Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kolekcjonerskie wydania filmów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
216 odpowiedzi w tym temacie

#101 SliderOh

SliderOh

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoNeverland

Napisano 04.02.2009 - |08:43|

ja miałam te dwie Pułapki sprowadzone z Australii, po 2DVD z DTSem i napisami PL, jakaś świąteczna promocja była, więc za obie wyszło z przesyłką chyba 60 zł... potem też je opchnęłam na Allegro :D

tera kursy walut są takie, że człowiek nie wie, gdzie się chować... jeszcze na eBay można wyłapać jakieś okazje, które opłaca się kupić :D, np. holenderskie wydanie kolekcji Scream w metal boxie :D
  • 0
Dołączona grafika

#102 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 04.02.2009 - |09:10|

To prawda. Złoty leci w dół. Pierwszy raz na Allegro mam kłopot ze sprzedażą. Po prostu trzeba to przeczekać.

No i przyszła paczka z Dublina ze Szklaną Pułapką 1 i 2 2DVD DTS. Część pierwsza w digipaku. Na pierwszej płycie dwie wersje w tym rozszerzona o sceny usunięte. Na drugiej 6 godzin dodatków. Druga część wydana w pudełku normalnym w kartonowym etui. Dodatków też sporo. Cieszą dwie rzeczy: odświeżony obraz oraz dosłowne tłumaczenie "mięcha" lub jak kto woli "przecinków". Nie ma kwiatków typowych dla Dextera w TVN. Jak jest [cenzura!] to wiadomo co można przeczytać.

Za kilka dni z amazona przyjdą Szklane Pułapki 3 i 4 2DVD ale bez polskich napisów. W tym celu za grosze kupię wydania PL i podmienię płytki.

Użytkownik wergora edytował ten post 16.02.2009 - |23:29|

• 0

#103 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 10.03.2009 - |17:45|

Niedawno dopłynęło do mnie kolekcjonerskie wydanie Iron Mana w metal boxie... w sumie z przesyłką kosztowało mnie 55 zł, a kupiłam na eBay Canada :D

Jako ,że w Polsce z tego co wiem wyszło :( tylko 1 płytowe wydanie "Iron Mana" to jak ktoś chce, tutaj można kupić wydanie 2 płytowe ---> http://www.allegro.p...ektor_osta.html
Za cenę wydania sklepowego 1 płytowego mamy wydanie 2 płytowe.
Płytki są oryginalne i co ważne na obu są polskie napisy plus dodatkowo na tej z filmem jest lektor, nie wiem w sumie z jakiego wydania są te płytki ale ma sporo języków europejskich do wyboru na początku.
Pudełko jest zwykłe jak w wydaniu 1 płytowym i do środka mamy włożoną w kopercie dodatkową płytkę więc jedynie trzeba by sobie dokupić takie pudełko ale na 2 płytki [coś ok 5 zł] i przełożyć okładkę i płytki i mamy wydanie 2 płytowe.
Jedynie szkoda, że to nie metalbox, a okładka wygląda jak ta poniżej.

Dołączona grafika

Użytkownik biku1 edytował ten post 10.03.2009 - |17:46|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#104 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 10.03.2009 - |18:44|

Wydaje mi sie że to wydanie czeskie albo węgierskie bo jest Ścieszka dźwiękowa w tych 2 językach
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#105 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 11.03.2009 - |16:27|

Na Amazon.uk kupiłem Szklaną Pułapkę 4 Ultimate Action Edition. I tu ciekawostka: film bez lektora i napisów pl, natomiast na drugiej płycie wszystkie dodatki są z napisami pl. Najwyraźniej Imperial miał wszystko gotowe by wydać ten film u nas na 2DVD ale coś nie wyszło.
Sam film w wersji z krwią i wulgaryzmami, czyli z czymś czego nie mieli w kinach Amerykanie.
  • 0

#106 wergora

wergora

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 650 postów
  • Miasto3miasto

Napisano 31.03.2009 - |19:14|

Masakryczne wydanie serii Obcy, Predator i Obcy vs Predator na 15 DVD. U nas cena pewnie niebotyczna by była ale gotów byłbym wziąć kredyt:

http://www.amazon.co...o...149&sr=1-11

Użytkownik wergora edytował ten post 31.03.2009 - |21:04|

• 0

#107 Inuki

Inuki

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoLeszno

Napisano 11.08.2009 - |18:13|

Nie o serialach, ale chyba mi wybaczycie :lol:
MOD: Bez obrazy... przeniosłem to odpowiedniejszego miejsca ;)

Coś dla fanów metalowych pudełek i Blu-ray ;)

http://bluedvd.pl/p/... 2 blu-ray.html

http://bluedvd.pl/p/... 2 blu-ray.html

No więc, kto mi zrobi prezent? :P

Użytkownik Toudi edytował ten post 11.08.2009 - |18:29|

• 0

#108 bidubi

bidubi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 36 postów

Napisano 18.08.2009 - |13:17|

Ciekawy przypadek Benjamina Buttona: Limitowana Edycja kolekcjonerska - Lustro 3D + kartki kolekcjonerskie (2DVD) za 39,99 na melin.pl tylko dzisiaj :)
  • 0

#109 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 02.09.2009 - |17:46|

Pare dni temu skusiłem sie na zakupy w merlin.pl z powodu ze do niektórych filmów były dodawane karty do gry z logo Goodfellas. Pomyślałem ze fajnie by było przy nastepnej partyjce pokera ze znajomymi przyszpanować takimi kartami ;]
Oczywiście przy ofercie było napisane ze jest do wyczerpania zapasów, wiec wstrzymałem sie z zamówieniem i poczekałem na rozmowę z konsultantem. Gdy w końcu sie doczekałem to zostałem zapewniony ze mają sporo tych gratisowych zestawów kart i mogę spokojnie składać zamówienie. No to wziąłem jeden film z promocji, dołożyłem kilka książek i czekam na przesyłke.
Dzisiaj przywozi ją kurier - rozpakowywuje i co?? i kart oczywiście nie ma :angry:

a i filmem który zamawiałem było dawno temu w ameryce - i tez jak na złość wydanie które dostałem ma zupełnie inna okładke niż ta która widnieje na stronie merlina :/

Użytkownik unnamed edytował ten post 02.09.2009 - |17:48|

• 0

#110 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.09.2009 - |18:36|

W sklepach [MM i Saturn] można już nabyć film "Watchmen - Strażnicy" w sumie w 3 wersjach. DVD 1 płytowe , DVD 2 płytowe w steelboxie i blu-ray.
Lista dialogowa którą czyta lektor jest całkiem inna niż to co widać w napisach. Choćby inaczej tłumaczono "The Comedian" lektor czyta Błazen a w napisach widzimy Komediant.

Tak wygląda steelbox.

Dołączona grafika

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#111 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 02.09.2009 - |18:53|

Pare dni temu skusiłem sie na zakupy w merlin.pl z powodu ze do niektórych filmów były dodawane karty do gry z logo Goodfellas. Pomyślałem ze fajnie by było przy nastepnej partyjce pokera ze znajomymi przyszpanować takimi kartami ;]
Oczywiście przy ofercie było napisane ze jest do wyczerpania zapasów, wiec wstrzymałem sie z zamówieniem i poczekałem na rozmowę z konsultantem. Gdy w końcu sie doczekałem to zostałem zapewniony ze mają sporo tych gratisowych zestawów kart i mogę spokojnie składać zamówienie. No to wziąłem jeden film z promocji, dołożyłem kilka książek i czekam na przesyłke.
Dzisiaj przywozi ją kurier - rozpakowywuje i co?? i kart oczywiście nie ma :angry:

a i filmem który zamawiałem było dawno temu w ameryce - i tez jak na złość wydanie które dostałem ma zupełnie inna okładke niż ta która widnieje na stronie merlina :/

Też zamówiłem Dawno temu w Ameryce + karty, ale jeszcze nie odebrałem zamówienia. Jeśli ich nie dostałeś, to skontaktuj się z nimi. Promocja jeszcze trwa, więc chyba powinny być, może przez pomyłkę nie dali. W ogóle chyba nie było sensu konsultowania się, bo wydaje mi się, że jeśli gratis automatycznie dodaje się do zamówienia, to powinien być.
Mnie raz zamiast długopisu TTSCC wcisnęli kalendarzyk Gossip Girl, ale i tak oddawałem całe zamówienie, więc nie miało to znaczenia.
Taką okładkę?

W sklepach [MM i Saturn] można już nabyć film "Watchmen - Strażnicy" w sumie w 3 wersjach. DVD 1 płytowe , DVD 2 płytowe w steelboxie i blu-ray.
Lista dialogowa którą czyta lektor jest całkiem inna niż to co widać w napisach. Choćby inaczej tłumaczono "The Comedian" lektor czyta Błazen a w napisach widzimy Komediant.

Ale chyba żadna nie jest wersją z DC?

#112 unnamed

unnamed

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 293 postów

Napisano 02.09.2009 - |19:00|

Taką okładkę?

tak
  • 0

#113 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.09.2009 - |19:03|

Ale chyba żadna nie jest wersją z DC?

Z tego co kiedyś czytałem to w Europie w ogóle ma nie być Director's Cut , jest tylko wersja zwana Special Edition czyli 2 płytowa gdzie film trwa ok 158 minut.
Wszelkie DC na amzon.uk sa to US Import.

Tak więc jak ktoś liczy na wersję DC to pozostają zakupy w Stanach.

A tak przy okazji zapytam się by krótko i zwięźle mi ktoś odpowiedział kto widział obie wersje.

Szczerze, duże są te różnice [pomijam te 20 minut] pomiędzy "zwykłą" a "reżyserską" tzn czy są istotne dla fabuły czy to zwykłe zapychacze dla wyciągnięcia kasy?

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.09.2009 - |19:05|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#114 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 02.09.2009 - |19:07|

Taką okładkę?

tak

Okładka jest ta sama, tylko w merlinie jest zdjęcie tekturowej obwoluty na pudełko.

Z tego co kiedyś czytałem to w Europie w ogóle ma nie być Director's Cut , jest tylko wersja zwana Special Edition czyli 2 płytowa gdzie film trwa ok 158 minut.

Też coś o tym czytałem, ale łudziłem się, że może jednak... ;)

Użytkownik johnass edytował ten post 02.09.2009 - |19:10|

#115 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.09.2009 - |19:13|

Też coś o tym czytałem, ale łudziłem się, że może jednak... ;)

Oj tam nadzieję, zawsze można mieć.

W sumie się doczytałem na amazon.com :
"....The extended director's cut restores 24 minutes of connective tissue to the 162-minute film, most significantly the last scene of Hollis Mason, the first Nite Owl. Other elements help restore and fill in details that had been in the graphic novel. Fans of the film will be glad for the extra footage but there's nothing momentous that will change anyone's basic like or dislike of the film....."

Ale ciekawi mnie jak to ocenia ktoś kto widział. :)

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#116 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.09.2009 - |19:14|

A tak przy okazji zapytam się by krótko i zwięźle mi ktoś odpowiedział kto widział obie wersje.

Szczerze, duże są te różnice [pomijam te 20 minut] pomiędzy "zwykłą" a "reżyserską" tzn czy są istotne dla fabuły czy to zwykłe zapychacze dla wyciągnięcia kasy?

Watchmen? ja widziałem obie, wielkich różnić nie ma, jedynie monologii Raszaka są dłuższe, ale wiem że gdzieś na necie jest spis rożnić, poszukam, jak będę w domu...

edit: przypomniałem sobie, gdzie to było:
http://www.aintitcool.com/node/41595
Ktoś może nie chcieć tego czytać:
Spoiler

Użytkownik Toudi edytował ten post 02.09.2009 - |19:18|

#117 johnass

johnass

odznaczony Generał

• Moderator
  • 5 203 postów

Napisano 02.09.2009 - |19:16|

Ale ciekawi mnie jak to ocenia ktoś kto widział. :)

Nie mam porównania, ale czytałem, że w USA ma się pojawić jeszcze jedna wersja (DC +30 min).

Użytkownik johnass edytował ten post 02.09.2009 - |19:19|

#118 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.09.2009 - |19:17|

Czyli w sumie coś co można zrobić z każdym filmem dodać tzw [w wypadku książek] "opisy przyrody" ;) NIEISTOTNE dla fabuły aby wyciągnąć więcej kasy od ludzi bo przecież jest kilka minut więcej.

w USA ma się pojawić jeszcze jedna wersja (DC +30 min).

Żenada, ewidentne wyciąganie kasy. Za kolejne pół roku +35 a potem +40 a tak na prawdę nic istotnego. Może niech w ogóle udostępnią te kilkanaście godzin materiału jakie powstaje przy każdym filmie i sprzedają jako super ultra mega hiper long only true full ultimate version.

Użytkownik biku1 edytował ten post 02.09.2009 - |19:26|

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

#119 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 02.09.2009 - |19:25|

Wyżej dodałem, co sobie przypomniałem.
Ps jeśli już kupować to DC, ale naprawdę nie rozumiem, czemu w ogóle tworzyć tak okrojone wersje - jeszcze wycinanie scen i dodawanie nie wykorzystanych to ja rozumiem, ale robienie dwóch wersji filmów, to moim zdaniem skandal... W jakimś filmie z tego co pamiętam, cenzurowali przemoc, wycinając krew, dodając kończyny a potem na dvd puszczali tak jak powinno być.. co za czasy...

#120 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 02.09.2009 - |19:30|

-- czemu w ogóle tworzyć tak okrojone wersje -

-- W jakimś filmie z tego co pamiętam, cenzurowali przemoc, wycinając krew, dodając kończyny a potem na dvd puszczali tak jak powinno być.. co za czasy...

-- Sprowadza się to do jednego ---> $$$$.

-- Ta albo robić denne przeróbki jak Spielberg zrobił w ET i powycinał w scenach broń i wstawił w to miejsce krótkofalówki. :(

Ja tam wychodzę z założenia, że na dvd do domu powinny wychodzić właśnie pełniejsze, brutalniejsze, wersje a nie, że są cenzurowane bez dania nam wyboru.
Co innego znowu robienie takiego sztucznego wydłużania do wersji "... super ultra mega hiper long only true full ultimate version...".

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych