Skocz do zawartości

Zdjęcie

Knight Rider

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
139 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Knight Rider 2008 (141 użytkowników oddało głos)

Jesteś za nakręceniem pełnego sezonu serialu?

1. Tak (84 głosów [63.64%])

Procent z głosów: 63.64%

2. Wisi mnie to i powiewa (31 głosów [23.48%])

Procent z głosów: 23.48%

3. Nie (17 głosów [12.88%])

Procent z głosów: 12.88%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#101 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 29.01.2009 - |14:31|

knight rider 1x13

Serial wkoncu dobrze sie oglada. Odcinek bardzo dobry....Powiem wiecej, trzeba dobrze szukac zeby znalezc w tym odc jakies bledy..mimo ze motywow z napedem na bank bylo wiele ten nie jest oklepany.. i widz zastanawia sie co bedzie dalej. W odcinku wystepuje tez humor, na poczatku, zwlaszcza dialog Zoie do tego goscia.. "Obsliniles mnie??!!" - "moze troszeczke" LOL i w ogole caly poczatek byl bardzo sympatyczny.
Odcinek zdecydowanie polecam i jezeli poziom serialu dalej bedzie rosl z kazdym odcinkiem to mam nadzieje na 2 sezon..

Ja doszukalem sie dwoch minusow, a w zasadzie naciagniec..
1. na ulicy przed bankiem trwa strzelanina i chaos a ludzie w banku jak gdyby nigdy nic normalnie sobie siedza.
2. KITT podjezdza pod szpital otwiera drzwi w srodku ranny policjant a za kierownica malutka dziewczynka, a stuff szpitalu to nie dziwi.
Mozna jeszcze dodac ze policja i SWAT nic sobie nie robia ze jakis samochod sobie jezdzi i robi co chce.

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 29.01.2009 - |15:34|

• 0

#102 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 01.02.2009 - |01:43|

Przyznam iż teraz bez całego zespołu (i bez przywilejów) o wiele lepiej ogląda się.
  • 0

#103 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 02.02.2009 - |09:32|

Knight Rider (NBC)
STATUS: Going

We are hearing a lot of chatter that NBC is just not happy with how "Knight Rider" turned out. Despite the objections of its executive producer, Gary Scott Thompson, the network cleaned house there and retooled the series.

On top of that, there seems to be a lot of heated communications between the show and the network, which could end up with a leadership change if the network decides to continue the series past the first season.

But that doesn't seem likely. "Knight Rider" is far more expensive to produce than "Bionic Woman" was, and it can't even come close to the audience that "Bionic Woman" drew.

NBC is already taking drastic steps to cut expenses and clean out its schedule -- like putting Jay Leno on five nights a week in the 10 p.m. slot -- so it seems highly unlikely they will make the room for "Knight Rider."

Czyli Knight Ridera już pewnie nie będziemy oglądać długo...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#104 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.02.2009 - |14:35|

Jakoś ten serial nie ma szczęścia do spin off'ów. Nadmienię że już jeden powstał i był totalną porażką. Ten jest dużo lepszy ale jednak jak na Knight Ridera ciut zbyt cukierkowy. Po prostu klimatu oryginalnej serii nie da się odtworzyć. Trochę jednak szkoda że nie pociągną go trochę dłużej. Może w końcu wyszedłby na prostą.
  • 0
don't try

#105 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 02.02.2009 - |16:19|

Mysle ze dadza mu szanse wkoncu poziom podniosl sie znaczaco... nie widzialem takiego postepu w zadnych serialu od dna do akceptowalnego poziomu, a nawet dobrego z wieloma zastrzezeniami ale jednak oglada sie teraz odc z przyjemnoscia a nie z zazenowaniem :)

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 02.02.2009 - |16:21|

• 0

#106 spex

spex

Sierżant

• Użytkownik
  • 771 postów
  • MiastoKraków

Napisano 02.02.2009 - |18:58|

Dokładnie, po prostu obsada dobrych była za duża w stosunku do oryginału.
Czy w tych nieustraszonych czy jak to tam było też tak bardzo było rozbudowane zaplecze?

Bo w oryginalnym serialu było to raptem kilka osób.
  • 0

#107 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.02.2009 - |19:17|

W Team Knight Rider była to już cała organizacja. O pierwowzorze tylko wspominali w taki sposób że to Devon Miles założył fundację. Jedną z piątki była córką Michael'a Knight'a, która chciała odnaleźć ojca. Ale wykonanie tego było bez porównania do oryginalnego Ridera.

Użytkownik Tom_Logan edytował ten post 02.02.2009 - |19:19|

• 0
don't try

#108 reyden

reyden

Plutonowy

• Email
  • 410 postów
  • MiastoUSS Excalibur (Gliwice)

Napisano 02.02.2009 - |23:21|

W TKR naczepa zmieniła się w Samolot transportowy z opcją VTOL i własnym SI .

Mieliśmy 3 samochody - Dante - ? , Beast - pickup - chyba Ford , i jakiś sportowy oraz 2 motocykle mogące tworzyć 4 auto .

O ile 3 pierwsze auta pod względem designu trzymały poziom to motocykle to była porażka wg. mnie .

Aktorzy nie byli tacy źli .

Z tego co pamiętam to wg. theme TKR stworzono 5 maszyn aby jeden człowiek nie miał tak dużej władzy .

Co zresztą w jednym z odcinków się na nich zemściło .
Spoiler

A co do KR2008 i ew. końca serialu - poczekamy , zobaczymy .

od 2-3 odcinków poziom serialu wzrósł ale może to nie wystarczyć - przykład ENT , mimo że sezon 4 był dużo lepszy niż poprzednie to i tak serial dostał cancela , również SGA mimo dobrych odcinków w drugiej połowie S5 nie uniknął jednak cancela .

Te 2-3 odcinki w przypadku KR2008 to może być za mało aby uratować serial.

Użytkownik biku1 edytował ten post 03.02.2009 - |00:05|

• 0

We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One

#109 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 02.02.2009 - |23:49|

Te motocykle faktycznie były beznadziejne. Dlatego później zmieniono je tak że wyglądały jak normalne ścigacze.
  • 0
don't try

#110 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 05.02.2009 - |07:23|

Knight Rider 1x14
Odcinek nie za ciekawy... aczkolwiek serial utrzymuje ten wyzszy poziom.... Odcinek ten ma wiele minusow.. np Sarah w okularach, w piwnicy malego baru w srodku lasu jest mnostwo dracych sie ludzi i bijacych sie w klatce a na gorze w barze cisza jak makiem zasial.. , transformacja KITT-a, nie nawidze tego. Odcinek jest rowniez bogaty w wiele tandetnych i zenujacych rzeczy... tym razem nie podobal mi sie.. i dam 4.5/10
  • 0

#111 Rydzu_SSJ

Rydzu_SSJ

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 101 postów
  • MiastoKatowice

Napisano 05.02.2009 - |22:34|

KITT vs KARR (pełna wersja!)

NBC oczywiście kazało skrócić scenę walki z KARRem, więc tam sa tylko modele, ale warto rzucić okiem, bo to co mieli w zamiarach twórcy było bardzo fajne...
  • 0
Dołączona grafika

Codziennie budzę się przystojniejszy, ale dziś to już chyba przesadziłem...

#112 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 12.02.2009 - |08:54|

1x15

6/10 :P

Troche nudno... ale ocene odcinka zaburzyla scena gdzie KITT naprawial sobie opony...boze.. to ja bym to lepiej zrobil majac do dyspozycji cyfrowke.
  • 0

#113 Jarek Bachanek

Jarek Bachanek

Szeregowy

• Użytkownik
  • 59 postów

Napisano 23.02.2009 - |23:35|

http://knightrideron...ed_says_gst.php

Info troche stare ale niedawno znalazłem na wikipedii więc pomyślałem że wrzucę. Ja tam się cieszę, bo pomimo nierównego poziomu serial zasługuje na szansę. Niektore odcinki były świetne i myślę że sezon 2 może być lepszy.

Cięcia nie napawają optymizmem ale może to lepiej jak będzie mniej efektów. Co za dużo to niezdrowo.

BTW 1x16 Boczny Turbo-Boost rlz! Ogólnie odcinki zaczynają przypominać stary serial fabularnie co nie do konca mi się podoba ale moze być jeśli będą mieli jakieś pomysły na fabułę.
  • 0

#114 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 24.02.2009 - |00:04|

A ja juz nie pamietam co bylo w 16, wiem ze bylo negatywnie. Teraz ma byc jeszcze jakas przerwa podobno.. :blink: <_<
W sumie KR ma pod gorke u mnie bo w czwartek razem z nim "premieruje" sie Lost..
Nastepny odcinek (17) finalny 5 marca
Powiem tak: Postaram sie nie zapomniec do tego czasu, ze ten serial istnieje :P Bo nie odczuwam potrzeby obejrzenia kolejnego odcinka

Użytkownik Zetnktel edytował ten post 24.02.2009 - |00:10|

• 0

#115 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 05.03.2009 - |10:48|

1x17 odcinek finalowy..
Taki powinien byc przecietny odcinek w tym serialu, jak na final to zdecydowanie za malo.
  • 0

#116 Gość_Lowrey23_*

Gość_Lowrey23_*
  • Gość

Napisano 05.03.2009 - |20:39|

Informacje z ostatniej chwili serial Knight Rider otrzymał Cancela... o tym można przeczytać na spoilertv.com

Użytkownik Lowrey23 edytował ten post 05.03.2009 - |20:39|

• 0

#117 acwo

acwo

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 87 postów

Napisano 05.03.2009 - |22:50|

Czyli będzie zapamiętany jako nieudana próba wskrzeszenia starego dobrego, dla wielu kultowego serialu.

Użytkownik acwo edytował ten post 06.03.2009 - |15:40|

• 0

#118 Tom_Logan

Tom_Logan

Starszy chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 2 005 postów
  • MiastoGdynia

Napisano 05.03.2009 - |23:07|

A to peszek. Mogli zrobić jeszcze jeden sezon żeby jasno i klarownie było widać że jednak był lepszy od ostatniej próby reaktywacji, która była totalna klapą. Jeżeli ten cancel jest pewny to muszę stwierdzić że jednak poszli zbytnio w fantastykę. Stary Knigh Rider był jaki był, trochę naciągany ale jednak nie odbiegał specjalnie od rzeczywistości.
  • 0
don't try

#119 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 05.03.2009 - |23:18|

Stary Knigh Rider był jaki był, trochę naciągany ale jednak nie odbiegał specjalnie od rzeczywistości.

Odbiegać, odbiegał, tylko efekty mieli inne - lepsze.

#120 Zetnktel

Zetnktel

Starszy chorąży

• Użytkownik
  • 1 589 postów
  • MiastoLublin

Napisano 05.03.2009 - |23:21|

Dostał cancela. Wiedziałem, że tak się stanie. Poziom był za niski. Twórcy nie potrafili zrobić, czegoś godnego i dobrego, a mogli i mieli środki. Powiem jeszcze, że po tym odcinku spodziewałem się czegoś naprawdę ekstra, a dostałem średni odcinek w stylu nowego Knight Ridera.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych