Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#1141 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 13.02.2005 - |16:36|

Dziwię się,że kolega nie czyta postów napisanych wcześniej,choć upłyneło od tego momentu trochę czasu :]

View Post

Spoko - czytam, czytam ...
W mojej wypowiedzi chodziło mi o ten JEDEN konkretny występ K. Stocha, a nie na jego szanse w tym sezonie.
  • 0
Dołączona grafika

#1142 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 13.02.2005 - |18:51|

@Ankh
No nie wygłupiaj się.
Sam się wystawiłeś i Mac cię upolował jak zajączka. ;)
To sie zdaża nawet najlepszym.

I w temacie.
Nawet już Słowenii nie daliśmy (w hokeja) rady.
3:4 i kolejna porażka. :( jak napisał Szymcio.
Ale Białoruś przegrała 4:5 z Łotwą i Łukaszenko zawału dostanie chyba :)

Użytkownik gmerek edytował ten post 13.02.2005 - |18:54|

• 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#1143 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 13.02.2005 - |21:48|

@Ankh
No nie wygłupiaj się.
Sam się wystawiłeś i Mac cię upolował jak zajączka. ;)
To sie zdaża nawet najlepszym.

View Post

No to macie racje...nie doczytałem drugiego zdania Maca...
:wacko: gdzie ja miałem oczy!
Sory że jeszcze się próbowałem tłumaczyć :/
Jednak kiedy zacząłem czystać o występach naszych hokeistów to po prostu nie chciało mi się już czytać drugiego zdania...eh, zawiedli mnie chłopaki w kontekscie całego turnieju!
  • 0
Dołączona grafika

#1144 koziu

koziu

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 141 postów
  • MiastoCzestochowa

Napisano 14.02.2005 - |07:56|

nio niewiem jak wy ale ja sie na hokeistach niezawiodlem stawiani byli i tak na porzarcire ale pokazali pazurki i gdyby nie opuszczenie boiska przez Oliwe to kto wie mogli wygrac ze Slowenia ale i tak zrobili ogromny postep teraz tylko czekac z optymizmem na kolejne zawody (chyba MS ale niejestem pewien)
  • 0
"... jak nie ma tego tutaj, to jest gdzieś indziej i tam tego poszukam ..." K.Puchatek

#1145 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 14.02.2005 - |09:24|

A oto opinia samego Czerkawskiego:

Nie możemy się przyzwyczaić do przegrywania, bo to staje się zaraźliwe! - krzyczał Czerkawski, w którym emocje kipiały jeszcze długo po meczu. "Mario" strzelał, a po zejściu z lodu Krzysztofa Oliwy boksował się z rywalem. - Możesz stracić dziesięć goli, ale nie możesz pogodzić się z porażką. Trzeba robić cokolwiek, nawet bić się. Niech się oni nas chociaż boją - pieklił się najlepszy polski hokeista.

Nic dodać , nic ująć.
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#1146 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 14.02.2005 - |18:20|

38-letni piłkarz Legii miał zator tętnicy płucnej. W ciągu trzech sekund mogłem przenieść się na tamten świat. Bóg jednak nade mną czuwał - mówi Życiu Warszawy piłkarz Legii Marek Jóźwiak, który przeżył zator tętnicy płucnej.

czasem czlowiek nie wie po prostu jak cenne i kruche jest ludzkie zycie :(

31-letni Radosław Kałużny (Rot-Weiss Essen) został wybrany, po raz drugi w tym sezonie przez dziennikarzy magazynu "Kicker" do jedenastki kolejki niemieckiej drugiej ligi piłkarskiej.

W niedzielnym meczu 21. kolejki Rot-Weiss pokonał u siebie MSV Duisburg 1:0. Kałużny otrzymał za ten występ bardzo dobrą notę "2".

Kałużny podpisał kontrakt z klubem z Essen ostatniego dnia minionego roku. Umowa obowiązuje do 30 czerwca 2007 roku. W reprezentacji Polski wystąpił w 40 meczach i zdobył 11 bramek.

widze ze Kaluzny znow wraca do formy i zaczyna niezle se pogrywac :)
szkoda tylko ze nie robil tego w Leverkusen :P
  • 0

#1147 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 15.02.2005 - |21:42|

widze ze Kaluzny znow wraca do formy i zaczyna niezle se pogrywac :)
szkoda tylko ze nie robil tego w Leverkusen :P

View Post

Historia Kałużnego przedstawia się następująco.W roku 2002 Kałużny przechodzi do Bayeru Leverkusen,aby zastąpić samego Michael'a Ballack'a :] Ówczesny trener Bayer'u ogłosił,że Kałużny będzie godnym następcą Michael'a.Niestety nie przewidział faktu,że "nasze orły"po udanych eliminacjach zaczeli gwiazdorzyć :] Między innymi Kałużny,który myślał,że jest gwiazdą pokroju Vieiry :) Nie chciało mu się trenować itp.itd.Teraz się wszystko unormowało i "Tata" wie,że musi pracować,aby odbudować swoją pozycję :]
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#1148 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 15.02.2005 - |23:19|

Kameruńczyk Samuel Eto'o został wybrany piłkarzem roku 2004 w Afryce. W głosowaniu członków Afrykańskiej Konfederacji Piłkarskiej pokonał Didiera Drogbę z Wybrzeża Kości Słoniowej i Nigeryjczyka Jay-Jay Okochę. Nagrodę otrzymał podczas uroczystej gali w Durbanie (RPA).

wygrana Eto'o byla pewna. tak samo jak drugie miejsce Drogby. w sumie zero niespodzianek :)

co do Kaluznego - zepsul sobie sam to wszystko co mogl osiagnac i teraz nie ma wyjscia jak pracowac na pozycje od nowa. mogl zastapic Ballacka a spadl prawie na samo dno. podziwiam go ze przeszedl do drugoligowej druzyny ale to byl chyba jedyny sposob aby moc grac w pierwszej jedenestce :)

Trzech szwedzkich hokeistów, graczy NHL - oskarżonych o gwałt przez 22-letnią kobietę - ukarały w poniedziałek szwedzkie kluby. Kristiana Huseliusa i Henrika Tallindera, zwolnieniem z klubów, a Andreasa Lilję, zawieszeniem do końca sezonu szwedzkiej ligi. Dwa dni wcześniej wykluczono ich z reprezentacji kraju.

widze ze coraz czesciej dochodzi do gwaltow popelnionych przez sportowcow - to bardzo zly znak!!
nie wyzyje sie taki na boisku czy tafli i potem szuka rozladowania gdy dziewczyna/zona nie jest w stanie mu pomoc!!
ja bym ich bardziej ukaral na miejscu szwedzkiej federacji hokeja !! :angry:

Użytkownik szymcio edytował ten post 15.02.2005 - |23:27|

• 0

#1149 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 17.02.2005 - |17:55|

No to wykrakałem :] Martin Schmitt wraca do wielkiej formy :] Na 3 treningi jak na razie wygrał 2 i na jednym zajmując 4 miejsce.Adam spisywał się słabiej,ale zawsze był w pierwszej 5 :] Jutro kwalifikacje,a w sobotę konkurs :] WIerzmy w Adamałysza :P
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#1150 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.02.2005 - |16:23|

Łukasz M., napastnik Zagłębia Lubin, został zatrzymany przez Interpol i przewieziony na badania DNA do Finlandii. Mają wykazać, czy cztery lata temu brał udział w zbiorowym gwałcie na 16-letniej Fince. Łukasz M. wraz z kolegami z kadry świętował wtedy zdobycie mistrzostwa Europy do lat 19.

po prostu brak mi slow - pozostawie to bez komentarza !!

Idea Ekstraklasa - tak od rundy wiosennej sezonu 2004/05 nazywać się będą rozgrywki 1. ligi piłkarskiej. Nowa nazwa oraz logo rozgrywek zostały zaakceptowane przez prezydium zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej.

widze ze moda na dolaczanie nazwy sponsora do nazwy ligi z zachodu doszla juz do nas (w Anglii jest "Barclays Premiership") :)
to dobrze - moze wkoncu poziom naszej polskiej pilki sie troszke podniesie i bedzie na co popatrzec :>

Krzysztof Bojarski, lekarz Górnika Łęczna, trafił ze złamaną w udzie nogą do szpitala w Antalyi. Według jednej z wersji wypadł z okna hotelu Kermin Palace w tureckiej Antalyi, gdzie na zgrupowaniu przebywa drużyna z Łęcznej - pisze "Super Express".

To miał być tragiczny efekt nocnej libacji alkoholowej. Bojarski przeleżał całą noc przed hotelem. Nad ranem znaleźli go piłkarze rosyjskiej drużyny z Nowokuźniecka.

- Krzysztof Bojarski był bardzo zdziwiony sensacyjnymi informacjami na jego temat w polskich mediach - twierdzi rzecznik prasowy Górnika, Andrzej Szwabe.

Sam Bojarski przedstawia inną wersję wydarzeń.

- Wieczorem biegałem wokół hotelu - opowiada. - W pewnym momencie noga mi się poślizgnęła i tak nieszczęśliwie upadłem na schody, że złamałem ją w udzie. Podczołgałem się pod budynek hotelu, cały czas wołając o pomoc.

ciekaw jestem ile tam mieli alkoholu na glowe ze doszlo do czegos takiego :P
ciekaw tez jestem na czym sie Bojarski poslizgnal ;]

Użytkownik szymcio edytował ten post 18.02.2005 - |16:30|

• 0

#1151 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 18.02.2005 - |19:37|

Wolfgang Loitzl wygrał kwalifikacje do sobotniego konkursu skoków na skoczni HS 100 w MŚ w Oberstdorfie. Adam Małysz skoczył 95.5 metra co dało mu szóste miejsce. Do pięćdziesiątki awansowali też Marcin Bachleda, Robert Mateja i Mateusz Rutkowski. Natomiast Kamil Stoch sobotnie zawody będzie ogladał tylko jako kibic. W kwalifikacjach do szczęscia zabrakło mu trzech punktów...

czworo naszych skoczkow w 50-tce - nie jest zle :)
szkoda tylko ze Stochowi zabraklo 3 pktow :(

PS daje to jako nowy post poniewaz poprzedni byl o pilce noznej a ten jest o skokach i nie chce mieszac dyscyplin :P
  • 0

#1152 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 19.02.2005 - |17:38|

Właśnie skonczyły się mistrzostwa na skoczni K-90.
Więcej zdziwiło mnie nazwisko nowego Mistrza (Rok Benkovic) niż 6 miejsce Adama.
Marcin Bachleda - nawet dobrze, zakwalifikował się do finału i zakończył na 30 miejscu.

Zobaczymy jak będzie na K-120 ...

Użytkownik Ankh edytował ten post 19.02.2005 - |17:39|

• 0
Dołączona grafika

#1153 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.02.2005 - |18:33|

Bayern Monachium rozgromił Borussię Dortmund 5:0w meczu na szczycie Bundesligi. Trzy bramki w tym meczu zdobył Roy Makaay. Bramki w 22. kolejce Bundesligi zdobywali Polacy.

Jacek Krzynówek zdobył gola w wygranym przez Bayer Leverkusen meczu z FC Nurnberg(4:2).
Dariusz Żuraw wpisał się na listę strzelców w przegranym spotkaniu Hannoveru z Werderem Brema (1:4).

Krzynowek wraca do formy przez LM a wiec znowu bedzie czarowal :)
Zuraw pokazuje ze powolanie go do reprezentacji Polski to nie przypadek i chce zostac tam na dluzej :)
Mecz Bayernu z Dortmundem ogladalem LIVE i musze powiedziec ze po tym co pokazala Borussia to wiele ona w tym sezonie nie zdziala !!
Bayern dwie pierwsze bramki zdobyl juz w 5 i 6 minucie takze juz na poczatku meczu bylo po wszystkim :)

PS Ebi Smolarek pokazal sie z dobrej strony - tak faulowal pilkarzy Bayernu ( a tego klubu nienawidze) ze az mi sie milo na sercu zrobilo :>
  • 0

#1154 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 19.02.2005 - |20:05|

Krzynówek strzelił w prawe górne okienko Fc Nuerunberg z rzutu wolnego.Grzegorz Rasiak również strzelił dla Derby County,Dariusz Żuraw dyńką z 4 metrów pod poprzeczkę dla Hannoveru 96 :] Łukasz Sosin też zaliczył 2 trafienia dla Apollonu Limassol :P Oraz jak na razie Marcin Żewłakow,który w trwającym meczu zaliczył 1 trafienie :P

Małysz?Szkoda :] Płakać nie będe,ale będe płakać nad Bacheldą :/ Był 14,a mógł zachować to miejsce :/ Szkoda mi również Schmitta :] Minimalny błąd i skończył jak Małysz.Bez medalu.

Użytkownik MacGyver edytował ten post 19.02.2005 - |21:12|

• 0

#1155 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 19.02.2005 - |22:39|

tak to juz w skokach jest - minimalny blad moze cie kosztowac wiele !! :)
jednak Adam jest taki ze potrafi powalczyc o medal nawet jak nie jest w dobrej dyspozycji :)
mam nadzieje ze na K-120 jakis zdobedzie :>
  • 0

#1156 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 20.02.2005 - |13:50|

Biathlonowe ME: Złoty medal Polki !!!

Paulina Bobak została mistrzynią Europy w biegu indywidualnym juniorek (12,5 km) podczas zawodów rozgrywanych w rosyjskim Nowosybirsku. To największy sukces w karierze 21-letniej zawodniczki.Polka ani raz nie pomyliła się na strzelnicy, pakując wszystkie 20 pocisków do tarczy. Bobak wyprzedziła na mecie dwie reprezentantki Kazachstanu Innę Możewitinę i Olgę Dudczenko.

Co z tego,że juniorzy mają sukcesy,jak w seniorskich zawodach plasują się na ostatnich miejscach :/
  • 0

#1157 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 20.02.2005 - |20:27|

Wayne Rooney został wygwizdany przez kibiców Evertonu podczas pucharowego meczu tej drużyny z Manchesterem United. Jeden z największych futbolowych talentów, Rooney, były piłkarz drużyny Evertonu, obecnie występuje w MU.

Sobotni mecz tych drużyn w piątej rundzie Pucharu Anglii wygrali goście z Manchesteru 2:0, a bramki zdobyli: Quinton Fortune i Cristiano Ronaldo.

Piłkarze MU bronią Pucharu. Ich występ w Liverpoolu obserwowało 38.664 widzów, a Rooney był wygwizdywany przez kibiców przy każdym kontakcie z piłką.

nie ma to jak byc prawdziwym fanem pilkarskim :)
pare miesiecy temu ci co gwizdali daliby sobie reke obciac byleby tylko zobaczyc Rooneya w akcji - teraz juz zapomnieli o tej "milosci" i znienawidzili chlopaka tylko dlatego ze dostal szanse dalszego rozwoju od innego klubu <_<

Przebywający na Cyprze piłkarze krakowskiej Wisły rozegrali w niedzielę, ostatni już w czasie zgrupowania, mecz sparingowy, pokonując mistrza Węgier Ferencvaros Budapeszt 4:1 (1:0). We wtorek mistrzowie Polski wracają do Krakowa.

Bramki: dla Wisły - Paweł Brożek - trzy (65, 67 i 76), Maciej Żurawski (9), dla Ferencvarosu - Thomas Sowunmi (48).

widze ze my tez zaczynamy miec takiego "polskiego Rooneya". Brozek z roku na rok gra coraz lepiej i nie zdziwie sie jesli bedzie regularnie otrzymywal powolania do pierwszej reprezentacji Polski :)
  • 0

#1158 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 20.02.2005 - |21:27|

Jeśli teraz go Janas nie powoła,to będzie koniec Brożka i jednego i drugiego.Wiesz ilu już zmarnowano takich braci?Przypomnij sobie braci Wróbel.Michał,który był nieprawdopodobnym talentem bramkarskim i jego brat Marcin,który mógł grać zarówno jako obrońca,jak i defensywny pomocnik.Szkoda,ale stało się tak,że praktycznie mają po karierze :]
  • 0

#1159 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 21.02.2005 - |14:41|

zgodze sie z toba :)
na dowod tego ze Brożkowie sa naprawde dobrzy masz tutaj cos takiego do poczytania :

Można puszczać Żurawskiego do Rosji, mamy tu drugiego – pokrzykiwał tuż po meczu Mauro Cantoro do prezesa Wisły Janusz Basałaja i mocno klepał po plecach Pawła Brożka – pisze Przegląd Sportowy.

Już w trakcie spotkania, kiedy Brożek zdobywał kolejne gole, Argentyńczyk pokazywał wymownie dłonią "leć, leć" siedzącemu na ławce ze stłuczonym kolanem Maciejowi Żurawskiemu

jesli juz Cantoro tak sie zachowuje i niedlugo zacznie Frankowski (po tym meczu bardzo komplementowal Brożka) to jest to znak dla Zurawskiego ze jego dni sa juz policzone:)

ale nie to jest wiadomoscia dnia - oto wiadomosc ktora przebija wszystkie :

Szewczenkę odwiedził w Mediolanie właściciel Chelsea Londyn Roman Abramowicz, który namawiał go do przeprowadzki na Samford Bridge – pisze Życie Warszawy.

Rosyjski miliarder oferuje za niego Milanowi 87 milionów euro. !!! :blink:  

powiem szczerze - jak ktos wydaje na zawodnika tyle kasy to albo jest bardzo bogaty i nie ma co z nia zrobic albo dobrze wie ze beda to bardzo dobrze wydane pieniadze!!
jesli dojdzie do sprzedazy Szewczenki do Chelsea to bedzie to oznaczalo pare rzeczy :
1 - bedzie to transferowy rekord swiata i dlugo nikt go nie pobije !!
2 - Milan bedzie mogl przestac marzyc o mistrzostwie Wloch i wygraniu LM
3 - pozostali napastnicy Chelsea (Drogba, Gudjohnsen, Kezman, Forssell) beda myslec o opuszczeniu klubu z powodu braku szansy gry w podstawowym skladzie (wedlug mnie odejdzie Forssell i Gudjohnsen bo nie zapominajmy ze w Chelsea gra tez Carlton Cole oraz Crespo tylko jest wypozyczony - do Milanu :> )
Milan raczej nie odrzuci takiej oferty bo za 87 mln euro to moze sobie kupic dwoch bardzo dobrych zawodnikow :)

Użytkownik szymcio edytował ten post 21.02.2005 - |14:42|

• 0

#1160 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 21.02.2005 - |17:14|

Dla mnie Abramowicz to może i ma pieniądze,ale na piłce się nie zna.W zeszłym sezonie wyrzucił w błoto 237 mln $,bo nakupywał dziadów,którzy się nadawali do 8 ligi Tadżygistanu.Po co mu Schevczenko?Ma Drogbę i Kezmana,który jest niedoceniany jak Owen w Realu.Chyba tylko po to,aby pokazać,że może mieć każdego.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych