Fringe
Napisano 25.09.2008 - |13:10|
Źródło informacji
Napisano 25.09.2008 - |19:29|
Zapraszam (jesli chcesz) na mojego bloga o serialach - http://scianadziwnyc...i.blogspot.com/
Napisano 25.09.2008 - |19:42|
It's a shame.Dla zainteresowanych oglądalność 1x03 to 9,7 mln spadek o 18% w stosunku do ubiegłego tygodnia.
Źródło informacji
Genesis
Napisano 25.09.2008 - |20:39|
Realizacja jest dobra, prócz ordynarnych napisów 3D gdzie się dzieje akcja.
Obsada nawet niezła.
ALE
Główna fabuła prawie nie istnieje, ciągnie się jak flaki z olejem i zalatuje Lostem.
Jak dla mnie CANCEL, szkoda kasy i naszego czasu. Lepiej zrobić kolejne podejście bo te jest mało udane.
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych
Napisano 25.09.2008 - |21:16|
Tyle, że jak dla mnie to największy minus tego serialu to to co już wspominałem ,że wszystko oparli na pracy Waltera a to jest bzdura.To nie jest przegięcie lecz podstawowe założenie serialu:
Dwóch błyskotliwych naukowców pracuje nad niekonwencjonalnymi dziedzinami nauki na zlecenie agnecji rządowych.
Wygląda to tak jakby co najmniej co tydzień robił inna pracę-eksperyment więc z założenia jakby było 100 odc to podstawą każdego byłby inny eksperyment Waltera i to jakże unikalny i genialny w swym zakresie. A który to naukowiec jak mała dzidzia skacze co chwilę z tematu na temat badań - ŻADEN ! Poza tym od kiedy to takie doświadczenia tak krótko by trwały i skąd mieliby by czas by je przeprowadzić.
Do tego niestety uważam ,że Quendi powyżej ma rację i twórcy przejadą się na tej konwencji.
Zakończę to słowami które napisał wcześniej sot - "....Niby w tym serialu jest wszystko co powinno być ale mi czegoś brakuje....."
Użytkownik biku1 edytował ten post 25.09.2008 - |21:37|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 26.09.2008 - |11:18|
Ważne że ten spadek jest w stosunku do odcinka numer 2 czyli z tych 13 milionów. Jak oglądalność będzie na poziomie 10 milinów to nie będzie źle.Dla zainteresowanych oglądalność 1x03 to 9,7 mln spadek o 18% w stosunku do ubiegłego tygodnia.
Źródło informacji
A co do odcinka numer 3, to muszę przyznać że jest coraz lepiej. Serial bardzo dobrze się rozwija. Tajemnice są, ale na szczęście nie przesadzają tak jak w Lost. Nie pozostaje nic innego jak obejrzeć trailer i czekać na kolejny epizod .
Napisano 26.09.2008 - |13:40|
Tyle, że jak dla mnie to największy minus tego serialu to to co już wspominałem ,że wszystko oparli na pracy Waltera a to jest bzdura.
Tu się nie zgodzę. To nie przegięcie lecz odwołanie do stereotypy obecnego niemal w każdej produkcji SF - mędrca, wszechmocnego naukowca itp. Nawet w tak powaznej produkcji jak BSG mamy Baltara, który jest ekspertem w kazdej dziedzinie - AI, informatyczne systemy militarne, fizjologia, nauki medyczne, astronomia, technologia Cylonow, filozofia itd.
Użytkownik Jonasz edytował ten post 26.09.2008 - |13:41|
Genesis
Napisano 26.09.2008 - |13:53|
Napisano 26.09.2008 - |16:12|
Nawet w tak powaznej produkcji jak BSG mamy Baltara, który jest ekspertem w kazdej dziedzinie - AI, informatyczne systemy militarne, fizjologia, nauki medyczne, astronomia, technologia Cylonow, filozofia itd.
Powiedzmy, że był ekspertem.
Skoro nie miał wyboru to się musiał "znać" na wszystkim a koloniści też nie mieli wyboru skoro nie mieli innego tak znanego naukowca.
Tak na prawdę to jego główną specjalizacją [kurczak nawet nie pamiętam czy było o tym w BSG] mogła być jakaś odmiana biotechnologi a to jest szeroko rozumiana dziedzina. Więc spokojnie można wszystko co podałeś pod to podpiąć poza technologią Cylonów której tak na prawdę uczył się nie bieżąco. Co do astronomii i filozofii to jeszcze nie wiemy [wyjdzie w "Caprice"] ale pewnie jako osoba wykształcona miał to wszystko na uczelni. Tym bardziej pewnie mieli astronomię bo byli społeczeństwem posiadającym technologię latania międzyplanetarnego.
Ok odbiegliśmy od tematu z tym przykładem.
Ja wciąż pozostaję przy swoim i uważam, że to babol w tym serialu, jeśli wszystko będzie na nim oparte.
Bardziej by mnie ciekawiło właśnie to co napisał Avarhis gdyby Walter miał zagwozdkę z badaniami nie będącymi jego starym dziełem.
Ale spokojnie , zobaczymy jak to się dalej potoczy bo za nami w końcu dopiero 3 epizody.
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 26.09.2008 - |16:17|
Tu się nie zgodzę. To nie przegięcie lecz odwołanie do stereotypy obecnego niemal w każdej produkcji SF - mędrca, wszechmocnego naukowca itp. Nawet w tak powaznej produkcji jak BSG mamy Baltara, który jest ekspertem w kazdej dziedzinie - AI, informatyczne systemy militarne, fizjologia, nauki medyczne, astronomia, technologia Cylonow, filozofia itd.
Jonasz zgadzam się że osoba o podobnym charakterze występuje w większości SF.
Odpowiedz mi na jedno pytanie w ilu innych produkcjach opierasz problem jak i rozwiązanie na pracy jednego człowieka z przed iluś tam lat w każdym odcinku?
Napisano 26.09.2008 - |16:28|
Doktor ktory 30 lat temu wynalazl wszystko i kazdy wynalazek jest jego.Firma , ktora oddaje fbi wszystkie wynalazki od tak se.
To chyba szczyt gory lodowej tego debilizmu .Jaki bedzie nastepny odcinek ? Spadnie bomba i doktorej sobie przypomni ze 30 lat temu wynalazl wechikul czasu schowany pod pufa fotela.Poprostu bajer
Szkoda mi tego Syna doktora bo to wmiare dobry aktor , co prawda nie mial zadnych rol i z bolem serca gra w tym serialu.
Użytkownik Dellirium edytował ten post 26.09.2008 - |16:30|
Napisano 26.09.2008 - |17:43|
W zadnej i dla tego uwazam Fridge za produkcje rewolucyjna.Jonasz zgadzam się że osoba o podobnym charakterze występuje w większości SF.
Odpowiedz mi na jedno pytanie w ilu innych produkcjach opierasz problem jak i rozwiązanie na pracy jednego człowieka z przed iluś tam lat w każdym odcinku?
Genesis
Napisano 27.09.2008 - |18:01|
oby tak dalej
aczkolwiek zgadzam sie ze moze nie wszystke zdarzenia powinny miec skutek z Walterem :-)
Napisano 27.09.2008 - |18:08|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 27.09.2008 - |21:44|
wiadomo moze ile odcinkow ma miec 1szy sezon ?
Napisano 27.09.2008 - |22:07|
bardzo mozliwe , ma to sens :-)
wiadomo moze ile odcinkow ma miec 1szy sezon ?
Na razie zamówionych zostało 13 odcinków. Jednak jeżeli stacja będzie zadowolona z wyników oglądalności to seria powinna dostać pełny sezon, czyli ok. 22 epizody.
Napisano 28.09.2008 - |13:46|
Napisano 01.10.2008 - |21:29|
Wszystko jednocześnie się komplikuje i trochę wyjaśnia
Użytkownik garus edytował ten post 01.10.2008 - |21:29|
Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:
showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali#119
Napisano 02.10.2008 - |11:25|
Napisano 03.10.2008 - |22:04|
Świetny i klimatyczny odcinek. Jak dotąd najlepszy w sezonie. Obok True Blood zdecydowanie najlepsza premiera roku 2008/2009.
Mamy tu do czynienia głównie z rozwojem postaci i ich wzajemnych relacji, co wyszło bardzo ciekawie. Walter jak zwykle bezbłędny, choć tym razem pokazał też swoją poważniejszą stronę.
Bardzo ciekawy wątek kolejnej sprawy dotyczącej "Wzoru", a w szczególności zaintrygowała mnie postać łysego "Obserwatora". Mam nadzieję, że go jeszcze zobaczymy.
Ucieszyłem się, że Walter tym razem nie wyciągnął jakiejś swojej maszyny schowanej kilkanaście lat temu, bo to jedyny motyw, który mnie irytował w serialu.
Na plus jeszcze efektowny początek odcinka i zaskakująca końcówka, co powoli się staje normą we Fringe :]
Z niecierpliwością czekam na 1x05. Oby tak dalej!
Ocena 5+/6
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych