Skocz do zawartości

Zdjęcie

Breaking Bad

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
477 odpowiedzi w tym temacie

#101 uspokójcie sie

uspokójcie sie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 26.05.2010 - |11:53|

3x08 - Świetny odcinek, jak ten bliźniak czołgał się do Walta to mnie ciarki przechodziły ;) "Jesse sam w laboratorium" :D to było genialne.

3x09 - Znakomity początek z historią Los Pollos Hermanos i tonami metaamfetaminy. Jesse za to znowu coś knuje - świetna terapia grupowa z udziałem Skinny Pete'a i Badgera. Walt i jego żądza pieniądza - te miliony mogą mu sprawić trochę problemów ;)

3x10 - Mistrzowski odcinek psychologiczny - prawie cały czas w laboratorium uganiając się za muchą. Genialne dialogi oraz gra aktorska Cranstona i Paula. Już myślałem że Walter powie Jessemu że nie udzielił pomocy Jane.

Czekam z niecierpliwością na dalsze odcinki, ciekawie się zapowiadają.
  • 0

#102 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 31.05.2010 - |12:59|

10 odcinek byl strasznie nudny.
11 za to b.ciekawy.
  • 0

#103 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 31.05.2010 - |13:28|

No historia się fajnie zawiązuje i ma sens. Teraz pytanie, ile jeszcze sezonów? Moim zdaniem 2 max.
Mogli pokazać, jak Jesse otwiera dłoń, a tam blue sky :D i chyba tak będzie.
Jestem ciekaw, gdzie fabuła ruszy i czy Jesse zginie w tym sezonie, mam takie wrażenie od połowy sezonu.

Chyba nie zdziwi nikogo, że w pewnym momencie Walt będzie musiał zająć rolę Gusa, ciekawe tylko kiedy.
Zobaczymy, co przyniosą dwa kolejne odcinki i gdzie akcja się zatrzyma.
  • 0

#104 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 31.05.2010 - |19:59|

Dlaczego uważasz, że zajmie jego miejsce? Gus na emeryturę chce przejść? :P
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#105 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 31.05.2010 - |21:01|

Walt w pewnym momencie musi iść w górę w tym łańcuchu pokarmowym :D, chyba nie chcesz mi powiedzieć, że będzie grał pod dyktando Gusa do końca serialu. Zresztą twórcy lubią wrzucać takie stawki, które wydarzą się.
Scena w kuchni, Walt trzyma nóż, Gus jest obrócony plecami i mówi "Do you mind?", dla mnie wyglądało na coś w stylu, że Walt "will stab him in the back".

Najlepsze było "help me cook" i "we should break bread" :D :D.
  • 0

#106 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 01.06.2010 - |19:27|

1x11

Trzeba uczciwie powiedzieć że mimo dość powolnego choć klimatycznego początku ten sezon rozwinął skrzydła na całego i zapowiada nam obiecująco kolejny sezon.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#107 fdab

fdab

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 03.06.2010 - |11:52|

Moim zdaniem odc. 8 i 10 to na razie dwa najlepsze odcinki z całego serialu. 8 za akcję jaka się potoczyła, a 10 tak jak już ktoś napisał, za grę psychologiczną i za pokazanie [beeep]go kunsztu aktorskiego przez Jessiego i Walta. Z niecierpliwością czekam na więcej !!!

PS. Mam pytanie. O co chodzi z tymi odcinkami Original Minisodes ? Na torrencie szukałem i nigdzie nie mogę tych odcinków znaleźć.

EDIT. czy to są te odcinki ? -->
http://en.wikipedia....g_bad#Minisodes

Użytkownik fdab edytował ten post 03.06.2010 - |11:54|

• 0

#108 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 03.06.2010 - |12:09|

Pewnie jakieś miniepizody dorzucone do DVD, jako dodatki.
  • 0

#109 uspokójcie sie

uspokójcie sie

Szeregowy

• Użytkownik
  • 13 postów

Napisano 06.06.2010 - |16:35|

Odcinek 11 bardzo dobry, świetna scena gdy Jesse kruszy kryształy mety a za nim Walt mu się bacznie przypatruje :D Ciekawy pomysł Skyler aby pomóc mężowi w praniu pieniędzy. Gustavo i Walt prawie jak kumple, dobrze że się dogadują. Natomiast pod koniec odcinka to mnie ciarki przeszły, Jesse znowu coś kombinuje i mam wrażenie że to się dobrze nie skończy.
  • 0

#110 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 07.06.2010 - |18:25|

Rewelacyjny 12 odcinek. Po prostu miazga!
  • 0

#111 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 07.06.2010 - |19:34|

No more half measures, Walt. Podpisuję się pod tym, co garus napisał. Odcinek finałowy nosi tytuł Full Measure.
  • 0

#112 kefir

kefir

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 318 postów
  • Miastoz Łodzi

Napisano 07.06.2010 - |22:29|

Rewelacyjny 12 odcinek. Po prostu miazga!

O tak :blink: Kurde, co tu się jeszcze będzie działo w następnych odcinkach... :blink:
  • 0

#113 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 07.06.2010 - |22:56|

Czyżby Walt miał
Spoiler
? :D
  • 0

#114 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 07.06.2010 - |22:59|

Nie, ale pewnie będzie Walt vs Gus.
  • 0

#115 Magnes

Magnes

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 195 postów
  • Miastowiocha na Śląsku

Napisano 08.06.2010 - |07:11|

Osobiście myślałem, że na końcu ta prostytutka się pojawi z odgrzanymi hamburgerami. :D A czegoś takiego co się wydarzyło w ogóle się nie spodziewałem.
  • 0
http://magory.net - moja strona

#116 fdab

fdab

Szeregowy

• Użytkownik
  • 15 postów

Napisano 08.06.2010 - |16:57|

SZOK ! :o Ten strzał w głowę udowodnił, że teraz Walt pokaże swoje prawdziwe oblicze. Kocham ten serial !!!

PS. moim zdaniem perfekcyjnie zagrał ten facet od czarnej roboty od Saul'a gdy był w domu Walta i opowiadał jego historyjkę o pół środkach :) PERFEKCJA !!!
  • 0

#117 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 08.06.2010 - |19:04|

1x12
Miazga i masakra ! B)
Walt jesteś moim idolem :D
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#118 vcarter

vcarter

Szeregowy

• Użytkownik
  • 56 postów

Napisano 09.06.2010 - |11:01|

ja również jestem w szoku - myślałem że Walt z Gusem się ładnie dogadają i Walt będzie chodził na korepetycje a tu wychodzi na to że będzie wojna (?)
no jeśli jeszcze w 13 odcinku Walt przejmie szefostwo to dopiero będzie jazda ...
  • 0

#119 lo[ne]st

lo[ne]st

Szeregowy

• Użytkownik
  • 26 postów

Napisano 13.06.2010 - |21:50|

Ufff, udało się dodać wpis do pamiętniczka przed finałem ;)

Dwunastu odcinek zaiste wybitny - dialogi, akcja, dramat, realizm, bezkompromisowość, to właśnie esencja Breaking Bad. A z konkretów kamień milowy w budowaniu postaci głównego bohatera, Walt to teraz kozak z krwi i kości, hamulce zupełnie puściły nie tylko w samochodzie :o . Niniejszym przemianę uważam za kompletną. Ok, to nie pierwsza duszyczka na jego sumieniu ale strzał w głowę z zimną krwią to jednak novum.
Kiedy już minie końcowy szok pojawia się jedno proste, zasadnicze pytanie: dlaczego? Dlaczego Walt ryzykuje to co najważniejsze, czyli bezpieczeństwo rodziny dla byłego, a nie przepraszam, już nie byłego, ćpuna, któremu nie ufa (relacje w laboratorium) i dla którego najwyższą wartością jest siano? (nie kupuję że niby przyświecała mu troska o wykorzystywane dzieciaki, to była zemsta za zabitego kumpla i nic więcej). Niezrozumiałe.....dałby im się pozabijać i problem Pinkmana z głowy, a w ten sposób tylko nawarzył sobie niemałego piwa które w przyszłym odcinku będzie musiał wypić, a widzieliśmy jak Gus załatwia swoje sprawy, cicho i profesjonalnie. Tym bardziej dziwi jego postępowanie, ale tylko do momentu gdy uświadomimy sobie że pierwszoplanowa postać nie ma prawa zginąć jeśli na horyzoncie nie widać zmiennika (aczkolwiek przełamanie tej reguły przez BB byłoby posunięciem mocno in plus).

Dywagacje odnośnie przyszłości zakończyłbym nawiązaniem do dwóch scen: pierwsza to ta z książką o Escobarze, przyszło mi wtedy do głowy że tak się ta opowieść zakończy, tzn. z Waltem jako "szefem wszystkich szefów", upadek z samej góry będzie najboleśniejszy, a prowadzić do szczytu będzie druga, wspominana tu już scena z podaniem noża i wymownym odwróceniem się plecami, myślę że to może być wskazówka na finał, zgadzam się co do kolejności w łańcuchu pokarmowym, Gus to nieunikniona przekąska dla coraz grubszej ryby, apetyt rośnie wraz z ilością zer (zauważyliście jak mu omal szkła nie zaparowały na wieść o kilkunastu bańkach do zgarnięcia? ;) ). Oczywiście należy ostrożnie podchodzić do interpretacji tego typu zdarzeń żeby nie obudzić się z ręką w nocniku jak to było w przypadku "największego fenomenu telewizyjnego ostatnich lat" :D (od huku po przebiciu balonu wielu nadal bolą uszy), ale ufam scenarzystom że wiedzą dokąd zmierzają i nie błądzą po omacku.
  • 1
"Everything happens for a reason"

#120 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 14.06.2010 - |07:26|

Ja to odebrałem tak, że Walta praktycznie przez cały sezon dręczyły czyny z przeszłości. Ojciec Jane popełnił samobójstwo, Walt obcinający skórkę od chleba itd. Jak usłyszał, że dzieciak został zabity, to sobie pomyślał, że to znowu z jego winy, bo to on powiedział Gusowi, który zorganizował spotkanie. Mając na uwadze to, że Walt ma własne dzieci, powiedział stop.

Zaraz zabieram się za finał.

No to nas zostawili z cliffem. Najbardziej przesrane, to ma Gus teraz. Produkcja pod znakiem zapytania i pewnie będzie wojna karteli.

Użytkownik johnass edytował ten post 14.06.2010 - |20:15|

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych