Skocz do zawartości

Zdjęcie

Odcinek 082 - S04E13-14 - There's No Place Like Home 2&3

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
357 odpowiedzi w tym temacie

#101 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 31.05.2008 - |16:01|

Sezon 5: Zmiana struktury serialu

Coraz więcej źródeł donosi o zmianach w strukturze serialu, które niepokoją fanów Zagubionych. Na czym konkretnie będzie to polegało?

Przyszłość stanie się teraźniejszością. Wydarzenia ze świata zewnętrznego, które w chronologicznym ciągu futurospekcji rozgrywają się najpóźniej - staną się teraźniejszością(podstawą serialu), natomiast widzowie będą oglądać retrospekcje rozgrywające się na Wyspie(która do tej pory była nam ukazywana jako teraźniejszość). Czy wyjdzie to na dobre Zagubionym?

Użytkownik Azazell edytował ten post 31.05.2008 - |16:01|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#102 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 31.05.2008 - |16:14|

Bentham miał nastoletniego syna...niby. Może razem z nim ktos jeszcze wydostał się z wyspy? Jako, że wśród rozbitków nie było nastolatków to może ktoś z Innych???

Moze syn Locke'a byl mniej wiecej na tej samej zasadzie, jak Alex jako corka Bena. W koncu Ben ja ukradl. Bo jakos nie chce mi sie wierzyc, zeby nasz John sobie na Wyspie jakas panienke przygruchal :lol:

Desmond mogl klamac, aby Charlie szedl do stacji. Mozliwe tez, ze obserwowal wydarzenia z daleka i nie widzial, ze to nie Claire tylko Kate

Wlasnie nie pamietam teraz dokladnie tego odcinka, ale cos mi sie zdaje, ze Des nie opowiadal o tej wizji, tylko my ja widzielismy. I ze tam rzeczywiscie byla Claire. Ale sam Des mowil, ze czasem jak zrobi sie cos innego, niz w wizji, to te wizje sie moga zmieniac. Ale zakonczenie biegu wypadkow jest takie samo. Tak bylo w wypadku Charlie'ego. Des kilkakrotnie go uratowal, ale i tak Charlie musial w koncu zginac. A moze tu chodzilo nie o Claire, tylko o Aarona i jego wydostanie sie z Wyspy? Moze to on mial sie wydostac.

I jeszcze jedna wazna rzecz- Oceanic 6 musi wrocic na Wyspe. Bo inaczej jedni postradaja rozum, innym zycie sie zawali. A Aaron? Czy jego to samo czeka? W koncu tak na dobra sprawe to on moze nie pamietac nawet Wyspy, a tez jest jednym z O6.
  • 0
Living is easy with eyes closed

#103 Metalfish

Metalfish

Plutonowy

• Użytkownik
  • 406 postów
  • MiastoRybnik

Napisano 31.05.2008 - |16:21|

Może Zack? :P
  • 0
...and Justice for All!

#104 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 31.05.2008 - |16:24|

I jeszcze jedna wazna rzecz- Oceanic 6 musi wrocic na Wyspe. Bo inaczej jedni postradaja rozum, innym zycie sie zawali. A Aaron? Czy jego to samo czeka? W koncu tak na dobra sprawe to on moze nie pamietac nawet Wyspy, a tez jest jednym z O6.

A gdzie jest powiedziane, że muszą bo postradają rozum/życie im się zawali?
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#105 Northim

Northim

Kapral

• Użytkownik
  • 212 postów

Napisano 31.05.2008 - |16:24|

boże wbijcie sobie do głowy, że serial był od początku uznany za serial S-F z elementami sensacji i dramatu. Tak trudno to zrozumieć?

A ja nie mówię, że to nie jest SF. Po prostu Lost jeszcze bardziej brnie w tym kierudnku, więc mi to nie pasuje, tyle.
  • 0

#106 Tryllion

Tryllion

Szeregowy

• Email
  • 41 postów

Napisano 31.05.2008 - |16:45|

I jeszcze jeden zawód, 1,2,3 sezon to było misterium zagadek, ale nie takich jak ma każdy serial, czy Jack wróci na wyspę, czy Vincent przeżył, takie perypetie to ma każdy przeciętny bohater serialu, w Lost było inaczej, była mapa-zagadka na dzwiach bunkra, były hieroglify, lgoa na rekinie, fajnie się śledziło te wszystkie niuanse, różne kosmiczne teorie, screeny w HD żeby rozpoznać najdrobniejsze szczegóły, to był LOST !
Trochę mi tego brakuje, takiego klimatu, była szansa, Ben wchodzi do zimnego pomieszczenia z kołem, mogli trochę przyświrować, coś niecoś dodać, jakieś hieroglify, dzwieki dziwaczne, tak żeby fani mieli co robić, a tu takie koło :unsure: niby nie ma się czego czepiać, ale też nie ma się czym zachwycać.
  • 0
Trzeba się szanować. Nie ma to to tamto.

SON OF A B.... by: Paulina_PL

#107 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 31.05.2008 - |16:49|

Podoba mi się stosunek Ben'a do Dharmy, wyrażony krótko przez słowa "głupie eksperymenty". Traktuje Dharmę jako wrzód na Wyspie, nieudolnie próbujący okiełznaćjej niezwykła możliwości

@ EYE-land - tak twórcy określają Wyspę chyba od 1wszego sezonu, motyw OKA pojawia się tu przecież niezwykle często (choćby początki sporej liczby odinków).

@ DurstieL - nie ogładałem ostaniego sezonu Prison Break, mam nadzieję, że nie pouściłeś spoilera, jeśli tak, to osobiście zaje$%$#cie Ci dziękuję :/

Użytkownik Emp edytował ten post 31.05.2008 - |16:53|

• 0
"It only ends once. Anything that happens before that is just progress."
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence

#108 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 31.05.2008 - |16:49|

coś niecoś dodać, jakieś hieroglify, dzwieki dziwaczne, tak żeby fani mieli co robić, a tu takie koło :unsure: niby nie ma się czego czepiać, ale też nie ma się czym zachwycać.

No to są hieroglifu, obok koła. ;)
  • 0

#109 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 31.05.2008 - |17:00|

A gdzie jest powiedziane, że muszą bo postradają rozum/życie im się zawali?

Ktos cos takiego powiedzial w finale. Ze jak sie odejdzie z Wyspy to juz nie bedzie tak pieknie. Zdaje sie, ze Locke lub Ben do Jacka... :huh:
  • 0

#110 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 31.05.2008 - |17:03|

Ktos cos takiego powiedzial w finale. Ze jak sie odejdzie z Wyspy to juz nie bedzie tak pieknie. Zdaje sie, ze Locke lub Ben do Jacka... :huh:

Locke do Jacka. ...that knowledge will eat you alive.
  • 0

#111 Kiz

Kiz

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 31.05.2008 - |17:21|

Co wy z tym Keamy'im-robotem :huh: To, że go Sayid dźgnął w udo , a Rychu strzelił mu w plecy to :
-"Ta kamizelka potrafi zatrzymać kule". Dostał, padł,zamroczyło go albo udał martwego i tyle. I w czym Omar podpadł Keamy'iemu, że dostał prezent :D :D
  • 0

#112 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 31.05.2008 - |17:27|

Locke do Jacka. ...that knowledge will eat you alive.

Wlasnie o to chodzilo... mi sie zdawalo, ze to bylo inside.. od srodka. No, ale w sumie wlasnie o to mi chodzilo.
  • 0

#113 Cez

Cez

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 108 postów
  • MiastoTczew

Napisano 31.05.2008 - |17:37|

Wlasnie nie pamietam teraz dokladnie tego odcinka, ale cos mi sie zdaje, ze Des nie opowiadal o tej wizji, tylko my ja widzielismy. I ze tam rzeczywiscie byla Claire.

To było w odcinku Greatest Hits. Desmond tylko wspomniał o tym. W przypadku tej wizji, nie zobaczyliśmy tego na własne oczy.

Trochę mi tego brakuje, takiego klimatu, była szansa, Ben wchodzi do zimnego pomieszczenia z kołem, mogli trochę przyświrować, coś niecoś dodać, jakieś hieroglify, dzwieki dziwaczne, tak żeby fani mieli co robić

Własnie nadal sie pojawiaja zagadki. A te hieroglify w lodowej jaskini? A dziwne znaki na drzwiach w domu Bena? Kolejne stacje, Burza, Orchidea? Fakt, troche tego mniej niz kiedys, ale kto by przypuszczał w 1 sezonie, ze rozbitkowie beda w przyszlosci życ w osadzie Innych? :P Coraz mniej takich zagadek, bo serial sporo juz tych tajemnic wyjasnił.
  • 0

#114 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 31.05.2008 - |17:39|

To było w odcinku Greatest Hits. Desmond tylko wspomniał o tym. W przypadku tej wizji, nie zobaczyliśmy tego na własne oczy.

A to przepraszam. Nie pamietalam dobrze, a nie chcialo mi sie siegac do tego odcinka, dlatego nie mowilam, ze tak jest na pewno. A wiec bardzo mozliwe, ze zamiast Claire tam mogla byc Kate, a Des po prostu tego nie widzial.
  • 0

#115 Tryllion

Tryllion

Szeregowy

• Email
  • 41 postów

Napisano 31.05.2008 - |19:23|

No to są hieroglifu, obok koła. wink.gif

A no faktycznie, czyli to ta ciwilizacyja + Drahma, akurat na dwa sezony :P
Więc może trochę jeszcze pozagadkują :lol:

NO i to że wyspa zniknęła :P O mało nie osrałem sobie zbroi ze śmiechu :blink: :lol: MASAKRA !!!

I mam wielką nadzieję że Lock zmartwychwstanie, bo to moja ulubiona postać, tylko on poza Hurleyem zauważył że ta wyspa nie jest normalna.

Użytkownik Tryllion edytował ten post 31.05.2008 - |19:30|

• 0
Trzeba się szanować. Nie ma to to tamto.

SON OF A B.... by: Paulina_PL

#116 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 31.05.2008 - |19:59|

A no faktycznie, czyli to ta ciwilizacyja + Drahma, akurat na dwa sezony :P
Więc może trochę jeszcze pozagadkują :lol:

NO i to że wyspa zniknęła :P O mało nie osrałem sobie zbroi ze śmiechu :blink: :lol: MASAKRA !!!

I mam wielką nadzieję że Lock zmartwychwstanie, bo to moja ulubiona postać, tylko on poza Hurleyem zauważył że ta wyspa nie jest normalna.

Jeszcze Rose...ale to tak na prawdę balast. ;)
  • 0

#117 Agata_31

Agata_31

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 31.05.2008 - |20:08|

Odcinek bardzo fajny, szybko zleciało to 1,5 godziny :)

Te efekty specjalne może trochę niedopracowane i przemieszczanie wyspy za pomocą pokręcenia kołem trochę naciągane, ale poza tym ok.

Pełna poświęcenia postawa Sawyera i jego rozmowa z Juliet - bezcenne. Juliet jednak z odcinka na odcinek zyskuje w moich oczach.

Jack strasznie wkurzający. Szczególnie to jego: "jest ok. jest ok. żyjemy." na pontonie. No i to że za wszelka cene chciał ratować swój tyłek - najpierw nie chciał wrócić na wyspę, a potem nie chciał wziąć Jina.

W kontekście tego odcinka mozna lepiej zrozumiec jego kłótnię z Kate z ff w "Something Nice Back Home" . Kiedy mówi, że Sawyer wybrał zostanie na wyspie, to chodziło mu o to że Sawyer wyskoczył, a nie że poszedł z Lockiem. Umniejsza zachowanie Jamesa, bo gdyby nie to, to może nie byłoby O6, bo nikt by nie przeżył. Mówi też do Kate że to on ją uratował -taa, jasne... Większe zasługi to ma Frank, Penny i właśnie James. Czyli syndrom Spójrzcie-jaki-jestem-dobry-i-mądry znowu sie odezwał :P

Mam nadzieję że Wyspa nie przeniosła się w czasie o te 3 lata, bo to by było troche przegięcie - myślę że te 10 miesięcy o których mówicie to max. Nie jestem zwolenniczka pakowania podróży w czasie do seriali.

Zakończę wątkami miłosnymi :/ Bardzo dobrze że Penny i Des sie wreszcie odnaleźli ( a właściwie ona jego :D ). Mimo że nie podoba mi trójkat jack-kate-sawyer to historia Desa i Penny była naprawdę wzruszająca. Oby na tym rola Desa w lost się nie zakończyła. A wracając jeszcze do "Something Nice Back Home", to na podstawie tego odcinka i "There's No Place Like Home" Kate na 99% NIE będzie z Jackiem.

edit: I tez myslę że Locke zmartwychwstanie :D

Użytkownik Agata_31 edytował ten post 31.05.2008 - |20:09|

• 0

#118 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 31.05.2008 - |20:31|

Odcinek bardzo fajny, szybko zleciało to 1,5 godziny :)

Te efekty specjalne może trochę niedopracowane i przemieszczanie wyspy za pomocą pokręcenia kołem trochę naciągane, ale poza tym ok.

Pełna poświęcenia postawa Sawyera i jego rozmowa z Juliet - bezcenne. Juliet jednak z odcinka na odcinek zyskuje w moich oczach.

Jack strasznie wkurzający. Szczególnie to jego: "jest ok. jest ok. żyjemy." na pontonie. No i to że za wszelka cene chciał ratować swój tyłek - najpierw nie chciał wrócić na wyspę, a potem nie chciał wziąć Jina.

W kontekście tego odcinka mozna lepiej zrozumiec jego kłótnię z Kate z ff w "Something Nice Back Home" . Kiedy mówi, że Sawyer wybrał zostanie na wyspie, to chodziło mu o to że Sawyer wyskoczył, a nie że poszedł z Lockiem. Umniejsza zachowanie Jamesa, bo gdyby nie to, to może nie byłoby O6, bo nikt by nie przeżył. Mówi też do Kate że to on ją uratował -taa, jasne... Większe zasługi to ma Frank, Penny i właśnie James. Czyli syndrom Spójrzcie-jaki-jestem-dobry-i-mądry znowu sie odezwał :P

Mam nadzieję że Wyspa nie przeniosła się w czasie o te 3 lata, bo to by było troche przegięcie - myślę że te 10 miesięcy o których mówicie to max. Nie jestem zwolenniczka pakowania podróży w czasie do seriali.

Zakończę wątkami miłosnymi :/ Bardzo dobrze że Penny i Des sie wreszcie odnaleźli ( a właściwie ona jego :D ). Mimo że nie podoba mi trójkat jack-kate-sawyer to historia Desa i Penny była naprawdę wzruszająca. Oby na tym rola Desa w lost się nie zakończyła. A wracając jeszcze do "Something Nice Back Home", to na podstawie tego odcinka i "There's No Place Like Home" Kate na 99% NIE będzie z Jackiem.

edit: I tez myslę że Locke zmartwychwstanie :D

Typowe gadanie Skaterki. :P

Moim zdaniem Locke nie zmartwychwstanie. Raczej jestem za tym, że dla wyspy obojętne jest czy ktoś jest żywy czy martwy. Te światy mogą się swobodnie przenikać.
  • 0

#119 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 31.05.2008 - |20:46|

Locke najprawdopodobniej skończy tak jak Christian, który jak przypuszczam nie był dla wyspy tylko przypadkowym przechodniem, tylko kimś znacznie więcej, dlatego po śmierci wciąż odgrywał dużą rolę. Moim zdaniem zobaczymy tu pełen paralelizm, tzn. Jack znowu będzie przewoził ciało w trumnie, znów trafią na wyspę(może nawet z całym nowym zestawem rozbitków? żarcik :) ) na wyspie ciało zniknie, a Locke stanie się bardzo wpływowym duchem(?), będącym blisko Jacoba
  • 0

#120 Agata_31

Agata_31

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 31.05.2008 - |20:51|

Typowe gadanie Skaterki. :P

Moim zdaniem Locke nie zmartwychwstanie. Raczej jestem za tym, że dla wyspy obojętne jest czy ktoś jest żywy czy martwy. Te światy mogą się swobodnie przenikać.

A tu się mylisz, bo nie jestem Skaterką. Lubię Sawyera, a Jacka i Kate nie lubię, więc wolałabym żeby Kate dała spokój Sawyerowi :) Najlepiej gdyby Sawyer był z Juliet :P No a tak na poważnie to nie podoba mi się że wpychają do Lost tyle tych wątków miłosnych. Niech sie lepiej skupia na rozwiązywaniu tajemnic. Np. w finale sezony miało być o 4-palczastej stopie a nie było :(

Użytkownik Agata_31 edytował ten post 31.05.2008 - |20:52|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych