Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stary serial - jaki tytuł?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
330 odpowiedzi w tym temacie

#101 grekarn

grekarn

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoSiechnice

Napisano 25.10.2006 - |14:12|

ten serial lecial w ataach 90. Serial fantasy, mroczne klimaty. Zawsze zaczynal sie za jakis "potworek" opowiadal historie lub czytal. Kazdy odcinek byl o czyms innym. Pamietam jeden odcinek:
Jakis Koles zlapal smierc w worek i zawiesil na wysokim drzewie i spadl z niego alesie nie zabil. Chodzil po swiecie i widzial co sie przez niego stalo, ludzie plakali ze nie moga umrzec. I postanoil wypuscic jmierc na wolnosc.
Moze ktos bedzie wiedzial o jai serial chodzi?
  • 0
You All My Children Now Freddy K

#102 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.10.2006 - |14:18|

The Tales From The Crypt 93 odcinki są, właśnie oglądam jak mam trochę wolnego :D

Nakręcili tez przynajmniej dwa pełno metrażowe filmy (przynajmniej tyle widziałem)

#103 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 25.10.2006 - |19:06|

Szukam serialu a naprawde to szukam tytułu serialu niewiem czy on sie nienazwyał Starship Troopers czy jakoś tak. Leciał jakieś 10 lat temu na polsacie. Z tego co przez mgłe pamietam to że był zblizony do BSG ale tam kapitan czy ktoś był klonem a jak dobrze pamietam to obcy niezabardzo wode mogli pić czy coś prosze pomocy
  • 0

#104 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 25.10.2006 - |19:17|

ehh nie śmieć...

to nie Starship Troopers (ten serial jeszcze u as nie leciał - choć istnieje)

tylko Space Above and Beyond (SAAB) jest tylko jeden sezon...

#105 Marlowe

Marlowe

Szeregowy

• Użytkownik
  • 68 postów

Napisano 30.10.2006 - |01:21|

ten serial lecial w ataach 90. Serial fantasy, mroczne klimaty. Zawsze zaczynal sie za jakis "potworek" opowiadal historie lub czytal. Kazdy odcinek byl o czyms innym. Pamietam jeden odcinek:
Jakis Koles zlapal smierc w worek i zawiesil na wysokim drzewie i spadl z niego alesie nie zabil. Chodzil po swiecie i widzial co sie przez niego stalo, ludzie plakali ze nie moga umrzec. I postanoil wypuscic jmierc na wolnosc.
Moze ktos bedzie wiedzial o jai serial chodzi?

Chodzi tu o serial "Jim Henson's The Storyteller" którego pierwszy odcinek opowiada właśnie o żołnierzu który złapał śmierć do worka. Swoją drogą świetny serial.

http://www.tv.com/ji...37/summary.html
  • 0

#106 Maxell76

Maxell76

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 09.01.2007 - |12:53|

To ja też szukam jednego tytułu.... Serial opowiadał o grupie astronautów, napewno grał tam Adam Boldwin, niestety na IMDB AB ma sporo filmomów we filmografi ale jakoś nie umiem się go dopatrzyć tam a na pewno on grał w tym serialu... Serial emitowany był we TVP Regionalnej (napewno we Katowicach nie wiem jak we reszcie regionów)

Temat stary jeśli tego jeszcze się nie dowiedziałeś! chodzi pewnie o "Przylądek Canaveral" The Cape http://www.the-cape.com/

To leciało na TV regionalnych

Pomyśleć, że w serialu tym kręconym na przylądku Canaveral był odcinek, w którym był przykład uszkodzenia poszycia wahadłowca i jego naprawie na orbicie. Gdyby tak dyrektorzy NASA odświeżyli sobie ten serial może nie doszło by do katastrofy wahadłowca Columbia.

Użytkownik Maxell76 edytował ten post 09.01.2007 - |12:59|

• 0

#107 Modes

Modes

Podpułkownik

• Użytkownik
  • 2 784 postów
  • MiastoPoznań/Chojnice

Napisano 10.01.2007 - |02:00|

Maxell76: Proponuje przeczytac CALY temat zanim sie wypowiesz ;) Juz bylo rozwiazane ze ten serial to The Cape :)
  • 0

#108 Maxell76

Maxell76

Szeregowy

• Użytkownik
  • 31 postów

Napisano 10.01.2007 - |10:12|

Maxell76: Proponuje przeczytac CALY temat zanim sie wypowiesz ;) Juz bylo rozwiazane ze ten serial to The Cape :)

Sorry. Przeglądałem temat ale jakoś to mi umknęło i nie zauważyłem!
Widocznie jakieś zaćmienie mnie dopadło! :blink:
  • 0

#109 voltek

voltek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 18.02.2007 - |15:47|

Witam

Podejrzewam,że ciężko będzie odpowiedzieć na to pytanie jako iż osobiście znam mało szczegółów gdyż oglądałem go przez 2 minuty ale wiem że to serial , animowany (nie manga) występują w nim różne stworki zaś chyba charakterystyczną cechą jest postać ponętnej ziemskiej dziewczyny.
Z góry dziękuje za trafną lub mniej trafną odpowiedź
  • 0

#110 Rafalito

Rafalito

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoPiastów

Napisano 18.02.2007 - |17:41|

Szukasz serialu Tripping The Rift - jest bardzo fajny ;D Jakby co cały dostępny na www.tvshows.yoyo.pl ;D

Edit:
a ta "dziewczyna" to sex cyborg - SIX - chyba małe nawiązanie do BSG ;)

Użytkownik Rafalito edytował ten post 18.02.2007 - |17:52|

• 0

#111 confidence man

confidence man

Kapral

• Email
  • 236 postów

Napisano 05.05.2007 - |15:53|

był kiedyś taki serial, na polsacie chyba leciał. jakiś chłopiec (spadł z domku na drzewie chyba :D ) zapadł w śpiączkę no i coś mu się tam śniło przez wszystkie odcinki, jakaś w ogóle inna rzeczywistość. nie wiem czy to było fajne czy nie, ale wiem że kiedyś coś takiego oglądałem, a za cholere nie mogę sobie przypomnieć tytułu. pamięta może to ktoś?

Użytkownik confidence man edytował ten post 05.05.2007 - |15:53|

• 0

#112 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.05.2007 - |16:49|

http://www.tv.com/th...results;title;2

#113 volkryn

volkryn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 19.05.2007 - |22:35|

Był taki serial nadawany przez kanał WizjaTV, kiedy jeszcze istniał (jakie 10 lat temu) nie produkcji USA ale na 90% brytyjskiej (jakieś koprodukcje inne – może?). To był jeden z lepszych seriali SF jakie w ogóle widziałem, a wszystko za sprawą niesamowitej atmosfery bezpośredniości jaka w nim panowała. Tam wszystko mówiło się wprost, nie było ściemy jak w Loście czy innych wynalazkach. Wtedy uderzył mnie realizm tego serialu.
Rzecz dotyczyła sprawy kontaktu ludzi i obcych. Zdaje mi się, że były tam różne kategorie obcych. Np. w czasie bombardowania Londynu II WW, zamiast pocisku V spadł statek kosmity i on przeżył, i wylądował w wariatkowie!!!
Jest tam też scena, jak facet, którego obcy „zwrócili” i zwiał ze szpitala, staje na krawędzi tamy zbiornika wodnego, skacze w dół, topi się a jego ciało ma skazić cała wodę kosmicznym wirusem.
Jest tam też scena, kiedy naukowcy próbują schwytać w pułapkę magnetyczną (?) obcego spomiędzy wymiarów. I tak dalej. Cała rzecz kończy się chyba źle, bo pamiętam, że ostatni fragment, który widziałem, to była apokalipsa – obcy zaczynali kasować nasz świat.

Nigdy nie widziałem całości – oni go powtarzali, a ja oglądałem po kawałku w tych dwóch turach.
Dziś sądzę, że wobec tej kichy jaką dają nam wiadome stacje amerykańskie może warto byłoby sobie przypomnieć ten serial.
DAJCIE TYTUŁ ORGINALNY – jeśli go znacie – BARDZO PROSZĘ.

PS.
God save napisy.org
  • 0

#114 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 22.05.2007 - |17:05|

Ja też mam okropny kłopot ze znalezieniem tytułu serialu, który oglądałem jako dzieciak (kilkanaście lat temu). Leciało to po teleranku albo 5-10-15 i opowiadało o chłopaku, który przyjechał do domu dziadka i okazało się, że ten dziadek jest cyborgiem (zjeżdżał ukrytym przejściem do piwnicy i tam "ładował" akumulatory, poza tym miał oko z tylu głowy). Wiem, że to brzmi jak opis paranoika, ale naprawdę był taki serial... pliz.
  • 0

#115 Quentin

Quentin

Starszy plutonowy

• Email
  • 581 postów
  • MiastoKrzesło przed kompem

Napisano 22.05.2007 - |17:11|

http://www.derdoctor...eiten/spuk1.htm
;)
  • 0
Bezpłciowa sygnatura zgodna z regulaminem.

#116 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 22.05.2007 - |19:22|

Dzięki Quentin. To było coś. W każdym razie w dzieciństwie mi nieźle wyorało psychikę :)
  • 0

#117 wojtek

wojtek

Zagubiony

• VIP
  • 359 postów
  • MiastoZielona Góra, Ośno Lub.

Napisano 23.05.2007 - |22:48|

Siemka ja mam pytanie o serial ale animowany :)

Kiedyś full lat temu w TV Polsat leciała taka bajka, gdzie jej bohaterowie żyli w komputerze użytkownika... Gdy user ładował jakąś giere bohaterowie musieli się do niej dostać, aby przeszkodzić mu w wygranej.

Z tego co jeszcze pamiętam większość postaci z filmu miała kształty figur geometrycznych :)

ta bajka leciała albo przed serią Transformers Beast Wars lub od razu po :)

Usiadłem :) browarka wypiłem i mi sie przypomniało :D bajka się nazywa Reboot

Użytkownik wojtek edytował ten post 23.05.2007 - |23:15|

• 0

#118 elam

elam

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 757 postów
  • MiastoBielsko-Biala

Napisano 24.06.2007 - |08:36|

volkryn,

pytalam chyba o ten sam serial na poprzedniej stronie :D

co pamietam:
- bohaterowie to chyba wojskowi. w kazdym razie, pamietam wielu wojskowych
- obcy wkraczaja na Ziemie - nie wiem, jak to inaczej ujac, to sa jakies intruzje, oni sa wielowymiarowi, niewidzialni (chyba?) efekty specjalne byly jakies przy okazji tych intruzji...
- pojawia sie facet, ktory zaginal w czasie drugiej wojny swiatowej - wcale sie nie zestarzal

jesli to ten - to Invasion Earth ...

(dziwne, na imdb pisze, ze bylo 6 odcinkow... chyba nie widzialam ostatniego, bo za cholercie nie pamietam, jak sie to skonczylo??? )
  • 0
lubisz science-fiction? na serialach sie nie konczy !
www.science-fiction.com.pl/forum

#119 volkryn

volkryn

Szeregowy

• Użytkownik
  • 16 postów

Napisano 26.06.2007 - |15:55|

Wielkie dzięki Elam
.... i sorry, chyba niedokładnie przeczytałem wątek.
Tak, to ten sam „mini series”. Przejrzałem imdb – epizod z 1945 roku jest bardzo charakterystyczny. Szkoda, ze jakoś mi to przeciekło – muszę poszukać i zobaczyć serię bardziej „świadomie”. Wg mnie serial był OK. – zwłaszcza wobec tego co teraz się ogląda. Jednak wolę SF na serio (wyjątek Eureka!). Ile było odcinków w naszej TV nie pamiętam – choć stawiałbym na 5 (wiec coś może było łączone?)
Co do zakończenia – wg mojej pamięci (a staaary jestem) to się skończyło kompletna zagładą. Obcy już zinfiltrowali naszą rzeczywistość (to była kwestia wymiarów jak pamiętam i naszej w nich manipulacji) – pojawiła się taka kopuła (piramida?) – przyczółek obcych, którą w końcowych sekwencjach filmu atakowały nasze myśliwce. A potem BANG! I kopuła zaczęła się błyskawicznie rozszerzać pochłaniając wszystko.... i taki koniec ja zapamiętałem.
Jeszcze raz dzięki.
  • 0

#120 macku

macku

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 07.08.2007 - |00:22|

Czy ktoś kojarzy taki serial - ktory kiedys jedna serię puścił bodajże polsat... a moze to nawet nie byl polsat - mam wrazenie ze to byl jakis kanal ktory potem zostal zlikwidowany (nie wiem czy nie ten sam na ktorym kiedys lecial serial farscape)

ogolnie chodzilo o to ze pilot - bodajze brytyjski zestrzeliwuje UFO. nastepnie zas cos dziwnego zaczyna sie dziac w miejscach zwiazanych z pobytem tego UFO a z kosmosu zostaje odebrany jakis sygnal.

ostatecznie zaczynaja pojawiac sie jakies :"wyrwy" w przestrzeni z ktorych probuja wydostac sie nieznane stworzenia - jedno probuja zlapac naukowcy ale jest zbyt silne aby dac sie uwiezic.

w ostatecznosci lapia "obcego" z zestrzelonego UFO i okazuje sie ze UFO i kosmici z "wyrw" to zupelnie inne rasy - okazuje sie ze to czlowiek - zołnierz brytyjski z II wojny swiatowej ktorego przyjazna rasa porwala aby ostrzec ludzkosc przed niebezpieczna rasa zdobywcow z innego wymiaru. ich rasa zostala juz podbita przez obcych. w czasie II wojny nad londynem zestrzelono bowiem UFO ktore przybylo aby ostrzec ludzi - kosmici zgineli umieszczeni w jakiejs umieralni, specjalnie wyprowadzani na deszcz ale jeden z zolnierzy zdolal nauczyc sie od jednego z nich jak "przywolac" ich pobratymcow

pamietam ze seria konczy sie na odcinku kiedy na jakims polu w wielkiej brytanii pojawia sie tajemnicza ogromna "traba" ktora zaczyna sie rozszerzac i "Zjadac" materie albo substancje organiczna wokol siebie - odcinek konczy sie na uzyciu bomby atomowej - ktora moze stanowic jedyna odpowiedz (bohaterowie zastanawiaja sie czy bomby uzyc i dochodza do wniosku ze tak - i sadza ze wlasnie brak zdecydowania byl przyczyna kleski "przyjaznych obcych"

serial ogladalo sie calkiem niezle. widzialem tylko jedna serie.

pamietam ze ostatni odcinek nosil bodajze nazwe "zniszczenie ziemi" (nie chodzilo chyba o planete ale o "ziemie" po ktorej posuwala sie "traba") a calosc serialu mam wrazenie "inwazja na ziemie". mam wrazenie ze film byl europejskiej produkcji - a akcja dziala sie w wielkiej brytanii.

film tez ogladalo sie wyjatkowo dobrze - jak przystalo na kino europejskie

ale moge sie mylic.

ktos wie o co moze chodzic"

volkryn,

pytalam chyba o ten sam serial na poprzedniej stronie :D
jesli to ten - to Invasion Earth ...

(dziwne, na imdb pisze, ze bylo 6 odcinkow... chyba nie widzialam ostatniego, bo za cholercie nie pamietam, jak sie to skonczylo??? )

O kurcze. Co to sie stalo. Nigdy nie chodzilem po takich forach a przez ostatnie dni po prostu lazil za mna ten film. Widze ze kilka osob tak mialo i je az tutaj sciagnelo.

Niesamowite :) Jakas telepatia :)

W poprzednim poscie jak widac pytalem dokladnie o ten sam film.

Czy ktos wie czy byl jeszcze emitowany w Polsce?

Ostatni odcinek konczy sie tak ze glowna bohaterka idzie droga przez to brytyjskie miasteczko i armia zrzuca bombe atomowa. Sadza ze "dobrzy obcy" nie odwazyli sie niszczyc wlasnej planety - dlatego nadwymiarowcy wygrali.

Maja strategie pokazac ze sa zdolni zniszcyzc ziemie - a jesli "obcy" to zobacza stwierdza ze nie ma sensu ryzykowac utraty energii jesli ludzie sa gotowi zniszczyc wszystko aby sie nie poddac.

odcinek konczy sie eskplozja A.

byly dalsze odcinki???? obejrzalbym.

Choc jesli to bylo zakonczenie to b. dobre - nie ma to jak dobrze skonczyc a nie robic tasiemca

ps - tak - "invasion earth" :) to mi przypomnialo :) oto wyjasnienie calej zagadki (czyli teraz odpowiadam troche sam sobie)

http://en.wikipedia....rth_(TV_series)

nic dziwnego ze serial byl swietny - byl produkcji BBC i oddawal te swietne angielskie klimaty znane z Robin Hooda kiedys

Posted Image

Nawet obcy to majstersztyk - a nie ten chlam ze Star treka rozniacy sie od innych iloscia wypustek na glowie.

niestety - jak podaje wiki - 6 odcinkow i koniec.

MOD:
- poczytaj najpierw trochę forum!
- zapoznaj się z regulaminem!
- nie pisz posta za postem!
- nie dubluj tematów!

Użytkownik Toudi edytował ten post 07.08.2007 - |00:56|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych