Odcinek 092 - S05E10 He's Our You
Napisano 30.03.2009 - |14:07|
Napisano 30.03.2009 - |17:50|
Napisano 30.03.2009 - |18:40|
A który z naszych bohaterów nie był nigdy w Barracks?
Napisano 30.03.2009 - |19:51|
Wydaje mi się ze jednak Ben przeżyje jakoś albo Ryś go wskrzesi albo nie wiem co, bo śmierć Bena powoduje zbyt brzemienne komplikacje dla fabuły, które trudno nawet mi ogarnąć (przy założeniu jeden lini czasowej i bez żadnych wydumanych teorii czasowych )
ps. Uwielbiam te Wasze rozkminy na tak każdym, nawet absurdalnym szczegółem
Użytkownik MisIIek edytował ten post 30.03.2009 - |19:56|
Napisano 30.03.2009 - |20:55|
Dokładnie, tracą szansę na mega fajne smaczki, tak jak mapa Radzyńskiego itd. trochę o tym zapomniano i jest zbyt normalnie jak na losta, nie ma już screenów i doszukiwania się najmniejszych pierdół na 3 planieJa to piszę już od paru odcinków, że wyjaśnianie zagadek Dharmy przy pomocy zwykłych cieci: sprzątaczy, mechaników, kucharzy nie ma większego sensu. W ten sposób nie dowiemy się nic ważnego o Dharmie. Gdzie są naukowcy, gdzie są badania? Cały czas oglądamy "życie w Dharmaville" i jakieś pierdółki. Łaskawie zostało wspomniane Ann Arbor, ale z tego dalej nic nie wynika.
Użytkownik Tryllion edytował ten post 30.03.2009 - |21:11|
Napisano 30.03.2009 - |21:59|
Na chłopski rozum...cofa sie ktoś w czasie i Cie zabija...jak masz np 12 lat lata lecą więc nie żyjesz..nie chodzisz do szkoły, nie ożeniłeś się...wracca ten ktoś w nasze czasy to na prostote powinno Cie nie być bo zostałes zabity i została zmieniona przeszłość. Takie rozumowanie do Ciebie przemawia ?
Napisano 30.03.2009 - |23:44|
Póki co więcej przemawia za pierwszym.
Dajmy im jeszcze trochę czasu. Pozatym mapa Radzinskiego powstawała gdy Swan był zamkniety (czyli pewnie po czystce) a teraz mamy '77.Dokładnie, tracą szansę na mega fajne smaczki, tak jak mapa Radzyńskiego itd
Napisano 31.03.2009 - |09:54|
co z tym znikaniem ?
Na chłopski rozum...cofa sie ktoś w czasie i Cie zabija...jak masz np 12 lat lata lecą więc nie żyjesz..nie chodzisz do szkoły, nie ożeniłeś się...wracca ten ktoś w nasze czasy to na prostote powinno Cie nie być bo zostałes zabity i została zmieniona przeszłość. Takie rozumowanie do Ciebie przemawia ?
Ale musi się wtedy zmienić wszystko, a nie tylko znikać jedno ciało - efekt motyla.
Poza tym jeśli coś wiąże się z paradoksem, to jest niezgodne z prawami fizyki. Zmienianie przeszłości i wpływanie na teraźniejszość w ten sposób = paradoks, czyli nie jest to możliwe. Zmienianie przeszłości i tworzenie w ten sposób nowej linii czasowej - brak paradoksów, czyli możliwe, że jest możliwe.
Lost idzie drogą łagodnych paradoksów na razie. Może niedługo dowiemy się jak to dokładnie scenarzyści wysnuli.
Napisano 31.03.2009 - |10:16|
Zgadza się, że powinno się zmienić wszystko.Ale musi się wtedy zmienić wszystko, a nie tylko znikać jedno ciało - efekt motyla.
Poza tym jeśli coś wiąże się z paradoksem, to jest niezgodne z prawami fizyki. Zmienianie przeszłości i wpływanie na teraźniejszość w ten sposób = paradoks, czyli nie jest to możliwe. Zmienianie przeszłości i tworzenie w ten sposób nowej linii czasowej - brak paradoksów, czyli możliwe, że jest możliwe.
Ale czy już nam tego nie zasugerowano w poprzednim odcinku? Baraki w 2007 r., gdy pojawia się w nich Sun, wyglądają zupełnie inaczej, tak jakby Othersi nigdy w nich nie mieszkali. Czyli - nowa timeline, w której nie ma Bena, by ich tam zaprowadził. Othersi mieszkają gdzie indziej, nie w Barakach, Dharma została zniszczona w inny sposób, nie poprzez Czystkę.
@Grzebul
Następny odcinek powinien to wyjaśnić, bo przecież jak długo można umierać? 5 odcinków?
Napisano 31.03.2009 - |10:52|
Następny odcinek powinien to wyjaśnić, bo przecież jak długo można umierać? 5 odcinków?
Znając Losta to w ten czwartek zaserwują nam zupełnie inny wątek, czyli wrócą do Locke'a
EDIT: TróFan, faktycznie. Zapomniałem zobaczyć nazwę odcinka. Masz rację - czyli będzie lepiej niż myślałem
Użytkownik garus edytował ten post 31.03.2009 - |11:49|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#111
Napisano 31.03.2009 - |10:57|
Napisano 01.04.2009 - |13:51|
Tylko skąd to wiesz, mnie chodzi o to że nie ma czegoś takiego jak "chłopski rozum" przy przenoszeniu w czasieco z tym znikaniem ?
Nie wiadomo czy jest jakaś zależność pomiędzy teraz a kiedyś, nawet jeśli to jedena linia czasu, ot zwyczajnie scenarzysta sobie może wymyślić w tym temacie co chce, a więc nie jest powiedziane że podróżnik w czasie zabijając siebie-dziecko unicestwi także siebie samego i stworzy paradoks. Nie zmienia to faktu że z pewnością zmieni przyszłość
A więc ben 2007 może żyć mimo że Ben12 gryzie piach.
Napisano 01.04.2009 - |15:19|
Pozdrowionka
Biedronka
Napisano 06.04.2009 - |01:28|
Czy to znaczy, że The Economist też jest martwy? Wygląda mi na to, że to kim był Economist jednak nie ma żadnego znaczenia...
Napisano 06.04.2009 - |05:07|
Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.
Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).
Napisano 06.04.2009 - |08:53|
Napisano 23.07.2010 - |09:11|
6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair, Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych