PYTANKA TECHNICZNE!!!
Napisano 19.03.2007 - |18:20|
Napisano 19.03.2007 - |19:10|
http://www.avast.com/
lub to co miałaś
http://www.programyp...rogram,582.html
Użytkownik typcio edytował ten post 19.03.2007 - |19:13|
Napisano 19.03.2007 - |19:25|
Napisano 23.03.2007 - |21:35|
Mówiąc prosto.Czyli w takim razie to wywalam i instaluje z tej strony antivira :X
Można tak zrobić tylko po usunięciu w "Dodaj - usuń" tego co masz teraz pamiętaj aby najlepiej usunąć pozostałości po tym usuwanym programie z Program files z zapewne partycji C gdzie masz WinXP.
Bardzo często zostają tam jeszcze jakieś "śmieci" po odinstalowaniu danego programu.
Przyda się tez skorzystać z darmowego programu CCleaner który usunie Ci pozostałości po tym co usuwałaś.
I dopiero wtedy zainstaluj sobie na "czysto" potrzebny Ci program.
I lepiej ściągnij go ze strony producenta jest tam link jak klikniesz w to --> Producent: AntiVir PersonalProducts GmbH.
ps. znowu masz zdjątko Annabeth Gish. ;P
Użytkownik biku1 edytował ten post 23.03.2007 - |21:51|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 24.03.2007 - |13:31|
Napisano 24.03.2007 - |13:38|
Masz calkowita racje.Niby usunelam to w dodaj usun programy,ale kiedy sciagnelam ,to caly czas pojawial mi sie komunikat,ze nie mozna zainstalowac bo jest stara wersja.Polazlam do dzialu Program Files,ale tam nic nie znalazlam.W koncu znalazlam to cos w dziale Programy.P.S Tak,znow mam Annabeth na avatarze. :afro:
Ano z Program Files to pisałem jak ja to mam ale może być różnie u każdego.
W każdym razie po "niby-usuwaniu" zazwyczaj coś zostaje i jak się wie gdzie się to miało zainstalowane to można pozostałości usunąć. I nie ma potem problemów z ponowną instalacją.
Więc już na przyszłość wiesz co i jak z usuwaniem. :police:
ps. A G :clap:
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 29.03.2007 - |17:39|
Napisano 29.03.2007 - |19:57|
Tak samo masz też na swoim komputerze w różnych miejscach swojego twardego dysku nagrane te odcinki w tej chwili.
Bo nie są nagrane fizycznie zaraz koło siebie i po sobie tylko tam gdzie [mówiąc trywialnie] "pasowało" Twojemu komputerowi bo było wolne miejsce.
Rozumiem,że nagrywasz tą płytkę w Nero??
Jeśli masz "prawidłowo" opisane odcinki czyli wszystkie według jednego schematu [!!!!] to nie będzie potem żadnego problemu z ich odtwarzaniem.
Często Nero pokazuje tak nie po kolei listę odcinków do nagrywania jeśli są różnie opisane.
np:
- BSG [1x03] tytuł.avi
- BSG s1.e4 tytuł.avi --- to w ten sposób opisane nie ułożą Ci się w kolejności.
Oba powinny być opisane w ten sam sposób czyli:
- BSG [1x03] tytuł.avi
- BSG [1x04] tytuł.avi --- i powinno być dobrze.
Użytkownik biku1 edytował ten post 29.03.2007 - |20:00|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 29.03.2007 - |21:17|
Napisano 30.03.2007 - |07:46|
BSG [1x03] tytuł.avi
BSG [1x01] tytuł.avi
Tego na pierwszy rzut oka nie widac ale jezeli posprawdzasz to zobaczysz ze gdzies byl blad. Juz nie raz cos takiego przerabialem i wszystko wraca po tym do normy. Nero niestety ma swoje wlasne fanaberie.
Napisano 07.04.2007 - |16:28|
Teraz, z powodu braku polskiego wydania BSG na dvd, planuje sobie sciagnac wyszystkie odcinki BSG w jak najlepszej jakosci, tylko nie wiem czy sciagac wersje HR czy zwykle HD ripy. Moze ktos z uzytkownikow zna jakies forum gdzie mozna sie czegos dowiedziec na ten temat?
Napisano 07.04.2007 - |17:37|
Napisano 24.04.2007 - |13:08|
Mam problem z podłaczeniem routera Linksysa WRT54G v2.2 z zwykłym switchem Micocoma o to szczegóły:
Internet mam dostarczany prze lana, mam dostępne dwa IP: zewnętrzne i wewnętrzne. By korzystać z nich kabel mam podpięty do zwykłego switcha a następnie podłączony do niego jest komp a drugi kabel wędruje do routera Dlinka 614+. Wszytko działa bez problemu.
Chcąc podłączyć na tym samym kablu zamiast Dlinka router WRT54G, zaczynają sie schody, linksys nie chce sie połączyć z internetem. Gdy podłączam bezpośrednio kabel z gniastka, pomijając switcha kontrolka sie zapala. Próbowałem różne kombinacje kabli miedzy switchem i routerem i nic to nie dało.
W czym jest problem a może jaki powinien być kabel łączący switcha z routerem?
Dodam jeszcze że po podłączeniu kabla między switchem a routerem mruga dioda FDX/COL
Napisano 28.04.2007 - |23:31|
Co prawda są to 2 różne klasy sprzętu. Ale do końca nie wiem w jaką iść.
1) Canon A550 ok 750zł
2) Olympus SP-510 ok 1050zł
Jak widać różnicza w cenie jest 400 zł. Ale sam niewiem czy A550 będzie dobry na razie a potem kupić sobie coś lepszego(np. lustrzankę) - Czyli taki tak jak MPK z Jelczami
Czy juz SP510 ale potem dużo wody upłynie w wyśle zanim to zmienię na coś lepszego.
Co sądzicie i polecacie?
Napisano 11.05.2007 - |10:19|
Mam problem,
Za pomocą osloskopu i emula stałem się posiadaczem odcinka 20 z 3 serii losta. Próby odtworzenia spełzyły na niczym. Zamiast filmu pokazany zostaje zielony pas dosyć długi bo 2100 x coś . Nigdy wcześniej nie miałem problemu z odtworzeniem odcinka serialu a oglądam go i zassysam od początku. Gdzie może tkwić problem ? W pliku tj. jest uszkodzony, źle zapisany lub fakowaty ? Czy w kodekach ?
Niestety oba wyjaśnienia mi nie pasują ponieważ plik wygląda w miarę normalnie 624x352 około 350mb długość standardowa czyli 42:17.
Fake to raczje też nie jest bo znaleziony za pomocą osłoskopu. Problem kodeków chyba też nie bo przecież tydzień temu jeszcze odcinek 19 działał bez problemów.
Pozostaje uszkodzenie pliku przy zapisywaniu przez emula?
Proszę o pomoc, i nie sugerowanie się moim wywodem bo jestem noobem
Co robić szukać kodeków czy raczej ściągać jeszcze raz?
pozdrawiam
Napisano 11.05.2007 - |14:07|
To ,że tydzień temu coś ci chodziło to nie znaczy,że teraz będzie bez problemów.Problem kodeków chyba też nie bo przecież tydzień temu jeszcze odcinek 19 działał bez problemów.
Największe prawdopodobieństwo to są właśnie kodeki.
Swego czasu chyba przy 3 sezonie SG-A też był jakiś problem z jednym odcinkiem.
Ludzie narzekali,ze nie działa i dokładnie też wyskakiwał zielony pas zamiast obrazu.
A innym znowu chodziło bez problemu i jak pamiętam to była wina kodeków.
Dlatego trzeba zacząć od tego najprostszego wariantu i zaktualizować kodeki.
Użytkownik biku1 edytował ten post 11.05.2007 - |14:40|
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
Napisano 11.05.2007 - |18:46|
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=36&id=723Będziesz wiedział czy to wina kodeków czy może czegoś innego.
Napisano 11.05.2007 - |20:49|
Załączyłem wynik:
Niby piszą że codeki prawidłowe...
Jednak ani cinemaplayer ani bestplayer o mediaplayerze windowsowskim nie mówiąc nie chcą zrobić z tego użytku.
Ciekawe że gdy nacisnę play w GSpotcie wyskakuje error z komunikatem że nie można powiązać rozszerzenia tego pliku z żadnym programem.
Zacząłem ponowne ściąganie pliku - może to coś da;P
Załączone pliki
Napisano 11.05.2007 - |21:05|
Napisano 11.05.2007 - |21:12|
Jak zrestartowac ustawienia pobierania w IE? Niechcacy zaznaczylem/odznaczylem ptaszka przy pobieraniu i teraz po nacisnienciu na link do pliku automatycznie mi zapisuje w temp i otwiera plik. Zeby zachowac gdzie indziej musze uzyc opcji "zapisz element docelowy jako...".
Wczesniej zawsze sie pytalo gdzie ma zachowac pliki i czy zachowac/otworzyc/anulowac.
Moze ktos pomoc?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych