Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 103 - S06E04 The Substitute

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
131 odpowiedzi w tym temacie

#101 X-lady

X-lady

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 19.02.2010 - |23:11|

No coś w tym stylu ^^ A to z kandydatem że Jacob szuka kandydatów to moim zdaniem to bajeczka jest ;] (na następce Jacoba) Na bank o co innego chodzi ;p Przecież oni są ostatnimi ;p Nie chce mi się szukać sceny gdzie Jacob siedzi na plaży i gada z Dymkiem i dymek mówi że przybędą itp I według mnie Ci "wybrani" mają coś naprawić ale na pewno nie chodzi tu o kandydowanie na następce Jacoba LOL Ogólnie to jeszcze za mało info jest :) Trzeba czekać na następne odcinki .

No już bez przesady. Skoro w końcu walnęli takim solidnym wyjaśnieniem, to musi to być prawda. Poza tym rachunek jest prosty, zbliżamy się do końca serialu, więc spośród tych co najmniej trzech setek kandydatów, ostała się garstka. Jacob nie zyje, to na jakieś 90% wydaje się, że nie będzie już rekrutował, i na tym polega cała zabawa. Dymek chce wybić naszych Lostowiczów, pytanie, jak i czy w ogóle ochroni ich Jacob i Tempelsi, no i na ile sami dają się zmanipulować. Bo Sawyera już kupił.

Co do tego, że numery mają znaczenie, i niższe są "ważniejsze"... sama nie wiem. Jednak sprawiedliwie by było, gdyby kazdy kto został ściągnięty na wyspę miał równe szanse i mógł się wykazać. Wydaje mi się, że nazwiska nie są skreślane tylko po ich smierci --> skreślone nazwiska żywego Milesa i Juliet, która zmarła po smierci Jacoba. Zresztą wtedy nie byłoby aż tyle tych nazwisk, tylko by Jacob czekał sobie na Wybrańca i wiele zainwestował w jego ochronę. A tak Locke dostał się w szpony Dymka, jeśli Christian z kabiny i z FDW to Dymek, i przepadł. Z drugiej strony wydaje się, ze faktycznie Hurley (najniższy obecnie numer) będzie niejako łącznikiem z Jacobem.

Użytkownik X-lady edytował ten post 19.02.2010 - |23:12|

• 0

#102 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 19.02.2010 - |23:50|

Przecież tak naprawdę nawet w dotychczasowej rzeczywistości (a nie alternatywnej) nie można wykluczyć opcji, że Sun i Jin byli przyrodnim rodzeństwem. Tak, mogli mieć wspólnego ojca, nawet o tym nie wiedząc.
Proszę sobie przypomnieć, kim była matka Jina, a potem zabierać głos.

Proszę pamiętać, że to poprawny politycznie serial i nie sądzę, żeby twórcy zaserwowali kazirodztwo :D No i Sun ciągle uczyła się angielskiego i nie chciała się do tego przyznać.

Użytkownik garus edytował ten post 19.02.2010 - |23:51|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#103 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.02.2010 - |00:28|

Przecież tak naprawdę nawet w dotychczasowej rzeczywistości (a nie alternatywnej) nie można wykluczyć opcji, że Sun i Jin byli przyrodnim rodzeństwem. Tak, mogli mieć wspólnego ojca, nawet o tym nie wiedząc.
Proszę sobie przypomnieć, kim była matka Jina, a potem zabierać głos.

Proszę pamiętać, że to poprawny politycznie serial i nie sądzę, żeby twórcy zaserwowali kazirodztwo :D No i Sun ciągle uczyła się angielskiego i nie chciała się do tego przyznać.

Po pierwsze mowimy to od dwoch zupelnie innych rzeczywistosciach, a nie o prostej zmianie okolicznosci. Po drugie kazirodztwo w pewnym sensie to juz w tym serialu mielismy. Boone i Sharon to przrodnie (choc biologicznie niespokrewnione) rodzenstwo.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 20.02.2010 - |01:16|

• 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#104 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 20.02.2010 - |01:34|

No coś w tym stylu ^^ A to z kandydatem że Jacob szuka kandydatów to moim zdaniem to bajeczka jest ;] (na następce Jacoba) Na bank o co innego chodzi ;p Przecież oni są ostatnimi ;p Nie chce mi się szukać sceny gdzie Jacob siedzi na plaży i gada z Dymkiem i dymek mówi że przybędą itp I według mnie Ci "wybrani" mają coś naprawić ale na pewno nie chodzi tu o kandydowanie na następce Jacoba LOL Ogólnie to jeszcze za mało info jest :) Trzeba czekać na następne odcinki .

No już bez przesady. Skoro w końcu walnęli takim solidnym wyjaśnieniem, to musi to być prawda. Poza tym rachunek jest prosty, zbliżamy się do końca serialu, więc spośród tych co najmniej trzech setek kandydatów, ostała się garstka. Jacob nie zyje, to na jakieś 90% wydaje się, że nie będzie już rekrutował, i na tym polega cała zabawa. Dymek chce wybić naszych Lostowiczów, pytanie, jak i czy w ogóle ochroni ich Jacob i Tempelsi, no i na ile sami dają się zmanipulować. Bo Sawyera już kupił.

Jakie solidne wyjaśnienie ? Po prostu Dymek to powiedział , a robił wszystko by przekonac Sawera ;p Dopóki Jacob nie potwierdzi z tymi kandydatami będę uparcie twierdził że to bajeczka w połowie napewno ;] Ale z wyrokiem 100 % poczekam na opowieść drugiej strony ;] Bo że Dymek jest tym złym to wiadome już na 100 % ;] Teraz pozostaje pytanie czy ten Jacob jest lepszy od DYmka ;] Powinni niedługo dać opowieść Jacoba i wtedy będzie wiadomo ile bajki było z opowieści Dymka ;]
  • 0

#105 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 20.02.2010 - |09:26|

Jeszcze inne podejście - zaczynam twierdzi,że konlikt Jacob<-->Men in Black to nie będzie typowy pojedynek dobra ze złem,lecz być może faith vs. free will. Obie strony dokonywały rzeczy niegodnych bycia dobrym (widzę, że ozeo myśli podobnie).

Rzeczywiście, duża szansa że FLocke manipuluje mówiąc, że Wyspa jest zwyczajna. To był słaby punkt w wyliczance tego co może zrobić Sawyer.

@Flashback Sideways - to oficjalne określenie używane przez 'DArltonów' w obszernym podcaście tuż po LAX. Twórcy mówili też żeby nie 'obrażać' ich spekulując, że FSideways to tylko alternatywna rzeczywistość (w sensie tylko co by było gdyby, bez żadnego związku z tym co wydarzyło się w sezonach 1-5)...

ad. Jonasz - Dymek wezwany przez Ben'a - też mi to nigdy nie pasowało, zakładam, że on po prostu wiedział jak się zachowa BlackSmoke po spotkaniu z uzbrojonymi najemnikami (płatnymi mordercami) po wezwaniu go do DharmaVille przez wyciagnięcie korka (no i po unieruchomieniu Sonic Fence). Nie miał jednak nad nim żadnej władzy. BlackSmoke być może najpierw zajmuje się tymi bad guys...

ad.kasper93 - tak, tez pomyślałem, że być może wśród kanydatów nie ma Kate, bo kandydat to musi być kobieta. Kate przecież była wśród osób wracających do 77 roku w drugim samolocie. Jednak coś tu nie pasuje - też zwróciłem uwagę na to, że w jaskinie na kilku scenach wyraźnie widać nazwisko Littleton. Czyżby:
- CLAIRE była KANDYDATKĄ?
- Clair NIE ŻYJE? Jej nazwisko jest przekreślone. Zgadzałoby się to z tym co przeczuwamy od dawna. Ale niby żyje jako 'traperka'. Może więc przekreślenie nie oznacza śmierci. I widocznie ludzie którzy są 'claimed' nie liczą się już dla tworzącego listę w jaskini...

Użytkownik Emp edytował ten post 20.02.2010 - |09:29|

• 0
"It only ends once. Anything that happens before that is just progress."
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence

#106 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 20.02.2010 - |14:22|

.

ad.kasper93 - tak, tez pomyślałem, że być może wśród kanydatów nie ma Kate, bo kandydat to musi być kobieta. Kate przecież była wśród osób wracających do 77 roku w drugim samolocie. Jednak coś tu nie pasuje - też zwróciłem uwagę na to, że w jaskinie na kilku scenach wyraźnie widać nazwisko Littleton.

Gdyby tak bylo, to Jakub by jej nie namascil jako dziecko. Kate po prostu sie nie sprawdzila, i nie weszla na krotka liste.
  • 0
Genesis

#107 hans353

hans353

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 20.02.2010 - |14:22|

Jak by nie patrzeć Czarna koszula=Flocke=Czarny dym wygrywa.
Jest już w w miasteczku Dharmowym,urzęduje w jaskini Jacoba,teraz szykuje się na świątynie.
  • 0

#108 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 20.02.2010 - |16:34|

ad.kasper93 - tak, tez pomyślałem, że być może wśród kanydatów nie ma Kate, bo kandydat to musi być kobieta. Kate przecież była wśród osób wracających do 77 roku w drugim samolocie. Jednak coś tu nie pasuje - też zwróciłem uwagę na to, że w jaskinie na kilku scenach wyraźnie widać nazwisko Littleton.

Może dlatego była pokazana scena z Christianem trzymającym Aarona na rękach. Może to miało zasugerować, że Jacob też dotknął Aarona i stąd JEGO (Aarona, nie Claire) nazwisko na ścianie).
  • 0

#109 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 20.02.2010 - |17:18|

Trzy ciekawostki:

1. Dymek potrafi się teleportować. Potrafi raz być w jednym miejscu a sekundę później w zupełnie innym miejscu na wyspie.
2. Richard był więźniem na statku Black Rock ale czy winnym czy ofiarą to nie wiadomo - raczej tym dobrym i został uratowany przez Jacoba / Dymka dzięki temu ofiarowali mu życie. Richard otrzymał jakby drugie życie i został przywódcą - tak jak teraz starali się o Locke`a.
3. Ten chłopak co go widział dymek to nie żaden Aaron ;) to kompletny nonsens! Jak Aaron skąd wy w ogóle myślicie, że to dziecko Claire?
Tak samo nie jest to Jacob. Jest to wcielenie innego dymka bądź siły wyższej i silniejszej od dymka i jacoba. Zauważcie jaki bezraadny jest dymek jak upadł i krzyczał!

Użytkownik Azazell edytował ten post 20.02.2010 - |17:20|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#110 rachtek

rachtek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 29 postów

Napisano 20.02.2010 - |22:15|

dobra miśki, czy tylko ja tu mam wrażenie że zrobienie z lostzilly tego wroga jacoba to było beznadziejne posunięcie ze strony panów producentów?
  • 0

#111 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 21.02.2010 - |00:00|

dobra miśki, czy tylko ja tu mam wrażenie że zrobienie z lostzilly tego wroga jacoba to było beznadziejne posunięcie ze strony panów producentów?

Tak tylko ty ;]
  • 0

#112 wyczes

wyczes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 21.02.2010 - |09:20|

Co do kandydata Jacoba to wydaje mi się, że bedzie to Jack. Od początku serialu przewija sie ,,konflikt" Jacka z Lockiem jako man of faith i man of science. Teraz paradoksalnie po śmierci Locka to Jack stał się tym man of faith, a Nemesis w ciele Locka chce opuścić wyspe. Wcześniej to Jack chciał za wszelką cene opuścić wyspe , a Lock zostać. Pojedynek Jacoba jako Jacka i Nemesis jako Locka na koniec serialu wcale by mnie nie zdziwił.
A co do ,,Adama i Ewy" to nie sądze by była to Rose i Bernard tylko Jack i KAte. Wkońcu to Jack ma przy sobie te 2 kamyki, które zabrał ,,Adamowi i Ewie" na początku serialu.Zakładając ,że nadal ma je przy sobie:P Nie przypominam sobie by je komuś oddawał , a już zwłaszcza Rose czy Bernardowi. Oczywiście ta teoria może runąc jeśli ktoś pamięta ten odcinek, w którym Jack odnalazł te zwłoki w jaskini?O ile pamiętam to chyba wspominal na oko ile mogli miec lat ,,Adam i Ewa" przed zgonem.Niby obecnie akcja dzieje sie po tym jak znależli te zwłoki, ale tyle tu było juz zabaw z czasem i alternatywnych timeline,że wszystko jest możliwe.
  • 0

#113 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 21.02.2010 - |10:03|

Co do kandydata Jacoba to wydaje mi się, że bedzie to Jack. Od początku serialu przewija sie ,,konflikt" Jacka z Lockiem jako man of faith i man of science. Teraz paradoksalnie po śmierci Locka to Jack stał się tym man of faith, a Nemesis w ciele Locka chce opuścić wyspe. Wcześniej to Jack chciał za wszelką cene opuścić wyspe , a Lock zostać. Pojedynek Jacoba jako Jacka i Nemesis jako Locka na koniec serialu wcale by mnie nie zdziwił.
A co do ,,Adama i Ewy" to nie sądze by była to Rose i Bernard tylko Jack i KAte. Wkońcu to Jack ma przy sobie te 2 kamyki, które zabrał ,,Adamowi i Ewie" na początku serialu.Zakładając ,że nadal ma je przy sobie:P Nie przypominam sobie by je komuś oddawał , a już zwłaszcza Rose czy Bernardowi. Oczywiście ta teoria może runąc jeśli ktoś pamięta ten odcinek, w którym Jack odnalazł te zwłoki w jaskini?O ile pamiętam to chyba wspominal na oko ile mogli miec lat ,,Adam i Ewa" przed zgonem.Niby obecnie akcja dzieje sie po tym jak znależli te zwłoki, ale tyle tu było juz zabaw z czasem i alternatywnych timeline,że wszystko jest możliwe.

Bardzo możliwe. Jack wziął te kamyki a potem już ich nie pokazywali. Gdyby miał je przy sobie a cała historia zatoczyła pełen krąg, można by się pokusić o stwierdzenie, że to Jack i Kate.

Adam i Ewa nie żyli od ok 40 lat.

Spoiler

• 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#114 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.02.2010 - |13:05|

@Grzebul
A skąd pewność, że Christian na wyspie, który zabrał Claire (i trzymał Aarona na rękach) ma coś wspólnego z Jacobem? Prędzej z Dymkiem, skoro Japoniec twierdził, że siostrą Jacka "zawładnęła ciemność".
Dlatego nazwisko jest skreślone - Claire nie żyje, a Aaron - może lepiej, żeby nie wracał na wyspę (sen Kate).

@rachtek
Jako że twórcy już od zeszłego sezonu jadą po bandzie, takie wyjaśnienie co do Dymka mnie nie zdziwiło. Akurat idealnie pasuje do większości dotychczasowych żenujących bzdur.

@wyczes
Owszem, konflikt Jack-Locke
Tylko, że teraz z Jacka żaden przeciwnik dla Dymka.
Konflikt Jack-Dymek? Nie bądźmy śmieszni... Skoro nawet wszechmocny Jacob musiał przegrać, więc Jack zostanie łyknięty jak kluska na śniadanie.
Dlatego teraz jest coraz więcej sugestii, że możemy w rozgrywkach mieć "trzecią siłę", która zajmie miejsce Jacoba, by bronić przed "Złym".

@wyczes/teoria_spiskowa
Bernard i Rose odpadają w przedbiegach, bo to póki co Jack ma kamyki.
Więc Jack+Kate, bądź Jack+jakaś inna kobieta ;)
Ale pamiętajmy, że Kate powiedziała wprost jeszcze w I sezonie "Nie chcę być Ewą". Więc równie dobrze może to oznaczać, że kamyki miały trafić w ręce kogoś innego. Kogo? Można było pociągnąć taki wątek zamiast "żałosnego trójkącika" :P

@Emp
Tu pozwolę sobie na cytat:

Jeszcze inne podejście - zaczynam twierdzi,że konlikt Jacob<-->Men in Black to nie będzie typowy pojedynek dobra ze złem,lecz być może faith vs. free will. Obie strony dokonywały rzeczy niegodnych bycia dobrym (widzę, że ozeo myśli podobnie).

Na pewno ani jeden ani drugi nie są w 100% "Dobrzy". Obie strony dokonywały rzeczy niegodnych bycia "dobrymi" - to jest więcej niż pewne, bo to widzieliśmy w 5 sezonach Losta. Jeśli ludzie Jacoba mieli być "dobrzy", a robili wiele złych rzeczy (manipulacja, morderstwa, porwania), to czy Jacoba, wydającego takie rozkazy, można w ogóle nazwać "Dobrym"?
Faith - przeznaczenie - którego nie można zmienić.
Ale tak naprawdę który z nich wierzy w przeznaczenie? Bo jakoś opcji "wolna wola" nie widzę w dokonaniach Jacoba. Przecież manipulacje, by dana osoba dotarła na wyspę, bo tak chce Jacob, to raczej nie mają z tym nic wspólnego. Kwintesencją jest tu wielokrotnie cytowany przykład Sayida i Nadii.
Gdyby Jacob szanował wolną wolę ludzi, pozwoliłby Irakijczykowi zostać z ukochaną! A nie ściągał go na wyspę, nawet kosztem rozlewu krwi.

Dlatego teraz mam przekonanie, że owa "trzecia siła" jest ponad nimi, ponad Jacobem i Manem in Black. I to ona dokonała wyboru swojego kandydata. Którym wcale nie musi się okazać Jack. I być może swojego "special" mmiejsca, dlatego pozwoliła na zatopienie wyspy.
Wyspa zatonęła, ale wiele z dotychczasowej timeline pojawia się w "timeline LAX" (tej alternatywnej). Zatem niewykluczone, że będziemy mieli w niej "special" miejsce - odpowiednik wyspy. I jeśli urzęduje tam ktoś będący odpowiednikiem Jacoba, to czy Dymek może go zabić czy nie?
"Nie możesz go zabić" - hmmm... Nie wolno, czy po prostu się nie da?

Alter-flash, flash-sideways - jakkolwiek by nie zwał... Moim zdaniem to nie jest to linia "co by było gdyby", lecz linia równorzędna do dotychczasowej. Powstała po zniszczeniu wyspy w 1977 roku. Która z nich jest prawdziwa? Obie i w pewnym momencie powinno nastąpić połączenie obu linii w jedną.
"Trzecia siła" dopuściła śmierć Jacoba w jednej linii, by niszcząc wyspę w drugiej linii, pozbyć się Dymka.
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#115 klos_lost

klos_lost

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoLodz

Napisano 21.02.2010 - |14:04|

Moim zdaniem..
Dymek będąc na wyspie musi grać zgodnie z "zasadami" (tylko kto je ustalił? ) bo jest więźniem i chce ją opuścić.
Porusza kwestie wolności " Nie mów mi, czego nie mogę robić" i choćby po twarzy FLocka widać jakie emocje w nim wywołuje.
Na razie nie wiemy jakie zagrożenie dla świata niesie ucieczka Dymka. Skoro wyspa ma takie właściwości to pewnie też skutki byłyby proporcjonalnie do tej niezwykłości.
Jacob jest strażnikiem więzienia i rozumiem jak ważna jest kwestia wyboru następcy na tak odpowiedzialną funkcję.

To mój pierwszy post na tym forum (czytuję regularnie od kilku lat, wiosną się zarejestrowałem) i dzięki temu bardziej mogę się połapać w tych "krętych" ścieżkach wyspy.
Na tym forum wg mnie toczą się najbardziej poważne i dogłębne analizy ;) Tak trzymać !
  • 0

#116 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 21.02.2010 - |15:04|

@Grzebul
A skąd pewność, że Christian na wyspie, który zabrał Claire (i trzymał Aarona na rękach) ma coś wspólnego z Jacobem? Prędzej z Dymkiem, skoro Japoniec twierdził, że siostrą Jacka "zawładnęła ciemność".
Dlatego nazwisko jest skreślone - Claire nie żyje, a Aaron - może lepiej, żeby nie wracał na wyspę (sen Kate).

Wyraznie mamy dwoch Christanow. Jeden zawsze wystapujacy w garniturze i bialych butach (tak jak byl ubrany w trumnie), drugi w szortach i letniej koszuli. Jeden reprezentuja Jakuba, drugi Dymka.
  • 0
Genesis

#117 Cichy_89

Cichy_89

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 21.02.2010 - |16:56|

Witam na forum, mam pytanie do Jonasza - bo zauważyłem że "nieźle kmini" cały serial Lost:
Jak to jest - Twoim zdaniem - że Jacoba zabiło parę pchnięć nożem, a FLockowi nic nie robiły pociski kul ?

Sprawa dla mnie śmierdzi i to ostro. I dziwię się, czemu nikt jeszcze nie podjął tego tematu.
  • 0

#118 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.02.2010 - |17:00|

@Grzebul

Wyraznie mamy dwoch Christanow. Jeden zawsze wystapujacy w garniturze i bialych butach (tak jak byl ubrany w trumnie), drugi w szortach i letniej koszuli. Jeden reprezentuja Jakuba, drugi Dymka.

Ten sam "Christian", który zabrał Claire, trzymał Aarona na rękach.
Więc wyglądałoby, że to ten od Dymka, skoro Blondyna jest teraz pod władzą Ciemności.
No chyba, że Japoniec też kłamie.

A 'propos - dlaczego na liście nie ma Kate. Znalazłam ciekawą koncepcję, że nie ma jej na liście, bo w samolocie nie leciała sama (Mars jest na liście i to z niższym numerem niż Claire/Aaron). Dziwne też, że nie ma Bernarda, a Rose jest najprawdopodobniej pod panieńskim nazwiskiem Henderson.
Numer 42 - Kwon - oczywiście Jin, nie Sun. Dlaczego? Wybieramy wg nazwiska rodowego. A w poprzednim odcinku przypomniano nam, że Sun nazywała się Paik.
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#119 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 21.02.2010 - |18:44|

@Grzebul

Ten sam "Christian", który zabrał Claire, trzymał Aarona na rękach.
Więc wyglądałoby, że to ten od Dymka, skoro Blondyna jest teraz pod władzą Ciemności.
No chyba, że Japoniec też kłamie.

A 'propos - dlaczego na liście nie ma Kate. Znalazłam ciekawą koncepcję, że nie ma jej na liście, bo w samolocie nie leciała sama (Mars jest na liście i to z niższym numerem niż Claire/Aaron). Dziwne też, że nie ma Bernarda, a Rose jest najprawdopodobniej pod panieńskim nazwiskiem Henderson.
Numer 42 - Kwon - oczywiście Jin, nie Sun. Dlaczego? Wybieramy wg nazwiska rodowego. A w poprzednim odcinku przypomniano nam, że Sun nazywała się Paik.

To już chyba mocno naciągana teoria. Jack "leciał z ojcem", Jin z Sun a Clair z Aaronem w brzuchu, Bernard z Rose etc.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#120 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 21.02.2010 - |19:13|

To już chyba mocno naciągana teoria. Jack "leciał z ojcem", Jin z Sun a Clair z Aaronem w brzuchu, Bernard z Rose etc.

Chyba nie naciągana - raczej pewna prawidłowość:
Gdy lecą razem dwie osoby, na liście jest tylko jedna:
- Bernard i Rose - prawdopodobnie jest tylko Rose, nie ma Bernarda
- Kate z eskortą - Mars był na liście, Kate - nie
- Jin i Sun - kto? Wyglądałoby że Jin...
- Claire z Aaronem - które z nich?
- No i Jack z ojcem - który?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych