Farscape - The Peacekeeper Wars
Napisano 08.11.2004 - |11:23|
NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 20.11.2004 - |23:31|
Za słaba? Przypomnę tylko 1 fakt: Zelbinion, duma floty Rozjemców, cieszący się opinią niepokonanego został kompletnie zniszczony przez 1 statek Nebaryjczyków. I do tego nie był to statek bojowy...Obi wiem co to za rasa ...to było pytanio stwierdzenie ze to za słąba rasa
T.O.M.C.I.A.K.: Transforming Obedient Machine Calibrated for Infiltration and Accurate Killing
Czuję, że budzi się we mnie zwierzę... Ale obawiam się, że to leniwiec...
Napisano 21.11.2004 - |00:18|
A temat na spin-off jest bardzo konkretny: mamy D'Argo Crichtona i mamy dziecko Grayzy (niech to będzie dziewczynka). No i ścigają się po całej galaktyce, do tego dochodzą jeszcze Nebari, no i pewnie też inni, co to sobie pomyślą, że wormhole możnaby zabrać z umysłu syna Crichtona.
Napisano 21.11.2004 - |00:33|
Ja chce jeszcze zobaczyc Rygela i społke........moze D przezył albo Jool .........ale to sa chyba tylko czcze życzenia
Użytkownik Michał edytował ten post 21.11.2004 - |00:33|
NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 04.12.2004 - |03:10|
Otóż tematów na kontynuację Farka jest kilka.
1. W trakcie PW szefuńcio od robienia pokoju mówi wyraźnie o roli znaczeniu Scarrańskiego szefa w Galaktycznym okrągłym stole? No właśnie z tego lekko zarysowanego wątku wyłania się szansa na to, że poza wojenką neofasztsów czyli rozjemców i gadzinek zmutowanych kwitakiem jest jeszcze wyżej coś. ZOstaje tylko wierzyć, że nie są to Goauld i Asgard - lol.
2. Dziecko Grayzy(które w filmie łatwo uczynić dzieckiem johna) i dziecko johna z Aeryn musi mieć wiedzę wymazaną na koniec Johnowi. No więc mamy już 2 uchylone furtki do grzevbania w tunelach.
3. Johm ciągle nie wróciłna ziemię, a może i powinien.
4. Scaranie bez swojego kwiatka to mają przyszłość jak dobrze zrozumiałem max na obecne pokolenie - nowe wyrośnie głupiutkie?! No więc muszą ostro działać.
5. Faktycznie Nebari czyli rasa Chiany prezentują się obiecująco.
6. Nasz dominant ciągle nie otrzymał od scenarzystównależnej mu sprawiedliwości.
Podsumowując to Farc ma kapitalny potencjał, ale raczej na sezon "dwadzieścia lat później". Trzeba tylko jakoś tam wyjaśnić, że Joihn jak Sebacenka może żyć dłużej bo coś mu dali albo wstrzyknęli etc... Do jdzie nam jego syni mając sporo wątkó może być jazda na całego. Natomiast bezpośrednia kontynuacja z tego miejsca gdzie kończy się PW to hmmm.
Niemniej wydaje mi się, że PW nie wypali i zyski będą małe. Wg mnie po ciekawym i kręcącym serialu zrobili kaszanę w PW i efekt może być przeciwskuteczny. Miniseria powinna być albo dłuższa tak gdzieś z 11 odcinków... lub stanowczo mniej przełądowana. Ci cali szefowie od pokoju etc są wg całkiem zbędni - chyba że co pisałem wyżej otwierają drogę do wyższej poziomu serialu i innych cywilizacji etc...
No nic i tak dzięki bogu za PW bo zakończenie 4go sezonu to było s[beeep]y...wo.
Napisano 18.12.2004 - |20:08|
Co do przyszłości Farscape... raczej nie "20 lat później", ale np. 4 lata wcześniej... obiło mi się o uszy (a raczej o oczy czytając gdzieś na którymś z forum Farscape), że ewentualny film kinowy albo następne mini może mieć akcję w przeszłości, w 1, 2 czy 3 sezonie jest masa wątków, którymi spokojnie można pójść - np. właśnie Nebaryjczycy, brat Chiany Nerri i ruch oporu...
CBOOL #72
CEO #15
FAM #34
"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006
Gadu Gadu: 1454784
Napisano 18.12.2004 - |20:13|
Nie chce zadnego cofania sie bo to dla mnie bez sensu i 20 lat pozniej tez
NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 18.12.2004 - |20:18|
Na razie Claudia i Ben czasowo przenieśli się do SG-1, Ben chyba nawet długoterminowo, tak że wcześniej jak za rok, półtora i tak się niczego nie doczekamy...
CBOOL #72
CEO #15
FAM #34
"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006
Gadu Gadu: 1454784
Napisano 27.12.2004 - |23:27|
Baaardzo bym chciał, żeby serial leciał dalej. Nie ukrywam, że choć nie uważam fabularnie tego serialu za arcydzieło to generalnie mam do niego szalony sentyment i strasznie mi go brakuje. Eh tak jeszcze z 2-3 sezony - byłoby nice.
Oby tak było.
Napisano 30.12.2004 - |10:49|
Po co ciągnąć na siłę coś, co zostało zakończone? Już PW zostały zmarnowane, bo nie wyrabiali się producenci w czasie. Wszystko pędzi, goni, a logika ucieka przed tym wszystkim. Tylko po to, żeby gawiedź miała papkę dla oczu. Gdyby PW potrwały 2 sezony, a nie 2-3 godziny, to pewnie byłyby dobrym serialem, ale trzeba było "dogodzić" fanom.Hmmm jeśli jak pisze kolega wyżej PW ma takie dobre notki to dobrze.
Baaardzo bym chciał, żeby serial leciał dalej. Nie ukrywam, że choć nie uważam fabularnie tego serialu za arcydzieło to generalnie mam do niego szalony sentyment i strasznie mi go brakuje. Eh tak jeszcze z 2-3 sezony - byłoby nice.
Oby tak było.
Nice? Czyli odwrotność wszystkiego? Wywrócić wszystko na lewą stronę?
To przy okazji wstawiania angielskich słówek, gdzie tylko się da, nie znając przy okazji słówek polskich.
Napisano 30.12.2004 - |12:39|
Zostało pare watkow nie dokonczonych i mozna byłoby spokojnie je rozwijac
NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 30.12.2004 - |13:34|
Pisząc o końcu, miałem na myśli koniec zgody szefostwa kanału na kontynuację Farka. Mój błąd.
Napisano 30.12.2004 - |15:40|
Napisano 30.12.2004 - |16:12|
Napisano 31.12.2004 - |16:11|
Ps . szczesliwego nowego roku :>
Napisano 01.01.2005 - |11:28|
Napisano 13.01.2005 - |22:47|
Zapytujac sie czy cos w trawie piszczy??Czy wojny rozjemcow były końcem mojego ukochanego serialu ???
NIE dla Spoilerów !!!!
Napisano 18.01.2005 - |15:59|
Napisano 20.01.2005 - |20:24|
nie sadze zeby to byl juz dvdrip, raczej ktos sobie zarty stroi... ale sciagnij i sprawdz bo moge sie mylic... bylaby to mila niespodziankaNa www.torrentbits2.org pojawiła się wersja DvDRip The Peacekeeper Wars.
Edit: natrafilem na innym torrencie na " Farscape: The Peacekeeper Wars cstm dvd-r"
wiec jednak mozesz miec racje i tak sciagnij to i udustepnij gdzie indziej
Użytkownik cap0ne edytował ten post 20.01.2005 - |20:36|
Napisano 21.01.2005 - |01:26|
i tak sciagnij to i udustepnij gdzie indziej
Ściągać nie będę, bo mam jeszcze wersję TV-ripa. Sciągać jeszcze raz, by obejżeć w trochę lepszej jakości mi sie nie opłaca, bo nagrywać nie będę(na razie). Najpierw chcę sobie ściagnać jeszcze raz wszyskie odcinki i nagrać je na DvD-r. A sensu w sciąganiu z jednego miejsca, by udostępniać w innym też nie widzę(nie przy moim uploadzie 20kB ).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych