Skocz do zawartości

Zdjęcie

NEO +

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
448 odpowiedzi w tym temacie

#101 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 06.10.2003 - |10:48|

Już jestem na stałe na neo+. Dalej bezproblemowo. Kompek chodzi 3, 4 dni bez resetu. Potem już zaczyna nad wszystkim ciężko się zastanawiać. Jak narazie neo+ w moim przypadku sprawdziło się na 100%.
Z Chello rozstałem się parę dni temu. Umowa jaką miałem podpisaną z UPC wiązała mnie z nimi do końca lutego ale mały wybieg i została rozwiązana z dniem 1 października B) bez konsekwencji finansowych. Nie będę płacił nic za zerwanie umowy :P
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#102 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 06.10.2003 - |20:45|

W koncu - jutro dzwonie na infolinie :lol: :lol: :lol: :lol: :D - potestuje sobie za 1,07 PLN razem z wami :D - a potem sie zobaczy - moze na 3 osoby wezmiemy neo+ :D Wszystko zalezy jak to bedzie chodzic :D
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#103 karson

karson

Szeregowy

• Użytkownik
  • 35 postów

Napisano 07.10.2003 - |09:25|

Neo? Super. Wlasnie od wczoraj tj od 06.10. od godziny 10:45 nie ma Neostrady. Probowalem sie dodzwonic do pomocy technicznej przez okolo 3 GODZINY. Za kazdym razem po wybraniu nr 0800 102 102 i wew 2 (pomoc tech.) rozlaczalo polaczenie!!! W miedzyczasie dzwonilem na wew 1 (zamowienie uslugi ) i mowie kolesiowi o zaistnialej sytuacji i prosze o pomoc. Koles oczywiscie nie jest kompetentny do udzielenia pomocy i proponuje abym dzwonil pod wew 2. Wiec mu tlumacze, ze nie mozna uzyskac polaczenia z wew 2, wiec koles mowi, ze mnie sam polaczy. Wiec czekam i czekam i.... rozlaczyli. Dopiero kolo 14:00 kiedy juz dosc brutalnie :) potraktowalem pania z obslugi klienta, poinformowala mnie, ze nie wie na 100% ale obilo jej sie o uszy, ze jakies serwery Neo padly i ze nie wiedza kiedy awaria zostanie usunieta :) PARODIA.
To jest powazne traktowanie klienta? No tak pzreciez to Nasz ukochany kraj Polska.
No comments
PS jak do tej pory tj 07.10 godz 10:25 Netu nie ma i oczywiscie mozliwosci kontaktu z bezplatna pomoca techniczna Neo rowniez. Tak trzymac.
  • 0

#104 Thor

Thor

Starszy szeregowy

• VIP
  • 112 postów
  • MiastoCiechanów

Napisano 07.10.2003 - |18:26|

Właśnie to jest różnie mam neo+ od paru miechów i miałem dwie awarie obie rano nie trwały więcej niż 10 minut więc nie mam żadnych uprzedzeń do tego dostepu ale moja centrala musiała zakupic nowy sprzęt aby to działało dlatego mam pewnie tak mało awari. W wiekszych miastach jeszcz na starych routerkach jedzie.
  • 0
Sg1 - Far - B5 Rulezzzzzzzzz !!!!!!!!!!!!!

Come to me play with me can't You see i'm just the sex mashine !!

#105 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 08.10.2003 - |16:49|

A ja juz czekam dwa tygodnie na zamowione Neo+. Pocieszam sie tylko tym, ze promocja obejmuje zamowienia zlozone we wrzesniu i pazdzierniki, a nie aktywowane w tym czasie.
  • 0
There is always a bigger fish.

#106 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 08.10.2003 - |17:07|

A ja juz czekam dwa tygodnie na zamowione Neo+. Pocieszam sie tylko tym, ze promocja obejmuje zamowienia zlozone we wrzesniu i pazdzierniki, a nie aktywowane w tym czasie.

Napisz coś więcej. Jak ty zamówiłeś neo? Czekasz na montera? Czy może maja tyle zamówień?
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#107 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 08.10.2003 - |18:08|

Napisz coś więcej. Jak ty zamówiłeś neo? Czekasz na montera? Czy może maja tyle zamówień?

Kolega pewnie zamawial w telepunkcie - tak jak moj sasiad ktory czeka tez okolo tygodnia juz i jeszcze ma czekac 2 tygodnie - tak mu powiedzieli w tym wlasnie telepunkcie :D.

Ja zamawialem przez infolinie - facet z drugiej strony kabla poinformowal mnie ze okres weryfikacji danych trwa 48 godzin a potem moge skoczyc do telepunktu po odbior :D - jak bedzie zobaczymy :D

#108 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 08.10.2003 - |20:23|

Panowie a jak to jest kiedy skończy się ten miesięczny okres promocyjny za 1 zł. Słyszałem, że jeśli zdecydujesz się zostawić sobie neo to wtedy trzeba zabulić jakąś sporą kwotę za dzierżawę modemu ? Czy to prawda ?
  • 0
"...something takes a part of me..."

#109 TransX

TransX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoChełm

Napisano 08.10.2003 - |21:17|

Panowie a jak to jest kiedy skończy się ten miesięczny okres promocyjny za 1 zł. Słyszałem, że jeśli zdecydujesz się zostawić sobie neo to wtedy trzeba zabulić jakąś sporą kwotę za dzierżawę modemu ? Czy to prawda ?

Opłaty aktywacyjnej w takim przypadku nie ma. Modemu nie dzierżawisz, tylko kupujesz na własność za 199 zł. Istnieje możliwość zrezygnowania z zakupu modemu Sagem, ale wtedy mogą być kłopoty z reklamacjami - jak zastosujesz inny sprzęt.
Ci co wzięli na próbę 30 dni muszą uważać żeby się nie spóźnić z terminem oddania. Spóźnienie nawet o 1 dzień powoduje automatyczną zgodę na umowę 12 miesięczną za 149 zł/mies. Ciężko będzie się wtedy wykręcić.
  • 0

#110 jarmat

jarmat

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów
  • MiastoRadom

Napisano 09.10.2003 - |22:44|

Dalem sie zrobic i zlozylem zamowienie przez internet. Kazali czekac na weryfikacje. Dzwonienie na infolinie nie pomoglo. Chyba musze sie wybrac do telepunktu. Po prostu Telekompromitacja.
  • 0
There is always a bigger fish.

#111 Ksyrax

Ksyrax

Kapral

• Użytkownik
  • 236 postów
  • MiastoGniezno

Napisano 10.10.2003 - |06:23|

Nie martw się jarmat. Tepsa maksymaknie olewa swoich klientów. Ja chodziłem 4 razy do telepunktu, zanim się dowiedziałem, że nie mogę mieć neo (było to w lipcu). Potem chodziłem i pytałem się kiedy mogę mieć szansę na neo a oni twierdzili, że może w tym roku a może w następnym. W końcu na pytanie o inne firmy (konkurencyjne) oferujące usługi internetowe wchodzące na rynek telekomunikacji. Mówili mi, że to ich nic nie obchodzi i mogę zrobić jak będę chciał, mogę czekać na neo a mogę założyć sobie internet udostępniany przez inne firmy.
  • 0
Nic na świecie nie zostało tak sprawiedliwie rozdzielone jak rozum: każdy uważa, że otrzymał dostateczną porcję. Jacques Tati.

#112 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 10.10.2003 - |08:15|

Dalem sie zrobic i zlozylem zamowienie przez internet. Kazali czekac na weryfikacje. Dzwonienie na infolinie nie pomoglo. Chyba musze sie wybrac do telepunktu. Po prostu Telekompromitacja.

Ja zadzwonilem na infolinie - facet po drugiej stronie przyjal zamowienie po czym oswiadczyl ze okres weryfikacji danych potrwa 48 godzin i poprosil abym zadzwonil do nich po uplywie tego okresu. Minal 3 dzien a wiec 72 godziny i dalej weryfikuja - zaraz ide do nich dzwonic jeszcze raz - sprobuje sie dowiedziec na czym polega weryfikacja - choc pewnie nic mi nie powiedza :D

#113 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 10.10.2003 - |09:06|

Hmmm, z tą weryfikacją, to ciekawa sprawa. Weryfikacja czego? Danych? Czy może stanu twoich opłat za telefon? Przydatności linii do neo? Ja też zamawiałem przez infolinię ale nie pamiętam aby ktoś coś weryfikował. Tak jak pisałem pan przyjął zamówienie i kazał po 24 godzinach zgłosić się do telepunktu.
Wychodzi na to, że kolejny raz Telekomunikacja zrobiła promocję i zainteresowanie przerosło ich oczekiwania. Nie spodziewali się, że tylu ludzi zainteresuje się Neo+. Cieszę się że po neo wystartowałem 2 września i wszystko wtedy jeszcze szło gładko. Wtedy jeszcze nie było nawet reklamy w telewizji. :lol:
Czy to telekomunikacja czy inne firmy jeszcze u nas długo będzie brak profesjonalizmu i przygotowania. UPC (kablówka) jest firmą prywatną i też kiedy zaczynałem przygodę z Chello była promocja. Myślicie, że było inaczej? Nie, tak samo jak teraz z TP. Panienka w biurze obsługi klienta przepraszała, że przerosło ich oczekiwania, przekładali terminy instalacji (chyba 2 razy). Też kompromitacja. Jeszcze długo nasze firmy nie nauczą się szanować klienta. A jeszcze dłużej te, które na danym terenie są monopolistami. :(
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

#114 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 10.10.2003 - |14:07|

No to teraz wam podam ciekawa informacje - zadzwonilem na infolinie dzisiaj i dowiedzialem sie ze weryfikacja zostala zakonczona (po 96 godzinach zamiast po 48 :angry: ) i moge isc do telepunktu po odbior modemu. Pani byla nawet tak uprzejma ze podala mi adresy telepunktow w moim miescie. Zaciagnalem wiec moja mame - abonentke TPSA (na nia jest telefon) do telepunktu - stalismy okolo 30 min w kolejce po czym kobieta siedzaca za biurkiem z dzika satysfakcja i usmiechem poinformowala nas iz obowiazuje teraz tydzien oczekiwania (krocej lub dluzej oczywiscie - o tym tez nam powiedziala). Mozecie sobie wyobrazic moja mine :D - chyba widzac ja oraz mine mojej mamy kobieta szybko dodala tekst wlasnie o duzej popularnosci neo+ - "nie spodziewalismy sie tego (sic!)" i ze mama moze napisac mi upowaznienie zeby nie musiala jezdzic.

Jak sie czuje po takim wprowadzeniu w blad chyba nie musze mowic :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

#115 JoVisH

JoVisH

Starszy kapral

• VIP
  • 336 postów

Napisano 10.10.2003 - |14:39|

No cóż... tepsa w pełnej krasie razem ze swoim szacunkiem wobec klienta :angry: . Wypada Ci się cieszyć drogi Katharnie, że nie kazali Ci przychodzić codziennie i "dowiadywać się". Ze też jesteśmy skazani na usługi tej firmy. Mam szczerą nadzieję, że po wejściu do unii poprawi się u nas kwestia dostępu do Internetu. Tylko czy przypadkiem nie jestem niepoprawnym optymistą ?
  • 0
"...something takes a part of me..."

#116 TransX

TransX

Szeregowy

• Użytkownik
  • 45 postów
  • MiastoChełm

Napisano 14.10.2003 - |22:36|

Mam szczerą nadzieję, że po wejściu do unii poprawi się u nas kwestia dostępu do Internetu. Tylko czy przypadkiem nie jestem niepoprawnym optymistą ?

Chyba jesteś! Bo nic nie jest do końca przygotowane w tej kwestii, ani prawo, ani warunki!
Odnośnie neo+, zapytałem gostka w telepunkcie, co się stanie jeśli po zdecydowaniu się na umowę roczną za 149 zł, zrezygnujemy przed upływem tego okresu.
Powiedział, że wszystkie miesiące w której mieliśmy neo+ zostaną przeliczone po kwocie 199 zł, czyli gdy mieliśmy neo+ z tej promocji np 4 miesiące i 1 dzień (wtedy będzie się liczyć 5 miesięcy) zapłacimy dodatkowo 5x50zł=250zł kary.
  • 0

#117 Castor Krieg

Castor Krieg

Sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 092 postów
  • MiastoBerlin

Napisano 16.10.2003 - |20:42|

POMOCY!!!

Sprawa jest banalna - w maju skorzystałem z promocji Chello, umowę mam na 12 miesięcy. Za zerwanie umowy z mojej winy jest kara. Pytanie: jak doprowadzić do tego, aby Chello zerwało ze mną umowę? Pomysły (najlepiej sprawdzone) proszę na PM lub maila.
  • 0

#118 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów

Napisano 17.10.2003 - |09:21|

Nadszedl w koncu wielki dzien - dzis druga czesc mego starcia z lokalnym Telepunktem :D w celu odebrania neo+ :D Zobaczymy jak mi pojdzie tym razem :D Oczywiscie jak tylko wroce do domu podziele sie z wami moimi wrazeniami :lol:

>>>UpDaTe<<<

No i zonk - jeszcze mnie nie skrosowali :(

Musze jednak powiedziec ze trafilem na bardzo uprzejma pania i mam juz modem firmy Thomson :D. Czekam wiec tylko na wykonanie dzialan na centrali i juz :)

Użytkownik Katharn edytował ten post 17.10.2003 - |11:58|

#119 stilo

stilo

Szeregowy

• Użytkownik
  • 43 postów

Napisano 17.10.2003 - |19:25|

Mam Neostrade od roku. Jestem bardzo zadowolony co do szybkosci i w ogole.W domu zrobilem nawet siec na dwa kompy.Nie widac roznicy gdy chodza obydwa.
Wczesniej gdy bylem na osiedlowce mialem wieczne problemy z lapaniem jakichs paskudztw z netu(wirusow).Czeste czyszczenie kompa i temu podobne.Od czasu jak mam Neo wszystko sie skonczylo.Tylko z jednym TPSA postepuje poskudnie przysylaja rachunek od razu za trzy miesiace-taki dostalem po 3 miesiacach -myslalem ze padne 3 miesiace abonamentu +instalacja.
  • 0

#120 AtroN

AtroN

Starszy kapral

• VIP
  • 251 postów
  • MiastoWarszawa

Napisano 17.10.2003 - |20:04|

/.../ mam juz modem firmy Thomson /.../

Możesz cos wiecej napisać na temat tego modemu?
  • 0
Ogniu, krocz za mną!

Dołączona grafika

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych