Skocz do zawartości

Zdjęcie

Farscape - The Peacekeeper Wars

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
147 odpowiedzi w tym temacie

#101 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów
  • Miastoz Wormhole (Kraków)

Napisano 08.11.2004 - |11:23|

Te fakt nie bylo jeszcze tego :P ... i tak mogło by byc ze Moya nie chce poleciec nidzie tylko zostac z tym Lewiatanem :]
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler]	Text  [/spoiler]

#102 Tomciak

Tomciak

Organizator

• VIP
  • 398 postów
  • MiastoWszechświat - Nasza galaktyka - Układ słoneczny - Ziemia - Europa - Polska - Śląsk - Gliwice - mój fotel

Napisano 20.11.2004 - |23:31|

Obi wiem co to za rasa :P ...to było pytanio stwierdzenie ze to za słąba rasa

Za słaba? Przypomnę tylko 1 fakt: Zelbinion, duma floty Rozjemców, cieszący się opinią niepokonanego został kompletnie zniszczony przez 1 statek Nebaryjczyków. I do tego nie był to statek bojowy...
  • 0
Tom

T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing

Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...

#103 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 21.11.2004 - |00:18|

Zgadzam się z Tomciakiem, Nebari to najpotężniejsza rasa kosmosu, znacznie lepsi niż Rozjemcy czy Scarranie. Tylko, że oni działają z ukrucia, właśnie przez wyżej wymieniony wirus.

A temat na spin-off jest bardzo konkretny: mamy D'Argo Crichtona i mamy dziecko Grayzy (niech to będzie dziewczynka). No i ścigają się po całej galaktyce, do tego dochodzą jeszcze Nebari, no i pewnie też inni, co to sobie pomyślą, że wormhole możnaby zabrać z umysłu syna Crichtona.
  • 0

#104 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 21.11.2004 - |00:33|

Niee mnie taki spin off nie bawi :(
Ja chce jeszcze zobaczyc Rygela i społke........moze D przezył albo Jool .........ale to sa chyba tylko czcze życzenia :(

Użytkownik Michał edytował ten post 21.11.2004 - |00:33|

• 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#105 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 04.12.2004 - |03:10|

Widzę, że w tym obłędnym tempie MiniSerii wszystkim nam sporo umknęło.
Otóż tematów na kontynuację Farka jest kilka.

1. W trakcie PW szefuńcio od robienia pokoju mówi wyraźnie o roli znaczeniu Scarrańskiego szefa w Galaktycznym okrągłym stole? No właśnie z tego lekko zarysowanego wątku wyłania się szansa na to, że poza wojenką neofasztsów czyli rozjemców i gadzinek zmutowanych kwitakiem jest jeszcze wyżej coś. ZOstaje tylko wierzyć, że nie są to Goauld i Asgard - lol.
2. Dziecko Grayzy(które w filmie łatwo uczynić dzieckiem johna) i dziecko johna z Aeryn musi mieć wiedzę wymazaną na koniec Johnowi. No więc mamy już 2 uchylone furtki do grzevbania w tunelach.
3. Johm ciągle nie wróciłna ziemię, a może i powinien.
4. Scaranie bez swojego kwiatka to mają przyszłość jak dobrze zrozumiałem max na obecne pokolenie - nowe wyrośnie głupiutkie?! No więc muszą ostro działać.
5. Faktycznie Nebari czyli rasa Chiany prezentują się obiecująco.
6. Nasz dominant ciągle nie otrzymał od scenarzystównależnej mu sprawiedliwości.

Podsumowując to Farc ma kapitalny potencjał, ale raczej na sezon "dwadzieścia lat później". Trzeba tylko jakoś tam wyjaśnić, że Joihn jak Sebacenka może żyć dłużej bo coś mu dali albo wstrzyknęli etc... Do jdzie nam jego syni mając sporo wątkó może być jazda na całego. Natomiast bezpośrednia kontynuacja z tego miejsca gdzie kończy się PW to hmmm.

Niemniej wydaje mi się, że PW nie wypali i zyski będą małe. Wg mnie po ciekawym i kręcącym serialu zrobili kaszanę w PW i efekt może być przeciwskuteczny. Miniseria powinna być albo dłuższa tak gdzieś z 11 odcinków... lub stanowczo mniej przełądowana. Ci cali szefowie od pokoju etc są wg całkiem zbędni - chyba że co pisałem wyżej otwierają drogę do wyższej poziomu serialu i innych cywilizacji etc...

No nic i tak dzięki bogu za PW bo zakończenie 4go sezonu to było s[beeep]y...wo.
  • 0

#106 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 18.12.2004 - |20:08|

PKW nie wypali??? Jak zajrzysz przynajmniej raz na www.watchfarscape.com/forums , to możesz się przekonać, że bardzo dużo osób dołączyło do tego forum właśnie po PKW i teraz oglądają całość Farscape od początku. 18 stycznia PKW wychodzi w Stanach na DVD, w Anglii w połowie lutego (chyba na Walentynki :) ) , na Wielkanoc w Polsce będzie emitowany na Hallmark-u (CYFRA+ i niektóre kablówki) - sobota 26.03 i niedziela 27.03 godzina 21.30 - dajcie o tym znać jak największej ilości znajomych, którzy odbierają Hallmark i namówcie ich do oglądania!!!

Co do przyszłości Farscape... raczej nie "20 lat później", ale np. 4 lata wcześniej... obiło mi się o uszy (a raczej o oczy czytając gdzieś na którymś z forum Farscape), że ewentualny film kinowy albo następne mini może mieć akcję w przeszłości, w 1, 2 czy 3 sezonie jest masa wątków, którymi spokojnie można pójść - np. właśnie Nebaryjczycy, brat Chiany Nerri i ruch oporu...
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#107 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 18.12.2004 - |20:13|

EEE niech zrobia kontynuacje po wojnach Rozjemców !!!!!!!!Czy to takie trudne????
Nie chce zadnego cofania sie bo to dla mnie bez sensu i 20 lat pozniej tez :(
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#108 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 18.12.2004 - |20:18|

Pożyjemy, zobaczymy...

Na razie Claudia i Ben czasowo przenieśli się do SG-1, Ben chyba nawet długoterminowo, tak że wcześniej jak za rok, półtora i tak się niczego nie doczekamy... :(
  • 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#109 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 27.12.2004 - |23:27|

Hmmm jeśli jak pisze kolega wyżej PW ma takie dobre notki to dobrze.
Baaardzo bym chciał, żeby serial leciał dalej. Nie ukrywam, że choć nie uważam fabularnie tego serialu za arcydzieło to generalnie mam do niego szalony sentyment i strasznie mi go brakuje. Eh tak jeszcze z 2-3 sezony - byłoby nice.
Oby tak było.
  • 0

#110 bimberek

bimberek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 30.12.2004 - |10:49|

Hmmm jeśli jak pisze kolega wyżej PW ma takie dobre notki to dobrze.
Baaardzo bym chciał, żeby serial leciał dalej. Nie ukrywam, że choć nie uważam fabularnie tego serialu za arcydzieło to generalnie mam do niego szalony sentyment i strasznie mi go brakuje. Eh tak jeszcze z 2-3 sezony - byłoby nice.
Oby tak było.

Po co ciągnąć na siłę coś, co zostało zakończone? Już PW zostały zmarnowane, bo nie wyrabiali się producenci w czasie. Wszystko pędzi, goni, a logika ucieka przed tym wszystkim. Tylko po to, żeby gawiedź miała papkę dla oczu. Gdyby PW potrwały 2 sezony, a nie 2-3 godziny, to pewnie byłyby dobrym serialem, ale trzeba było "dogodzić" fanom.

Nice? Czyli odwrotność wszystkiego? Wywrócić wszystko na lewą stronę?
To przy okazji wstawiania angielskich słówek, gdzie tylko się da, nie znając przy okazji słówek polskich.
  • 0

#111 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 30.12.2004 - |12:39|

Nie prawda nie zostało nic zakończone :censored:
Zostało pare watkow nie dokonczonych i mozna byłoby spokojnie je rozwijac
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#112 bimberek

bimberek

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 103 postów

Napisano 30.12.2004 - |13:34|

Zawsze są jakieś wątki, tylko czy scenarzyści wiedzą dokąd zmierza ich serial? Oglądając PW miałem wrażenie, że wiedzą, ale nie dostali odpowiedniego zaopatrzenia w czas antenowy, finanse, żeby swoje pomysły zrealizować, dla tego (w moim mniemaniu) mini serial PW jest chaotyczny, przeładowany akcją, nie zawsze logiczny.
Pisząc o końcu, miałem na myśli koniec zgody szefostwa kanału na kontynuację Farka. Mój błąd.
  • 0

#113 kobe

kobe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 30.12.2004 - |15:40|

Wybaczcie ze zadam teraz pytanie na ktore pewnie znalazl bym w tym topicu odpowiedz ale boje sie ze zanim bym do niej dotarl to musialbym przeczytac mase spoilerow ale nie mam najmniejszej ochoty wiedziec co sie wydarzy ;> Mianowicie czy moze mi ktos powiedziec czy akcja PW dzieje sie po wydarzeniach ostatniego odcinka z 4 sezonu ?
  • 0

#114 Jack Gryffin

Jack Gryffin

Kapral

• Użytkownik
  • 217 postów

Napisano 30.12.2004 - |16:12|

Jak najbardziej, PW to w bardzo, bardzo skróconej wersji 5 sezon far’a ;)
  • 0
Mamy dokładnie tyle wolności ile jesteśmy wstanie sobie wywalczyć i dokładnie tyle ile jesteśmy w stanie obronić!!!

#115 kobe

kobe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 44 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 31.12.2004 - |16:11|

Ok dzieki za odpowiedz :) mialem taka nadzieje bo gdyby tak zaoknczyli serial to bylbym lekko mowiac wkurzony ...
Ps . szczesliwego nowego roku :>
  • 0

#116 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 01.01.2005 - |11:28|

A ja myśle tak. Przyjdzie taki moment że stacja powróci do Farscape. Każdy ma lepsze i gorsze dni i tak też może stać się ze stacją scifi. Na razie idzie im dobrze robią niezłe seriale, ale może przyjść taki moment, że to co wyprodukują zrobi jedną, drugą klapę i właściciele będą szukać czegoś sprawdzonego, czegoś co przynosiło im pieniądze i dużą oglądalność. I wtedy może przyjść dzień że ktoś wyciągnie z szufladki projekt Farscape i będzie kontynuować kultowy już w tej chwili serial. Może tak się kiedyś stanie, a może i nie. Ja bym wolał to pierwsze. :D
  • 0

#117 Michał

Michał

Sierżant

• VIP
  • 765 postów

Napisano 13.01.2005 - |22:47|

Podbijam temat :P
Zapytujac sie czy cos w trawie piszczy??Czy wojny rozjemcow były końcem mojego ukochanego serialu :( ???
  • 0
WISŁA KRAKÓW

Dołączona grafika

NIE dla Spoilerów !!!!

#118 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 18.01.2005 - |15:59|

Na www.torrentbits2.org pojawiła się wersja DvDRip The Peacekeeper Wars.
  • 0

#119 cap0ne

cap0ne

Szeregowy

• Użytkownik
  • 25 postów
  • MiastoGliwice

Napisano 20.01.2005 - |20:24|

Na  www.torrentbits2.org pojawiła się wersja DvDRip The Peacekeeper Wars.

Wyświetl post

nie sadze zeby to byl juz dvdrip, raczej ktos sobie zarty stroi... ale sciagnij i sprawdz bo moge sie mylic... bylaby to mila niespodzianka :)

Edit: natrafilem na innym torrencie na " Farscape: The Peacekeeper Wars cstm dvd-r"
wiec jednak mozesz miec racje :) i tak sciagnij to i udustepnij gdzie indziej :)

Użytkownik cap0ne edytował ten post 20.01.2005 - |20:36|

• 0

#120 fantomik

fantomik

Szeregowy

• Użytkownik
  • 69 postów

Napisano 21.01.2005 - |01:26|

i tak sciagnij to i udustepnij gdzie indziej :)

Wyświetl post

Ściągać nie będę, bo mam jeszcze wersję TV-ripa. Sciągać jeszcze raz, by obejżeć w trochę lepszej jakości mi sie nie opłaca, bo nagrywać nie będę(na razie). Najpierw chcę sobie ściagnać jeszcze raz wszyskie odcinki i nagrać je na DvD-r. A sensu w sciąganiu z jednego miejsca, by udostępniać w innym też nie widzę(nie przy moim uploadzie 20kB :( ).
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych