Skocz do zawartości

Odcinek 072 - S04E02 - Confirmed Dead

• Zamknięty Temat jest zamknięty
351 odpowiedzi w tym temacie

#101 dominika1984r

dominika1984r

Plutonowy

• Użytkownik
  • 426 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 09.02.2008 - |01:51|

No i oczywiście krowa - krowa wymiata :lol: .

To byla Milka. A Swistak gdzies siedzi i zawija... :lol:
  • 0
Living is easy with eyes closed

#102 JohnDee

JohnDee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • Miastoz dobrej strony...

Napisano 09.02.2008 - |01:57|

To byla Milka. A Swistak gdzies siedzi i zawija... :lol:

[offtop]Już nie, podobno dostał pracę w centrali... :lol: .[/offtop]
  • 0

#103 Arkadio

Arkadio

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 09.02.2008 - |01:58|

Witam!
Troche jestem zniesmaczony, odcinek moim zdaniem dziwny! Jak by zaraz miał sie skonczyc caly serial. Zrobil sie z tego jakis film sensacyjny, akcji. Mam nadzieje, ze dalej to sie jakos ułozy.
Ciagle mam wrażenie ze ten serial to jest cos w stylu Truman Show ;))))) wszystko jest podstawione i ktos porpostu chce tych ludzi w jakis sposob sprawdzic czy cos z nimi zrobic, ze jakies organizacje wszystko ustawiaja na wyspie jak i poza nia(jak np. podsatawiony samolot na dnie oceanu) mam nadzieje ze taki final nie bedzie bo to by bylo wielka klapa.

aha jeszcze jedno dlaczego ten koles (ze niby podobny do czarliego, zapomnailem imienia) tak plakal przy telewizorze? moze to wlasnie sie dzieje juz po tej akcji ratunkowej? moze ta organizacja wstrzyknela mu cos zeby nie pamietal tego ;))) a teraz mu cos sie przypomina........

pozdrawiam
  • 0

#104 Emp

Emp

Kapral

• Użytkownik
  • 225 postów
  • MiastoKraków

Napisano 09.02.2008 - |02:00|

Wyśmienity. Po pierwszym odc. nie czułem specjalnie tej 'lostowej' frajdy, po tym było jej aż nadto. Oczywiście zamiast odpowiedzi mamy więcej zagadek. No i jeszcze to pójście w kierunku duchów (ciekawe czy cały 4 sezon będze taki mistyczny?). Ale ogląda się wyśmienicie, cholernie miodny, od pierwszych do ostatnich minut. Myślę, że odc 01 i 02 powinny być wyemitowane razem.

Z niecierpliwością czekam na kolejne i z większym spokojem o losy serialu...

Użytkownik Emp edytował ten post 29.02.2008 - |04:25|

• 0
"It only ends once. Anything that happens before that is just progress."
ΘΞΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΞΝ ΟΣΑΦΡΞΣΙ ΣΗΣΙ ΜΞΝΟΙΝΑΖ. The fire pit burns brightly to ash
"What lies in the shadow of the statue?" - "Ille qui nos omnes servabit"
8+15=23; 4+15+23=42 || Empty Existence

#105 korowiow

korowiow

Starszy sierżant

• Użytkownik
  • 853 postów
  • MiastoKalwaria Zebrzydowska

Napisano 09.02.2008 - |02:24|

Ani się obejrzałem, a tu koniec odcinka. Chyba dobrze to świadczy o jego poziomie.

Zauważyłem kilka rzeczy:

1. Z nazwiskami nowych bohaterów twórcy pojechali ostro. Mamy fizyka Faradaya, który jest oczywistym nawiązaniem do odkrywcy elektromagnetyzmu (Michaela Faradaya, jakby ktoś pytał), zaś charlotte Staples Lewis to oczywiście aluzja do nieśmiertelnego Clive'a Staplesa Lewisa, twórcy "Kronik Narnii"

2. Puszczanie oka do widzów w scenie z Johnem, który pyta Bena o to, czym jest Potwór. Prawdopodobnie odpowiedź Linusa jest odzwierciedleniem niewiedzy samych twórców.

3. Motyw z teleportowaniem jest już prawie pewny (Niedźwiedź polarny w Tunezji z obrożą Dharmy?)

4. Też mocno zastanawia mnie obecność masek przeciwgazowych w skrzyni. Czyżby nowi przybysze wiedzieli, jak Ben wykończył Dharmę i postanowili się przygotować, a może sami chcieli zagazować pozostałych? Czy chcą oni uratować rozbitków, a Ben myśli tylko o ocaleniu własnych czterech liter, czy też Ben mówi prawdę? A może chodziło po prostu o zabezpieczenie przed tajemniczą zarazą na Wyspie?

4. Teksty Sawyera: "Pułkownik Kurtz" do Locke'a i "Yoda" do Bena - bezcenne. Przydałoby się jednak więcej humoru w nowych Lostach.

5. Podobał mi się motyw z pogromcą duchów, który wielu krytykuje. Moim zdaniem, kompletna laicyzacja Losta nie wyszłaby serialowi na dobre. Dajmy trochę miejsta mistycyzmowi i zjawiskom paranormalnym.

Co mnie zirytowało: Dlaczego kiedy Miles dzwoni do Minkowskiego, sekretarka odpowiada, że nie może z nim rozmawiać? Co może być ważniejszego niż porozumienie się z ludźmi, których wysyła się na niebezpieczną wyprawę? Poza tym, nie wiem, czy krowa na Wyspie to kolejny dowcip czy może kolejna materializacja Dymku? Mam nadzieję, że to pierwsze, zbyt duży byłby to absurd nawet jak na Losta, jeśli krowa miałaby się okazać Monsterem.

Bardzo dobry odcinek, 9/10 (moim zdaniem jednak trochę słabszy niż poprzedni). W ogóle 4 sezon zapowiada się o niebo lepiej niż trzeci. Mam nadzieję, że to się utrzyma.
  • 0

#106 JohnDee

JohnDee

Szeregowy

• Użytkownik
  • 48 postów
  • Miastoz dobrej strony...

Napisano 09.02.2008 - |02:27|

aha jeszcze jedno dlaczego ten koles (ze niby podobny do czarliego, zapomnailem imienia) tak plakal przy telewizorze? moze to wlasnie sie dzieje juz po tej akcji ratunkowej?

Dlaczego ma się dziać "po"? Dzieje się "przed", a do "ekipy" wybrano go właśnie dlatego, że jest "świrem", jak to określiła Naomi - kopniętym fizykiem, frajerem (widać w odcinku, że on ufa losties), może w pewnym stopniu empatą (nie chodzi mi o "czytanie" innych, ile o odczuwanie klimatu emocjonalnego - może stąd płacz w obliczu tragedii Oceanic 815 i tego, co ona przyniesie).
  • 0

#107 Lobo

Lobo

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 256 postów

Napisano 09.02.2008 - |08:46|

co do masek gazowych to raczej odnosic sie będzie do tej żekomej choroby na wyspie (ten toważysz desmonda z bunkra też ladził w kombinezonie ochronnymdopuki sie nie zorientowal że już jest ok) tą która według russo ponoć zmieniła członków jej załogi jakoś.Pozatym po użyciu gazu i jak wywietrzał to w tej scence w samych barakach je ściągneli.

A co do krowy to nie jestem pewien ale czy michail przy swojej chatce nie miał z 2 krowy
  • 0

#108 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 09.02.2008 - |08:55|

Co do krowy - całkiem prawdopodobne, ze pochodzi od Michaiła. Poza tym - wydaje mi sie, ze to był jednak byk (bym musial jeszcze raz objerzec).

Tak sobie myślę... Przysłali fizyka (coby zbadał anomalie na tej wyspie), archeologa (wszak są tu jakieś ruiny, choćby czteropalczasta stopa) oraz medium (bo na tej wyspie COŚ się dzieje). Takiej ekipy nie przysłaliby tylko po to, aby złapała Bena. Szykuje się coś grubszego. Ale co?

Mam dziwne przeczucie, że któregoś dnia Faraday powie: "You know... capturing Benjamin Linus, I can't say, is our primary objective".
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#109 Madd

Madd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 09.02.2008 - |09:09|

Tak sobie myślę... Przysłali fizyka (coby zbadał anomalie na tej wyspie), archeologa (wszak są tu jakieś ruiny, choćby czteropalczasta stopa) oraz medium (bo na tej wyspie COŚ się dzieje).

NIE ARCHEOLOGA TYLKO ANTROPOLOGA. Jeeeeez.

@Arkadio
To sa FB nie FF, jasno powiedziane. Tak jak Naomi im powiedziala na poczatku, ze znalezli wrak i wszyscy nie zyja.

Co do teleportacji, jest ona calkiem mozliwa - tak m.in. sciagneli tu "ojca" Locke'a. I wydaje mi sie, iz to jest wlasnie to magic box.

Puszczanie oka do widzów w scenie z Johnem, który pyta Bena o to, czym jest Potwór. Prawdopodobnie odpowiedź Linusa jest odzwierciedleniem niewiedzy samych twórców.

Ze niby jak oni do mnie oko puscili ? Ze niby przypomnieli o dymku ? Bull$hit.

Teksty Sawyera: "Pułkownik Kurtz" do Locke'a i "Yoda" do Bena - bezcenne. Przydałoby się jednak więcej humoru w nowych Lostach.

No super bezcenne, ja bym za nie 1 zl nie dal, jak chcesz humoru - ogladnij komedie. Mnie lasnie takowy humor denerwuje, kiedys mnie smieszyl, ale teraz juz mnie irytuje.

Btw - wpadlem na pomysl, ze maski byly im potrzebne do tego, by rozpylic gaz jak pogromcy Dharmy, wybioc wszystko i wrocic do domu...Co wy na to ?
  • 0

#110 Azazell

Azazell

Plutonowy

• Użytkownik
  • 477 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 09.02.2008 - |09:32|

Twórcy podali, że tajemnica dymku zostanie wyjaśniona w grze. Czyli poza serialem, czyli faktycznie nie jest już istotny...

nie mogą tego zrobić.. to jakaś głupota ! Potworek to jedna z najciekawszych zagadek w serialu i muszą :( wyjaśnić w filmie.

Użytkownik Azazell edytował ten post 09.02.2008 - |09:37|

• 0
[size=1]10.0 - Friends, Stargate SG-1, X-Files
9.5 - Early Edition, Lost, Kompania Braci, Medium, Twin Peaks
9.0 - Apparitions, Life, Moja Rodzinka, Supernatural, The O.C
8.0 - Stargate: Atlantis, Survivors, Terminator, Harper`s Island

#111 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 09.02.2008 - |09:33|

Znakomity odcinek. Trzymał w napięciu cały czas, chociaż osobiście spodziewałem się mocniejszej końcówki.
Czy ekipa przybyła na wyspę tylko żeby złapać Bena? Jakoś osobiście nie chce mnie się wierzyć że robili tą całą ekspedycję tylko po to aby odnaleźć Bena.
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#112 Madd

Madd

Szeregowy

• Użytkownik
  • 12 postów

Napisano 09.02.2008 - |09:41|

Znakomity odcinek. Trzymał w napięciu cały czas, chociaż osobiście spodziewałem się mocniejszej końcówki.
Czy ekipa przybyła na wyspę tylko żeby złapać Bena? Jakoś osobiście nie chce mnie się wierzyć że robili tą całą ekspedycję tylko po to aby odnaleźć Bena.

A dlaczego ? Kto wie o tej tajemniczej wyspie wiecej niz on ? Ma kontakty z Jacobem, wiedzial o testach na zwierzetach, wie wszystko o elektromagnetyzmie i cyferkach. Czyli wszysytko, czym zajmuja sie ludzie z ekspedycji. Co bys wybral na miejscy Abidala (btw czemu duzo osob pisze Abbadona :D) - np czytac ksiazke o historii II Wojny Swiatowej i czynach Hitlera, czy zlapac doradce Hitlera, ktory wie o wszystkim z pierwszej reki ?
  • 0

#113 Haes

Haes

Plutonowy

• Użytkownik
  • 395 postów

Napisano 09.02.2008 - |10:20|

NIE ARCHEOLOGA TYLKO ANTROPOLOGA. Jeeeeez.

Akurat w tym konkretnym wypadku na jedno wychodzi.
  • 0

Wyznawca Latającego Potwora Spaghetti.

Obecnie ogląda seriale: Walking Dead (na bieżąco), Mad Men (S02), Desperate Housewives (S01), Big Bang Theory (S06), House of Card (oczekiwanie na nowy sezon).

#114 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 09.02.2008 - |10:36|

Kwestia kolejna - nie wiem jak was, ale strasznie denerwuje mnie okreslanie "ghostbuster" itp itd - chcecie byc cool ? Sa fachowe okreslenia, to ich uzywajcie, polowa tutaj teorie snuje niczym zdobywcy Nagrody Nobla, a nadaja jakies glupie przydomki - imho psujecie klimat.

(...)Czyzby Abidal (...)

skoro juz poprawiasz innych za samo nadawanie przydomkow, to moze przyjmij w koncu do wiadomosci, ze facet nazywa sie Abbadon:/ sprawdz w jakimkolwiek zrodle, albo po prostu posluchaj uwaznie. btw, o jakim fachowym okresleniu mowisz, nie wiadomo na le facet jest fachowcem a na ile "dzikim" uzdrowicielem obdarzonym tylko jakas moca.
sorry, nie moglam sie powstrzymac

Wracajac do odcinka, zaskakujaco mi sie podobal. niby nic nie zostalo wyjasnione, a jednak akcja zdaje sie posuwac do przodu, w dodatku w jakims konkretnym kierunku. no i nowe postacie - wzbudzaja moj zywy zachwyt, po jednym odcinku ratownicy bija w moim rankingu na glowe tail section, nie wspominajac nawet o balastach:) szczegolnie Faraday i Charlotte, prawdziwa swieza krew, sadze, ze bardzo sie przyda, bo potencjal welu starych rozbitkow sie wyczerpal, a niekonwencjonalni naukowcy, tacy jak Dan albo pani Indiana Jones, to jest to co uwielbiam:)

jesli chodzi o czlowieka Bena na statku, to czy nie zwrociliscie uwagi na dziwne zachowanie Reginy(tej, z ktora gadal Miles)? dla mnie kobieta brzmiala jak Jack mowiacy, ze Naomi zbiera drewno(jesli dobrze pamietam wymowke)... no bo co mialby miec Minkowski lepszego do roboty niz kontakt z zaginiona druzyna? moim zdaniem ta babka brzmiala tak, jakby cos mu zrobila, po to, zeby odciac kontakt ratownikow z "dobrym" koordynatorem i przejac kontrole, co z perspektywy Bena byloby bardzo korzystne:)
  • 0

#115 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 09.02.2008 - |10:38|

Myślę, że maski były im potrzebne na wszelki wypadek jakby Ben wpadł na pomysł kolejnej czystki.
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

#116 Pchela87

Pchela87

Szeregowy

• Email
  • 30 postów

Napisano 09.02.2008 - |10:39|

Co do krowy - całkiem prawdopodobne, ze pochodzi od Michaiła. Poza tym - wydaje mi sie, ze to był jednak byk (bym musial jeszcze raz

To proponuje obejrzeć jeszcze raz, byki zazwyczaj nie mają wymion :D
  • 0

#117 Malutka

Malutka

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 98 postów

Napisano 09.02.2008 - |10:43|

To proponuje obejrzeć jeszcze raz, byki zazwyczaj nie mają wymion :D

heh, proponuje sie przyjrzec, czy to naprawde sa wymiona :lol:
  • 0

#118 Fisher

Fisher

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 09.02.2008 - |11:02|

heh, proponuje sie przyjrzec, czy to naprawde sa wymiona :lol:

Wiem że to offtop ale musze to napisać
Hahahah :lol:
  • 0
Сделано в СССР

#119 Soul_of_Warrior

Soul_of_Warrior

Kapral

• Użytkownik
  • 177 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 09.02.2008 - |11:05|

To jest jedno wymiono, ktore na upartego ktos mogl by "wydoic"
Bycek byl by bardzo szczesliwy... zapewne :P

Ponizszy obrazek dozwolony tylko za zgoda rodzicow :P

Dołączona grafika

Użytkownik Soul_of_Warrior edytował ten post 09.02.2008 - |11:11|

• 0

You're not afraid of the dark, are you?

#120 Teoria spiskowa

Teoria spiskowa

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 130 postów

Napisano 09.02.2008 - |11:07|

Hihihi jak już jesteśmy przy temacie zwierzą to ja dodam, że Vincent wreszcie stał się psem. :lol:
  • 0

Destiny is a fickle bitch.
Only fools are enslaved by time and space.
Ostrożna obserwacja jest jedynym kluczem do prawdy i pełnego zrozumienia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych