Skocz do zawartości

Zdjęcie

PYTANKA TECHNICZNE!!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1277 odpowiedzi w tym temacie

#1101 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów
  • MiastoVilla Soprano USA- Sopot

Napisano 23.01.2007 - |00:05|

Ta blekita linia to mi juz sie czarna zrobila.Tam nie potrafili mi tez odpowiedziec. :angry:
  • 0

#1102 Kondi

Kondi

Starszy szeregowy

• Użytkownik
  • 91 postów
  • Miastowawa

Napisano 31.01.2007 - |09:58|

nie mogę jakoś poprawnie skonfigurować Virtual scrolling (synaptics), żeby mi przewijał okno jak rolka :angry2: nie wiem co jest nie tak.
Update. Nie dzieła mi tylko przewijanie w firefoxie :/

Użytkownik Kondi edytował ten post 31.01.2007 - |11:18|

• 0

#1103 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 04.02.2007 - |14:03|

Powiedzcie mi, w ktorym miejscu powinnam zainstalowac wygaszacz ekranu.Znalazlam takowy z plywajacymi rybkami i bardzo mi sie podoba. :afro:
  • 0

#1104 ..::Lincolm::..

..::Lincolm::..

Kapral

• VIP
  • 180 postów

Napisano 04.02.2007 - |14:26|

Z tego co pamietam to wygaszacze zwykle sa plikami .exe ktore mozna zainstalowac i one same sie we wlasciwe miejsce wgrywaja.
  • 0

#1105 seven of nine

seven of nine

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 652 postów

Napisano 04.02.2007 - |14:45|

Dokladnie,to jest plik exe.Dzieki za info. :look: Moze sie to jakos wklepie....
  • 0

#1106 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 04.02.2007 - |15:08|

pliki *.exe - to instalacje, ktore wypakuja wygaszacz gdzie trzeba
pliki *.scr - ladujesz do (chyba) C:/windows (wyszukaj u siebie gdzie leza inne pliki o tym rozszerzeniu i wrzuc go obok)
  • 0
Okładki DVD - Szukasz okladek do seriali i filmow? Znajdziesz je tam!

Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty

Dołączona grafika

#1107 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.02.2007 - |15:22|

Pytanie do userow Thunderbirda: Program podczas odbierania wiadomosci pokazuje postep w pasku postepu umieszczonym w pasku statusu. Jednak gdy odbiera sie poczta z wielu kont nie wiadomo do ktore on wskazuje. Czy znacie jakis plug-in dajacy mozliwosc posiadania w statusie osobnych paskow postepu dla kazdego konta pocztowego? Googlalem za tym, jednak bez efektu :/
  • 0

Dołączona grafika

#1108 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 10.02.2007 - |19:46|

Odnośnie Thunderbirda. W jaki sposób zabezpieczyć wejście do swojego profilu hasłem? Nieszczęsny outlook ma taką funkcję a tutaj jej nie widziałem.
  • 0

#1109 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.02.2007 - |20:04|

googlac!!
http://www.extension...?showtopic=1801
http://kb.mozillazin..._profile_-_mail
  • 0

Dołączona grafika

#1110 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 10.02.2007 - |21:57|

Śmieszne to zabezpieczenie jest. Wystarczy w trybie awaryjnym program uruchomić i już nie trzeba nam hasła. Nie ma czegoś porządnego?
  • 0

#1111 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 10.02.2007 - |22:07|

Na mlodszego brata/syna (w zaleznosci od Twojego wieku ;) ) wystarczy. A profile sa kojarzone z kontami uzytkownika Windows i przechowywane w Docs&Sets wiec nikt bez dostepu do Twojego konta ich nie ruszy. Poczytaj tez drugi link, jest tam troszke wiecej informacji.
  • 0

Dołączona grafika

#1112 baku

baku

Starszy plutonowy

• Użytkownik
  • 552 postów

Napisano 11.02.2007 - |03:14|

Czytałem, czytałem. Porażka według mnie z tymi profilami. Bezpieczeństwo to podstawa a producenci jakoś o tym nie pomyśleli. Szkoda bo program jest naprawdę fajny.
  • 0

#1113 Cholek

Cholek

Sokole Oko

• VIP
  • 494 postów
  • MiastoGrudziądz / Doncaster

Napisano 11.02.2007 - |11:02|

Odnośnie Partition Recovery w Notebookach.
Ostatnio musiałem całkowicie odnowić system, więc postanowiłem użyć nagranych płytek DVD z Recovery. Owszem, system niby się przywrócił, ale podczas pierwszego startu pokazuje, że brak pliku hid.dll (lub hal.dll, nie pamietam teraz) i system się nie uruchamia. I tak naprawdę nic nie można zrobić, bo nad procesem odzyskiwania nie ma się w sumie żadnej kontroli.
Ja kupując lapka na partycji C miałem katalog z wszystkimi sterownikami do lapka, choć katalogi mają różne dziwne nazwy, więc trzeba szukać np. sterowników do modemu itp. Ale to i tak o wiele lepsze. Ściągnę sobie instalkę WinXP Home, kod mam oryginalny nalepiony, sterowniki mam, czego chcieć więcej?:) Owszem, jedyny minus, że wszystko dłużej zajmuje, ale przynajmniej mam pełną kontrolę nad tym, co chcę mieć w systemie. Po zwykłym recovery i tak nie używamy wszystkiego i część rzeczy odinstalowywujemy. Więc moim zdaniem ten rocevery to pic na wodę, nawet jeśli działa bez zarzutu.
  • 0
Name:Cholek
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England

Member of SG-NORTH TEAM?

#1114 baka

baka

Szeregowy

• Użytkownik
  • 17 postów

Napisano 13.02.2007 - |20:39|

Witam
Mam mały problem
Sciągnąłem 3 sezon SGA i niektóre odcinki (15,16,17,19,20 ) są w wysokiej rozdzielczości 960x544 a pozostałe 624x352 . Gdy odtwarzam na kompie poprzez Cinemaplayera wszystko jest ok , ale gdy przegrałem na DVD aby dac ojcu to okazało się , że jego wiwa238 nie czyta właśnie tych odcinków w wysokiej rozdzielczości .
I tu mam pytanie - czym zmienic rozdzielczosc aby zwykły odtwarzacz DVD czytał te pliki ? Poszperałem trochę w sieci i próbowałem VirtualDubem ale coś nie idzie , a postępuje tak:
zakładka file->open video file
zakładka audio -zaznaczone direct stream copy
zakładka video->filters->add->resize - zmieniam width na 624 a height na 352 , filter mode na bilinear i akceptuje
potem save as AVI
problem w tym , że nowy plik w formacie avi staje sie bardzo duży - przy 3% miałem ponad 100mg a oryginalny plik ma 700 .
Co robic ?
  • 0

#1115 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 18.02.2007 - |15:05|

Ja ostatnio złapałem jakieś świństwo co dodało mi do IE jakieś toolbary. Jeden z nich usunęłem ale drugiego nie mogę. Nie byłoby w tym nic złego bo z IE nie korzystam ale oprócz tych toobarów to świństwo uruchamia mi po kilka procesów "IEXPLORE.EXE" które żrą dużo pamięci.
Z logu programu HijackThis odnalazłem chyba jakieś ustrojstwa minowicie:

C:\WINDOWS\System32\A4A571E5.exe
C:\WINDOWS\autoclk.exe

O3 - Toolbar: 56af - {DFCB34B6-902D-426E-AE2B-1B294AE19F4F} - C:\WINDOWS\System32\4e7antos.dll

Niestety kiedy to usunę to po ponownym uruchomieniu systemu to badziewie pojawia się znowu.

Dodatkowo jeden z programów do usuwania różnego rodzaju spyware twierdzi że ten plik:

O20 - Winlogon Notify: rpcc - C:\WINDOWS\System32\rpcc.dl

Ale niestety nie da się go usunąć nawet w trybie awaryjnym.

Ma ktoś na to jakiś pomysł oprócz formatu?
  • 0
[ Sygnatura usunięta zgodnie z ACTA ]

#1116 Grzesiu

Grzesiu

Sierżant sztabowy

• Tauri Graphics
  • 1 079 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.02.2007 - |15:12|

1. start -> uruchom -> msconfig [enter] -> w "Autorun" sprawdz czy nie masz smieci. Jesli byly tu je wylacz i po restarcie w trybie awaryjnym powinny dac sie usunac.
2. Ad-aware - program wyszukuje takie smieci i usuwa je bezproblemowo. Powinien sobie i z tym dac rade.
3. Antywirus i firewall by na przyszlosc nie lapac zadnych tego dypu gowien.

dodatkowe info: http://www.strefabez...wtopic.php?t=35

Użytkownik Grzesiu edytował ten post 18.02.2007 - |15:13|

• 0

Dołączona grafika

#1117 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 18.02.2007 - |15:54|

Gdyby nie antywir i firewall to teraz byśmy nie rozmawiali bo bym był w trakcie formatowania dysku ;). Niestety Kaspersky nie wszystkie śmieci mi wykrył.
Natomiast co do Ad Aware to oprócz niego użyłem jeszcze dwóch podobnych programów i one nic nie potrafią wykryć. Oprócz tego zarażonego pliku *dll, który wykrywa program "Spybot - Search & Destroy". Natomiast radę numer 1 zaraz zastosuję.

Użytkownik Pawel edytował ten post 18.02.2007 - |15:55|

• 0

#1118 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.02.2007 - |16:00|

Ad aware i spybot to przeżytek. Zone Alarm i AVG 7.5 w dueciku sprawują się wyśmienicie. Nawet jak coś się zagnieździ, to ZA uruchomi automatycznie skanowanie i się z tym rozprawi. Od czasu gdy ich używam nie znam pojecia wirus/trojan.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

#1119 Pawel

Pawel

Starszy chorąży sztabowy

• VIP
  • 2 048 postów
  • MiastoNysa

Napisano 18.02.2007 - |16:45|

1. start -> uruchom -> msconfig [enter] -> w "Autorun" sprawdz czy nie masz smieci. Jesli byly tu je wylacz i po restarcie w trybie awaryjnym powinny dac sie usunac.

No i jednak nic z tego.
To co wyglądało mi się podejrzanie wyłączyłem i nawet usunęłem jakiś plik z windows/temp ale ciągle nic z tego.
Jak usunę pliki A4A571E5.exe i 4e7antos.dll to po każdym uruchomieniu windowsa się one znów pojawiają, a rpcc.dll ruszyć się nie da.

Hans Olo ==>Jeśli ten Zone Alarm jest darmowy to może jeszcze tego wypróbuję.
  • 0

#1120 Hans Olo

Hans Olo

Lost Moderator

• Lost Moderator
  • 2 394 postów
  • MiastoPoznań

Napisano 18.02.2007 - |17:08|

Za darmo jest tylko częściowo. Pełna wersja jest w trialu i po upłynieciu czasu bodaj 15 dni włącza się wersja okrojona i pełną można uruchomić za pomocą klucza. Ale darmowa wersja wystarcza by blokować ataki. I tu do pomocy wchodzi AVG, bo niepełny ZA nie da sobie rady ze wszystkim. Natomiast AVG wg mnie jest o epokę do przodu względem wszelkich komercyjnych rozwiązań. Obciążenie systemu jest znikome a program działa naprawdę solidnie.
  • 0

BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out" 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych