SPOILER - S8E01-02 (New Order)
Napisano 15.07.2004 - |22:18|

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 15.07.2004 - |22:49|
Mamy taką sytuację w tym smm czasie
1. Armia Goa;'uld zbliża się do ziemi, żeby przetestować zy faktycznie potrafimy posłuzyć się bronią radawnych. Któryś z znich wręcz mówi coś w stylu "Anubis was zlekceważył ta atmia ma o wiele więcej statków itp"
2. Dokładnie w tym smym momencie statek thora przenosi Onella i Daniela i wracają razem na planęte opanowaną częściowo przez replikatory. Wygrywaja z nimi po czym wszyscy wracają na ziemię (oprócz thora). To ja wiec pytam gdzie jest ta armia Goa'uld, która zamierzała przetestować czy faktycznie potrafimy posłużyć sie broniapradawnych??? Coś po rpostu mi to nie gra. Tak jakby nagle zagrożenie ze strony Baaala i władców systemu zanikło.
Reszta jest ok i napewno będziemy miali jaieś numery z podstawioną Carter
Napisano 15.07.2004 - |23:16|
Jeszcze raz dodam SG-1 8 sezon zapowiada się ciekawie a jak w Atlantis też będzie podobnie odjechane no to zapowiada się naprawde ciekawy sezon
Z pozdrowieniami dla wszystkich SGmaniaków.
Napisano 16.07.2004 - |07:22|
A o czymś takim jak blef słyszałeś?A ja mam tylko jedno zastrzeżenie i dziwię się, że nikt o tym nie mówi
Napisano 16.07.2004 - |08:40|
To ja wiec pytam gdzie jest ta armia Goa'uld
To nie miała być armia, tylko jeden statek i został on zniszczony przez Baal'a jak leciał do nas
Napisano 16.07.2004 - |09:37|
Ale to nie to samo.
I na dodatek zobaczę pewnie dopiero po powrocie z urlopu - 25 lipca:(
Wydaje się jednak, że to naprawdę niesamowity i dobrze zrobiony odcinek, a takich od dawna brakowało w tym serialu.
Oby więcej takich:)
do serca człowieka
zimnego jak głaz
Ale ja – jak woda
co cierpliwe czeka
aż skałę zniszczy czas

Mój świat
Napisano 16.07.2004 - |11:36|
maly wniosek:
Thor moglby sie bardziej wysilic i wydobyc z pamieci O'Neilla troche wiecej wiedzy Pradawnych, niekoniecznie ja teraz ujawniajac, zreszta jak sam powiedzial maja jakis skrawek biblioteki i ledwa ja ugryzli - ale zawsze to bedzie troche wiecej danych z ktorych bedzie mozna wyciagnac jakiegos asa (mozna to wykorzystac w jakims odcinku a tu odrazu obcieli sobie zrodlo informacji).
Ewentualnie sam O'Neill mogl to jakos zrobic(zmagazynowanie czesci informacji w komputerze pokladowym nie powinno byc trudne skoro Thor mogl przeniesc swiadomosc O'Neilla do komputera.)
no i kolejny raz okazuje sie ze Asgardczycy nie moga sobie poradzic z prosta rzecza jak np utrzymanie O'Neilla przy zyciu.
czy skoro Asgardczycy znaja jezyk pradawnych (komputer tlumaczyl slowa O'Neilla) czy pomoga Danielowi w tlumaczeniu transkrypcji znajdujacych sie w placowce na Antarktydzie ??
Napisano 16.07.2004 - |13:40|
Napisano 16.07.2004 - |13:47|
gulus - mmisiek popraw się
Napisano 16.07.2004 - |17:00|
O ile dobrze pamietam to Thor nie przeniósł, a podłączył jego świadomość O'Neilla do komputera. Istotna różnica.Ewentualnie sam O'Neill mogl to jakos zrobic(zmagazynowanie czesci informacji w komputerze pokladowym nie powinno byc trudne skoro Thor mogl przeniesc swiadomosc O'Neilla do komputera.)
A czemu to ma być prosta rzecz? Oświeć mnie.no i kolejny raz okazuje sie ze Asgardczycy nie moga sobie poradzic z prosta rzecza jak np utrzymanie O'Neilla przy zyciu.
Co do dwóch premierowych odcinków to mi się podobały ( czasem jak dla mnie trochę chaotyczne
A co do dr.Weir to uważam że lepiej się prezentuje niż ta stara - bardziej mi pasuje.
Napisano 16.07.2004 - |18:20|
tak tu jest male przejezyczenie rzeczywiscie Thor podlaczyl tylko swiadomosc O'Neilla do komputera, ale......Thor wspomnial wczesniej w rozmowie z T'ealc-iem ze Orilla jest ich ostatnia nadzieja i ze przetransportowali osobowosci Asgardczykow w komputerach na statkach i dopiero jak znalezli planete przetransportowali osobowosi do nowych sklonowanych cial, a z tego co pamietam ludzie sa troche podobni w budowe do nich. wiec rownie dobrze mogliby to zrobic z O'Neillem.O ile dobrze pamietam to Thor nie przeniósł, a podłączył jego świadomość O'Neilla do komputera. Istotna różnica.
Czemu ? poniewaz inzynieria genetyczna Asgardu jest na bardzo wysokim poziomie technologiczny i powinni sobie z tym poradzic - chociaz to moze byc naciagane gdyz statek Thora nie jest jakims labolatroum naukowym.I czemu to ma być prosta rzecz? Oświeć mnie.
ps. ja nie twierdze ze odcinki sa kiepskie albo cos w tym rodzaju, bardzo mi sie podoba i z przyjemnoscia obejrzalem dwa razy, probuje tylko przedyskutowac pewne kwestie:)
Napisano 16.07.2004 - |19:22|
Kurde, Asgardczycy są podobni do ludzi? Nie znam się... :afro:Thor wspomnial wczesniej w rozmowie z T'ealc-iem ze Orilla jest ich ostatnia nadzieja i ze przetransportowali osobowosci Asgardczykow w komputerach na statkach i dopiero jak znalezli planete przetransportowali osobowosi do nowych sklonowanych cial, a z tego co pamietam ludzie sa troche podobni w budowe do nich. wiec rownie dobrze mogliby to zrobic z O'Neillem.
Jak dla mnie, po prostu wiedza zawarta w mózgu O'Neilla była tak wielka,że komp Thora nie ma tyle pamięci by zmagazynować taką wiedzę, albo ....(brak pomysłów)
I znów mam wątpliwości: Nasze mózgi nie są jeszcze tak rozwinięte, żeby poradzić sobie z taką ilością danych, przez co O'Neill był już bliski śmierci i jedynym ratunkiem było usunięcie wiedzy Pradawnych. Asgard byż może jest mocny ale to mogło ich przerastać.Czemu ? poniewaz inzynieria genetyczna Asgardu jest na bardzo wysokim poziomie technologiczny i powinni sobie z tym poradzic - chociaz to moze byc naciagane gdyz statek Thora nie jest jakims labolatroum naukowym.
I tyle mojego bełkotu..
Napisano 16.07.2004 - |19:44|
Oby
[quote name='koziu']nieno [/quote]
A co to?
Aaaaaa, nie mogłem tego napisać , aaaaa (*panikuje że mam objawy pewnych zachowań)
[quote name='Ksyrax']podobało mi się, chociaż nie będę już kupował tortu z tego powodu[/quote]
Absolwenta i pizze można :hyhy:
[quote]Dopiero gdy zaczeła sie wstawka z logiem muzyczka i nazwiskami poczułem gęsia skórke[/quote]
Mówiąc o dreszczyku... powtórka scen z poprzednich odcinków była bardzo fajna. Moment, gdy jednocześnie Daniel mówi, że "zaginione miasto jest pod lodami Antarktydy" i widzimy wtedy bitwę powietrzną z ciekawym podkładem muzycznym wywołał przyjemny dreszczyk...
[quote name='Michał']Widać już na czym polegał bedzie cały sezon ,mianowice na walce z Baalem i z "5".[/quote]
Cóż, zawsze musi być ten moment przełomowy. Sezon 1-4 to głównie Apofis, Sezon 5-7 Anubis... a teraz Baal...
[quote name='Castor Krieg'][quote name='Michał']2,4 to 3,2 milona ?[/quote]
Ponieważ jest to rating, oparty na wybranych osobach oglądających dany program. I tak rating 2.4 odpowiada 3.2 milionom telewidzów oglądających audycję. Proste?[/quote]
Czy to ważne, sam nie wiem o co chodzi z tą cyfrą, kiedyś próbowałem zrozumieć, ale się poddałem. Ważne, że jest to rekord i że jest to 3,2 miliona widzów.
[quote name='djcasey']Daniel i s-ka[/quote]
Czemu Daniel i s-ka? A nie Jack z.o.o.? A w sumie teraz Sam S.A.
[quote name='marcinssdd']Ten stopień można tłumaczyć jako podpułkownik [/quote]
Indeed
[quote name='wybuh'] nawet RDA sie pyta co to?[/quote]
A to nie był przypadkiem Jack?
[quote name='wybuh']wy nie wiecie czsem dlaczego zmienił fryz?? [/quote]
Chris mówił coś, że ciężko jest tak codziennie się strzyc do łysa... Czyli dla własnej wygody zapuścił włosy... tak mi się zdaje... :look:
[quote name='wybuh']najechac ziemie ... a sam Baal [/quote]
Żeby obślizgłego węża, który chce nas zniszczyć napisać dużą literą, a naszą ukochaną planetę z małej... shol'va!
[quote name='121277']I na dodatek zobaczę pewnie dopiero po powrocie z urlopu - 25 lipca:([/quote]
Muszę pogratulować siły ducha. Oby ten czas jak najszybciej upłynął.
[quote name='mader']Thor moglby sie bardziej wysilic i wydobyc z pamieci O'Neilla troche wiecej wiedzy Pradawnych, niekoniecznie ja teraz ujawniajac[/quote]
Co z tego? Asgard miał dostęp do całej wiedzy Pradawnych i mimo to nie mógł jej zrozumieć.
[quote]sam O'Neill [/quote]
Przez to uważanie na błędy, już tutaj odczytywałem wiadomo co :/
[quote]no i kolejny raz okazuje sie ze Asgardczycy nie moga sobie poradzic z prosta rzecza jak np utrzymanie O'Neilla przy zyciu.[/quote]
Oczywiście SGC to potrafiło i dlatego woleliby został zamrożony. (ironia)
[quote]czy skoro Asgardczycy znaja jezyk pradawnych (komputer tlumaczyl slowa O'Neilla) czy pomoga Danielowi w tlumaczeniu transkrypcji znajdujacych sie w placowce na Antarktydzie ?? [/quote]
Tłumacz języka Pradawnych Asgardu został bodajże wspomniany przez Jonasa w odcinku „Fallen” (mówił o tym w windzie reżyserowi odcinka
[quote]oby nie podzielił losu 7 serii gdzie poczatki też były obiecujące a potem .... [/quote]
Pamiętam, że w siódmym sezonie premiera nie wywarła na mnie dużego wrażenia... Jednak teraz... jest nadzieja.
[quote]gulus - mmisiek popraw się [/quote]
Indeed
[quote name='mader']chociaz to moze byc naciagane gdyz statek Thora nie jest jakims labolatroum naukowym[/quote]
Miałbym wątpliwości. Statek Thora (Daniel Jackson) był z tego, co pamiętam tego samego rodzaju, co statek Loki'ego z odcinka "Fragile Balance" który był używany w celu prowadzenia badań na ludźmi. Thor wykorzystywał "Daniela" do monitorowania Replikatorów i wytworzenia czarnej dziury. Gdyby Asgard chciał militarnie chronić tę ogromną bandę „klocków Lego” wysłałby raczej sporej ilości flotę statków klasy „O’Neill”.
Napisano 17.07.2004 - |01:07|
1. Odcinki super, mi pasi na całego :-)
2. nowa doktor Weir w porównaniiu z tą z the lost city do bani, brzydkie to jakieś i płaskie bleeeeeeeeeee. zupełnie nie mój typ
3. Moim zdaniem zbyt łatwo w tym odcinku (odcinkach?) przeszli do porządku nad atakiem Anubisa na Ziemię. Stargate to nadal tajemnica: tylko jak wyjaśnili ludziom:
a. zanik komunikacji, brak radia, tv na parę godzin na całym świecie
b. stratę co najmniej jednego lotniskowca atomowego, co najmniej jedenego krążownika, a moim zdaniem straty w siłach zbrojnych (flocie, lotnictwie) musiały byc znacznie większe. I to nie tylko w armii USA
c. Potężny wybuch na orbicie Ziemii widziany musiał byc co najmniej przez pół świata. Wkońcu wyleciała w niebyt potężna flota Anubisa
d. Coś tam jest mowa o wyjasnieniu ludziom cos o meteorytach. Dziwne te meteoryty trafiają tylko w okręty? moim zdaniem to kretyński pomysl scenarzystów
e. Niby powiadomiono rządy 11 państw. a co z resztą? przeciż reszta świata nie może byc aż tak ślepa
f. Dziennikarze czyli media (prasa, radio, tv, internet)? I nic?
Podsumowując ten wątek, zostało to rozwiązane totalnie idiotycznie. a twórcy serialu przeszli lekką ręką nad wydarzeniami z Lost City. Ja jestem zawiedzony...
Co do recenzji SGTokara, jak zwykle na wysokim poziomie, ale... Po jaką cholerę wprowadził sztuczny podział na dwa odcinki. moim zdaniem to należy rozpatrywać jako jeden ciągły film...
No to narazie tyle...
o poranku..."
Cytat z filmu "Apocalypse Now"
Napisano 17.07.2004 - |09:55|
Flota Anubisa atakująca Ziemię nie była zbyt duża , z 8x01 dowiadujemy się że wieksza część jego floty nie uczestniczyła w ataku , wiec i wybuch nie był tak duży .c. Potężny wybuch na orbicie Ziemii widziany musiał byc co najmniej przez pół świata. Wkońcu wyleciała w niebyt potężna flota Anubisa
btw. siwat to sie moze przyczepić do bronii pradawnych , bo wg. traktatu na antarktydzie nie mozę byc żadna instlacja wojskowa , a tym bartdziej nie moze byc testowana żadna broń .
A wracajac do odcinka , nie sie również odcinek bardzo podobał . , zaś co dp placówki pradawnych i Tau'ri - to wg. mnie dr Weir i s-ka nawet 1/1000000 technologii nie rozszyfruje , skoro Asgard zdołał tylko rozszyfrowac ułemek wiedzy pradawnych ; inaczej okaże się to Tau'ri są madrzejsci od Asgardczyków
We are Rangers
We walk in the dark places no others will enter
We do not break way from combat
We stand on the bridge and no one may pass
We do not retreat whateaver the reason
We live for the One
We die for the One
Napisano 17.07.2004 - |11:02|
inaczej okaże się to Tau'ri są madrzejsci od Asgardczyków
Wcale bym się nie zdziwił ;]
Napisano 17.07.2004 - |11:07|
obejrzyj jeszcze raz sobie odcinki 721 i 722, ta twoim zdaniem "mala flota" to bylo dość sporo statków, to po pierwsze. Po drugie: to ze na Antarktydzie nie ma instalacji wojskowych to nie znaczy, że nie ma tam ludzi. Jest tam ich całkiem sporo w stacjach badawczych w tym między innymi nasza stacja badawcza im. ARCTOWSKIEGO....Flota Anubisa atakująca Ziemię nie była zbyt duża , z 8x01 dowiadujemy się że wieksza część jego floty nie uczestniczyła w ataku , wiec i wybuch nie był tak duży .
btw. siwat to sie moze przyczepić do bronii pradawnych , bo wg. traktatu na antarktydzie nie mozę byc żadna instlacja wojskowa , a tym bartdziej nie moze byc testowana żadna broń .
A wracajac do odcinka , nie sie również odcinek bardzo podobał . , zaś co dp placówki pradawnych i Tau'ri - to wg. mnie dr Weir i s-ka nawet 1/1000000 technologii nie rozszyfruje , skoro Asgard zdołał tylko rozszyfrowac ułemek wiedzy pradawnych ; inaczej okaże się to Tau'ri są madrzejsci od Asgardczyków
o poranku..."
Cytat z filmu "Apocalypse Now"
Napisano 17.07.2004 - |11:27|
Wyrażnie jest powiedzane ,że ta flota która Anubis przylecial jest mała....tak zostalo powiedzane przez z ktoregoś z władcy systemu :]obejrzyj jeszcze raz sobie odcinki 721 i 722, ta twoim zdaniem "mala flota" to bylo dość sporo statków

NIE dla Spoilerów !!!!
Piszesz Spoilery???? Od Dziś używaj :
[spoiler] Text [/spoiler]
Napisano 17.07.2004 - |11:34|
Wyrażnie jest powiedzane ,że ta flota która Anubis przylecial jest mała....tak zostalo powiedzane przez z ktoregoś z władcy systemu
Mała w sensie niewielka część tego z czym przyleci Baal jak zagarnie flotę wszystkich władców
Napisano 17.07.2004 - |12:07|
Czy w którymś Lownodown, nie było powiedziane,że część ludzi ma specjalny gen,który umożliwia im korzystanie z urządzeń pradawnych? Może dzięki temu,szybciej i lepiej poznamy technologię pradawnych.A wracajac do odcinka , nie sie również odcinek bardzo podobał . , zaś co dp placówki pradawnych i Tau'ri - to wg. mnie dr Weir i s-ka nawet 1/1000000 technologii nie rozszyfruje , skoro Asgard zdołał tylko rozszyfrowac ułemek wiedzy pradawnych ; inaczej okaże się to Tau'ri są madrzejsci od Asgardczyków
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Logowanie »