Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#1101 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.02.2005 - |20:02|

dzieki Seth - bardzo chcialem zobaczyc ten filmik. szukalem go!! ja chce tego chlopaka w Man Utd albo Realu Madryt!!! co za dzieciak to glowa boli. Ronaldinho to przy nim pikuś!!!
za jakies 8 lat brazylia z tym chlopakiem znow bedzie najlepsza na swiecie!!

View Post

Żeby tak czesać musiał go ktoś uczyć :> Tylko kto?Osobisty trener :> Nie bardzo,ale z takimi zagraniami się człowiek nie rodzi :D
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#1102 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 03.02.2005 - |20:52|

Rozpoczął się kolejny turniej snookera :D

Posted Image

Zapraszam na relacje - stacja Posted Image

Piątek 4 lutego:
12:45 - 14:00 Malta Cup powt.
16:30 - 18:00 LIVE Malta Cup
20:00 - 23:00 LIVE Malta Cup

Sobota 5 lutego
16:00 - 18:00 LIVE Malta Cup Półfinał
20:15 - 23:00 LIVE Malta Cup Półfinał

Niedziela 6 lutego
15:00 - 17:00 LIVE Malta Cup Finał
19:15 - 22:00 LIVE Malta Cup Finał

Poniedziałek 7 lutego
10:00 - 11:30 Malta Cup Finał powt.
15:30 - 17:15 Malta Cup Finał powt.

Wtorek 8 lutego
11:30 - 13:00 Malta Cup Finał powt.

Wyniki w internecie można obserwować na:
http://www.globalsnookercentre.co.uk/
http://www.worldsnooker.com/

Zapraszam także na:
Polski Związek Snookera i Bilarda Angielskiego
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#1103 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.02.2005 - |18:45|

Czyżby przełom?

PAP/04 lutego 2005 18:12
Żurawski zostaje w Wiśle!
Turecki Trabzonspor nie nadesłał w piątek do Wisły Kraków gwarancji bankowych na sfinansowanie transferu Macieja Żurawskiego i tym samym piłkarz pozostanie na razie w drużynie mistrza Polski.
W Turcji piątek był ostatnim dniem dokonywania zmian w drużynach piłkarskich.

Może to jednak Cupiał zmądrzał?
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#1104 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.02.2005 - |19:35|

Trabzonspor jest naprawde zdesperowany - wymusil na Tureckiej Federacji Pilkarskiej przedluzenie okna transferowego do marca (jesli dobrze pamietam) aby moc kupic Zurawia. dogadali sie co do kasy i teraz tylko Wisla musi dostac gwarancje bankowe z Turcji i Zuraw pozegna sie z polska liga :)
  • 0

#1105 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 04.02.2005 - |20:51|

Teraz to juz woda po kisielu. Trabzonspor wymusił zmiene terminu transferowego ale do dzisiaj. Do marca natomiast okno transferowe otwarte jest w Skandynawii, ale chyba nie ma stamtąd żadnych ofert.
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#1106 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 04.02.2005 - |22:29|

Tak to jest jak własny klub robi w ch....piłkarza,który zrobił dlatego klubu baaaardzo dużo :] Mógł grać w Levante,gdzie na pewno byłoby mu wspaniale.Trabzonspor to nie szczyt marzeń Żurawia,ale na pół roku mógłby tam pójść.Ostatnią szansą Żurawia jest letnie okienko transferowa.Żuraw w tym roku skończy 29 lat i to ostatni dzwonek na jakąkolwiek"kariere na zachodzie" :]
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#1107 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 04.02.2005 - |23:19|

...w  tym roku skończy 29 lat i to ostatni dzwonek na jakąkolwiek"kariere na zachodzie" :]

View Post

I pieniądze kolego , pieniądze :D
  • 0
"...Gdyby Pinokio wiedział jakie jest życie - nigdy nie chciałby zostać chłopcem..."

#1108 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 04.02.2005 - |23:38|

nie rozumiem czemu Wisla utrudniala Zurawiowi przejscie!! chlopak jest dobry, powiedzial im ze chce odejsc, dorobic do emeryturki a oni go batem bo plecach!
z niewolnika nie ma pracownika!! nie wolno zapomniec ze Wisla ma dlug wobec Telefoniki !! jak go splaci? kolejna "udana" przygoda w LM ? :P
  • 0

#1109 Lis_SG3

Lis_SG3

Szeregowy

• Użytkownik
  • 60 postów
  • MiastoBiałystok

Napisano 05.02.2005 - |12:58|

Hmmm a ja nierozumiem skąd tak wielkie zainteresowanie tym zawodnikiem ? :| Owszem w piłkę potrafi grać ale nie jest super gwiazdą , jak dla mnie to "gwiazdorzyć " może jedynie w polskiej lidze. A i tu znalazłbym wielu lepszych zawodników - chociażby Tomek Frankowski !
A wracając do transferu ( bo to zupełnie inna sprawa) to Wisła przegina . W tym klubie ostro coś się pop :censored: liło . Powinni go puścic - zarobilyby i dali szansę Żurawskiemu na zaprzeczenie temu co napisałem :)
  • 0
Mess With The BEST - Die Like The Rest !!!!

#1110 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 06.02.2005 - |16:42|

Niedzielne zawody PŚ w skokach narciarskich w Sapporo (HS-134), podobnie jak sobotnia rywalizacja, toczyły się przy padającym śniegu, który zasypywał tory i przy zmiennym wietrze. Najlepiej w tych warunkach poradził sobie Norweg Roar Ljoekelsoey.Zawodnik ten za skoki na odległość 137 i 137,5 metra otrzymał łączną notę 292,1 pkt. Ljoekelsoey nad drugim w klasyfikacji Risto Jussilainenem miał aż 29,3 pkt. przewagi. Fin zgromadził 262,8 pkt. za skoki 122 i 139 m.Na trzecim miejscu sklasyfikowany został Austriak Thomas Morgenstern - 243,1 pkt. (123,5 i 126 m).Niespodziewany zwycięzca sobotniego konkursu, Japończyk Kazuyoshi Funaki, tym razem zajął 10. miejsce, tracąc do zwycięzcy 157,2 pkt.!

Nieźle co ?? Różnica między 1 a 30 w Sapporo miała 237,5 pkt !!!
  • 0

#1111 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 06.02.2005 - |16:51|

Mogliśmy wysłać Tajnerów do Japonii, zdobyliby pierwsze punkty w PŚ :D
  • 0

#1112 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 06.02.2005 - |22:00|

Mogliśmy wysłać Tajnerów do Japonii, zdobyliby pierwsze punkty w PŚ :D

View Post

Szkoda kasy na naszych nielotów :/ Za te pieniądze na ich przelot to kilka dzieci powinno mieć nowe narty :)
  • 0

#1113 krzysiekk20

krzysiekk20

Szeregowy

• Użytkownik
  • 74 postów
  • MiastoGłogów

Napisano 07.02.2005 - |00:14|

Szkoda kasy na naszych nielotów :/ Za te pieniądze na ich przelot to kilka dzieci powinno mieć nowe narty :)

View Post

Z drugiej strony jednak, jesli nie beda skakac, to napewno nie doczekamy sie nastepcy Adama. Wlasnie do Japoni moim zdaniem powinni poleciec Ci "słabsi" zeby oswoić sie z takim "prawdziwym" konkursowym skakaniem, a mieli duza szanse na punkty w pucharze. Bo pozniej wychodzi na jakichs zawodach druzynowych ze tylko Adam wytrzymuje psychicznie :)
  • 0
Fear is the mind killer
Guha cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo

"Nou ani anquietas"

#1114 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.02.2005 - |13:45|

Wszyscy wiedzą,że naszych nielotów trenuje Stefan Horngacher :] Jest to niewątpliwie znana osobowość skoków,ale nie wymagajmy od niego cudów :] Dopiero się uczy trenerskich szlifów,więc na efekty trzeba poczekać.Co do Kuttina musimy poczekać na MŚ i co pokażą nasze paraloty :/
  • 0

#1115 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 07.02.2005 - |20:43|

Za Onetem

We wtorek wczesnym popołudniem poznamy mistrza Polski w skokach na dużej skoczni. Na Wielkiej Krokwi w Zakopanem najlepsi skoczkowie w kraju zakończą "maraton mistrzowski", który rozpoczęli w Szczyrku przed dwoma tygodniami.
Wtedy na skoczni "Skalite" złoty medal zdobył Adam Małysz, srebrny Krystian Długopolski a brązowy Kamil Stoch.
W zeszłorocznych MP na Wielkiej Krokwi Małyszowi wspaniale kroku dotrzymywał Mateusz Rutkowski i walka o złoto była bardzo zacięta.
W Zakopanem najprawdopodobniej wystartuje obrońca tytułu - Adam Małysz, mimo sugestii ze strony lekarzy, że odpoczynek po przeziębieniu byłby wskazany.
- Nie ma żadnych przeszkód, by Adam wystąpił. Trenuje i startuje tak, jak gdyby żadnej choroby nie było – stwierdził drugi trener kadry Łukasz Kruczek.

Czyli debilizmu PZN ciąg dalszy...
Nie pomógł nawet Kuttin.
  • 0

#1116 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 07.02.2005 - |22:21|

Debilizm to mało powiedziane.Mógłby się wykurować do końca,trochę odpocząć i byłoby lux.Poza tym co ma po tym "kolejnym" tytule MP ? Notke w PZN :> Tak to młodzi by sobie poskakali i jakieś medale skrobneli.Jednak co zrobić :/ Na bule skakać w celu buntu :]
  • 0

#1117 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 08.02.2005 - |00:26|

W niedzielę miał miejce finał turnieju Posted Image
Walka była zażarta. Do starcia doszło pomiędzy Stephenem Hendryma Greamem Dottem. Ponieważ do profesjonalistów w recenzowaniu mi daleko, zamieszczam poniżej recenzję spotkania ze stronki snooker.pl.

„Mogę zdobyć jeszcze tyle tytułów, ile zechcę” – powiedział po swoim 36-tym rankingowym zwycięstwie Stephen Hendry. Trzy ostatnie bile swojego 55-tego finału najbardziej utytułowany i jeden z najbardziej doświadczonych snookerzystów świata wbijał trzęsąc się jak galareta, przez co przypomniał, w czym tkwi piękno snookera i jak wiele można osiągnąć dzięki determinacji.

Po UK Championship, ostatnim turnieju 2004 roku i porażce w swoim pierwszym meczu z Barrym Hawkinsem, Stephen Hendry solidnie i uczciwie trenował przez Święta, Nowy Rok, a nawet w dniu swoich 36-tych urodzin, które obchodził (?) 13 stycznia 2005. „Miałem już serdecznie dosyć przegrywania w początkowych fazach turniejów” – przyznał Szkot. „Powiedziałem Terry’emu Griffithsowi (trener Hendry’ego – przyp. PK), że nie chce już pracować nad techniką i potrzebuje skupić się wyłącznie na wbijaniu bil. Wydaje się, że to zaczyna przynosić efekty w mojej grze. Uderzam teraz bile tak dobrze, jak robiłem to zawsze” – dodał po jednym z wygranych na Malcie spotkań.

W drodze do finału, Hendry odniósł trzy przekonujące zwycięstwa po 5:1, następnie wygrał w półfinale z rozgrywającym swój najlepszy od wielu miesięcy turniej Matthew Stevensem 6:3. Ostatni mecz turnieju rozegrał z aktualnym wicemistrzem świata Greamem Dottem. W szesnastu frejmach maltańscy kibice zobaczyli trzy setki Hendry’ego i jeszcze dziesięć brejków powyżej 50 punktów w wykonaniu obu Szkotów. Ostatecznie 7-krotny mistrz świata zwyciężył 9:7.

Rozstrzygający frejm finałowego meczu był kwintesencją snookera. Obaj zawodnicy mieli swoje szanse, jednak żadnemu nie udało się zrobić wygrywającego brejka. W końcówce szczęście uśmiechnęło się do Greama Dotta, kiedy w niezamierzony sposób ustawił arcytrudnego snookera na żółtej. „W tym momencie byłem przekonany, że zaraz będzie 8:8” – wspomniał już po spotkaniu Hendry, a Dott przyznał: „Myślałem, że fortuna zwróciła się w moją stronę” po tym jak wcześniej w meczu „za każdym razem, kiedy pudłowałem, zostawiałem Stephenowi dobrą szansę, podczas gdy jemu pomyłki uchodziły na sucho”. Hendry ostatecznie zaliczył żółtą w trzeciej próbie. Niedługo później został jednak zmuszony do wychodzenia z kolejnego snookera. Tym razem uniknął faulu już w pierwszym uderzeniu, ale zostawił czysta sytuację młodszemu ze Szkotów.

Greame Dott potrzebował w tym momencie wbić od żółtej do niebieskiej. Trzy pierwsze bile wpadły bez problemu. Po dojściu do niebieskiej musiał grać z długiego krzyżaka. Uderzył, a niebieska zatrzepotała w narożnej kieszeni i wystawiła się do środkowej z białą sklejoną z bandą. „Poczułem niesamowitą ulgę, kiedy niebieska nie wpadła” – przyznał później Hendry. „Zdziwiło mnie, że Greame nie próbował zwyczajnie wturlać niebieskiej do kieszeni. Dał mi szansę i ponownie poczułem wielką ulgę, kiedy wbiłem niebieską”.

Dott tak usprawiedliwiał swoją decyzję o mocniejszym uderzeniu na niebieskiej: „Gdyby biała nie ustawiła się centralnie do niebieskiej mógłbym ją po prostu wtoczyć, ale była dokładnie na wprost. Sukna są naprawdę szybkie i bałem się, że biała podąży za niebieską do kieszeni. Dlatego musiałem zagrać mocniej i nie trafiłem. Gdybym wbił, to następny frejm byłby jak rzut monetą”.

Hendry drżąc niczym debiutant wbił niebieską w poprzek stołu. Dołożył jeszcze różową, czarną i chwilę potem wzniósł w geście triumfu zaciśniętą pięść po raz pierwszy od października 2003 roku, kiedy zdobywał swój poprzedni tytuł w British Open.

„Po przegranej w Welsh Open z Ronniem O’Sullivanem (dwa tygodnie przed Malta Cup – przyp. PK) powiedziałem, że nie minie wiele czasu do mojego zwycięstwa i słowa dotrzymałem” – mówił szczerze wzruszony i pewny siebie Szkot. „Wszystko zależy ode mnie. Jeśli tylko będzie we mnie żądza gry i wkładania wysiłku w trening, to jestem w stanie wygrać jeszcze o wiele więcej”.

Wydaje się, że Stephen Hendry naprawdę wraca do formy, którą imponował w latach 90-tych. Podczas tygodnia spędzonego na Malcie zrobił aż osiem stupunktowych brejków. Chwilami grał pewnie jak żaden inny zawodnik na świecie, imponując przede wszystkim doświadczeniem i skutecznością w budowaniu brejków. Niepokoić może jedynie fakt, że zwycięzca 36-ciu rankingowych turniejów nie jest w stanie utrzymać koncentracji przez cały czas w dłuższych spotkaniach. Jeśli tylko jest świadomy swojej jedynej obecnie słabości, to najprawdopodobniej znajdzie i na nią sposób. Na Malcie udowodnił, że nie ma dla niego rzeczy niemożliwych.

PK

I na koniec jak zwykle fotka zwycięzcy...:D
Posted Image

Na zakończenie dodam iż ze snookerem rozstajemy się na krótko. Kolejny turniej - Posted Image rozpoczyna swą "fazę telewizyjną" już 13 lutego.... Zapraszam do oglądania relacji na antenie stacji Eurosport...
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#1118 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 08.02.2005 - |19:41|

Dzisiaj odbyły się MP na skoczni w Zakopane HS-134 :)

Wyniki Mistrzostw Polski w skokach narciarskich na Wielkiej Krokwi (K-120):

1. Adam Małysz (KS Wisła Ustronianka) - 261 pkt (124,5 i 130,5 m)
2. Kamil Stoch (LKS Poroniec SMS Zakopane) - 220,7 (113,5 i 120,5)
3. Wojciech Skupień (WKS Zakopane) - 201,3 (112,5 i 113,5)
4. Robert Mateja (WKS Zakopane) - 200,4 (112,0 i 113,5)
5. Marcin Bachleda (AZS AWF Katowice) - 198,1 (110,0 i 114,5)
6. Rafał Śliż (KS Wisła Ustronianka) - 195,5 (107,0 i 115,5)
7. Krystian Długopolski (AZS AWF Katowice) - 193,1 (106,5 i 115,5)
8. Mateusz Rutkowski (TS Wisła Zakopane) - 190,7 (107,5 i 114,0)
9. Piotr Żyła (KS Wisła Ustronianka SMS Zakopane) - 183,0 (106,0 i 111,5)
10. Tomasz Pochwała (AZS AWF Katowice) - 179,4 (104,5 i 111,0)

Jak widać Adam ma godnych siebie nastepców :]
  • 0

#1119 gmerek

gmerek

Starszy plutonowy

• VIP
  • 571 postów
  • MiastoŁódź

Napisano 08.02.2005 - |22:58|

A rodzina Tajnerów bez Tatusia-Trenera coś nie skacze.
Jakoś nawet w pierwszej dziesiątce żadnego nie widać.

Użytkownik gmerek edytował ten post 08.02.2005 - |22:59|

• 0

#1120 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 09.02.2005 - |08:15|

A rodzina Tajnerów bez Tatusia-Trenera coś nie skacze.
Jakoś nawet w pierwszej dziesiątce żadnego nie widać.

View Post

Skończył się tatuś to i skończyły się tatusiowe profity w reprezentacji :]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych