Skocz do zawartości

Zdjęcie

Entourage

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
131 odpowiedzi w tym temacie

#101 garus

garus

Sierżant

• Użytkownik
  • 796 postów

Napisano 22.09.2009 - |09:19|

12
  • 0

Masz kolekcję seriali? Pomóż rozbudować bazę danych:

showsdb.org - baza z informacjami o scenowych wydaniach seriali

#102 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 29.09.2009 - |13:57|

Dlaczego Vince wspominał o jakimś projekcie a my nic o tym nie wiemy.. mam nadzieję że następny sezon już wróci na dawny tor i wiele na to wskazuje. Ari będzie teraz właścicielem największej agencji na świecie, bardzo ciekawie, zobaczymy czy wpłynie to na jego osobę, ciekawe jak się rozwinie wątek z Lloydem bo wiele wskazuje że wróci za biurko Ariego no i wreszcie Davies zostanie "wydymany" z czego się cieszę bo nie lubiłem tej postaci. Heh no i E. wróci do Sloan.
  • 0

#103 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów
  • MiastoEARTH_2.0 beta ver.

Napisano 29.09.2009 - |18:01|

Dlaczego Vince wspominał o jakimś projekcie a my nic o tym nie wiemy.. mam nadzieję że następny sezon już wróci na dawny tor i wiele na to wskazuje. Ari będzie teraz właścicielem największej agencji na świecie, bardzo ciekawie, zobaczymy czy wpłynie to na jego osobę, ciekawe jak się rozwinie wątek z Lloydem bo wiele wskazuje że wróci za biurko Ariego no i wreszcie Davies zostanie "wydymany" z czego się cieszę bo nie lubiłem tej postaci. Heh no i E. wróci do Sloan.

Było już to omawiane tutaj, Vince kręci film biograficzny o Enzo Ferrari. Ja swoją ocenę sezonu napiszę za tydzień.
  • 0

#104 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 05.10.2009 - |10:11|

Ostatnie dwa odcinki tego sezonu podobały mi się, ale co nie zmienia mojej opinii, że sezon był słaby.
Cały sezon został napisany przez dwie osoby. Twórcę serialu i niejaką panią Ally Musikę. Jak dla mnie kobieta zrujnowała wszystko na czym opierał się ten serial. Nie wiem, czy HBO zaciska pasa po budżecie The Pacific czy o co chodzi, ale letnie seriale oprócz True Blood miały strasznie kiepskie scenariusze. Ideą tego serialu miała być komedia ukazująca życie gwiazd, zabawnych historii jakie zdarzają się naszym bohaterom oraz kariera Vince'a. Do tego scenariusz stał na wysokim poziomie, gdzie były mistrzowskie dialogi, tutaj jak dla mnie tego brakowało. Nawet jeśli w tym sezonie było coś ciekawie wymyślonego, to i tak wypadało to blado z powodu kiepskich dialogów/scenariusza. Ogólny brak pomysłów na bohaterów. Vince był tłem w tym sezonie, pomysł na karierę Dramy był niezły, ale te upokorzenia na planie spalili strasznie, a do tego jak dla mnie na końcu już mogli mu zarzucić propozycją filmu, a do tego żadnych przygód Dramy <_<. Turtle i Eric, czyli problemy miłosne, to straszne flaki z olejem. To były wątki, które najwięcej pochłonęły czasu w tym sezonie, a były niepotrzebne. W sumie cieszę się, co wynikło w ostatnim odcinku dla E i Sloan, ale nie zmienia to faktu, że wątek słaby, a na pewno nie na główny wątek sezonu. Mogli już iść na wątek kariery E w nowej agencji, gdzie idzie w ślady Ariego, chociaż to powtórka co z Lloydem, ale nie szkodzi, mogli iść z tym śmiało. Wątek słabego Ariego już się przewinął w trzecim sezonie, nie wiem po co do tego na początku tego sezonu wracali, a wojna Ari-Lloyd jest dobrym pomysłem, ale słabo napisana.
Można tka narzekać w nieskończoność, ale twórcy powinni się skupić na scenariuszu, a nie na zapraszaniu wielu gwiazd. 50 Cent, Zac Effron byli zbędni.
  • 0

#105 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 05.10.2009 - |11:09|

@Up

Uważam tam samo ;) Do wątków miłosnych E. to zdążyliśmy się przyzwyczaić, ale nie w takiej ilości. Drame pochłonoł serial podczas którego nic się nie działo, gdzie z kolei Turtle znalazł sobie dziewczynę, gdzie tak samo jak u Dramy bylo poprostu nudno. Może scenarzyści wrócą do tego co było w s1-s5 i Turtle z Dramą będą robili wspólne wypady (psi park, medyczna marihuana etc), gdzie Vince i E. będą się zajmować karierą tego pierwszego. Oprócz tego mam nadzieję na powrót humoru Ariego, bo w tym sezonie fatalny scenariusz dla najlepszej postaci serialu. Czas pokaże ale wyrzucenie Dramy z serialu i zerwanie Turtle z Jamie to dobry prognostyk na przyszłość tego serialu ;)
  • 0

#106 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 05.10.2009 - |17:10|

6x12

Przeciętne zakończenie słabego sezonu, z dobrymi prognostykami na następne sezony. Poza tym muszę się zgodzić z przedmówcami.
  • 0

#107 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 05.10.2009 - |17:29|

Można tka narzekać w nieskończoność, ale twórcy powinni się skupić na scenariuszu, a nie na zapraszaniu wielu gwiazd. 50 Cent, Zac Effron byli zbędni.

To glownie chodzi o promocje , np tez nie pojmuje po co byl ten watek matta damona ? nic nie wniosl oprocz ideii pomocy innym i zasadzeniu ziarenka/iskry w mozgach odbiorcow , ze 1 na 6 dzieci nie ma zapewnionego posilku (w US).
Jeremy piven w tym odcinku zdecydowal wrecz o calkowitym odbiorze episodu , przynajmniej w moim wypadku , powrot w wielkim stylu z pistoletem paintballowym ale nie tylko : - klotnia z zona u psychologa , pojednanie z ex szefem oraz pojednanie z lloydem.Niech wreszscie zamkna ten caly pop****ny watek (niszczyciel calego sezonu)E! i jego perypetii sercowych , niech zejda z tym do poziomu relacji jeremy piven <=> jego zona.Niech juz Sloan zostanie ta wierna kochajaca zona.Teraz tylko drama i vince do slubnego oltarza w nastepnych 2 sezonach sciagnac i zakonczyc serial.

Użytkownik Dellirium edytował ten post 05.10.2009 - |17:31|

• 0

#108 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 05.10.2009 - |17:56|

To glownie chodzi o promocje , np tez nie pojmuje po co byl ten watek matta damona ? nic nie wniosl oprocz ideii pomocy innym i zasadzeniu ziarenka/iskry w mozgach odbiorcow , ze 1 na 6 dzieci nie ma zapewnionego posilku (w US).
Jeremy piven w tym odcinku zdecydowal wrecz o calkowitym odbiorze episodu , przynajmniej w moim wypadku , powrot w wielkim stylu z pistoletem paintballowym ale nie tylko : - klotnia z zona u psychologa , pojednanie z ex szefem oraz pojednanie z lloydem.Niech wreszscie zamkna ten caly pop****ny watek (niszczyciel calego sezonu)E! i jego perypetii sercowych , niech zejda z tym do poziomu relacji jeremy piven <=> jego zona.Niech juz Sloan zostanie ta wierna kochajaca zona.Teraz tylko drama i vince do slubnego oltarza w nastepnych 2 sezonach sciagnac i zakonczyc serial.

Prawda, scena z paintballem była taka w stylu dawnego Ariego :D. Jeśli zaciągną Dramę przed ołtarz, w co raczej wątpię, to byłaby chyba katastrofa i dowód zrujnowania całkowitego przez twórców. Ten odcinek trochę wyglądał jak ostatni odcinek serialu. Swoja drogą, to jakie zakończenie serialu chcielibyście?
Vince z Oskarem? Drama główny aktor w filmie :D? E menadżer pełną gębą? Ari będący mentorem dla Lloyda :D?

Użytkownik cliffhanger edytował ten post 05.10.2009 - |17:57|

• 0

#109 pulsar[b]

pulsar[b]

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 83 postów

Napisano 05.10.2009 - |19:13|

Teraz ocena po ostatnim odcinku, jak cały sezon był na 5/10 to finałowy odcinek dla mnie 10/10, fenomenalny Ari w starych klimatach (paintball i scena u psychologa). Myślę że zaręczenie się ze Sloan to będzie powrót do supermanagera.

Co do zakończenia serialu, ślub jakiejkolwiek postaci poza E. byłby katastrofą w stylu latynoskich telenowel.

Dobrym zakończeniem dla Dramy byłoby spełnienie aktorskie, oskar za jakiś jego dobry film byłby świetny.

Z kolei nie podoba mi się nagła uczuciowość Turtle, mam nadzieję że w Rzymie zapomni o Jamie i wróci do swojego dawnego "lekkiego" życia na utrzymaniu swojego przyjaciela który zarobił w tym roku 20 MILIONÓW ;o

Vince ma już wszystko co mógłbym mieć i dla niego ten serial mógłbym zakończyć się już teraz. Ma pieniądze, ma świetny wygląd, ma zdrowie, czego chcieć więcej. Napewno chciałbym mieć swoją 3 przyjaciół i "męczyć" się z nimi każdego ranka.

E. jak u Vince, ma piękną bogatą dziewczynę i przyjaciół.

Ari też osiągnoł to co chciał.

Podsumowując zostaje jeden sezon dla Dramy i można to zakończyć, ale wielka szkoda by to była gdyż oglądać, pośmiać się przy ekipie to świetnie spędzony czas, a mają co i z czego kręcić. Także jak najwięcej, tylko już w starych klimatach, zapomnijmy o s6.
  • 0

#110 Dellirium

Dellirium

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 288 postów

Napisano 05.10.2009 - |20:45|

Ja jak powiedzialem wyzej , marze tylko o tym , ze na koncu osiagna swoj sukces => drama znany aktor z serialow , vince oscar , e szczesliwy z sloan bedacy ogararnietym menadzerem ,turtle(skonczy studia i zostanie bizmesmenem?) z jamie.Do tego jakby kazdy ulozyl sobie zycie z partnerka(drama i vince , drama juz raz przeciez byl u celu i pokazal wczesniej ze jest romantykiem.Vince wreszscie sie ustatkuje a nie puka tysieczna modelke , zreszta widac ostatnie sceny sa strasznie pasywne w jego wykonaniu =]) i koncowa scena jak wszyscy cala grupa z ulozonym juz statycznym zyciem prowadza spokojne zycie (razen z JP i Lloydem).

Użytkownik Dellirium edytował ten post 05.10.2009 - |20:46|

• 0

#111 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 05.10.2009 - |23:17|

Świetny finał sezonu, który równie dobrze mógłby być finałem serialu.

Ja ze swojej strony muszę powiedzieć że ten sezon mi się podobał.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox
3 Caprica,Vampire Diaries,Weeds,Lost,In Plain Sight,Mentalist,Psych

#112 Avarhis

Avarhis

Kapral

• Użytkownik
  • 155 postów
  • MiastoJózefów

Napisano 06.10.2009 - |17:46|

Ogólnie sezon na tle pozostałych wypada średnio, ale nadal serial zapewnia dużo dobrej rozrywki. Eric "Love Story" zabierało za dużo czasu, poza tym w poprzednich sezonach miłosne przygody E był poprowadzone ciekawiej. Ari był zdecydowanie za spokojny chociaż pod koniec wrócił do formy. Największa wada tego sezonu to dla mnie brak ukazania prac przy nowym filmie i za mało odnośnie Vincea.
Sezon oceniam na 7+/10 ale duży wpływ ma tu fakt że dwa ostatnie odcinki było świetne.

No cóż mam nadzieje że w przyszłym sezonie będzie lepiej.
  • 0

#113 R0NDEL

R0NDEL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 04.12.2009 - |22:38|

Czy ktos wie z kad mozna pobrac sezon 7 serialu ?
  • 0

#114 girux

girux

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów

Napisano 05.12.2009 - |02:39|

Czy ktos wie z kad mozna pobrac sezon 7 serialu ?

Można spróbować ściągnąć wprost z umysłu twórców. Aczkolwiek może być jeszcze nie dopracowane i z pewnymi lukami ;p
  • 0

#115 R0NDEL

R0NDEL

Szeregowy

• Użytkownik
  • 2 postów

Napisano 05.12.2009 - |14:09|

To kiedy bedzie premiera?
  • 0

#116 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 05.12.2009 - |17:24|

Rondel po to się zarejestrowałeś by nam dpuę zawracać.
Co google nagle przestało istnieć czy też lenistwo się rozpanoszyło lepiej niż grypa.
  • 0
6 Sons of Anarchy,Californication,Supernatural,Breaking Bad,True Blood,Rescue Me,Big Love, Spartacus,Dexter,Mad Men
5 Tudors,House,Clone Wars,In Treatment,Glee,Top Gear,Archer,Justified,Louie,Big C
4 SGU,Secret Diary,Damages,Nip/Tuck,Medium,Crash,Entourage, Chuck,Dark Blue,Paradox

#117 cebit

cebit

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 80 postów

Napisano 11.01.2010 - |15:15|

Witam

Serial oglądnąłem wręcz jednym ciągiem od początku do końca 6 sezonu i muszę powiedzieć, że mi się spodobał. Choć początek jakiś niemrawy to wraz z kolejnymi odcinkami rósł poziom. Może ostatni sezon trochę słabszy, ale miło się go oglądało.
Szkoda, że serial jest mało popularny w PL, mało się o nim pisze, czyżby HBO nie chciało go rozreklamować? Chyba nawet nie był puszczany w PL, bo nie widzę ripów na stronach.
Teraz pozostaje czekać na kolejny sezon, wszystkich, którzy zastanawiają się czy oglądać serial zachęcam do tego, świetne teksty i dobra dawka humoru.
  • 0

#118 Dżakas

Dżakas

Plutonowy

• Użytkownik
  • 451 postów
  • MiastoSprzed monitora.

Napisano 28.06.2010 - |13:14|

Początek siódmej serii nie jest zachwycający, a nawet słaby rzekłbym. Ale mam nadzieję na rozkręcenie się w kolejnych odcinkach.
  • 0

#119 Quendi

Quendi

Chorąży sztabowy

• Użytkownik
  • 1 731 postów

Napisano 28.06.2010 - |23:09|

A według mnie obiecujący.
Dobra podbudowa zaczynającego się sezonu.
  • 0

#120 cliffhanger

cliffhanger

Chorąży

• VIP
  • 1 447 postów

Napisano 29.06.2010 - |06:48|

Wracając do poprzedniego sezonu, który zmieszałem z błotem, to po upłynięciu sporej ilości czasu jestem skłonny ugryźć się w język przy paru kwestiach, co i tak nie zmienia faktu, że był to najsłabszy sezon.

Początek 7-ego sezonu był w porządku. Zdecydowanie lepiej niż w 6-tym. Wreszcie robią coś z Vince'em, rozwijają wątek Dramy, wątek Turtle'a z interesem dobry, ale nie mają więcej co z nim zrobić, to go pchają w miłosny :D.
Ari i Eric chyba schodzą w cień w tym sezonie, Vince i Drama na przód.

Za mało śmiesznych sytuacji.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych