Bo tak póki co to tylko "Eureka" może być ciekawa o ile będzie tam jakaś tajemnica
Seriale - co nas czeka?
Napisano 13.05.2006 - |14:16|
Bo tak póki co to tylko "Eureka" może być ciekawa o ile będzie tam jakaś tajemnica
Napisano 13.05.2006 - |14:26|
A gdzie można zobacyć pełną liste?
proszę bardzo pełna lista
http://www.tv.com/feature/2006-pilots/
a i nie przejmujcie się opisami, bo mają podział na trzy Komedia, reality i drama, ale drama to dla nich wszystko inne, co nie podchodzi po dpieprwsze dwa typy.
Napisano 13.05.2006 - |15:07|
Chociaż niektóre brzmią tak jakby się już je gdzieś widziało lub były trochę pozmieniane niemniej jednak z takich opisów ciężko wywnioskować co z nich poza wypełniniem ramówki wyjdzie
A tak pokrótce:
Flirt - o jedynym facecie pracującym w kobiecym piśmie i
Beyond - katastrofa/kryzys światowy motywuje NASA do kolejnych podróży w kosmos
Heroes - o ludziach z całego świata którzy posiadają super moce i próbują sobie z tym poradzić i ich wpływem na życie codzienne
Smith - o grupie złodzieji którzy odwiedzają różne miasta i popełniają ,,wysokiej klasy" kradzieże
Traveler - o paczce 3 przyjaciół robiących razem ,,wszystko" i z których jeden zaginął w eksplozji jednak pozostali nie mogą tego wyjaśnić policji ponieważ nie umieją dowieśc ,że Will[zaginiony] naprawdę istniał [ o ile dobrze zczaiłem opis
Mr Nice Guy - o ektremalnie miłym gościu któremu jego uprzejmość zawsze wychodzi bokiem więc kumpela Izzy postanawia mu pomóc żeby się trochę zmienił
Day Break - o detektywie niesłusznie oskarżonym o postrzelenie stanowego adwokata jednak na szczęście ma alibi i sprawa się prostuje. Niestet budzi się na drugi dzień i wszystko zaczyna się od nowa
Twenty Questions - o pracowniku Departamentu Stanu który dostarczając przesyłkę do Syryjskiej Ambasady jest świadkiem morderstwa.Potem odkrywa,że nikt o tym nie mówi wszystko jest tuszowane i z pomocą przyjąciół będzie się starał to ujawnić i wyjaśnić
A House Divided - o drobnym farmerze którego postępowanie z rządem US staje się pierwszym ogniwem w łancuchu wypadków które wiążą się z drugą wojną światową
Eureka - rząd w tajemnicy umieścił
poza tym seriali w stylu SG BSG Surface to wiadomo nie ma sensu opisywac.
Mam nadzieję ,że się te skrótowce niektórym przydadzą,
I przepraszam jeśli coś pomyliłem [
Użytkownik biku1 edytował ten post 13.05.2006 - |16:54|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 13.05.2006 - |19:34|
Aquaman - chyba spinoff do Smallville (nie wiem, nie oglądam Smallville).
A gdzie jest info o tym aquaman?
A co do seriali - to może by je poumieszczać w kalendarzu, tak by było widać co się dzieje w serialach. To prośba do MODÓW
NIe da sie, bo jeszcze niewiadomo ktore z nich beda na bank leciec i kiedy.
Z tych na TAK, to było coś o zagładzie nuklearnej świata.
Nie widzialem nic takiego
Napisano 13.05.2006 - |19:44|
O zagładzie chyba jest na NBC, a Aquamam na CW
Napisano 13.05.2006 - |19:50|
To nie spinoff, ale ekranizacja komiksu
Napisano 13.05.2006 - |20:13|
Postać ta pojawia się w Smallville, i jest grana przez tego samego aktora, więc na moje oko spinoff. (ale jak już mówiłem, nie oglądam Smallville)
Napisano 14.05.2006 - |09:45|
Postać ta pojawia się w Smallville, i jest grana przez tego samego aktora, więc na moje oko spinoff. (ale jak już mówiłem, nie oglądam Smallville)
Faktycznie pojawiła się w 1 (słownie: jednym) odcinku Smallville na początku 5 sezonu.
Jednak moim zdaniem to nie spinoff bo jednak to ekranizacja osobnego komiksu o Aquamenie. Ale cholera wie jak to amerykańce potraktują
Użytkownik Pawel edytował ten post 14.05.2006 - |09:45|
Napisano 14.05.2006 - |11:31|
NIe da sie, bo jeszcze niewiadomo ktore z nich beda na bank leciec i kiedy.
To prawda, ale brakowało mi np.: wzmianki w kalendarzu o takich serialach, jak Prison Break, Numb3rs. Myślę, że kilka takich mogłoby być zamieszczonych - oczywiście, jak będzie wiadomo co i jak, i kiedy się pokaże w TV
My tylko decydujemy, jak wykorzystać dany nam czas"
Gandalf - Drużyna Pierścienia
Napisano 16.05.2006 - |10:57|
http://tvdramas.abou...cfall2006_2.htm
A dzis oglosi swoja ramowke ABC, fani invasion niech trzymaja kciuki, niekotre artykoly w sieci pisza ze invasion ma wielka szanse, inne ze juz zostal pogrzebany.
Użytkownik Modes edytował ten post 16.05.2006 - |11:02|
Napisano 16.05.2006 - |12:21|
Tu bym polemizował jeszcze bodajże dwa czy trzy inne zapowiadaja się w miarę ciekawie (no chyba że piszesz tylko o serialach sci-fi), ale trzeba by obejrzeć chociaż piloty żeby przekonać się co takie prezentują nowe seriale.No i mamy ramowke NBC na jesien 2006, malo nowych seriali a jedyny interesujacy to heroes :/
Użytkownik Pawel edytował ten post 16.05.2006 - |12:21|
Napisano 16.05.2006 - |23:17|
ramowka ABC: http://tvdramas.abou...llsched06_2.htm
czesc seriali zostanie wprowadzona dopiero w polowie sezonu.
Napisano 17.05.2006 - |11:04|
Napisano 17.05.2006 - |23:30|
http://tvdramas.abou...ll06sched_2.htm
slabo oceniany na forum The Unit, swietujacy sukcesy w USA zostaje na druga serie.
Gość_jooboo_*
Napisano 18.05.2006 - |02:17|
Opis (w wolnym tłumaczeniu i w skrócie):
Telewizja ABC przejęła serię Masters of Science Fiction, przedstawiającą dzieła najwybitniejszych autorów SF:
- Isaac Asimov Ja robot, Nightfall
- Ray Bradbury Kroniki Marsjańskie, Fahrenheit 451
- Harlan Ellison Chłopiec i jego pies, Jeffty is Five
- Robert Henlein Władca marionetek, Stranger in a Strange Land
ABC wyprodukuje conajmniej 4 godzinne odcinki (a prawdopodobnie więcej).
Z góry przepraszam za nieprzetłumaczenie wszystkich tytułów, ale niektórych zwyczajnie nie kojarzę. Jeśli faktycznie powstaje coś takiego, to (przy założeniu, że zrobią to jak należy) jest to niesamowita wprost gratka dla wszystkich fanów gatunku. Przy okazji młodsza część publiczności pozna co to znaczy naprawdę dobre SF. Trzymam kciuki, żeby jakiś wredny księgowy tego nie skasował.
--------------------------------------
Drugim tytułem zasługującym na uwagę może być JERICHO.
Opis:
Po nuklearnej katastrofie, która zniszczyła większą cześć Ameryki, mieszkańcy małego miasteczka w Kansas muszą poradzić sobie z nową i bardzo odmienną rzeczywistością.
Dużo zależy w jakim to będzie stylu (Mad Max, Fallout, czy 28 Days Later), ale może być ciekawie.
Trzecim tytułem zasługującym na uwagę jest wspomniany wcześniej BEYOND.
Bardzo cieszy również powrót LIFE ON MARS. Jako paradokument o latach 70-tych w W.Brytanii jest to nadzwyczaj dobry serial.
Napisano 18.05.2006 - |18:57|
Napisano 18.05.2006 - |21:27|
http://www.comingsoo...ws.php?id=14605
a tu jest ramówka CW [dawne WB i UPN ]
http://www.comingsoo...ws.php?id=14608
Użytkownik biku1 edytował ten post 18.05.2006 - |21:35|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 19.05.2006 - |08:51|
....
- Isaac Asimov Nightfall
- Harlan Ellison Chłopiec i jego pies, Jeffty is Five
- Robert Henlein Władca marionetek, Stranger in a Strange Land
Z góry przepraszam za nieprzetłumaczenie wszystkich tytułów, ale niektórych zwyczajnie nie kojarzę.
....
- Isaac Asimov - Nightfall - u nas znane pod tytułem "Nastanie nocy" wspolautorem jest Robert Silverberg
- Robert Henlein - Stranger in a Strange Land - to "Obcy w obcym kraju"
- Harlan Ellison - Jeffty is Five - Jeffty ma pięć lat - z tym tytułem nie mialem okazji się zetknąć w przeciwieństwie do "Chłopiec i jego pies", o ile pamietam bylo juz zekranizowane, grał w tym chyba Don Johnson za swoich mlodych lat.
Użytkownik dzidzia edytował ten post 19.05.2006 - |08:52|
1. Praca uszlachetnia, lenistwo czyni szczesliwym. Wybor nalezy do ciebie - Minister Zdrowia
2. Sikanie z wiatrem jest pójściem na łatwiznę
Moje napisy znjadziesz na: hatak.pl [Dead Like Me], [Smith] i i mogłeś znaleźć na Ś.P. napisy.org [Two and a Half Men], [Gilmore Girls 7]
Napisano 19.05.2006 - |12:25|
Użytkownik jack edytował ten post 19.05.2006 - |16:52|
Napisano 19.05.2006 - |12:38|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Logowanie »