Starship Troopers Trilogy
Napisano 21.08.2005 - |16:00|
Napisano 30.08.2005 - |15:12|
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 26.01.2008 - |20:54|
Dla mnie świetna historia o przyjaźni, oddaniu, uczy dobrych relacji, pokazuje jak główni bohaterowie powoli pną się coraz wyżej, aż chciałem być takim Rico, mieć super kumpli, walczyć
Podobał mi się też związek Rica i tej rudej (chyba Flores), taki radosny. Jako dzieciak chciałem mieć taką dziewczynę, smutno mi było jak zginęła.
Film polecam każdemu
Napisano 06.02.2008 - |09:38|
Kontynuacji nie widziałem.
To lepiej jej nie oglądaj, bo to tandeta. jedynka to już film kultowy, bardzo go lubię, świetnie nakręcony, i podobało mi się w nim jak puszczali te reklamówki w czasie filmu, które przedstawiały sytuację na froncie, to dopiero było nowatorskie podejście do tematu.
Za to druga część, to jakieś nie porozumienie. Jeśli trójka ma mieć taki budżet i takie mierne aktorstwo oraz tandetne efekt, jak dwójka, to ja sobie daruję od razu.
Napisano 19.09.2008 - |11:09|
Nie wiem ilu z was "małp" wie, ale cześć trzecia ukazała się juz dobry kawałek czasu temu, oczywiście pojawiły się głosy malkotentów, którym się nie podobało na szczęście Federacja wie jak radzić sobie z takimi przypadkami.
Oczywiście,że się nie podobało bo 3 część to szajs jakich mało!!
Pomysł był nawet fajny-skafandry bojowe do walki z robalami ale wykonanie.......
Przecież to woła o pomstę do nieba,standardowy błąd produkcji klasy z:dobrzy bohaterowie strzelają i strzelają,
lufy czerwone,czoła spocone a tu zero reakcji na kule - w tym przypadku robali i zero interakcji ze środowiskiem!!!
To gdzie te wszystkie kulki sie podziały?Przeniosły się w czasie?
Porażka
I zero jakiegokolwiek napięcia w tym filmie wszystko ogląda się tak jakby patrzyło sie na wysychającą ścianę
A efekty skafandrów bojowych.....szkoda klawiszy i palców do opisu tego czegoś
Takie emocje wzbudza ten film
Jak dla mnie 2/10
1 pkt za to że są robale a 2 pkt za Caspara
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 19.09.2008 - |12:38|
Napisano 19.09.2008 - |17:44|
i podobało mi się w nim jak puszczali te reklamówki w czasie filmu, które przedstawiały sytuację na froncie, to dopiero było nowatorskie podejście do tematu.
A gdzież nowatorskie
Kilkadziesiąt lat wcześniej dokładnie to samo zastosowano w filmach i serialu Robocop.
::. GRUPA TARDIS .::
Napisano 19.09.2008 - |17:54|
Ale co jak co, trzeba przyznać, że było to bardzo dobre posuniecie, zarówno w Robocopie jak i ST (1).A gdzież nowatorskie
Kilkadziesiąt lat wcześniej dokładnie to samo zastosowano w filmach i serialu Robocop.
Napisano 17.06.2010 - |23:02|
1 Film: Jest świetny, walka i ta wszech obecna propaganda. Walki na planetach Robaki i dowódca "zabijaków" jak dla mnie to film o którym pamiętałem jeszcze przez wiele miesięcy.Telepaci, marines i piloci co za heirachia społeczna, obywatel i nie obywatel. I ten tekst "Będę pełnił to stanowisko dopóki nie zginę albo nie znajdziesz kogoś lepszego sir", ta walka z robakami kurczak film niezły 10/10
2 Film: Dwójka jest słabsza a to z powodu braku poprzedniej obsady nowi aktorzy którzy zaraz giną, no może poza tą panią porucznik która świetnie walczyła pomimo robala w ciele. Albo ta dziewucha która zwariowała, scena wysadzenia na korytarzu, i szkoda że był tylko ten filmik propagandowy na końcu całkiem w porządku to co było mocne w pierwszej części powróciło, zakłamanie i manipulacje społeczeństwem 8/10
3 Film: Zaskoczyło mnie kiedy zobaczyłem u kolegi 3 część, Musiałem obejrzeć i się nie zawiodłem wraca Rico z pierwszej części, walka z robalami, bariera z 2 części została dopracowana! Najlepszą bronią jest łopata!
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda
Napisano 18.06.2010 - |01:37|
Chyba zła trójkę oglądałem, bo takiego gniotu już dawno nie było. Do czego to doszło żeby film z 1997 roku miał lepsze efekty, animacje to pewnie na Amidze robili bo są tak brzydkie, że nie da się patrzeć niekiedy. Cały urok reklam które jakoś wyglądały w jedynce tu kompletnie nie występuje. Fabuła to jakiś żart, postacie są drętwe i kompletnie nie przekonują. Już dawno nie widziałem czegoś co religie wpycha tak niepotrzebni i durno, scena modlitwy przy końcu była śmieszna zamiast jakiejś powagi która tam powinna się znaleźć. Ten film zabiera nas w lata 90 i to nie w przyjemny sposób. Jedyne usprawiedliwienie bym widział jakby go stworzyła wytwórnia asylum, bo oni tworzą podobny chłam, ale to co widziałem to przegięcie pały. Ocena 1/100000 to bardzo wiele na ten film.10-11/10
PS. WTF
Napisano 18.06.2010 - |21:00|
Część 2. Niech sobie odpuszczą ją fani jedynki. Powinni ten film pokazywać studentom jak sie filmów nie powinno robić. Nikły budżet, tragiczna fabuła, paskudne aktorstwo.
Zmarnowano cały potencjał pierwszej części. Bardziej to przypomina amatorską produkcję. Ocena: 2/10
Część 3 została wyprodukowana dzięki Casper'owi van Dien'owi (Rico). Budżet również nie wielki ale wyszło przyzwoicie. Ocena: 5/10
Jest jeszcze serial animowany. Podobno dobry. Nie wiem nie oglądałam. Może ktoś miał przyjemność.
Użytkownik Jinn edytował ten post 18.06.2010 - |21:01|
Napisano 18.06.2010 - |21:14|
Ja oglądałem, warto zobaczyć, ale to nie jest film. I strasznie dużo tam obcych...Jest jeszcze serial animowany. Podobno dobry. Nie wiem nie oglądałam. Może ktoś miał przyjemność.
Aż dziw, że nie pisałem tu jeszcze co o tym sądzę...
no w każdym bądź razie 1>2>3
Myślałem, że gorzej niż dwójka się nie da zrobić, potem wyszła trójka i powiem, że dwójka wypada przyt niej całkiem dobrze. Trójki nie polecam, nawet w zimne ciemne wieczory, bez internetu.
Napisano 19.06.2010 - |11:57|
No i to
Po prostu czasami poziom absurdalności był tak wysoki, że aż stało się to fajne
Użytkownik _Neoo_ edytował ten post 19.06.2010 - |12:00|
->1019<-
Napisano 19.06.2010 - |13:30|
Nawet na kręcenie absurdalności trzeba mieć talent. Takie Kevin Smith (Cichy Bob, jakby kto pytał) go, taki Jack Black go ma. Ale ci większość go nie ma...Po prostu czasami poziom absurdalności był tak wysoki, że aż stało się to fajne
Napisano 19.06.2010 - |23:37|
Swoja droga szkoda, ze Starship Troopers skonczyli jako produkcja niszowa. Kuzwa, dobry material na porzadne, widowiskowe filmy.
Winchell Chung
Napisano 20.06.2010 - |00:09|
Użytkownik Derten edytował ten post 20.06.2010 - |00:11|
Napisano 20.06.2010 - |09:44|
Nie ogladalem 2,ani 3, ale widzac ta pioseneczke oraz "It's official... God is back... and he is citizen too! (...) Religion is acceptable-peace not." No wymiata dokumentnie. Lada chwila a sie zlamie i obejrze ta trojke... czy jest ktos kto mnie zacheci/odwiedzie od tego planu?
Odradzam oboma rencami i nogami!!
Aktorstwo żenua, efekty specjalne wołają o pomstę do nieba(chociaż końcowy pomysł ok).
Nic w tym filmie nie przypomina Jedynki po za Casperem.
Obejrzałem na szybkim podglądzie w pół godziny.
Osobiście nie polecam.
-Dowiedz się żołnierzu,że wróg którego nam zostawiliście był kruchy.
-Ich siła jest płytka wojowniku a wiara nie zna czci.Czy pójdziecie ze mną?
-U waszego boku żołnierze.W waszym cieniu leży honor ''Malazańska Księga Poległych''
Napisano 20.06.2010 - |13:41|
Zamierzam obejrzeć: Firefly, Farescape,Lexx, Supernatural,4400, heroes
Obejrzane: SG1 SGA SGU BS:Caprica BSG StarTrek:OS TNG Voyager DS9 Enterprise Earth2 Babylon2 Crusade Andromeda
Napisano 20.06.2010 - |14:20|
Ale one są gorsze niż w jedynceefekty specjalne były dobre, choć może i nie było ich aż tak wielu jak w 1.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »