Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 091 – S05E11 – The Lost Tribe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Oceniamy odcinek (137 użytkowników oddało głos)

Oceniamy odcinek

1. 10 (41 głosów [37.27%])

Procent z głosów: 37.27%

2. 9.5 (22 głosów [20.00%])

Procent z głosów: 20.00%

3. 9 (19 głosów [17.27%])

Procent z głosów: 17.27%

4. 8.5 (9 głosów [8.18%])

Procent z głosów: 8.18%

5. 8 (8 głosów [7.27%])

Procent z głosów: 7.27%

6. 7.5 (1 głosów [0.91%])

Procent z głosów: 0.91%

7. 7 (6 głosów [5.45%])

Procent z głosów: 5.45%

8. 6.5 (1 głosów [0.91%])

9. 6 (0 głosów [0.00%])

Procent z głosów: 0.00%

10. 5.5 (0 głosów [0.00%])

11. 5 (2 głosów [1.82%])

Procent z głosów: 1.82%

12. 4.5 (1 głosów [0.91%])

13. 4 (0 głosów [0.00%])

14. 3.5 (0 głosów [0.00%])

15. 3 (0 głosów [0.00%])

16. 2.5 (0 głosów [0.00%])

17. 2 (0 głosów [0.00%])

18. 1.5 (0 głosów [0.00%])

19. 1 (0 głosów [0.00%])

20. 0.5 (0 głosów [0.00%])

21. 0 (0 głosów [0.00%])

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 Bard13

Bard13

Starszy szeregowy

• VIP
  • 143 postów
  • MiastoŚrodek lasu

Napisano 24.10.2008 - |10:34|

Nie jestem pewien o który moment chodzi, ale tu nie było żadnej obcej cywilizacji.
Muzealna technologia azgardu i technologia pradawnych z którą nasi mieszkają...

Jak się okazało, że zaszyfrowali dostęp do konsoli sterującej.
Rodney w parę minut odzyskał kontrolę.
Nawet patrząc na współczesną technike komputerową, trzeba zanać zasadę jak coś jest zblokowane (programowo czy sprzętowo) i czy łamać kod na siłę (BruteForce) czy odłączyć program w inny sposób.
To nie była normalna technologia azgardu, tylko technologia osobnej linii azgardu, która rozwijała się niezależnie.
Nie chce mi się wierzyć, że od chwili rozdziału nic w żadnej się nie zmieniło i są cały czas od tysięcy lat kompatybilne.

Naprawdę serial coraz bardziej na siłę oglądam. Ten odcinek jest znośny, ale większość obraża inteligencję.
Brak jakiegokolwiek pomysłu na serię
  • 0

#102 Vasir

Vasir

Szeregowy

• Użytkownik
  • 46 postów
  • MiastoBielsko-Biała

Napisano 29.10.2008 - |22:24|

Odcinek fajnie się oglądało, ale...
Ja rozumiem, że New Asgard odłączył się ileśtam tysięcy lat temu, ale nie wierzę, że jeden syfiaty złom w postaci statku Trvelersów dał radę dwóm statkom NA. NO LUDZIE!!!!! I ten złom wyprzedza DEDALA w nadprzestrzeni?!?!? Chociaż to się da wyjaśnić przymusowym postojem naszego BC.
Poza tym Ronon bezmyślnie rozpieprzający pierwsze lepsze systemy statku. IDIOTYZM.
A przelecenie przez planetę??? Hmm... Tego się spodziewałem od momentu jak Marks stwierdził, że są na kolizyjnym z planetą, bo mimo, że to ksero SG-1, jakich mieliśmy wiele w SGA, to jednak było to najlepsze wyjście z sytuacji.
Mam też nadzieję, że New Asgard nie będzie naszym nowym wrogiem, bo to by była WIELKA KUPA.
Tylko 5.

Użytkownik Vasir edytował ten post 29.10.2008 - |22:25|

• 0

#103 Halavar

Halavar

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 637 postów
  • MiastoŚląsk

Napisano 19.11.2008 - |21:13|

Po krótkiej przerwie znów wracam do SGA i o dziwo natrafiam na rewelacyjny odcinek! Bardzo fajnie i ciekawie zakończono historię zaczętą w poprzednim odcinku, była akcja, był humor, były niezłe dialogi, były walki kosmiczne i było trochę informacji o świecie i historii. W sumie było wszystko, co być powinno w świetnym odcinku Stargate.

Ocena: 9,5

PLUSY:

+ plusik za Katanę; bardzo ładną i fajną panią Podróżnik
+ bardzo duży plus za wytłumaczenie któż taki siedzial w tych kombinezonach:) Jakby nie patrzeć było to jeden z najbardziej intrygujących elementów poprzedniego odcinka, teraz wreszcie dowiedzieliśmy się kto to był, ale też poznaliśmy całkiem ciekawa historię jaką opowiedział Asgardczyk. Jak dla mnie w ogole to zaskoczenie, ze udało się w miarę logicznie wcisnąć Asgard do SGA, wytłumaczenie skad się wzieli, co robili przez ponad 10 000 lat i czemu teraz wrocili mi jak najbardziej odpowiada. Hmm mimo iż 2 statki Asgardu zostały zniszczone, to mimo to myślę, ze jeszcze ta ciekawa rasa pojawi się w serialu, a jeśli nie, to prztynajmniej w filmie telewizyjnym. Licze na to!
+ świetne walki w kosmosie, tym razem nie między Wraith a ludźmi z Atlantydy jak to zawsze bywalo, lecz między Asgardem a ludźmi z ekipy Podróżników co mnie cieszyło bardzo:)
+ dogryzek i "przyjaznej niechęci" między McKay'em a Danielem ciąg dalszy. A koncowka na mroźnej planecie, kiedy McKay przyznał się do szacunku do Daniela, a potem odwracał to w szpitalu była piękna:)
+ wreszcie jasne stało się, że Keller nie gra na dwa fronty, jakby można było wnioskować wcześniej. Sytuacja jest jasna, Ronon - nie, Rodney - tak (a w zasadzie chyba tak).
+ zabawne dopytywanie się Shepparda o Larrin, co mowiła o nim, czy w ogole o nim wspominała itd. Heh, od początku wiedziałem, ze Sheppard na nią leci;) I w sumie mu się nie dziwię;)

MINUSY:

- brak Larrin ;)
- porażająca niekuteczność Shepparda i jego druhów w czasie rozmowy z Toddem, kiedy nie był w stanie odeprzeć oskarżeń o aktywację urządzenia zabiajajacego Wraith. Sheppard, Teyla i Zelenka stali jak ciolki i sluchali tylko połajanek Todda.
- strasznie krucho musi być zbudowany ten Dedal skoro wystarczy jeden strzał i hipernapęd od razu siada. Wydaje mi się, że podstawowe systemy statku powinny być bardziej chronione i trudniej dostępmne, tak aby jeden strzal z pistoletu nie powodował

Użytkownik Halavar edytował ten post 19.11.2008 - |21:15|

• 1
All Lies Lead To The Truth

W oczekiwaniu na BSG "Caprica"

#104 los-kamilos

los-kamilos

Szeregowy

• Użytkownik
  • 5 postów

Napisano 22.11.2008 - |19:27|

Dla mnie odcinek na 9,5 - bardzo dobry, ale nie tak zachwycający jak poprzedni.

Daję jednak 10 za Asgard - brakowało mi trochę tych szaraków :)
Ciekawe, czy jeszcze ich zobaczymy (może już nie w serialu SGA, ale mam nadzieje że w filmach)
  • 0

#105 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.08.2009 - |10:25|

Asgardczycy? O cholera! Tego się nie spodziewałem. Do tego pomoc naszym udzielona przez Podróżników. Urządzenie zniszczone. Cóż, bardzo ciekawe było to urządzenie, ale faktycznie skutki uboczne zbyt kosztowne. Do tego doszły fajne sceny walk w kosmosie.
Bardzo dobre dokończenie historii z poprzedniego epizodu.

Ocena: 10/10.
  • 1
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#106 Alice17

Alice17

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoSzczawno-Zdrój

Napisano 10.12.2009 - |18:31|

Jak to powiedział Rodney tego się nie spodziewałam. Asgard... patrzcie patrzcie co się porobiło. A tak z innej beczki, to Daniel wyprzystojniał :D
Dziwi mnie jednak to, że Asgard dysponując lepszą technologią tak poprostu zostawili Rodneya i Daniela ażeby mogli popsuc im szyki :huh: Co do Todda to mu się nie dziwie.
A na końcu Ronon się mało nie popłakał jak Keller mu oznajmiła, że między nimi nic xD
7/10
  • 0

#107 dr Danielle Jackson

dr Danielle Jackson

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 335 postów
  • MiastoŹwirek

Napisano 06.02.2010 - |17:35|

hmm z jednej strony fajnie, że wplatają wątki z Asgardu - universum sie dzieki temu komplikuje i wzbogaca. Ale z drugiej strony nie ma tego dreszczyku, że to nowa rasa - kim jest, skąd pochodzi, jak wygląda ich społeczeństwo, technologia itd.
jakos tak czegoś mi brakuje...
  • 0
- And a hug is just like a public dry hump.
- I think you're hugging wrong.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych