Skocz do zawartości

Zdjęcie

Fringe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
531 odpowiedzi w tym temacie

#101 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 25.09.2008 - |13:10|

Dla zainteresowanych oglądalność 1x03 to 9,7 mln spadek o 18% w stosunku do ubiegłego tygodnia.
Źródło informacji
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#102 zis279

zis279

Kapral

• Użytkownik
  • 213 postów

Napisano 25.09.2008 - |19:29|

Jak dla mnie serial cały czas trzyma poziom . Odcinek 1x03 znakomity najbardziej podobały mi się dwie sceny . Pierwsza to gdzie była ta poważna muzyka i nagle "Czy to klasa 103?" a druga to jak Walter powiedział "że jeszcze trochę i będziesz mógł odbierać satelitę" Te dwie sceny po prostu były rewelacyjne jak za czasów sg1 :)
  • 0

Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/

#103 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 25.09.2008 - |19:42|

Dla zainteresowanych oglądalność 1x03 to 9,7 mln spadek o 18% w stosunku do ubiegłego tygodnia.
Źródło informacji

It's a shame.
  • 0
I know what I like, and I like what I know.
Genesis

#104 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 25.09.2008 - |20:39|

Jeśli autorzy myślą że daleko zajadą na N-tych tajemnicach, spiskach i pseudo naukowych zjawiskach to się bardzo przeliczą.

Realizacja jest dobra, prócz ordynarnych napisów 3D gdzie się dzieje akcja.

Obsada nawet niezła.

ALE

Główna fabuła prawie nie istnieje, ciągnie się jak flaki z olejem i zalatuje Lostem.

Jak dla mnie CANCEL, szkoda kasy i naszego czasu. Lepiej zrobić kolejne podejście bo te jest mało udane.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#105 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 25.09.2008 - |21:16|

Hm no i odcineczek lepszy niż poprzednie i odrazu przyjemniej mi się oglądało.

To nie jest przegięcie lecz podstawowe założenie serialu:
Dwóch błyskotliwych naukowców pracuje nad niekonwencjonalnymi dziedzinami nauki na zlecenie agnecji rządowych.

Tyle, że jak dla mnie to największy minus tego serialu to to co już wspominałem ,że wszystko oparli na pracy Waltera a to jest bzdura.
Wygląda to tak jakby co najmniej co tydzień robił inna pracę-eksperyment więc z założenia jakby było 100 odc to podstawą każdego byłby inny eksperyment Waltera i to jakże unikalny i genialny w swym zakresie. A który to naukowiec jak mała dzidzia skacze co chwilę z tematu na temat badań - ŻADEN ! Poza tym od kiedy to takie doświadczenia tak krótko by trwały i skąd mieliby by czas by je przeprowadzić.

Do tego niestety uważam ,że Quendi powyżej ma rację i twórcy przejadą się na tej konwencji.
Zakończę to słowami które napisał wcześniej sot - "....Niby w tym serialu jest wszystko co powinno być ale mi czegoś brakuje....."

Użytkownik biku1 edytował ten post 25.09.2008 - |21:37|

Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#106 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 26.09.2008 - |11:18|

Źródło informacji

Ważne że ten spadek jest w stosunku do odcinka numer 2 czyli z tych 13 milionów. Jak oglądalność będzie na poziomie 10 milinów to nie będzie źle.

A co do odcinka numer 3, to muszę przyznać że jest coraz lepiej. Serial bardzo dobrze się rozwija. Tajemnice są, ale na szczęście nie przesadzają tak jak w Lost. Nie pozostaje nic innego jak obejrzeć trailer i czekać na kolejny epizod :D.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#107 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.09.2008 - |13:40|

Tyle, że jak dla mnie to największy minus tego serialu to to co już wspominałem ,że wszystko oparli na pracy Waltera a to jest bzdura.

Tu się nie zgodzę. To nie przegięcie lecz odwołanie do stereotypy obecnego niemal w każdej produkcji SF - mędrca, wszechmocnego naukowca itp. Nawet w tak powaznej produkcji jak BSG mamy Baltara, który jest ekspertem w kazdej dziedzinie - AI, informatyczne systemy militarne, fizjologia, nauki medyczne, astronomia, technologia Cylonow, filozofia itd.

Użytkownik Jonasz edytował ten post 26.09.2008 - |13:41|

• 0
Genesis

#108 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 26.09.2008 - |13:53|

No dobra ale niech nie opierają wszystkiego o jego prace z przeszłości. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby Walter musiał rozpracować coś z czym się nigdy nie spotkał i nie jest to powiązane z jego badaniami. No ale cóż na razie były tylko 3 epizody więc może się to zmieni, bo jak na razie jest ten sam schemat.
  • 0

#109 biku1

biku1

BSG FREAK

• Moderator
  • 6 528 postów
  • MiastoSZCZECIN

Napisano 26.09.2008 - |16:12|

Nawet w tak powaznej produkcji jak BSG mamy Baltara, który jest ekspertem w kazdej dziedzinie - AI, informatyczne systemy militarne, fizjologia, nauki medyczne, astronomia, technologia Cylonow, filozofia itd.

Powiedzmy, że był ekspertem. :P
Skoro nie miał wyboru to się musiał "znać" na wszystkim a koloniści też nie mieli wyboru skoro nie mieli innego tak znanego naukowca.
Tak na prawdę to jego główną specjalizacją [kurczak nawet nie pamiętam czy było o tym w BSG] mogła być jakaś odmiana biotechnologi a to jest szeroko rozumiana dziedzina. Więc spokojnie można wszystko co podałeś pod to podpiąć :) poza technologią Cylonów której tak na prawdę uczył się nie bieżąco. Co do astronomii i filozofii to jeszcze nie wiemy [wyjdzie w "Caprice"] ale pewnie jako osoba wykształcona miał to wszystko na uczelni. Tym bardziej pewnie mieli astronomię bo byli społeczeństwem posiadającym technologię latania międzyplanetarnego.
Ok odbiegliśmy od tematu z tym przykładem. :D

Ja wciąż pozostaję przy swoim i uważam, że to babol w tym serialu, jeśli wszystko będzie na nim oparte.
Bardziej by mnie ciekawiło właśnie to co napisał Avarhis gdyby Walter miał zagwozdkę z badaniami nie będącymi jego starym dziełem.
Ale spokojnie , zobaczymy jak to się dalej potoczy bo za nami w końcu dopiero 3 epizody.
Głupiec narzeka na ciemność , mędrzec zapala świecę.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .

RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT

#110 sot

sot

Chorąży

• Użytkownik
  • 1 492 postów
  • MiastoNibylandia

Napisano 26.09.2008 - |16:17|

Tu się nie zgodzę. To nie przegięcie lecz odwołanie do stereotypy obecnego niemal w każdej produkcji SF - mędrca, wszechmocnego naukowca itp. Nawet w tak powaznej produkcji jak BSG mamy Baltara, który jest ekspertem w kazdej dziedzinie - AI, informatyczne systemy militarne, fizjologia, nauki medyczne, astronomia, technologia Cylonow, filozofia itd.

Jonasz zgadzam się że osoba o podobnym charakterze występuje w większości SF.
Odpowiedz mi na jedno pytanie w ilu innych produkcjach opierasz problem jak i rozwiązanie na pracy jednego człowieka z przed iluś tam lat w każdym odcinku?
  • 0
To miejsce na twoją reklamę.

#111 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 26.09.2008 - |16:28|

No ja juz poprostu tego nie moge prawie ogladac....takie durne to sie powoli robi ze ja cie p****.
Doktor ktory 30 lat temu wynalazl wszystko i kazdy wynalazek jest jego.Firma , ktora oddaje fbi wszystkie wynalazki od tak se.
To chyba szczyt gory lodowej tego debilizmu :P.Jaki bedzie nastepny odcinek ? Spadnie bomba i doktorej sobie przypomni ze 30 lat temu wynalazl wechikul czasu schowany pod pufa fotela.Poprostu bajer :D

Szkoda mi tego Syna doktora bo to wmiare dobry aktor , co prawda nie mial zadnych rol i z bolem serca gra w tym serialu.

Użytkownik Dellirium edytował ten post 26.09.2008 - |16:30|

• 0

#112 Jonasz

Jonasz

Generał

• Użytkownik
  • 4 028 postów
  • MiastoWroclaw

Napisano 26.09.2008 - |17:43|

Jonasz zgadzam się że osoba o podobnym charakterze występuje w większości SF.
Odpowiedz mi na jedno pytanie w ilu innych produkcjach opierasz problem jak i rozwiązanie na pracy jednego człowieka z przed iluś tam lat w każdym odcinku?

W zadnej i dla tego uwazam Fridge za produkcje rewolucyjna.
  • 0
Genesis

#113 pogar

pogar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 27.09.2008 - |18:01|

mnie sie Fringe bardzo podoba. ma klimat, ciekawe pomysly, ciekawe motywy (krowa ogladajaca TV)
oby tak dalej

aczkolwiek zgadzam sie ze moze nie wszystke zdarzenia powinny miec skutek z Walterem :-)
  • 0

#114 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 27.09.2008 - |18:08|

Ale jakby nie wszystkie miały z nim powiązanie, to byłyby to wątki całkowicie odcięte od trzonu fabuły. Narazie nieznanego nam za bardzo trzonu, ale to przecież jest jak na dłoni. Cały ten "wzorzec" to najprawdopodobniej efekt jego ogólnie pojętych prac. Wolę żeby tego sie trzymali niż żeby szukali jakichś dodatkowych, kruchych rozwiązań.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#115 pogar

pogar

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 27.09.2008 - |21:44|

bardzo mozliwe , ma to sens :-)
wiadomo moze ile odcinkow ma miec 1szy sezon ?
  • 0

#116 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 27.09.2008 - |22:07|

bardzo mozliwe , ma to sens :-)
wiadomo moze ile odcinkow ma miec 1szy sezon ?

Na razie zamówionych zostało 13 odcinków. Jednak jeżeli stacja będzie zadowolona z wyników oglądalności to seria powinna dostać pełny sezon, czyli ok. 22 epizody.
  • 0
I will do anything for lulz.

#117 Chylli

Chylli

Szeregowy

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 28.09.2008 - |13:46|

Po tych 3 odcinkach boje sie oglądać ten serial dalej, głównej fabuły jest mało bo pewnie dużo ciekawego nie wymyślili i w kolejnych sezonach zaczną to plątać aż sie pogubią i dostaną cancela. Mam nadzieje, że sie mylę i serial pójdzie lepszą drogą bo na razie mnie nie zachwyca.
  • 0

#118 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 01.10.2008 - |21:29|

3x4

Wszystko jednocześnie się komplikuje i trochę wyjaśnia
Spoiler
Na chociażby pseudo-naukowe wytłumaczenia to nie ma co liczyć - jedni czytają w myślach naturalnie, a inni używają maszyn.

Użytkownik garus edytował ten post 01.10.2008 - |21:29|

• 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#119 mortis4321

mortis4321

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 139 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 02.10.2008 - |11:25|

Fringe dostanie 9 dodatkowych odcinkow:
http://www.thefutonc...d=20081002fox01
  • 0

#120 działacz

działacz

Kapral

• Użytkownik
  • 246 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 03.10.2008 - |22:04|

1x04

Świetny i klimatyczny odcinek. Jak dotąd najlepszy w sezonie. Obok True Blood zdecydowanie najlepsza premiera roku 2008/2009.

Mamy tu do czynienia głównie z rozwojem postaci i ich wzajemnych relacji, co wyszło bardzo ciekawie. Walter jak zwykle bezbłędny, choć tym razem pokazał też swoją poważniejszą stronę.
Bardzo ciekawy wątek kolejnej sprawy dotyczącej "Wzoru", a w szczególności zaintrygowała mnie postać łysego "Obserwatora". Mam nadzieję, że go jeszcze zobaczymy.
Ucieszyłem się, że Walter tym razem nie wyciągnął jakiejś swojej maszyny schowanej kilkanaście lat temu, bo to jedyny motyw, który mnie irytował w serialu.
Na plus jeszcze efektowny początek odcinka i zaskakująca końcówka, co powoli się staje normą we Fringe :]

Z niecierpliwością czekam na 1x05. Oby tak dalej!

Ocena 5+/6
  • 0
I will do anything for lulz.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych