Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spartacus

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
254 odpowiedzi w tym temacie

#101 Enderhawk

Enderhawk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 27.03.2010 - |12:46|

01x10 .. przepiękny odcinek, to trzeba zobaczyć!
  • 0

#102 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 27.03.2010 - |21:24|

W końcu akcja ruszy do przodu, Spartacus został sprowadzony na ziemię :)
  • 0

#103 selverin

selverin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 28.03.2010 - |22:47|

Genialny odcinek. Ale Illythia to suka. Kolejny odcinek z tak mocnym zakończeniem, nie wiem czy w innym serialu tyle by sie znalazło. Spartakus chyba w końcu dojrzał do myśli o powstaniu. Może jednak sezon zakończy się buntem.
  • 0

#104 marass

marass

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoNowy Tomyśl

Napisano 29.03.2010 - |20:44|

01x10 Po prostu brak mi słów. Nie sądziłem że ten serial może wywołać aż takie emocje. Jak na razie najlepszy odcinek.
PS Scena z odsłonięciem posągu rozbrajająca.

Użytkownik marass edytował ten post 30.03.2010 - |06:30|

• 0

#105 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 30.03.2010 - |00:05|

1x10
Rewelacyjny odcinek.
Bezapelacyjnie razem z Sons of Anarchy najlepszy serial tego sezonu.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#106 boskie_yapko

boskie_yapko

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 30.03.2010 - |06:00|

Serial jest wery de best :D
  • 0

#107 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 30.03.2010 - |14:14|

Cóż, natknąłem się w necie na spoiler że w tym odcinku zginie Varro. Na szczęście nie popsuło mi to odbioru tego odcinka. Bo myślałem że po prostu zginie w jakiejś normalnej walce na arenie, a nie z rąk Spartacusa w sparingu.
Odcinek faktycznie niesamowity. Zobaczymy jak teraz Spartacus na to zareaguje w kolejnym odcinku. Czy czeka nas już początek powstania? Jeśli przygotowywane to jest na season finale to zbliżamy się do tego momentu. Cóż, zobaczymy :).
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#108 Kiara

Kiara

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 531 postów

Napisano 01.04.2010 - |20:07|

Darowałam sobie wypowiadanie się tutaj, bo uznałam, że to może faktycznie typowo męski serial i dlatego tak źle mi się go ogląda, ale ostatnio nadrobiłam ostatnie odcinki i dorzucę babskie 3 grosze.

Pilot był delikatnie mówiąc słaby.

Drugi odcinek trochę lepszy, więc serial dostał drugą szansę.

3-5 obejrzałam w ramach drugiej szansy, na zasadzie zobaczyć i zapomnieć, często patrząc na zegarek. To całe szkolenie i występy na arenie były potwornie nudne. Reszta w sumie też.

6 odcinek to była droga przez mękę, ale już wiedziałam czemu mi się nie podoba. Bohaterowie to sami mistrzowie świata, a co jeden to lepszy - nie do wytrzymania. Plus cukierkowe wizje z serii żyli długo i szczęśliwie. Parodia na całego. Odcinek oglądałam w kawałkach przez 3 tygodnie...

"Na szczęście" Sura umarła i serial nabrał rozpędu. W odcinkach 7-10 wreszcie powoli powstaje opowieść, a bohaterowie zyskują na wyrazie. Trochę dziwne, że w takim serialu najmocniejszym elementem są babskie intrygi oraz knowania Batiatusa, który jest s***, ale mimo wszystko da się lubić.

No i nareszcie, chyba w ramach nagrody za wytrwałość, odcinek 11 jest pierwszym, na który czekam.

Oby utrzymali ten poziom i mimo przeszkód nakręcili 2 sezon, bo jestem bardzo ciekawa powstania. Intrygi są fajne, ale wolałabym żeby przekształciły się jak najszyciej w zagrywki taktyczne i prawdziwe działania wojenne. Póki co mamy budowanie fundamentów i scenki, gdzie Spartacus "gawędzi" z Kriksosem albo wygrywa z Batiatusem w jakąś grę szachopodobną.
  • 0

#109 mr_gm

mr_gm

Kapral

• Użytkownik
  • 233 postów
  • Miastostolica Polski

Napisano 03.04.2010 - |23:49|

1x11

Dobry odcinek.
Duża niespodziewajka z Soloniusem tu mnie scenarzyści zaskoczyli, ale
mleko się rozlało i Batiatus wcale nie jest taki cwany jak sobie wyobrażał :) Zemstę trzeba smakować na zimno.
Poza tym mam wrażenie, że walki na arenie jakoś coraz lepsze się robią. Eh te podroby :)

/EDIT BTW też zaliczyłem 10 odcinków w 2 dni :) /EDIT

Użytkownik mr_gm edytował ten post 04.04.2010 - |00:42|

• 0

#110 niQuaone

niQuaone

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 03.04.2010 - |23:59|

Jako kobitka cóż mogę powiedzieć, serial jest GENIALNY!! 2 dni - 11 odcinków, każdy następny coraz bardziej zaskakujący. Ogólnie ma wszystko co tygryski lubią najbardziej ;)Lubię te rzymskie, wyuzdane klimaty pełnie intryg i śmierci..
  • 0

#111 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 04.04.2010 - |11:15|

1x11

Mistrzowsko poprowadzona intryga, czysta esencja makiawelizmu :D
Także inne wątki na najwyższym poziomie.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#112 selverin

selverin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 04.04.2010 - |16:41|

Świetny odcinek, znów świetne intrygi. Spartakus chyba już planuje zemstę. I pierwszy raz widze w serialu żeby z rozciętego brzucha realistycznie jelita wypadały. :D
Wydaje mi się że w następny odcinku Naevia zginie po tym jak Pani nakryje ją z Kriksosem. No w końcu Kriksos musi mieć jakis powód żeby dołączyc do Spartakusa B)
  • 0

#113 Enderhawk

Enderhawk

Szeregowy

• Użytkownik
  • 10 postów

Napisano 04.04.2010 - |18:39|

1x11 genialny :) nic dodać nic ująć.

Czy Spartakus nie był nauczycielem w szkole gladiatorów przed powstaniem? Polska wikipedia twierdzi że tak.

Drugi sezon miał być kręcony w Nowej Zelandii, czyli najprawdopodobniej powstanie rozpocznie się pod koniec tego sezonu lub w trakcie drugiego.
  • 0

#114 Ekwador

Ekwador

Szeregowy

• Użytkownik
  • 52 postów

Napisano 04.04.2010 - |21:40|

1x11 masakra a to jeszcze tylko dwa odcinki do końca sezonu :<
  • 0

#115 selverin

selverin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 28 postów

Napisano 04.04.2010 - |21:48|

1 sezon też był kręcony w Nowej Zelandii, więc to o niczym nie świadczy
  • 0

#116 Palek21

Palek21

FANKA WSZYSTKIEGO

• Użytkownik
  • 354 postów
  • MiastoMykanów

Napisano 05.04.2010 - |10:26|

11 odcinków w jedną noc.:) Całkiem fajny serial, bardzo dużo krwi :rolleyes:, ogólnie Super.
Jestem ciekawa co spowoduje że Kriksos przyłczy się do Sartakusa.
  • 0

Życie to ostry miecz, na którym Bóg napisał:

KOCHAJ, WALCZ, CIERP!!!

#117 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 05.04.2010 - |14:41|

"Wydaje mi się że w następny odcinku Naevia zginie po tym jak Pani nakryje ją z Kriksosem. No w końcu Kriksos musi mieć jakis powód żeby dołączyc do Spartakusa "

Dla mnie też to będzie wystarczający i dobry powód aby się Kriksos dołączył do niego :)

• 0

#118 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 08.04.2010 - |17:40|

Jeśli poprzednie odcinki w mojej ocenie były bardzo dobre to co tu napisać o odcinku 11? Chyba tylko znakomity, ale to miałem sobie zostawić na finał sezonu :).
W każdym razie intryga niezła w wykonaniu Batiatusa. Spartacus już się dowiedział o tym że to Batiatus kazał zabić Surę więc bunt już jest tylko kwestią krótkiego czasu. Ciekawe tylko właśnie jak Kriksos dołączy do tego buntu bo na razie ze Spartacusem jest mu (delikatnie mówiąc) nie po drodze.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#119 Myszaqu

Myszaqu

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 300 postów

Napisano 10.04.2010 - |19:50|

Jednak dołączy.

There is only one way... Kill'em all :)
  • 0

#120 Me Myself and I