Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spoiler Zone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2652 odpowiedzi w tym temacie

#1161 Bylin

Bylin

Szeregowy

• Użytkownik
  • 32 postów
  • MiastoBydgoszcz

Napisano 27.05.2006 - |19:43|

Desmond był na 100%. Locke'a i Mr.Eko nie widziałem. Wnioskować jednak można, że jak jest Desmond to raczej i tamci dwaj też przeżyli i będą. Ogólnie Locke i Eko to zbyt wazne postacie dla serialu zeby ich zabrakło w 3 sezonie.

... tym bardziej, że wypada dokończyć ich retrospekcje w normalny sposób, a nie w taki jaki będzie towarzyszył przedstawianiu flashbacków Libby, która już nie żyje. Sam nie wiem jak to będzie wyglądało, ale w takim wypadku zadużo byłoby odniesienia do postaci nieżywych. Co do Desmonda to mam pytanie... Będzie on aktorem pełnoetatowym (lub jak to się zwie) czy też epizodycznym? Jeżeli wystąpi ta druga opcja to jest możliwe spotkanie go jedynie w retrospekcjach przez co występuje możliwość, iż nie przeżył.
A szkoda by było....

PS. Dziwne to troche, ale wysune do szerszego grona- może Pani Widmore nie poszukuje Desmona, ale jej drugiego męża- Czarnoskórego Henriego Gale'a do którego wyprawy się przyczyniła (znak firmy WIDMORE jako sponsora). Skoro na jej szafce stała fotografia Desmonda to raczej nie są oni razem (ona i ten drugi). Nie musi on być koniecznie jej mężem, ale osobą która nie jest jej obojętna. To dosyć nieprawdopodobna teoria, ale zapodam do rozpatrzenia.

PS 1. Skoro samolot lotu 815 spad z powodu tego magnesu to z podobnego powodu musiał rozbić się ten z Nigerii ( Którym podróżował brat Eko- Yemi). W takim razie niepierwszy raz nie wpisano cyfr.

PS 2. Już wiemy jak Galeon "Black Rock" mógł znaleźć się na środku wyspy. Mógł spowodować to ten magnes. Statek osiadł gdzieś na mieliźnie blisko brzegu i został przyciągnięty najbliżej jak się dało.

Pozdrawiam

Użytkownik Bylin edytował ten post 27.05.2006 - |19:45|

• 0

#1162 jacekfreeman

jacekfreeman

Plutonowy

• Użytkownik
  • 431 postów
  • MiastoLublin

Napisano 27.05.2006 - |20:33|

PS 2. Już wiemy jak Galeon "Black Rock" mógł znaleźć się na środku wyspy. Mógł spowodować to ten magnes. Statek osiadł gdzieś na mieliźnie blisko brzegu i został przyciągnięty najbliżej jak się dało.

Nie wiem czy nawet tak potężny magnes dałby radę przyciągnąć drewniany statek posiadający stusunkowo mała ilość metalowych elementów.
  • 0
Rok 2007 był to dziwny rok, w którym rozmaite znaki na niebie i ziemi zwiastowały jakoweś klęski i nadzywczajne zdarzenia.

Zapraszam do Lublina :)

#1163 Surin

Surin

Starszy kapral

• Zbanowany
  • 346 postów
  • Miastoz pokładu Slave - I

Napisano 27.05.2006 - |21:00|

Właśnie ;) Wyspa mogła zostać sztucznie podniesiona przez naukowców Dharmy a może pod wpływem zaawansowanego pola magnetycznego , kto wie :)
  • 0
" 4400 " --> poziom serii wprost proporcjonalny do ilości postów osób nią zainteresowanych

= Teoria Prawdy Telewizyjnej =

#1164 NIKON

NIKON

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 79 postów
  • Miastoz daleka...

Napisano 28.05.2006 - |12:21|

Nie to pewnie czarnoksieznik z Warcraft'a imieniem Guldan podniosl ta wyspe za pomoca swojej magii, bo wiedzial ze jak okielzna sile magnetyzmu emanujaca z tego obszaru to stanie sie najpotezniejszym magiem na swiecie. LOL :wacko:

Wracajac do tematu to Charlie mogl tak zareagowac, bo wiedzial ze nie przezyli, a ze nie chcial zepsuc tak romantycznej chwili z Claire przy ognisku wiec ukryzl sie w jezyk. Albo ona jego :hyhy:
  • 0

#1165 satorian

satorian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 28.05.2006 - |19:41|

W sumie to trudno wykazać błąd w twoim rozumowaniu, bo powołujesz się na rzeczy nieistniejące. A nieistnienia się nie dowodzi.
  • 0

#1166 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 30.05.2006 - |06:25|

# new 05/29 - Summary of spoilers given by Damon Lindelof and Carlton Cuse: Next season, we will understand the real ramifications of Desmond activating the failsafe and what that did. The central issue of season three will be what did happen. It sounds like Desmond's coming back. They said they want him back, we want to know why he was in prison, we want to know what happened when he turned that key that affected the entire island. That will become very important. The island was visible but only for an instant. It was also visible for an instant on 9/22/04 when the plane crashed. The foot statue represents the history and archeology of the island. Season three will explore what happened on the island before Dharma arrived in the late 70's and who was there. The smoke monster will definitely be back in Season three. There is a good chance we saw the monster this year and didn't realize we were looking at it. By the end of next year we will realize what it was and when we saw it. Why did the Others take Jack, Kate and Sawyer? Where is their home? That will be the story told over the first six episodes. Season 3 will also be about the main characters and their relationships. They want to service the relationships next year more than the mythology. How Locke got in the wheelchair, how Jack got his tattoos will be revealed in Season three. Source: Lost Podcast
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

#1167 bartosz11

bartosz11

Szeregowy

• W tr. aktywacji
  • 2 postów

Napisano 30.05.2006 - |11:44|

Witam.

Po obejrzeniu ostatniego odcinka nasunely mi sie pytania.

- Kurs 325, ktorym odplyneli Michael i Walt (moze ktos tu zna sie na terminach nawigacyjnych i wytlumaczy co oznacza kurs 325) ma doprowadzic ich do ocalenia... Wydaje mi sie ze szef Innych (nazywanie go Henry Gale'em jest moim zdaniem bledem) wyslal ich prosto do miejsca, z ktorego sma przyplynal. Bo wyraznie kiedy wszyscy stoja na pomoscie, podplywa lodka z szefem i paroma Innymi. Wiec skas przyplyneli. I tu pojawia sie kolejna refleksja ->
- Tak jak powiedzial Walt, a wczesniej doszla do tego Kate, Inni udaja kogos kim nie sa. Musza zatem miec baze skoro opuscili bunkier "medyczny", a teraz namioty i to dobrze wyposazona baze (paliwo, jedzenie itd.). Byc moze nie ma jej na wyspie, byc moze plynac kursem 325 doplynie sie do niej. Michael musi byc bardzo naiwny, ze starczy mu sieki na doplyniecie gdziekolwiek taka lodeczka). Byc moze tam, trzymane sa porwane osoby. Byc moze faktycznie Inni sa tymi dobrymi, gdyz swoja dzialalnosci chronia rozbitkow. Byc moze po to kazali Hugo wrocic do swoich by przekazal im by nie zapuszczali sie w te strony(I tu pojawia sie kolejna refleksja ->), bo tam gdzie sa, sa bezpieczni. Byc moze dlatego zaczapili rozbitkow podczas ucieczki tratwa, by nie doplyneli tam gdzie nie trzeba.
- Inni uwalniaja Hugo. Dlaczego jego? Przeciez to on sposrod Kate, Sawyera i doktorka ma najciekawsza przeszlosc zwiazana z liczbami jego niesamowity pech z tym zwiazany. Tak sie zastanawiam, jaka jedna cecha opisac trzech pozostalych rozbitkow. Kate - sprytna, doktorem - inteligenty, ale Sawyer? Jaki jest Sawyer, moim zdaniem, jest zwyklym cwaniaczkiem i tyle, no, moze jeszcze to ze jest przystojny i ma [beeep] glos, ale to dla Innych sie raczej nie liczy.
- Kolejna refleksja to przekrecony kluczyk przez Desmonda i reakcja Innych jak i rozbitkow. Reaguja bardo dziwnie, wlasciwie zachowuja sie tak, jakby nic sie nie stalo, nagle wielka jasnosc, dziwne buczenie, potem cisza i spoko luzik nic sie nie stalo, a przeciez kiedy Locke byl uwieziony pod drzwiami i prosil wtedy-Henry'ego, by wpisal liczby, wydaje mi sie ze szefuncio je wpisal (gdyby nie wpisal, buczenie i przyciaganie wszystkiego metalowego mialo by miejsce). Wiec szefuncio wie o liczbach o eksperymencie; kto wie, moze on jedyny wie o co w tym wszystkim chodzi...

No to tyle. Co o tym sadzicie.?
  • 0

#1168 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 30.05.2006 - |12:06|

Z tą bazą innych to bardzo prawdopodobne. Nie sądzę jednak, żeby tam wysłali Michael'a. Według mnie pozwolili mu odejść. Mi również wydaje się że Henry nie jest szefem, najwyżej kimś ważnym. Inni napewno wiedzą o eksperymenicie z elektromagnesem. Henry musiał wpisać liczby bo inaczej wiadomo co by się działo. Pytanie tylko czemu okłamał wtedy Locke'a?
  • 0

#1169 franek

franek

Kapral

• Użytkownik
  • 240 postów

Napisano 30.05.2006 - |12:32|

@bartosz11 - zły temat, powinieneś to napisać w temacie o odcinku finałowym.

Jeśli twierdzisz, że Inni chronią rozbitków, to jak wyjaśnisz postrzelenie Sawyera na tratwie i wysadzenie jej? Jak wytłumaczysz morderstwo Scotta i Nathana?
  • 0

#1170 Adrian

Adrian

Kapral

• Email
  • 195 postów

Napisano 30.05.2006 - |17:58|

@bartosz11 - zły temat, powinieneś to napisać w temacie o odcinku finałowym.

Jeśli twierdzisz, że Inni chronią rozbitków, to jak wyjaśnisz postrzelenie Sawyera na tratwie i wysadzenie jej? Jak wytłumaczysz morderstwo Scotta i Nathana?

Oraz próbe zamordowania Charliego (powieszenie) , bijka z Ana lucią przecież gdyby Ana nie była silna to Goodwin by ją zabił , !
  • 0

#1171 Vol 7

Vol 7

Starszy sierżant sztabowy

• Użytkownik
  • 1 242 postów
  • Miastowziąć na rower?

Napisano 30.05.2006 - |18:12|

Oraz próbe zamordowania Charliego (powieszenie) , bijka z Ana lucią przecież gdyby Ana nie była silna to Goodwin by ją zabił , !

Fenry też był bliski pokonania Any - ale wykończył ją Michael :/
  • 0

Dołączona grafika

#1172 Gander

Gander

Szeregowy

• Użytkownik
  • 33 postów
  • MiastoSzczecin

Napisano 30.05.2006 - |20:04|

Ja tak tylko pozwolę sobie zauważyć: kiedy Inni złapali Micheala dali mu listę 4 osób. Zasadniczo taka listę miał zrobić Ethan, ale wiemy że nie zrobił. Więc kto?... Może nadal mamy wtyczkę :D
  • 0

#1173 satorian

satorian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 30.05.2006 - |21:34|

jakoś mi się nie widzi... Pamiętajcie, że najprawodpodobniej Inni przez cały czas mieli podgląd Łabędzia. Cała czwórka bywała tam regularnie, wiec można był na podstawie obserwacji wyrobic sobie o nich opinie
Ale jeśli już, to obstawiam Libby :)
  • 0

#1174 Tahu-tahu

Tahu-tahu

Szeregowy

• Użytkownik
  • 27 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 31.05.2006 - |07:11|

jakoś mi się nie widzi... Pamiętajcie, że najprawodpodobniej Inni przez cały czas mieli podgląd Łabędzia. Cała czwórka bywała tam regularnie, wiec można był na podstawie obserwacji wyrobic sobie o nich opinie
Ale jeśli już, to obstawiam Libby :)

Libby - dokładnie. Też tak sobie myślałam już od jakiegoś czasu, że wtyczka musi być - i wszystkie retrospekcje wskazują na nią właśnie ^_^
  • 0

#1175 kaczy-k9

kaczy-k9

Szeregowy

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 31.05.2006 - |09:30|

Stopa z czterema palcami jest wskazówką, aby pokazać kto był na wyspie przed Dharmą. To jest sposób dla scenarzystów na powrót do archeologicznego aspektu serialu.

Powiedzieli że to nie był Matthew Fox w stacji monitorującej mówiący po portugalsku. Przykuli uwagę mówiąc "Arktyczny LUB Antarktyczny" Podobno mówili po portugalsku, najprawdopodobniej brazylijsku (czy jest taki język w ogóle???, wydaje mi się że w brazylii językiem urzędowym jest portugalski). Powiedzieli również że wyspa stała się widoczna na chwilę po to aby Penny mogła ją znaleźć. Powiedzieli również że poza tym tylko raz wyspa była widoczna 22 września 2004 kiedy spadł samolot. To był pierwszy raz kiedy akcja przeniosła się poza wyspę w czasie rzeczywistym a nie we flashback'ach.

Co do Hurleya, który nie zareagował zbytnio kiedy się dowiedział że Michael zabił Libby, producenci powiedzieli że mieli około strony dialogów do tej sceny, lecz mogliby nie zdążyć z montażem finału na czas więc zdecydowali się posunąć akcję do przodu z Sawyerem mówiącym "What plan" i " Let's just move on" aby nie spowalniać akcji Hurleya i pozostałych reakcjami na Michaela.

Potwór powróci w sezonie 3 ale powiedzieli również , "Mogliście się już dobrze przyjrzeć potworowi ale nie zdawaliście sobie z tego sprawy." W 3 sezonie ma się wyjaśnić więcej z tego co się stało kiedy Desmond przekręcił kluczyk, co się stało z hałasem i światłem wszyscy widzieli. Dlaczego Desmond poszedł do więzienia (choć to chyba wiemy), dlaczego Locke jeździł na wózku, zasugerowali również że znaczenie tatuaży Jacka czy nawet małżeństwa Kate jest wciąż żywe.

Spora część 3 sezonu będzie o sferze uczuciowej głównych bohaterów, skupiając się na nich a nie na mitologii.

Kiedy Henry mówi "wrócą do domu z nami", od razu się dowiemy gdzie "dom" jest, ale co się stanie z Kate, Sawyerem i Jackiem zajmie większość z pierwszych sześciu odcinków. 3 sezon zacznie się pod koniec Września, potrwa do początku Listopada, potem wróci w Lutym i będzie trwał do Maja. Po więcej wejdźcie na abc.com i May 26 podcast.

Przepraszam za ewentualne błędy. Poprawki mile widziane :P
pzdr wszystkich lostowiczów.

Użytkownik kaczy-k9 edytował ten post 31.05.2006 - |09:39|

• 0

#1176 satorian

satorian

Szeregowy

• Użytkownik
  • 34 postów

Napisano 31.05.2006 - |19:09|

Mogliście się już dobrze przyjrzeć potworowi ale nie zdawaliście sobie z tego sprawy.

Ciekawe o co tu chodzi... Może dym to też jakaś forma materializacji myśli bohaterów?

Powrót do archeologicznego aspektu serialu.

Jaki powrót? Jak dotąd nic o żadnym aspekcie archeologicznym nie słyszałem.
  • 0

#1177 xabre

xabre

Szeregowy

• Email
  • 10 postów

Napisano 31.05.2006 - |20:01|

Spora część 3 sezonu będzie o sferze uczuciowej głównych bohaterów, skupiając się na nich a nie na mitologii.

mi sie ten fragment nie za bardzo podoba :/ jush teraz było za duzo melodramatu przez co serial tracił troche na dynamice, i miejscami przypominał brazylijską telenowele :D a jak maja zamiar w 3 sezonie skupic sie na rozterkach bohaterów jeszcze bardziej to bedzie jak BSG:S02 gdzie po kilka odcinków 3eba bylo czekac żeby w koncu cos sie ruszyło - bo watek romantyczny Apolo przytłaczał każdy inny element fabuły ;) byleby cos takiego nie przydarzyło sie Lost'owi bo bedzie klapa
  • 0

#1178 Skafan

Skafan

Szeregowy

• Użytkownik
  • 1 postów

Napisano 31.05.2006 - |22:47|

Henry musiał wpisać liczby bo inaczej wiadomo co by się działo. Pytanie tylko czemu okłamał wtedy Locke'a?

Wiadomo ze henry wiedział o eksperymencie i jak wiadomo eksperyment polegał na testowaniu psychiki człowieka jeśli każe mu sie wciskać ten przycisk (film instruktażowy z preły)... czyli henry powiedział że nie wcisną przycisku (chodź teraz wiadomo ze wcisnął) żeby Lock miał rozterki... i mogli w ten sposób badać jego psychike... //czy jeśli ktoś mu powie że nic się nie stanie po niewciśnięciu przycisku dalej to będzie robił?// kolejny eksperyment... może to był właśnie cel wizyty henry'ego w bunkrze a nie to że poszedł po locka...

Potwór powróci w sezonie 3 ale powiedzieli również , "Mogliście się już dobrze przyjrzeć potworowi ale nie zdawaliście sobie z tego sprawy."

jeśli chodzi o potwora pana czarnego dymka to chyba wiadomo o co twórcą chodziło... nie wiem czy na tym forum to było w spominane bo dopiero się przyłączyłem (yeah!) ale w 10 odcinku 2 serii było pokazane co kryje się za tym potworem... (a właściwie w nim) on tak migał i to miganie ukazywało obrazy z przeszłości od pana eko... ja nie umiem, ale obejrzyjcie sobie klatka po klatce :)

(przepraszam jeśli to już było poruszone na forum, ale czytanie 60 stron postów, żeby napisać jeden, który i tak każdy moze ominąć jeśli mu sie nie podoba, jest strasznie uciążliwe i zajełoby mi to z tydzień...) mnie ciekawi to czy Rose i Lock dalej będą zdrowi... bo przeciez Desmond przekręcił kluczyk i nastało wyładowanie elektryczne (z tego powodu drzwi odleciały, a nie żaden wybuch) i chyba historia elektromagnetyzmu na wyspie się skończyła... czy lock bedzie znowu sparaliżowany?

Użytkownik Skafan edytował ten post 31.05.2006 - |22:48|

• 0

#1179 Seher

Seher

Starszy kapral

• Użytkownik
  • 302 postów

Napisano 31.05.2006 - |23:49|

Nie sądzę, by twórcom chodziło o odcinek 10 z tym potworem. Bo akurat po tym odcinku na każdej stronie i na każdym forum było full zdjęć potwora i tego co w nim było :P A tutaj mowa jest o tym, że nie zdawalismy sobie sprawy, że widzieliśmy potwora.
  • 0

#1180 boone

boone

Sierżant

• Email
  • 686 postów
  • MiastoPodgorica

Napisano 01.06.2006 - |10:10|

Pewnego rodzaju spoiler ze wczorajszego raportu Ausiello od spoilerów:

Question: Now that the finale of Lost has aired, what exactly was "The Challah?" My friends and I have been debating it all week. — Matt

Ausiello: I'm pretty sure everything involving those chess-playing Eskimos and their phone call to Penny was "The Challah." But don't take my word for it: "'The Challah' is everything after Charlie and Claire kiss," confirms executive producer Carlton Cuse. "The frozen landscape, the two guys in the hut, Penny answering the phone…. " Told ya so.

Pytanie: Teraz, kiedy finał Lost został puszczony, to czym dokładnie była chałka [twórcy mówili o tym wcześniej, w sensie, że finał pierwszego sezonu był jak rogalik, drugiego będzie jak chałka]. Moi przyjaciele i ja dyskutowaliśmy o tym cały tydzień - Matt.
Ausiello: Jestem praktycznie pewien że wszystko co zawierało szachistów-Eskimosów i ich telefon do Penny był tą "Chałką" . Jak potwierdzili twórcy, chałką jest wszystko co nastąpiło po pocałunku Charliego i Claire. Zamarznięty krajobraz, dwóch facetów w tej stacji i Penny odbierająca telefon.
  • 0
Cause you never think the last time is the last time, you think there'll be more.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych