W końcu oni mieli rozmach.
Teorię masz świetną ,ale to zależy czy twórcy SgU będą wierni faktom czy pofantazjują.
Bo widzisz jeśli przyjąć teorie fizyczną nie ma czegoś takiego jak początek koniec czy "środek Wszechświata, ponieważ Wszechświat nie ma brzegu. W skończonym Wszechświecie przestrzeń jest zakrzywiona i gdybyś mógł podróżować miliardy lat świetlnych w lini prostej, to w końcu powróciłbyś w to samo miejsce z którego rozpocząłeś podróż. Istnieje także możliwość że Wszechświat jest nieskończony. W obu przypadkach grupy galaktyk całkowicie wypełniają Wszechświat i poruszają się we wszystkich kierunkach, srpawiając że Wszechświat się rozszerza."
Co doprowadza nas do twojego drugiego założenia ,które jest poprawne że pradawni chcieli "okrążyć Wszechświat".
Tylko w jakim celu??