Skocz do zawartości

Zdjęcie

Star Wars - The Clone Wars - sezon 2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
114 odpowiedzi w tym temacie

#101 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 30.03.2010 - |00:08|

2x16
Jak zawsze bitwy zrobione po mistrzowsku.
Bardzo przyjemnie się to ogląda, zwłaszcza na wielkim ekranie w HD :D

Użytkownik Quendi edytował ten post 30.03.2010 - |00:09|

• 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#102 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.04.2010 - |09:18|

liczyłem trochę że Anakin pokaże trochę mrocznej strony i nie pomoże Hondo, ale niestety wyciągnął rękę...
  • 0

#103 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 04.04.2010 - |19:52|

Dołączona grafika

2x18

Na Malastare, Dugowie mają zamiar podpisać traktat o współpracy z przedstawicielami Republiki w osobach Anakina i Mace Windu.
O ile ci najpierw pomogą im, obronić się przed nacierającą ogromną armią droidów.
W czasie walki zostaje użyta nowa super bomba Republiki.
Wybuch tej bomby budzi z uśpienia mityczną bestię Zillo. Teraz Anakin i Mace Windu muszą jakoś powstrzymać potwora.
Wcześniej mieliśmy wariację na temat "7 samurajów" a teraz mamy na temat klasycznej "Godzilli" a w tle przewijające się aluzje do polityki zagranicznej USA z chęcią pozyskania złóż ropy.
Hm... po suto zastawionym świątecznym stole można obejrzeć ale niekoniecznie.
Podobało mi się nastawienie Windu do Zillo i to jak się "spierał" w namiocie z Anakinem i go pouczał jak Jedi powinni podchodzić do innych żywych istot. Poza tym Mace coś za bardzo był ugłaskany w stosunku do Anakina.

Użytkownik biku1 edytował ten post 05.04.2010 - |13:27|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#104 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 05.04.2010 - |18:19|

Dobre nawiązujące do klasyki oba ostatnie odcinki.
Jakość 2x18 w wersji 1080p 1,5GB powalająca i co zaskoczenie w panoramie kinowej 21:9 a TV 16:9
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#105 suluf

suluf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoMieszkanie

Napisano 05.04.2010 - |19:09|

Naprawdę ? Godzilla ?. Dlaczego biorąc do ręki pierwszy lepszy komiks na temat Wojen Klonów czuć klimat wojny, a tu oprócz pierwszej części odcinka o Geonosis mamy wrażenie, że oni bujają się po galaktyce w poszukiwaniu przygód, a nie walczą. Biorąc pod uwagę ten serial, zaczynam sądzić że przejście na ciemną stronę to był nagła i spontaniczna decyzja. Lucas powinien sprzedać tą markę w dobre ręce, a nie rozwijać ją na siłę.
PS. Właśnie zobaczyłem tą 90 minutową recenzje wojen klonów i widzę dobitnie, że Lucas kompletnie nie ma pojęcia w którą stronę chce iść .
  • 0

#106 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 05.04.2010 - |19:36|

Witaj w klubie suluf podobnie jak ty uważam że ten serial niszczy to wszystko co tak wspaniale komiksy wypracowały no ale wujek Lucas musi sprzedać zabawki. ;) Jakbyś chciał poczytać coś o wiele lepszego to polecam komiksowe SW Legacy, które mają dużo wspólnego z komiksowymi Wojnami. [url="http://www.youtube.com/watch?v=QCUWPgxs8Yc"]http://www.youtube.c...h?v=QCUWPgxs8Yc[/url]

Użytkownik Krusty edytował ten post 05.04.2010 - |19:58|

• 0

#107 suluf

suluf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoMieszkanie

Napisano 05.04.2010 - |19:51|

Jakbyś chciał poczytać coś o wiele lepszego to polecam komiksowe SW Legacy które ma dużo wspólnego z komiksowymi Wojnami.

Czytałem, trzeba mieć nadziej że Lucas nie wpadnie na pomysł ekranizacji, bo wytnie z tego wszystko co buduje klimat i zosawi takie kolorowe coś. Dlaczego Cartoon Network potrafił zrobić serial który w 3 minutach miał więcej akcji i klimatu niż w 20 teraz ? Może Lucas powinien zostać prezesem Hasbro, jestem pewien że lepiej by mu to szło.
  • 0

#108 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 05.04.2010 - |20:04|

Zobacz kto robi te nowe Wojny, zwykły wyrobnik nawet nie dobry rzemieślnik, stare robił Genndy Tartakovsky który naprawdę odrobił lekcje i zadał sobie trudność i poczytał książki, komiksy i stworzył naprawdę coś dobrego.    

...

Na szczęście nie ruszyli jeszcze wątku Quinlana Vosa i mam nadzieję że nigdy do tego nie dojdzie zwłaszcza po tym co zrobili Kitowi.

Użytkownik Krusty edytował ten post 05.04.2010 - |20:12|

• 0

#109 suluf

suluf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoMieszkanie

Napisano 05.04.2010 - |20:35|

Cały problem Clone Wars polega na tym że jest adresowany do dzieci. Czy w całym uniwersum nie da się znaleźć innego tematu na taki serial ? Dlaczego wojna która podobno pogrążyła całe pokolenie i zniszczyła w końcu republikę jest pokazana w tak prosty i naiwny sposób ? Gdzie jakieś wybory moralne, prawdziwe tragedie, straty ? Nie, przecież w ich galaktyce ludzie dzielą się na dobrych i " zuych " (Oni nawet nie byli źli). Zamiast wojny mamy bujających się po kosmosie Jedi którzy praktycznie zawsze wygrywają bez najmniejszych problemów, a jeżeli już ktoś ginie to jakieś nic nie znaczące random. Czemu nikt nie kwestionuje otwarcie sposobu w jaki idzie ta wojna ? Mamy tu tylko takich co sprzeciwiają się jakiejkolwiek wojnie i tyle. Przecież adresowany dla dzieci serial byłby świetny w czasach gdy Anakin był jeszcze młodym padawanem (15-16 lat), a nie w czasie jednej z największych wojen ich czasów.
  • 0

#110 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 06.04.2010 - |16:55|

Wiesz ja też na początku tłumaczyłem sobie że to serial dla dzieci ale w międzyczasie oglądałem Avatar: The Last Airbender, Wolverine and X-Men czy Iron Man: Armored Adventures które są zjadliwe dla młodszego i starszego widza, więc jednak można. 
  • 0

#111 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 06.04.2010 - |18:54|

Momentami nie mogę sę nie zgodzić, że taka formuła zaczyna się przejadać. Ale narazie będzie się oglądało. Mimo wszystko niektóre odcinki trzymają poziom. Niestety suluf ma trochę racji, że pokazanie konfliktu, który jak by nie było doprowadził do powstania imperium w tak lightowy sposób może być czasami nieprzystępne. W tym miejscu rację ma znowu Krusty, że jednak przy odrobinie dobrych chęci można zrobić to tak żeby i starszy widz był zadowolony. Tym bardziej, że trup i tak się ściele w większości kreskówek a dzieciaki i tak łyknęły by wszystko co mr Lucas by im zaserwował.

Zawiodłem się w 2x17 kiedy Anakin pomógł piratowi, który zaraz potem go zaatakował. To takie nie w jego stylu było.

Ale jakby nie było 6-cio latki są zadowolone. Ciągną rodziców do sklepów po nowe gadżety co wywołuje uśmiech na twarzy Georga.
  • 0
don't try

#112 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 11.04.2010 - |09:26|

Dołączona grafika

2x19

Ciąg dalszy poprzedniego odcinka zgodnie z życzeniem Kanclerza Jedi przywożą Zillo na Coruscant.
Gdzie ona/on oczywiście ucieka niszcząc przy okazji część miasta i Senatu i teraz Jedii muszą wybrać czy zniszczyć ostatniego przedstawiciela tego gatunku czy ocalić miasto.
I tak oto mamy tym razem treść zerżniętą z King Konga.
Po "7 Samurajach", "Godzilli" i kompilacji kilku filmów o okrętach podwodnych w odcinku 2x16 tym razem dostajemy kolejną "klasykę". :angry:
Brakowało jeszcze aby Zillo wspinał/a się z Padme w łapce na jakiś niezły wysokościowiec.
Fajnie wyglądało jak Yoda z Aayla pomykali po bestii ale jakoś Yoda w ogóle do tego odcinka nie pasował.
No i co dziwne tym razem nie było w nim Ahsoki.

Podobała mi się rozmowa Obiego z Windu.
Obie: - Wygląda na to, że to jeden z improwizowanych planów Anakina.
Windu: - A jak to może być planem skoro jest improwizowane?

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#113 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 11.04.2010 - |10:29|

[cenzura!], poczytałem sobie ostatnio Wookipedie i wychodzi na to że trzeci sezon ma się skupić na ARC troopers, autentycznie się boje. O ile schrzanienie takich postaci jak Asajj i Grievousa, boli. To jednak, nigdy tych postaci nie lubiłem, za to klony w wersji ARC, bardzo. Ciekawe co zmienią i czy w ogóle zadadzą sobie trud by pokazać różnice miedzy takimi klonami które przechodzą program ARC a takimi które były stworzone w tym celu nie wspominając jeszcze że i te bardzo się różnią. 
  • 0

#114 mojer

mojer

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 14.04.2010 - |16:25|

Na wiadomych stronach pojawił się pierwszy ep drugiego sezonu z lektorem. Dla mojego malca wspaniała wiadomość.
  • 0
- Panowie czas rozwalać rzeczy i ranić ludzi..
Operator systemów ofensywnych B1 sięgnął do przycisku odpalenia i zrzucił na ziemie kawałek piekła...

#115 Me Myself and I

Me Myself and I

Plutonowy

• Użytkownik
  • 495 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.04.2010 - |12:42|

a w telewizorze też gdzieś leci teraz? bo się nie mogę doszukać w programie z wiadomych względów

ok ok już mam, dla chętnych za hatak.pl:

W kwietniu 2010 roku na polskim kanale Cartoon Network pojawi się w końcu drugi sezon serialu "Gwiezdne Wojny: Wojny Klonów".

Premiera zapowiedziana jest dokładnie na 8 kwietnia, w czwartek, na godzinę 19:00. Kolejne odcinki będą emitowane co czwartek, a powtórki w każdą środę o 19:00.

Użytkownik Me Myself and I edytował ten post 15.04.2010 - |12:47|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych