Skocz do zawartości

Zdjęcie

Starship Troopers Trilogy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
121 odpowiedzi w tym temacie

#101 indi

indi

Szeregowy

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 21.08.2005 - |16:00|

W rzeczy samej: pierwsza część Starship Troopers była na naprawdę dobrym poziomie, czego już o jej kontynuacji nie można powiedzieć. Generalnie komu do gustu przypadł rewelacyjny klimatycznie serial SAaB, to ten film tez powinien, bo jest utrzymany w podobnych żołnierskim duchu świata przyszłosci.
  • 0

#102 jack

jack

Chorąży

• VIP
  • 1 410 postów
  • MiastoPłock

Napisano 30.08.2005 - |15:12|

to pocieszę. Ma być trzecia część Zołnierzy kosmosu. Tak twierdzą francuzi.
  • 0
"Nie mamy wpływu na czas, w którym się znaleźliśmy,
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"

Gandalf - Drużyna Pierścienia

#103 Sharak

Sharak

Kapral

• Użytkownik
  • 176 postów
  • MiastoNasielsk

Napisano 26.01.2008 - |20:54|

Pierwszy raz film widziałem dobrych kilka lat temu i jako dzieciakowi strasznie mi się spodobał. Pozostał mi od tamtej pory jakiś sentyment, do dziś należy on do grona moich ulubionych filmów. Kontynuacji nie widziałem.
Dla mnie świetna historia o przyjaźni, oddaniu, uczy dobrych relacji, pokazuje jak główni bohaterowie powoli pną się coraz wyżej, aż chciałem być takim Rico, mieć super kumpli, walczyć :lol:
Podobał mi się też związek Rica i tej rudej (chyba Flores), taki radosny. Jako dzieciak chciałem mieć taką dziewczynę, smutno mi było jak zginęła.
Film polecam każdemu
  • 0
Bursztyn & Perła

#104 waski

waski

Sierżant

• Użytkownik
  • 685 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 06.02.2008 - |09:38|

Kontynuacji nie widziałem.

To lepiej jej nie oglądaj, bo to tandeta. jedynka to już film kultowy, bardzo go lubię, świetnie nakręcony, i podobało mi się w nim jak puszczali te reklamówki w czasie filmu, które przedstawiały sytuację na froncie, to dopiero było nowatorskie podejście do tematu.
Za to druga część, to jakieś nie porozumienie. Jeśli trójka ma mieć taki budżet i takie mierne aktorstwo oraz tandetne efekt, jak dwójka, to ja sobie daruję od razu.
  • 0

#105 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 18.09.2008 - |22:00|

Nie wiem ilu z was "małp" wie, ale cześć trzecia ukazała się juz dobry kawałek czasu temu, oczywiście pojawiły się głosy malkotentów, którym się nie podobało na szczęście Federacja wie jak radzić sobie z takimi przypadkami. Więc do boju z tą o to pieśnią.
  • 0

#106 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 19.09.2008 - |11:09|

Nie wiem ilu z was "małp" wie, ale cześć trzecia ukazała się juz dobry kawałek czasu temu, oczywiście pojawiły się głosy malkotentów, którym się nie podobało na szczęście Federacja wie jak radzić sobie z takimi przypadkami.

Oczywiście,że się nie podobało bo 3 część to szajs jakich mało!! :angry: :angry: :angry:
Pomysł był nawet fajny-skafandry bojowe do walki z robalami ale wykonanie.......
Przecież to woła o pomstę do nieba,standardowy błąd produkcji klasy z:dobrzy bohaterowie strzelają i strzelają,
lufy czerwone,czoła spocone a tu zero reakcji na kule - w tym przypadku robali i zero interakcji ze środowiskiem!!!
To gdzie te wszystkie kulki sie podziały?Przeniosły się w czasie?
Porażka
I zero jakiegokolwiek napięcia w tym filmie wszystko ogląda się tak jakby patrzyło sie na wysychającą ścianę
A efekty skafandrów bojowych.....szkoda klawiszy i palców do opisu tego czegoś
Takie emocje wzbudza ten film
Jak dla mnie 2/10
1 pkt za to że są robale a 2 pkt za Caspara
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#107 Krusty

Krusty

Sierżant

• Użytkownik
  • 675 postów
  • MiastoKalisz

Napisano 19.09.2008 - |12:38|

Najlepiej film podsumował garret na forum zakazanej planety: "Jeśliby trójkę traktować naprawdę powaznie, przyjrzeć się fabule, aktorstwu czy dialogom wyszła by tragedia ale podchodząc na luzie i z usmiechem dostajemy fajnego SF szmatławca, z kilkoma swietnymi scenami i tonami zabawnych bzdur."
  • 0

#108 psjodko

psjodko

TIME LORD

• Moderator
  • 2 337 postów
  • MiastoLeżajsk

Napisano 19.09.2008 - |17:44|

i podobało mi się w nim jak puszczali te reklamówki w czasie filmu, które przedstawiały sytuację na froncie, to dopiero było nowatorskie podejście do tematu.

A gdzież nowatorskie :)
Kilkadziesiąt lat wcześniej dokładnie to samo zastosowano w filmach i serialu Robocop.

::. GRUPA TARDIS .::

#109 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.09.2008 - |17:54|

A gdzież nowatorskie
Kilkadziesiąt lat wcześniej dokładnie to samo zastosowano w filmach i serialu Robocop.

Ale co jak co, trzeba przyznać, że było to bardzo dobre posuniecie, zarówno w Robocopie jak i ST (1).

#110 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 17.06.2010 - |23:02|

Nie miałem okazji skomentować tego świetnego filmu jeszcze nigdzie:

1 Film: Jest świetny, walka i ta wszech obecna propaganda. Walki na planetach Robaki i dowódca "zabijaków" jak dla mnie to film o którym pamiętałem jeszcze przez wiele miesięcy.Telepaci, marines i piloci co za heirachia społeczna, obywatel i nie obywatel. I ten tekst "Będę pełnił to stanowisko dopóki nie zginę albo nie znajdziesz kogoś lepszego sir", ta walka z robakami kurczak film niezły 10/10

2 Film: Dwójka jest słabsza a to z powodu braku poprzedniej obsady nowi aktorzy którzy zaraz giną, no może poza tą panią porucznik która świetnie walczyła pomimo robala w ciele. Albo ta dziewucha która zwariowała, scena wysadzenia na korytarzu, i szkoda że był tylko ten filmik propagandowy na końcu całkiem w porządku to co było mocne w pierwszej części powróciło, zakłamanie i manipulacje społeczeństwem 8/10

3 Film: Zaskoczyło mnie kiedy zobaczyłem u kolegi 3 część, Musiałem obejrzeć i się nie zawiodłem wraca Rico z pierwszej części, walka z robalami, bariera z 2 części została dopracowana! Najlepszą bronią jest łopata! :D ten song " is good day to die" wraca propaganda, wraca manipulacja teraz lepiej pokazana. I ta scena z behemotylem, PRZESADA wejście "maruderów" film chyba lepszy od 1 części no i na koniec jest jakiż to piękny Happy End, zastanawia mnie jak oni wyjaśnia tą publiczna egzekucję :) 10-11/10
  • 0
Oglądam:
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

#111 suluf

suluf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoMieszkanie

Napisano 18.06.2010 - |01:37|

10-11/10

Chyba zła trójkę oglądałem, bo takiego gniotu już dawno nie było. Do czego to doszło żeby film z 1997 roku miał lepsze efekty, animacje to pewnie na Amidze robili bo są tak brzydkie, że nie da się patrzeć niekiedy. Cały urok reklam które jakoś wyglądały w jedynce tu kompletnie nie występuje. Fabuła to jakiś żart, postacie są drętwe i kompletnie nie przekonują. Już dawno nie widziałem czegoś co religie wpycha tak niepotrzebni i durno, scena modlitwy przy końcu była śmieszna zamiast jakiejś powagi która tam powinna się znaleźć. Ten film zabiera nas w lata 90 i to nie w przyjemny sposób. Jedyne usprawiedliwienie bym widział jakby go stworzyła wytwórnia asylum, bo oni tworzą podobny chłam, ale to co widziałem to przegięcie pały. Ocena 1/100000 to bardzo wiele na ten film.

PS. WTF
Posted Image
  • 0

#112 Jinn

Jinn

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 319 postów

Napisano 18.06.2010 - |21:00|

Część 1 to świetnie zrobiony s-f. Wzięto z książki to co można było zrealizować (bez pancerzy) i wizję świata. Ocena: 9/10

Część 2. Niech sobie odpuszczą ją fani jedynki. Powinni ten film pokazywać studentom jak sie filmów nie powinno robić. Nikły budżet, tragiczna fabuła, paskudne aktorstwo.
Zmarnowano cały potencjał pierwszej części. Bardziej to przypomina amatorską produkcję. Ocena: 2/10

Część 3 została wyprodukowana dzięki Casper'owi van Dien'owi (Rico). Budżet również nie wielki ale wyszło przyzwoicie. Ocena: 5/10

Jest jeszcze serial animowany. Podobno dobry. Nie wiem nie oglądałam. Może ktoś miał przyjemność.

Użytkownik Jinn edytował ten post 18.06.2010 - |21:01|

• 0

#113 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 18.06.2010 - |21:14|

Jest jeszcze serial animowany. Podobno dobry. Nie wiem nie oglądałam. Może ktoś miał przyjemność.

Ja oglądałem, warto zobaczyć, ale to nie jest film. I strasznie dużo tam obcych...

Aż dziw, że nie pisałem tu jeszcze co o tym sądzę...
no w każdym bądź razie 1>2>3
Myślałem, że gorzej niż dwójka się nie da zrobić, potem wyszła trójka i powiem, że dwójka wypada przyt niej całkiem dobrze. Trójki nie polecam, nawet w zimne ciemne wieczory, bez internetu.

#114 _Neoo_

_Neoo_

Lord of Kobol

• Junior Administrator
  • 2 929 postów
  • MiastoMysłowice

Napisano 19.06.2010 - |11:57|

Toudi nie przesadzaj... nam z siarenką 3 podobała się o wiele bardziej niż 2. Głównie dzięki tej piosence :D Po prostu boskie :P

No i to :D

Po prostu czasami poziom absurdalności był tak wysoki, że aż stało się to fajne ;)

Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 19.06.2010 - |12:00|

• 0

->1019<-

#115 Toudi

Toudi

Ogr

• Moderator
  • 5 296 postów
  • MiastoTychy

Napisano 19.06.2010 - |13:30|

Neoo w zimne, ciemne wieczory bez internetu to już wolę Star Treka 11 oglądać. Starship Troopers 3 jest poniżej mojego dosyć wysokiego jak dla SF poziomu tolerancji.

Po prostu czasami poziom absurdalności był tak wysoki, że aż stało się to fajne

Nawet na kręcenie absurdalności trzeba mieć talent. Takie Kevin Smith (Cichy Bob, jakby kto pytał) go, taki Jack Black go ma. Ale ci większość go nie ma...

#116 Sakramentos

Sakramentos

Chorąży sztabowy

• VIP
  • 1 821 postów

Napisano 19.06.2010 - |23:37|

Nie ogladalem 2,ani 3, ale widzac ta pioseneczke oraz "It's official... God is back... and he is citizen too! (...) Religion is acceptable-peace not." No wymiata dokumentnie. Lada chwila a sie zlamie i obejrze ta trojke... czy jest ktos kto mnie zacheci/odwiedzie od tego planu?

Swoja droga szkoda, ze Starship Troopers skonczyli jako produkcja niszowa. Kuzwa, dobry material na porzadne, widowiskowe filmy.
  • 0
"If you watch NASA backwards, it's about a space agency that has no spaceflight capability, then does low-orbit flights, then lands on moon."
Winchell Chung

#117 Derten

Derten

Plutonowy

• LAMER
  • 367 postów

Napisano 20.06.2010 - |00:09|

Sakramentos dzięki :) przypomniałeś mi o tym filmie :D 1 to zawsze oglądam jak leci w tv ^^ chyba z 8 razy już oglądałem .  2 oglądałem ale takie bzdety że przełączałem na inny kanał po kilku minutach wracałem , jakby nie tytuł filmu to bym nie dosiedział do końca  (a pomyśleć że tak bardzo chciałem tą 2 obejrzeć ale zawsze coś akurat trzeba było zrobić .. a jak się dorwałem to takie rozczarowanie że eh...), więc za 3 się nie rozglądałem . Ale teraz chyba poszukam 3 część i obejrzę :) 

Użytkownik Derten edytował ten post 20.06.2010 - |00:11|

• 0

#118 KAYRON

KAYRON

Plutonowy

• Użytkownik
  • 352 postów
  • MiastoCzarnków

Napisano 20.06.2010 - |09:44|

Nie ogladalem 2,ani 3, ale widzac ta pioseneczke oraz "It's official... God is back... and he is citizen too! (...) Religion is acceptable-peace not." No wymiata dokumentnie. Lada chwila a sie zlamie i obejrze ta trojke... czy jest ktos kto mnie zacheci/odwiedzie od tego planu?

Odradzam oboma rencami i nogami!!
Aktorstwo żenua, efekty specjalne wołają o pomstę do nieba(chociaż końcowy pomysł ok).
Nic w tym filmie nie przypomina Jedynki po za Casperem.
Obejrzałem na szybkim podglądzie w pół godziny.
Osobiście nie polecam.
  • 0
1164 rok snu Pożogi
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor
''Malazańska Księga Poległych''

#119 Dreddenoth

Dreddenoth

Kapral

• Użytkownik
  • 175 postów

Napisano 20.06.2010 - |13:41|

Aj a się wypowiem bo według mnie 3 jest bardzo dobra. warto obejrzeć żeby mieć własne zdanie a nie przyjmować zdanie innych osób. "Good die to die", propaganda według mnie i efekty specjalne były dobre, choć może i nie było ich aż tak wielu jak w 1. Ja bym tam to obejrzał jeszcze raz jak się nadarzy okazja... choć może i racja religii się tam pojawia dużo, i być moze to was razi bo jakoś te wasze zarzuty co do 3 do mnie nie trafiają
  • 0
Oglądam:
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda

#120 suluf

suluf

Szeregowy

• Użytkownik
  • 37 postów
  • MiastoMieszkanie

Napisano 20.06.2010 - |14:20|

efekty specjalne były dobre, choć może i nie było ich aż tak wielu jak w 1.

Ale one są gorsze niż w jedynce
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych