Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 092 - S05E10 He's Our You

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
116 odpowiedzi w tym temacie

#101 eram

eram

Szeregowy

• Użytkownik
  • 70 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 30.03.2009 - |14:07|

Co do znaczka to rzeczywiście dziwna sprawa, chociaż nie ma to nic wspólnego ze zmianą w lini czasowej bo na powitaniu O3 też widzimy ten sam filmik instruktażowy i doktorek tez ma już ten znaczek, wiec po prostu sadze ze mieli już logo i nazwę zaplanowana a teraz dopiero go budują, cały projekt i jego realizacja (a już szczególnie tak zaawansowany jak jakaś stacja badawcza) nie powstaje w ciągu kilku dni wiec 4 lata mieszczą się moim zdaniem w akceptowalnych granicach.
  • 0

#102 EKOlocke

EKOlocke

Szeregowy

• Użytkownik
  • 65 postów

Napisano 30.03.2009 - |17:50|

Może których z naszych bohaterów z przyszłości po przeżyciu czystki zaszyje się w Swanie pod nazwiskiem Radzińskiego?? :P
  • 0

#103 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 30.03.2009 - |18:40|

@EKOLocke
A który z naszych bohaterów nie był nigdy w Barracks? :P
  • 0

#104 MisIIek

MisIIek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 30.03.2009 - |19:51|

Wow...końcówka mocna :blink:
Wydaje mi się ze jednak Ben przeżyje jakoś albo Ryś go wskrzesi albo nie wiem co, bo śmierć Bena powoduje zbyt brzemienne komplikacje dla fabuły, które trudno nawet mi ogarnąć ;) (przy założeniu jeden lini czasowej i bez żadnych wydumanych teorii czasowych :P)

ps. Uwielbiam te Wasze rozkminy na tak każdym, nawet absurdalnym szczegółem :D

Użytkownik MisIIek edytował ten post 30.03.2009 - |19:56|

• 0
Były użytkownik Michał od prawie trzech lat nie mogę się zalogować...

#105 Tryllion

Tryllion

Szeregowy

• Email
  • 41 postów

Napisano 30.03.2009 - |20:55|

Lol co wy z tym znikaniem? Czemu jeśli ktoś przeniesie się w czasie i mnie zabije to mam zniknąć ? Skoro już dożyłem swoich lat, a tego odwrócić się nie da.

Ja to piszę już od paru odcinków, że wyjaśnianie zagadek Dharmy przy pomocy zwykłych cieci: sprzątaczy, mechaników, kucharzy nie ma większego sensu. W ten sposób nie dowiemy się nic ważnego o Dharmie. Gdzie są naukowcy, gdzie są badania? Cały czas oglądamy "życie w Dharmaville" i jakieś pierdółki. Łaskawie zostało wspomniane Ann Arbor, ale z tego dalej nic nie wynika.

Dokładnie, tracą szansę na mega fajne smaczki, tak jak mapa Radzyńskiego itd. trochę o tym zapomniano i jest zbyt normalnie jak na losta, nie ma już screenów i doszukiwania się najmniejszych pierdół na 3 planie :(

Użytkownik Tryllion edytował ten post 30.03.2009 - |21:11|

• 0
Trzeba się szanować. Nie ma to to tamto.

SON OF A B.... by: Paulina_PL

#106 MisIIek

MisIIek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 40 postów

Napisano 30.03.2009 - |21:59|

co z tym znikaniem ?
Na chłopski rozum...cofa sie ktoś w czasie i Cie zabija...jak masz np 12 lat lata lecą więc nie żyjesz..nie chodzisz do szkoły, nie ożeniłeś się...wracca ten ktoś w nasze czasy to na prostote powinno Cie nie być bo zostałes zabity i została zmieniona przeszłość. Takie rozumowanie do Ciebie przemawia ?
  • 0
Były użytkownik Michał od prawie trzech lat nie mogę się zalogować...

#107 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 30.03.2009 - |23:44|

Następny odcinek MUSI wyjaśnić czy bawimy się w jeden-timeline=whatever-happened-happened czy też w efekt motyla.
Póki co więcej przemawia za pierwszym.

Dokładnie, tracą szansę na mega fajne smaczki, tak jak mapa Radzyńskiego itd

Dajmy im jeszcze trochę czasu. Pozatym mapa Radzinskiego powstawała gdy Swan był zamkniety (czyli pewnie po czystce) a teraz mamy '77.
  • 0

#108 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 31.03.2009 - |09:54|

co z tym znikaniem ?
Na chłopski rozum...cofa sie ktoś w czasie i Cie zabija...jak masz np 12 lat lata lecą więc nie żyjesz..nie chodzisz do szkoły, nie ożeniłeś się...wracca ten ktoś w nasze czasy to na prostote powinno Cie nie być bo zostałes zabity i została zmieniona przeszłość. Takie rozumowanie do Ciebie przemawia ?

Ale musi się wtedy zmienić wszystko, a nie tylko znikać jedno ciało - efekt motyla.
Poza tym jeśli coś wiąże się z paradoksem, to jest niezgodne z prawami fizyki. Zmienianie przeszłości i wpływanie na teraźniejszość w ten sposób = paradoks, czyli nie jest to możliwe. Zmienianie przeszłości i tworzenie w ten sposób nowej linii czasowej - brak paradoksów, czyli możliwe, że jest możliwe. ;)
Lost idzie drogą łagodnych paradoksów na razie. Może niedługo dowiemy się jak to dokładnie scenarzyści wysnuli.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#109 Tajemnicza_Wyspa

Tajemnicza_Wyspa

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 430 postów
  • MiastoKraków

Napisano 31.03.2009 - |10:16|

Ale musi się wtedy zmienić wszystko, a nie tylko znikać jedno ciało - efekt motyla.
Poza tym jeśli coś wiąże się z paradoksem, to jest niezgodne z prawami fizyki. Zmienianie przeszłości i wpływanie na teraźniejszość w ten sposób = paradoks, czyli nie jest to możliwe. Zmienianie przeszłości i tworzenie w ten sposób nowej linii czasowej - brak paradoksów, czyli możliwe, że jest możliwe. ;)

Zgadza się, że powinno się zmienić wszystko.
Ale czy już nam tego nie zasugerowano w poprzednim odcinku? Baraki w 2007 r., gdy pojawia się w nich Sun, wyglądają zupełnie inaczej, tak jakby Othersi nigdy w nich nie mieszkali. Czyli - nowa timeline, w której nie ma Bena, by ich tam zaprowadził. Othersi mieszkają gdzie indziej, nie w Barakach, Dharma została zniszczona w inny sposób, nie poprzez Czystkę.

@Grzebul
Następny odcinek powinien to wyjaśnić, bo przecież jak długo można umierać? 5 odcinków?
  • 0
"If it is man's outward journeys that have brought us to this precarious place in time, it is the inward journey that will set us free."

#110 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 31.03.2009 - |10:52|

Następny odcinek powinien to wyjaśnić, bo przecież jak długo można umierać? 5 odcinków?

Znając Losta to w ten czwartek zaserwują nam zupełnie inny wątek, czyli wrócą do Locke'a :rolleyes:

EDIT: TróFan, faktycznie. Zapomniałem zobaczyć nazwę odcinka. Masz rację - czyli będzie lepiej niż myślałem :D

Użytkownik garus edytował ten post 31.03.2009 - |11:49|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#111 TróFan

TróFan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów

Napisano 31.03.2009 - |10:57|

A ja myślę że wrócą do sprawy Faradaya. Tytuł odcinka to jego słowa. Bardzo mnie ciekawi co się z nim stało.
  • 0
destination annihilation

#112 Tryllion

Tryllion

Szeregowy

• Email
  • 41 postów

Napisano 01.04.2009 - |13:51|

co z tym znikaniem ?

Tylko skąd to wiesz, mnie chodzi o to że nie ma czegoś takiego jak "chłopski rozum" przy przenoszeniu w czasie :P
Nie wiadomo czy jest jakaś zależność pomiędzy teraz a kiedyś, nawet jeśli to jedena linia czasu, ot zwyczajnie scenarzysta sobie może wymyślić w tym temacie co chce, a więc nie jest powiedziane że podróżnik w czasie zabijając siebie-dziecko unicestwi także siebie samego i stworzy paradoks. Nie zmienia to faktu że z pewnością zmieni przyszłość ;)
A więc ben 2007 może żyć mimo że Ben12 gryzie piach.
  • 0
Trzeba się szanować. Nie ma to to tamto.

SON OF A B.... by: Paulina_PL

#113 biedronka

biedronka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 01.04.2009 - |15:19|

:lol: Witam to ja biedronka prosto ze słoonka,a teraz powaznie ,jest mnóstwo teorii na temat czasu i pzestrzeni,ale one moim zdaniem nie tyczą sie lostów,tam czas i przestrzeń żyje wlasnym życiem którym kieruję siła wyspy.A co do ostatniego odcinka to cudownie trzyma w napięciu do ostaniej sceny Sayd i Ben .Mysle że śmierć Bena niebardzo zmieni to co sie ma wydarzyć poniewaz wyspa na to nie pozwoli.

Pozdrowionka
Biedronka
  • 0

#114 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 06.04.2009 - |01:28|

We flashbacku w Moskwie Ben mówi, że Sayid już wszystkich zabił.
Czy to znaczy, że The Economist też jest martwy? :( Wygląda mi na to, że to kim był Economist jednak nie ma żadnego znaczenia...
  • 0

#115 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 06.04.2009 - |05:07|

Albo też The Economist to Widmore. Wg jakichś pokręconych zasad Ben nie może zabić Widmore'a ani na odwrót (dotyczy to też ich dzieci - Widmore zabijając rękami Keamy'ego Alex pogwałcił te zasady).
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#116 Grzebul

Grzebul

Sierżant

• VIP
  • 741 postów
  • MiastoTrójmiasto

Napisano 06.04.2009 - |08:53|

No jeśli tak, to by było bez sensu by Sayid miał zabić Widmore'a. To by było pogwałcenie zasad.
  • 0

#117 Macmax

Macmax

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 696 postów
  • MiastoWrześnia

Napisano 23.07.2010 - |09:11|

Taki sobie odcinek, lekki i przyjemny ale oprócz końcówki nie było nic zaskakującego. Fakt że serial zboczył na dziwne tory czasowe jakoś mi nie przeszkadza specjalnie, choć za ten epizod tylko 6/10.
  • 0

6/6: The Sopranos, Breaking Bad, Fargo, Justified, Boardwalk Empire, The Shield, Death Note, Game of Thrones, Terriers
5/6: Sons of Anarchy, The Affair,  Ray Donovan, The Walking Dead, Dexter, Mad Men, Veronica Mars, Shameless US,The Wire, Daredevil, Spartacus B&S and GotA
4/6: Oz, Misfits, Banshee, The Riches, BSG, Californication, Homeland, The Fall, Supernatural
3/6: Hell on Wheels, Black Sails

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych