Skocz do zawartości

Zdjęcie

Stosunek do Anime

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#101 pancor

pancor

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 518 postów
  • MiastoMielec/Warszawa

Napisano 20.06.2010 - |23:22|

Heh, no ja się przyznaję bez bicia że zacząłem One Piece... To są fajne bajki, z niekiedy świetnymi pomysłami Ale DB mnie odrzuca kreską, to już nie dla mnie, za stary jestem.

One Piece powala pod wzgledem fabuly - ale polecam mange, anime ciagnie sie IMHO niemilosiernie
Oda ma niesamowite pomysly i tam to mozna powiedziec o plot twistach, wiele rzeczy zaskakuje

jesli chodzi o jakies dorbe anime obecnie to ejstem nie w temacie, ale ze starych dobrych tytulow to polecilbym Paranoia Agent czy nie tak stara Paprike, Miyazakiego, X'a czy jakies mniej znane dzielo GAINAXu w postaci Abenobashi Mahou Shotengai
zrestza anime warte obejrzenia moznaby wymienaic godzinami ;)
  • 0
You are what you believe yourself to be

#102 Papillon

Papillon

Szeregowy

• Użytkownik
  • 22 postów

Napisano 20.06.2010 - |23:35|

pancor One piece anime jest dobre , manga lepsza wiadomo ale ogólnie aniem dobre .Leży pod względem kreski czasem jest świetna czasem leży zwłaszcza w filterach . A ze strych anime to najlesze jest Slayers i Soul Hunter .
  • 0

#103 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 06.07.2010 - |19:49|

Ja osobiście lubie anime. Regularnie oglądam Naruto, powoli biorę sie za Bleach'a więc jestem zdecydowanie na TAK!!!
  • 0

#104 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 09.07.2010 - |17:53|

Bleacha odradzam, tak oklepanego i marnującego potencjał shonena ze świecą szukać. Klon idealny DB, tylko że fajniej się zapowiada, to wszystko. Jak ci się podoba Naruto to... to Bleach taki nie jest :P Lepiej wziąść na warsztat One Piece i olać to, że dziwny klimat ma, bo na początku to przeszkadza. A w ogóle to najlepiej shonenów nie oglądać, tylko wziąć się za coś poważniejszego ;)
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#105 naiti

naiti

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 75 postów

Napisano 09.07.2010 - |21:02|

Jeszcze przez 13 miesięcy jestem dzieckiem więc poważne rzeczy mnie na szczęście nie obowiązują. Co do bleach'a... obejrze pare odcinków i zobaczymy jak to będzie ale dzieki za rade ;)
  • 0

#106 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 10.07.2010 - |22:37|

Żeby zorientować się co z Bleachem jest nie tak to potrzeba coś więcej niż kilka odcinków, na początku jest fajny. Ale po 20-stym power-upie na zasadzie asspulla człowiek ma już dość, poza tym im dalej tym robi się nudniej, bo autor pokazuje setki jakichś duperelowatych postaci i każda ma jakąś uber walkę z uber przeciwnikiem, w tym wszystkim zaś gubi się i fabuła i widz.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#107 Drozdz

Drozdz

Kapral

• Użytkownik
  • 201 postów
  • Miastośląskie

Napisano 11.07.2010 - |21:58|

Mnie tam bleach się podoba tylko niestety co raz bardziej rozciągnięte walki wkurzają i jeszcze bardziej wkurzają i jeszcze troche wkurzają

ale ogólnie Sacramentos ma racje sens głównego nurtu fabuły gdzieś tam ginie

Ale naprawde warte obejrzenia jest pierwsze 50-70 odcinków
Kolejna 50 też jest do zakceptowania ale powoli robi się męcząca

Nie zmienia to faktu że bleach fajny jest
  • 0

#108 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 11.07.2010 - |22:25|

Ok, zanotowałem brak fabuły i rozwoju, skreślam z listy. :)
  • 0

#109 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 15.07.2010 - |11:18|

Krusty, lepiej przekonać się o tym samemu, bo znam osoby które Bleacha będą piersią swą nagą bronić i dowodzić, że to co napisałem to herezja. Zapewne, jak ma się na podorędziu dostęp do całości materiału (jakichś 150 odcinków i 411 chapterów mangi) to jeeeszcze to ujdzie, bo połknie się całość. Przy czym potrzebna jest mapa antyfillerowa, bo te są ubertragiczne.
  • 0
Winchell Chung

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych