Skocz do zawartości

Zdjęcie

Petycja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
106 odpowiedzi w tym temacie

#101 lucasgdy

lucasgdy

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 09.05.2005 - |23:27|

Po prostu nie miałem zbyt dużo czasu na napisanie tej petycji a dla twojej wiadomości mam dysortografię i dyslekcję, a mature z polskiego pisemną i ustną zdaemłem na 5.Ciesz się że ty dobrze piszesz
  • 0

#102 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 09.05.2005 - |23:33|

Po prostu nie miałem zbyt dużo czasu na napisanie tej petycji a dla twojej wiadomości mam dysortografię i dyslekcję, a mature z polskiego pisemną i ustną zdaemłem na 5.Ciesz się że ty dobrze piszesz

Wyświetl post

a dysgrafi nie masz?

Chopie zlituj sie i albo tą petycję popraw albo usuń, bo bardziej nią zaszkodzisz niż pomożesz.

A jak już na prawde masz dysortografię, to .......... ach mam dobry humor (robote znalazłem) nie bede sie kłócić.

Na przyszłość jak już coś chcesz robić oficjalnie, to daj to najpierw innym do sprawdzenia.

#103 spaner

spaner

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów
  • Miastowwu

Napisano 10.05.2005 - |00:50|

Fani S-F sa na calym swiecie, sa tez w polsce. Poprostu nasze media nie chca zrobic nic aby zainteresowac tym gatunkiem wieksza czesc polskiego spoleczenstwa. Wystarczy im ze zawladneli sercami (badz mozgami) widzow puszczajac tasiemce i wcale nie mysla o fanach S-F. Pozostaje nadzieja ze na stolki bossow TV wejda nowe osoby, bardziej skolnne propagowac ten gatunek w mediach.

A jesli chodzi o kanal tematyczny to moze wyjde z takim pomyslem: taki program nie musi bys przeciez w 100% zapelniony serialami i filmami S-F, moze czas antenowy dzielic np z zakupami mango, bo wiekszosc z nas pracuje lub sie uczy wiec i tak w porze od powiedzmy 3 am do 3 pm zapelnic to spamem. Jestem aktualnie w USA i wiem ze tak robia niektore stacje chociazby Sci-Fi USA, ktory w nocy puszcza Paid Program (wlasnie jakies zakupy)
  • 0

#104 Petronius

Petronius

Starszy szeregowy

• Email
  • 92 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.05.2005 - |01:39|

Ja już dawno przestałem się łudzić, że w naszym kraju rzucą jakiś porządny serial S-F wtedy, gdy mogę go obejrzeć (czyli gdzieś od 20:00). Dlatego podłączyłem stałe łącze, duży dysk i nagrywarkę DVD. Oglądam co chcę, kiedy chcę i ile chcę.

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nie każdy może. Np. mój wujek mieszka w kilkutysięcznej mieścince 50 km od Warszawy i od lat nie może się w Tepsie doprosic o "Neozdradę".

Co za kraj...
  • 0
Crede, quad habes, et habes

#105 Lucas7

Lucas7

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 119 postów
  • MiastoJaworzno

Napisano 10.05.2005 - |13:33|

Najlepiej dla wszystkich tzn. dla widzów, nadawców no i producentów seriali, byłoby stworzenie Europejskiego kanału, lub platformy satelitarnej (coś w stylu Cyfry+) na której byłby puszczany repertuar najbardziej odpowiadający Europejskiemu widzowi. Jedynym problemem byłby język, najprostszym rozwiązaniem tego problemu (stosowanym już w Canal+) byłby wybór wesji językowej, najlepiej wybór wersji napisów w zależności od tego z jakiego kraju widz by pochodził.
Na tym pomyśle wszyscy by zyskali, i widzowie (w szczególności z krajów takich jak Polska gdzie nie ma dostepu do najlepszych seriali, nie tylko sci-fi) i producenci (mieliby większą oglądalność no i piractwo możeby się zmniejszyło)

No a teraz zejdzmy na ziemię i pomówmy o realiach, czyli o tym że dopóki maniak serali sci-fi nie zasiądzie na stołku dyrektorskim jakiejkolwiek stacji w Polsce, to nie zobaczymy najnowszych produkcji amerykańskich szybko.
  • 0

#106 Kalliope

Kalliope

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 132 postów
  • MiastoWarszawa Żoliborz

Napisano 15.05.2005 - |14:05|

Na stronie TVP - http://tvp.pl jest Kontakt - tam można albo poprzez formularz kontaktowy, albo na e-mail widzowie@tvp.pl zgłaszać swoje opinie, propozycje itp. Proponowałabym zmasowany atak e-mailowy w kwestii emisji seriali S-F; osobiście już ich parokrotnie próbowałam skłonić do zakupienia mojego ukochanego Farscape, ale jak do tej pory bezskutecznie :( Aczkolwiek, tak się dowiedziałam jakiś czas temu z londyńskiej centrali Hallmark Entertainment, TVP ma w planach emisję mini-serialu "Farscape: PKW", przypuszczam, że albo pod koniec tego roku, albo raczej w przyszłym to puszczą. Przy "Farscape" można ich uświadomić, że poszczególne sezony rok po roku były nagradzane Saturnami, jak również teraz na początku maja Farscape: PKW też zdobył Saturna dla najlepszej prezentacji telewizyjnej, z aktorów Ben Browder może się pochwalić dwoma indywidualnymi Saturnami dla Najlepszego aktora telewizyjnego (za 3-ci sezon Farscape i teraz za FS: PKW), i swojego pierwszego Saturna wreszcie zdobyła Claudia Black, też teraz za FS: PKW. To są argumenty za naprawdę najwyższym poziomem serialu. TVP też lubi się przyrównywać do BBC, kolejnym argumentem np. właśnie za "Farscape" jest to, że BBC 3 w tym roku ponownie zaczęło emitować całe "Farscape" od początku. Tylko, że jak ci idioci wsadziliby to np. o 1:30 w nocy, to ja dziękuję bardzo...

Użytkownik Kalliope edytował ten post 15.05.2005 - |14:06|

• 0
Katarzyna

CBOOL #72
CEO #15
FAM #34

"She will lie and steal and do whatever, but she has a moral compass" Claudia Black o Vali, Stargate Magazine Yearbook Mar/Apr 2006

Dołączona grafika

Gadu Gadu: 1454784

#107 zagubiony4

zagubiony4

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 573 postów

Napisano 01.07.2010 - |09:30|

Cicho tu o tych serialach. Sci Fi Channel ze 2 lub 3 lata temu wyemitowała cały serial "Czarodziejki", Polsat w Grudniu 2009 roku zakończył emisję serialu, potem w marcu Hallmark Channel, a od 9 sierpnia stacja Fox life rozpocznie emisję "Czarodziejek" od poniedziałku do piątki o 20:05!!!

Użytkownik zagubiony4 edytował ten post 01.07.2010 - |13:33|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych