Skocz do zawartości

Zdjęcie

Space: Above and Beyond

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
183 odpowiedzi w tym temacie

#101 coldmaN

coldmaN

Starszy kapral

• Email
  • 294 postów
  • MiastoGlobalna Wioska

Napisano 24.05.2005 - |21:36|

Tja opinie na temat SAAB są podzielone, jednym się podoba a innym nie. Mi osobiście przypadł do gustu. Pamiętałem pewne motywy z serialu chyba jeszcze z polsatu i dopiero po obejrzeniu na kompie skojarzyłem że to ten serial. Fabuła może nie porywa ale nie jest też nudna (nasi vs obcy to się nigdy nie nudzi ), dialogi na poziomie podstawówki też nie są no chyba że ktoś to ogląda pod względem zrozumienia tekstu słuchanego tak jak na maturze ?! Osobiście za język ma u mnie plusa bo dobrze sie to oglądało bez napisów :lol:.
Bohaterowie, hmm Nathan West w pierwszych odcinkach robił za "lekkiego" lalusia z wyglądu ale po głębszym zastanowieniu został chyba tak specjalnie wpasowany w fabułę i dobrany do obsady. Ogólnie to cała drużyna jest nietypowa a ich psychika i problemy osobiste to druga oś serialu (wg mnie)
Tak więc SAABa ogląda się dobrze, szkoda tylko że tak szybko. Musze przyznać że jest to z całą pewnością klasyka gatunku chociaż nie wszystkim musi się ona podobać, podobnie zresztą jak inne specyficzne seriale sf np Babylon 5, które są ciężkie w odbiorze dla niektórych.
  • 0
The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed...

We are walking on a thin line and you better avoid the risk ...

#102 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 26.05.2005 - |20:54|

Mimo wszystko chetnie obejrzalbym kontynuacje. Watek, ktory pojawil sie w ostatnim odcinku (pochodzenie pijaw, powod wojny) dalyby serialowi kopa.

Wyświetl post

Tiaa masz 100 % racjii Delphi
I jeszcze jakby wyprać czache Westa żeby nie był taki "czysty".....
albo Cooper rzeby dowodził eskadrą....
ale tak to ja sobie moge wymieniać bo niestety kontynuacji niema i nie będzie ....
a szkoda....
zanim na dobre serial się rozkręcił to Wielcy Bossowie ucieli mu łeb
jak Herkules ...HYDRZE......
a szoda....bo dzis to by ją w ZOO pokazali :P
sorki za wisielczy humor :hyhy:
  • 0

#103 Virco

Virco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.06.2005 - |20:51|

a propos poprzeniego postu.. nieswiadomie osiedlali?? :blink: cos chyba nie uwaznie ogladales.. :] zwlaszcza ostatnie odcinki...

co do SAAB-u serial byl genialny choc posiadal ogromna ilosc bledow, nielogicznosci i absurdu ogladalo sie z przyjemnoscia.. szkoda tylko ze skonczylo sie jak skonczylo...
no ale chociaz zakonczenie mialo w sobie cien realizmu :unsure:
po prostu:
"AND IF THEY LAY US DOWN TO REST...
... TELL OUR MOMS WE DONE OUR BEST"
  • 0

#104 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 07.06.2005 - |03:46|

Zasysam SAAB, choć trafiłem na torrent gdzie ostatni plik jest wielkości 145 MB (pozostałe 350). TV Ripy z SCIFI . Ostatni musze poszukac gdzie indziej. Ale zobaczyłem coś takiego :
http://www.televisio...&cat=282&page=1

Czyżby DVDRIp ? A moze fanowska produkcja ?

A ostatni kawałek spróbuję Mułem...

Rayden

P.S. Aha,żeby nie było nieporozumień - na Polsacie oglądałem.
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#105 Virco

Virco

Szeregowy

• Użytkownik
  • 41 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 07.06.2005 - |04:50|

Ostatni musze poszukac gdzie indziej. Ale zobaczyłem coś takiego :

heh ktos chyba probuje zarobic...
  • 0

#106 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 07.06.2005 - |15:54|

Zasysam SAAB, choć trafiłem na torrent gdzie ostatni plik jest wielkości 145 MB (pozostałe 350). TV Ripy z SCIFI . Ostatni musze poszukac gdzie indziej. Ale zobaczyłem coś takiego :

Na pewno to nie jest dvdrip.
Czytałem gdzieś że wersja DVD ma dopiero się pojawić pod koniec tego roku.
  • 0

#107 Picy

Picy

Kapral

• Użytkownik
  • 244 postów
  • MiastoCzłuchów

Napisano 08.06.2005 - |20:15|

Na pewno to nie jest dvdrip.
Czytałem gdzieś że wersja DVD ma dopiero się pojawić pod koniec tego roku.

Wyświetl post

Zgadza się ..Wersja DVD wyjdzie dopiero jakos na miesiącach i było to nawet wspominana gdzieś na tutaj forum....
  • 0

#108 Lord Rayden

Lord Rayden

Plutonowy

• VIP
  • 454 postów
  • MiastoBreslau

Napisano 10.06.2005 - |03:06|

Pytanie co do napisów. Zassałem je z Hatak. Niestety są jakostak zrobione,że nie chce znikac póki nie pojawi się kolejny napis. Czyli nie ma przerw. Jak to poprawić ? Ogladam i sprawdzam na stacjonarnym Bellwoodzie.

Rayden
  • 0
"The Lord is the Force of your Knights.
He is my Shield and my Force.
"

#109 rexus

rexus

Starszy sierżant

• W tr. aktywacji
  • 885 postów

Napisano 07.08.2005 - |19:09|

Zgadza się ..Wersja DVD wyjdzie dopiero jakos na miesiącach i było to nawet wspominana gdzieś na tutaj forum....

I ja nic o tym nie wiem - niemożliwe <_< <_< <_< <_< Wersji DVD- jak nie było tak nie ma. A czy to sie kiedyś zmieni - oby tak.

P.S. A jednak rexus byc niedoinformowany (sam sie sobie dziwie) - premiera na DVd - 6 września :] :] :] :clap: :clap:

Użytkownik rexus edytował ten post 07.08.2005 - |19:15|

• 0

#110 Kitana

Kitana

Szeregowy

• Użytkownik
  • 73 postów
  • MiastoThorne (Doncaster)

Napisano 08.08.2005 - |15:06|

oooooo jak fajnie 6 września:) hmmm mam nadzieję że uda mi się od kogoś załatwić tą wersję DVD:) jak na razie to mam niezbyt cudowne kopie na CD. Serialik ogólnie fajny, nie porywa efektami specjalnymi..lol..ale ogólnie ciekawy motyw i wątek do wykorzystania..może kiedyś nakręcą film:) fajnie by było:)
  • 0

“ Remember, the Force will be with you. Always."

#111 Gaj

Gaj

Sierżant

• Użytkownik
  • 708 postów

Napisano 23.08.2005 - |15:42|

Myślę, że po nowej Battlestar Galactice to trzeba iść tym tropem.
Wg mnie SAAB mógłby być kandydatem do kolejnego Remake. Gdyby dodać to i owo, ubrać to w nową scenografię i efekty to mógłaby powstać taka perełka jak nowa BS...
Hmmm?
  • 0

#112 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.08.2005 - |15:48|

moim zdaniem zamiast dodawać to i owo, zmienieć to i owo, to poprostu mogli by zrobić drugi sezon. aktorzy przeciez żyją, a poza tym koniec był taki że mogą nawet nową obsadę dać i nic by się nie stało. Na remake czegoś takiego to minęło jeszcze za mało czasu. a jedyne co w serialu wymagało by poprawy to animacje w kosmosie, reszta jest bezzarzutu.

#113 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 23.08.2005 - |20:12|

Myślę, że po nowej Battlestar Galactice to trzeba iść tym tropem.
Wg mnie SAAB mógłby być kandydatem do kolejnego Remake. Gdyby dodać to i owo, ubrać to w nową scenografię i efekty to mógłaby powstać taka perełka jak nowa BS...

BSG jest połączeniem remeka i kontynuacji - zakłada się że niewszystko co było pokazane w serji orginalnej wydażyło się (np. znależienie Ziemi ) .
Natomiast pomysł na remake SAAB-a . Czy ja wiem , i co by pokazali - kto dostał , my czy oni .
Zgodzę się z Toudim , że lepiej by wyszedł drugi sezon, czy też nawet nowy serial w tym uniwersum .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#114 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 23.08.2005 - |20:56|

a taki mały quiz:

Wyemitowano 24 odcinki SAAB, o ile się nie myle standordowy sezon, czy w ciągu naszych 12 miesęc, może mniej.
A teraz pytanie, ILE TRWA AKCJA PIERWSZE SOZONU. Załóżmy od że dnia startu rakietu aż do oddania przez pijawy jeńców?

#115 Muoteck

Muoteck

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 130 postów
  • MiastoGdańsk

Napisano 02.10.2005 - |17:30|

Na razie jestem po 6 odcinkach (z polsatu mało co pamiętam :P) i jak na razie się nie rozczarowałem. Co ciekaw, w wywiadzie z 1998 roku autorzy SAAB stwierdzili, że serial przynosił zyski wytwórni... Dziwne :blink: A teraz wszystkie stacje o SAAB zapomniały...

Co do trwania to poza data rozpoczęcia wojny chyba nie bylo innej na podstawie której można by się zorientować w czasie, no ale obejrzę drugi rz to będę wiedzieć na pewno.

A tak przy okazji, znalazłem znajomego z SG-1:
kpt. Lewelyn z 1x05 Mutiny, chyba jego postaci z SG nie trzeba przedstawiać ;)
  • 0
Iloraz inteligencji tłumu jest równy IQ najgłupszego jego przedstawiciela podzielonemu przez liczbę uczestników.

#116 Profes

Profes

Szeregowy

• Użytkownik
  • 47 postów

Napisano 10.10.2005 - |07:10|

Nie wiem czy kogoś to zainteresuje, ale od 5 dni zaczeły sie pojawiać DVDripki na ośle
  • 0

#117 wildecard

wildecard

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 18.10.2005 - |23:31|

Ten serial obejrzałem pierwszy raz na polsacje pamiętam jak dziś nudny piątek ,"Gwiezdna Eskadra" 21:50 usjadłem i zakochałem sie od pierwszej minuty .Uwarzam sie za fana si-fi a ten serial dał mi cos niesamowitego,to kojące uczucie na sercu ze cuda zdarzają sie w tv i ja jestem swiadkiem właśnie jednego.Jednym sie podoba drudzy go krytykuja ,a 16 latkowi z Łodzi odmienił życie magią kturą odczuwam do dziś,pomietam jak płakałem jak sie skończył i nie mogłem uwierzyć ze to koniec.Mam prawie wszystko odnośnie SAAB łącznie z top-sicret materiałami kture udostępnił jeden z kolesi z postprodukcji prawdziwych fanów zapraszam do współpracy!!!
  • 0

#118 ivo

ivo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 99 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 19.10.2005 - |17:46|

Czy ktoś się podejmie dorobienia napisów do wersji DVDrip ? Na sieci jest 5 pierwszych odcinków.

Użytkownik ivo edytował ten post 19.10.2005 - |17:47|

• 0

#119 truskolodz

truskolodz

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 502 postów
  • MiastoŁodź/Dublin

Napisano 25.10.2005 - |22:15|

Serial chyba jest za "młody" na remake, jakby dali 2 serię, moze być z nowymi aktorami i taką samą fabułą to...... hit murowany!!!
  • 0
Dołączona grafika

#120 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 12.11.2005 - |13:37|

Czy ktoś się podejmie dorobienia napisów do wersji DVDrip ? Na sieci jest 5 pierwszych odcinków.

Nie ma się co podejmować - włączasz subedita, ustawiasz pierwszą linijkę, przewijasz film gdzie go wypowiadają, wciskasz ctrl-F1. Potem to samo robisz dla ostatniej linijki i końca filmu - tylko wciskasz ctrl-F2. Program sam zaproponuje przeliczenie czasów. I Voila :) Żadna filozofia ...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych