Skocz do zawartości

Zdjęcie

Skąd pomysł na nick?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

#101 morman

morman

Starszy plutonowy

• VIP
  • 522 postów
  • MiastoRabka - Zdrój/Kraków

Napisano 31.05.2005 - |05:29|

Ja mam lebszą historie, ponieważ mój nik powstał przypadkowo, nie chwaląc się stworzyła go rejestracja WP, a ponieważ nikt czegoś takiego nie wymyślił więc go sobie przyswoiłem i jeszcze nie spodkałem osoby o takim samym niku więc wszędzie mogę się logować jako morman bez żadnych doatków. :afro:
  • 0
Każdą rewolucyjną ideę można podsumować trzema fazami - to niemożliwe, nie będę marnować czasu - to możliwe ale nie warte zachodu - mówiłem przez cały czas, że to był dobry pomysł
Prawo Clarke'a

#102 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 01.06.2005 - |22:26|

No cóż, mój nick pochodzi z książki Quo Vadis. Postać Petroniusza jest jedną z moich ulubionych w literaturze (a czytam całą masę rzeczy, zwłaszcza, że 2 godziny dziennie spędzam w warszawskiej komunikacji dojeżdżając do pracy). Cenię go za umiejętności dyplomacji i tęgą dozę ironii (dla innych i samego siebie). Obciąłem "z" z imienia Petroniusz, żeby łatwiej było przeczytać na zachodnich forach. Po polsku i tak czytam to z "sz" na końcu. No a poza tym ta ksywka bliska jest mojemu imieniu: Piotr, więc tym łatwiej było ją zaakceptować.
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#103 VinIc

VinIc

Starszy szeregowy

• VIP
  • 147 postów

Napisano 01.06.2005 - |22:38|

Mój nick ma nietypowe pochodzenie. Nie jest z ksiązki czy też z filmu, nie został też wygenerowany przez jakiś program, nie jest również związany z moim imieniem czy nazwiskiem.
Otóż pewnego razu, grając w pewną grę, musiałem wpisać nick'a. Więc zacząłem kombinować. Po próbnym wpisaniu kilkuset liter (zarówno dużych jak i małych) wyszło coś, co mi się bardzo spodobało: VinIc :lol:
  • 0

#104 Sawyer

Sawyer

Plutonowy

• Użytkownik
  • 384 postów

Napisano 07.01.2006 - |01:00|

Mój nick wziął się jak już gdzieś pisałem, z serialu LOST, Sawyer dlatego że jest baaardzo domnie podobny, mamy bardzo podobny styl zachowania i charakter, jest moją gorszą stroną ... do tego mamy podobne ułożenie oczu :angry: :P

Użytkownik Obi edytował ten post 07.01.2006 - |22:00|

• 0
Whatever happens, happens !!!

#105 Setesh

Setesh

Szeregowy

• Użytkownik
  • 30 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.02.2006 - |06:19|

No u mnie to było inaczej ;-)

Swojego nick'a wybrałem najpierw jako Seth z 2 powodów :

1: Stargate SG-1 i odcinek z Seth'em (Setesh'em, Seth'i)
2: City Of Angels i bohater Seth Plate (grany przez Nicolas'a Cage)

A że Seth'ów jest w *** i troche a mi się podobał nick to po oglądnięciu odcinka SG-1 : SETH doszedłem do wniosku że co tam bede się męczył z tą ksywką kiedy nie wszędzie się tak zarejestruję i zmieniłem na Setesh a potem w serwisie 4Programmers.net postanowiłem że pomęczę główno-dowodzącego (zresztą mieszkającego niedaleko mnie ;-) o to aby mi nicka zmienił z Seth na Setesh i tak na innych forach i stronkach i Setesh zostało i będzie wiecznie ;-)))

hmm.... poczta mi została do zmienienia bo jest TMSeth@o2.pl ale tego mi się już nie chce zmieniać ;-)
  • 0
Setesh (Tadeusz Miszczyk)
GG : 2320016
E-Mail : TMSeth@o2.pl
Programowanie i Borland C++ Builder (Powered by : L.A.M.P.) - na razie w fazie wstępnej

#106 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 02.02.2006 - |08:41|

mój nick został mi nadany przez znajomego na drugim roku studiów bo ile razy przychodziłem na sesje pachniałem drożdżdami (doświadczenia na tym grzybku prowadziliśmy). No i od tamtej pory przylgnął do mnie ten Drozdz (pl Drożdż)
  • 0

#107 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 06.02.2006 - |13:10|

Niechętnie to mówie ale KeMoT to Tomek od tyłu.

Tylko nie lejcie :hyhy:

NIe martw się. Moja poczta, to nic innego, jak odwrotność nazwiska. A co do nicku - to wcale nie miałem na myśli roli RDA czyli obecnie generała Jacka O"Neilla. To tylko przypadkowa zbieżność, gdyż jest to skkrót mojego imienia Jacek, a tak mnie od dawna zwano, więc zostało.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#108 Ogrodnik

Ogrodnik

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 310 postów
  • MiastoPcim Dolny

Napisano 06.02.2006 - |14:54|

A moj nick? Hmm... ostatnio zapytano sie kogos z mojej rodziny czy ogrodnik to moj zawod :P
No to niech tak pozostanie ;-)
  • 0
Dołączona grafika

#109 Kane666

Kane666

Szeregowy

• Email
  • 16 postów
  • MiastoSiemianowice

Napisano 18.02.2006 - |09:52|

moj nick wziolem z gry Fahrenheit ( Indigo-Prophecy ) jest to nazwisko od Lucasa, tak mam poniewaz jest to moja ulubiona gra :P ( dopisalem "666" bo samo Kane jest zajete :( )

Użytkownik Kane666 edytował ten post 18.02.2006 - |09:53|

• 0

#110 Oswald

Oswald

Szeregowy

• Email
  • 32 postów

Napisano 18.02.2006 - |14:08|

Moj nick powstal dosc prowizorycznie. Przez dluzszy okres czasu na necie uzywaleml kilku roznych nickow. Dopiero po obejrzeniu filmu "JFK" Olivier'a Stone postanowilem, zmienic nick na Oswald - od zabojcy prezydenta Kennedy'ego - Lee Harvey Oswald'a. Pozniej dowiedzialem tez, ze jest to imie (uzywane takze w Polsce) pochodzenia skandynawskiego. Jako, ze w technikum przylgnela do mnie juz inna ksywka, to dopiero jak poszedlem na WAT ( hehehe, nowe miejsce, nowi ludzie, nowe poczatki :P ) ksywka przylgnela do mnie i dla kazdego jestem juz - Oswald.

Użytkownik Oswald edytował ten post 18.02.2006 - |14:09|

• 0
"Screw you guys, I'm goin' home" - Eric Theodore Cartman

#111 SiLenT

SiLenT

Redakcja GHN

• VIP
  • 271 postów
  • MiastoBialystok

Napisano 23.02.2006 - |11:17|

U mnie to to dosc dluga historia.
Dawno temu jeszcze w podstawowce czytalem sobie ksiazke (potem sie okazalo ze to seria 9 wielgachnych tomow) dark fantasy "Czarna Kompania" Glena Cooka, w niej byl pewien bohater-mag o imieniu spolszczonym-przetlumaczonym na Milczek. W tym samym czasie zaczynalem swoja przygode z i-netem, grami itd. - ze znajomymi postanowilismy zalozyc klan w Starcrafta o nazwie Czarna Kompania wlasnie. Wiec na nick wybralem sobie Milczek, tylko ze to stanowilo pewien problem bo musialem czasem nie-polskim znajomym tlumaczyc co oznacz moj nick wiec przemianowalem sie na Silent, a ze silentow jest jak mrowek to zrobielm SiLenT. Z racji tego ze SiLenT i silent to w swiecie windowsa to samo wiec korzystam z roznych wariacji tego nicka takich jak: SilenTium, TneLiS...

Użytkownik SiLenT edytował ten post 23.02.2006 - |11:17|

• 0

Greed is eternal.

#112 Skaara

Skaara

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 267 postów

Napisano 11.04.2006 - |21:34|

Kim jest Skaara chyba nie musze tu nikomu tłumaczyć :] Dlatego taki nick bo jakoś polubiłem tą postać już jak oglądałem film a jak zobaczyłem,że w serialu ten sam aktor wciela sie w tą postać to uczucia odżyły.Postać ta była dla mnie takim łącznkiem między filmem a serialem.Nie wiem czy mam rację ale chyba tylko w rolę Skaary wciela sie w serialu ten sam aktor co w filmie czy może są jeszcze jakieś inne postacie których nie wyłapałem?Tak czy siak znalzłem forum,wpisałem Skaara i okazało się ,żę nikt jeszcze tego nicku nie wybrał -_-
  • 0

#113 Wraith

Wraith

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 523 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 12.04.2006 - |10:56|

Ja miałam problem z wymyśleniem nicka, myślałam pół godziny i nic. W końcu postanowiłam wybrać to co mi pierwsze przyjdzie na myśl i tak wypadło na Wraith, zupełnie przypadkowo.

Użytkownik Wraith edytował ten post 12.04.2006 - |10:57|

• 0

#114 Konop

Konop

Szeregowy

• Użytkownik
  • 4 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 13.06.2006 - |01:12|

właściwie to nawet nie wiem od jak dawna używam tego nicka. od zawsze mówiono na mnie konop. wywodzi się od mojego nazwiska (Konopka)
  • 0

#115 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 13.06.2006 - |17:19|

A moja ksywka pochodzi od bohatera " Silmarilion " J.R.R Tolkiena - Turina Turumbara , po prostu zmieniłem pierwszą literkę i już tak mi zostało od kilku lat ;)
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#116 Shepp

Shepp

Szeregowy

• Użytkownik
  • 3 postów
  • MiastoOpole

Napisano 15.06.2006 - |14:09|

Mój nick ma dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugaśną historię, zaczęło się od liceum. Jakoże mam czym rzucać cień i mam chore upodobanie do pewnego białego swetra, kumpel do mnie podszedł i przytulił się mówiąc "Phrodoh, ty moja owieczko". Gdy otrząsnąlem się z szoku kumpel już sobie poszedł ale niesmak pozostał :P

Póżniej na kilkuch forach tolkenowskich zarejestrowałem się jako Lambendil, jakoże lubię jezyki. Zostało to jednak brutalnie skrócone do Lamb czyli baranina.

Kilka lat później pojawił się serial Stargate Atlantis, a moją ulubioną poistacią z tegoż jest John Sheppard (pasterz). Po wielu przemianach w końcu (m.in. Mr. Calf, Sheep) powstał Shep :D

Determinizm rlz :D

Użytkownik Shepp edytował ten post 15.06.2006 - |14:13|

• 0

#117 terekuku

terekuku

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • Miastogdansk

Napisano 16.07.2006 - |13:43|

a moj powsał jakies pieć lat temu jak siedziałem w Angli i kumpelka z estoni do mnie tere powiedział co u nich znaczy cześc a ja po pijanemu jej odpowiedziałem kuku i tak powtał terkuku
  • 0

#118 piotr1976

piotr1976

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • Miasto3-miasto

Napisano 20.08.2006 - |20:07|

Mój nick imię + rok urodzenia.
  • 0

#119 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 20.08.2006 - |20:16|

Skad sie wzial moj nick?Oczywiscie ze star Trek Voyager.Przeciez tam byla Seven Of Nine :afro:
  • 0

#120 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 21.08.2006 - |00:11|

Jako, że przekroczyłem już 1300 postów i mam zamiar pozostać na forum, oraz za namową kolegi, chciałbym się z Wami podzielić opowieścią o powstaniu mojego nick'u... Proces jego powstawania był dużo bardziej skomplikowany niż niżej opisany, jednak żeby nie przynudzać skróciłem oryginalną wersję... :D

dawno, dawno temu, w odległej gala... Jędrzejowie :D żył sobie mały Ja. Wszyscy przedstawiciele płci męskiej w jego klasie wymyślali sobie krótkie ksywki, jako pseudonimi na liścikach, które chodziły po klasie. Pewnego dnia mały Ja też postanowił sobie wymyślić i poszedł do kafejki internetowej, mały Ja, postanowił też założyć sobie skrzynkę internetową, z krótkim adresem i wybrał witrynę wp.pl. Jako, że mały Ja, był (i dalej pozostaje) fanem Harry'ego Pottera, postanowił mieć nick związany z jego ulubioną postacią fantastyczna. Mały Ja myślał gorączkowo, bo miał już tylko pół godziny w kafejce... I wymyślił: Jestem fanem Harry;ego, ale nie chce mieć nicku "Harry", więc? Voldemort... ale będzie za długo i zbyt oczywiste... więc tylko Vol... ale też jakieś takie... to numerek - jaki? proste - 6... (od zerówki do końca gimnazjum miałem ten numer w dzienniku, i w oóge towarzyszy mi przez całe życie), ale kicha... Vol 6 zajęte... kurde... jest taka fajna Olka u mnie w klasie ma 7 numer :P , siódemkę też lubię. Jedziemy... działa! No i już tak pozostało...

THE END
  • 0

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych