Skocz do zawartości

Zdjęcie

SPORT

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1289 odpowiedzi w tym temacie

#1081 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 24.01.2005 - |21:33|

Spokojnie, panowie :) .
Reszta reprezentacji to tylko juniorzy ( Tajnerów i Skupienia już raczej nie należy przypominać, bo to boli).
Rutkowski musi okrzepnąć.
Ze wszystkich juniorów tylko  Austryjak Morgenstern dojrzał z biegu.
Będzie lepiej.

View Post

Nie byłbym tego taki pewien :) Już Małysz raz nadrobił prawie 500 pkt do Schmitta w złotym sezonie mistrza :] Trzeba walczyć :]
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#1082 VeeDee

VeeDee

Starszy sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 24.01.2005 - |21:48|

Nie byłbym tego taki pewien  Już Małysz raz nadrobił prawie 500 pkt do Schmitta w złotym sezonie mistrza  Trzeba walczyć

Ahonen musiałby chyba sobie nogi połamać...
  • 0
VeeDee

#1083 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 24.01.2005 - |22:07|

Ahonen musiałby chyba sobie nogi połamać...

View Post

Schmitt sobie nie połamał,a przeżył kryzys,który trwa do dziś :]
  • 0
" PAMIĘTAJCIE , STARGATE ISTNIEJE !!! KTO NIE WIERZY NIECH ZAJRZY W SWÓJ UMYSŁ "

#1084 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 24.01.2005 - |22:13|

Schmitt sobie nie połamał,a przeżył kryzys,który trwa do dziś :]

View Post

Zgadza się. Ale jak na razie pokazuje, że nie daje się złamać.

Ale nie mam nic przeciwko temu, by Małysz zdobył kryształowa kulę. (albo/i złote medale na mistrzostwach). Tylko, że musiałby zacząć wygrywać od Zakopanego, aż do końca...

PS To jest 600 punktów, a nie 500, :(
PPS Ahonen już zdobył o 80 punktów więcej niż w zeszłym sezonie.
PPPS Małysz najwięcej zdobył 1531.
PPPPS Zostało 13 konkursów.

Użytkownik VeeDee edytował ten post 24.01.2005 - |22:22|

• 0
VeeDee

#1085 Katharn

Katharn

Ostatni Smok

• Moderator
  • 1 341 postów
  • MiastoWarszawa / Częstochowa

Napisano 25.01.2005 - |21:43|

Zakończył się w niedzielę kolejny turniej snooker'owy...
Posted Image
Niestety z braku czasu (ach te zaliczenia...) nie pisałem Wam żadnych relacji... Recenzji finału też nie wstukałem... W zamian zamieszczam tę profesjonalną ze stronki Polskiej Federacji Snookera.

Ronnie O’Sullivan już po raz drugi triumfował w turnieju Welsh Open broniąc zdobytego w zeszłym roku tytułu. W historii tego turnieju – liczonej od 1992 roku, kiedy walijskie rozgrywki przyjęły formułę otwartą – tylko Steve Davis wygrywał te zawody dwa razy z rzędu. W finałowym starciu tytanów Ronnie pokonał Stephena Hedry’ego 9:8.
Ostatnia, siedemnasta partia najważniejszego w zawodach frejma zapowiadała długą, wyrównaną rozgrywkę. Czerwone były porozrzucane, wiele z nich stało blisko band, czarna i różowa zablokowane, a niebieska daleko od swojego punktu. Jako pierwszy szansę dostał O’Sullivan. Musiał budować brejka na żółtej i brązowej. Sukcesywnie porządkował sytuację na stole mozolnie zwiększając swoją przewagę. Najpierw przywrócił na środek stołu niebieską bilę, a kiedy uwolnił różową stało się jasne, że stworzył sobie szansę na zakończenie meczu w jednym podejściu do stołu. Można tylko żałować, że brejk skończył się na 67 punktach, bo była możliwość zrobienia już jedenastej setki w turnieju przez O’Sullivana. Jednak te wygrywające 67 oczek to być może najwybitniejszy brejk całych zawodów, bo osiągnięty w tak ważnym momencie, przy tak niekorzystnym ustawieniu bil.

W całym spotkaniu nie brakowało wysokich brejków również we wcześniejszych frejmach. Mecz lepiej rozpoczął Hendry – od 92 punktów. Do końca meczu wbił w pojedynczych podejściach: 92, 67, 140, 57, 59, 93, 57 i 48. Zwycięzca siedemnastego w karierze turnieju rankingowego, Ronnie O’Sullivan, odpowiedział brejkami: 62, 59, 102, 75, 45, 52, 131 i wspomniane wcześniej 67.

Być może przełomowym frejmem całego spotkania była partia piąta. Przy stanie 3:1 na swoją korzyść, Stephen Hendry prowadził już 65-6. Na stole były już tylko cztery czerwone. O’Sullivan każdą z nich wbił z czarną doprowadzając w ten sposób do dogrywki. Po 15 zagraniach, w których obaj finaliści pokazali genialną grę taktyczną, szansę dostał Anglik i pewnie wbił czarną bilę wygrywając frejma 72-65.

Z upływem czasu 36-letni Hendry wydawał się być coraz bardziej zmęczony. W sesji wieczornej objął jeszcze prowadzenie 7:5, ale młodszy o siedem lat O’Sullivan wcale nie wydawał się czuć zagrożony. Dodawał sobie jeszcze animuszu grając na przemian prawą i lewą ręką, co na pewno dodatkowo demotywowało Szkota. W trzech następnych frejmach zrobił dwie setki (dziewiątą i dziesiątą w Welsh Open) wychodząc na prowadzenie 8:7. Zmęczonego Hendry’ego było stać jedynie na doprowadzenie do ostatniego w tym meczu remisu, po którym nastąpił opisany we wstępie siedemnasty frejm będący prawdziwym, choć niedokończonym (zabrakło setki), arcydziełem w wykonaniu Ronniego.

Trochę rozczarowany Hendry powiedział po meczu: „To mój pierwszy finał w tym sezonie i brakowało mi pewności siebie. Początek sezonu był dla mnie prawdziwą katastrofą, ale teraz muszę wziąć się do roboty i kontynuować trening” – zakończył nawiązując do ciężko przepracowanego przy treningowym stole okresu świąteczno-noworocznego. „Miałem szansę wygrać ostatniego frejma, ale Ronnie okazał się zbyt mocny. Jest skutecznym, konsekwentnym graczem i potrafi radzić sobie z ważnymi zagraniami. Właśnie to wyróżnia go od pozostałych snookerzystów”.

Z kolei O’Sullivan, któremu po raz pierwszy od wielu turniejów nie towarzyszył w Walii mentor Ray Reardon, stwierdził: „Nie grałem wystarczająco dobrze, żeby zdobyć tytuł, ale to jedynie dowodzi, że moją kiepską grą wciąż mogę wygrywać turnieje. Nie czułem się pewnie, kiedy spudłowałem kilka łatwych bil i kilka razy przekładałem kij do lewej ręki. Przetrzymałem w ten sposób Stephena w fotelu i pod presją”. Bardzo chwalił też publiczność i skierował kilka ciepłych – wydaje się, że szczerych – słów po adresem odwiecznego rywala Hendry’ego: „Kibice w Newport Centre są fantastyczni. Już oczekuję przybycia tu za rok. (...) Hendry to ten gracz, z którym można porównywać swoją grę, choć wydaje się, że nie trafia dziś więcej długich bil, niż było to kiedyś. Jednak wciąż jest największym snookerzystą w historii. Zawsze uwielbiam toczyć z nim boje przy stole”.

Ronnie za zwycięstwo w Welsh Open otrzymał 4 tys. punktów rankingowych zwiększając swoją przewagę do 11 tys. nad drugim na liście Hendrym.

Oto zdjęcie zwycięzcy:
Posted Image

I obu finalistów:
Posted Image

A na sam koniec - oto jak wyglądał Ronnie podczas jednego z meczy :D:
Posted Image
Gdybym mial niebios haftowane szaty,
Zlotym i srebrnym przetykane swiatlem,
Blekitne, ciemne, przydymione szaty
Nocy i swiatla, i polswiatla,
Rozpostarlbym je pod twoje stopy.
Lecz biedny jestem: me skarby -- w marzeniach,
Wiec ci rzucilem marzenia pod stopy;
Stapaj ostroznie, stapasz po marzeniach...

#1086 Kirkor

Kirkor

Kapral

• Użytkownik
  • 184 postów
  • MiastoGdansk

Napisano 28.01.2005 - |14:25|

Panowie widzę że przeoczono tutaj ogromny sukces polskiej drużyny w lidze mistrzów koszykarzy. 26 I Prokom Trefl Sopot zapewnił sobie Awans do drugiej rundy do TOP 16. Jest on pierwsza polska drużyna która tak daleko zaszła i zrobił to w pierwszym roku gry w tych rozgrywkach. :clap: :clap: :clap: :clap:
  • 0

#1087 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 29.01.2005 - |13:22|

Panowie i Panie dziś troszkę o Adamie :D Konkursy w Zakopcu to impreza nr 1 jak co roku w Polsce :D Małysz dzisiaj wygrywa :) Mateja w pierwszej 10 :) i jeszcze 3 polaków punktujących :D Oczywiście ja tak obstawiam :) Gdzie,jak gdzie,ale w Polsce Małysz musi wygrać :D
  • 0

#1088 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 29.01.2005 - |18:13|

NO i pierwszy :) . Egzekwo z Roarem :D .

I stało się życzenie kibiców - Nie u nas w domu - Janne :D .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1089 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 29.01.2005 - |19:17|

Janne już opada z sił.Małysz jeśli naprawdę chciałby wygrać puchar świata musiałby zrobić coś niewyobrażalnie szalonego :) ZOstało już tylko 10 konkursów indywidualnych.Czyli do zgarnięcia pula w wysokości 1000 punktów :) Janne Ahonen ma ich 1446 :) Adam Małysz 894 :) Ahonen ma przewagę 552 punktów nad Adamem i nie leci na konkursy do Japonii :) Małysz?Jeszcze nie wiem,czy leci,ale są 2 wyjścia :P Jeśli Małysz wystartuje w Japonii i w reszcie konukrosów to :) Załóżmy,że wszystkie wygrywa ;) Ma na koncie 1884 punkty :) Ahonen nie startując w Sapporo traci 200 punktów,ale ma jeszcze szansę na zdobycie 800 :) Jednak,aby Adam mógł wygrać Puchar Świata :P Ahonen musi zdobyć ich conajmneij 1893 :) Na to wychodzi,że w 8 konkursach musi zgromadzić tylko 447 punktów,a to daje 55,875 punktu na mecz,znaczy na konkurs :) Czyli Ahonen musi zajmować 4,5 miejsca :P Fajnie co :)

Jednak jest i 2 opcja,że Adam również nie startuje w Sapporo.Obydwoje mają szansę na 800 punktów i znów Adam wygrywa wszystkie i zgrania 800 punktów,czyli ma ich 1694 :) Ahonen może zdobyć ich tylko 247,czyli 30,875 punktu na konkurs :P Czyli musi zajmować 9 miejsca,lub niższe :/

Ot taka mała ciekawostka :P
  • 0

#1090 Chavo

Chavo

Kapral

• Użytkownik
  • 162 postów
  • MiastoMazowieckie

Napisano 29.01.2005 - |22:50|

Może to co napiszę nie zabrzmi zbyt patriotycznie ale Adam nie ma raczej szans na zwycięstwo w Pucharze Świata - chyba żeby Janne naprawdę przestał dobrze skakać
  • 0
Jeśli nie będziecie używać oczu waszych po to, aby widzieć, to będziecie używać ich po to, aby płakać.

#1091 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.01.2005 - |16:21|

Małysz razy 2 :) Oja tak to już tradycja,że Małysz w Zakopcu musi wygrać :) Poza tym tak musiało być :P W 2003 roku dwa razy 3,w 2004 dwa razy 2 i w 2005 dwa razy 1 :D Bravo,bravo i jeszcze raz bravo :D

Teraz kolejna część cyklu-Czy Małysz wygra Puchar Świata :D

Ahonen ma nad Małyszem przewagę 532 punkty :/ Zostało tylko 7 konkursów indywidualnych(ponieważ Małysz i Ahonen nie lecą do Sapporo).Jakie są szansę,że Małysz wygra puchar świata?Są szanse :) Małysz wygyrwa wszystkie 7 i ma na koncie 1694 punkty :) Ahonen w 7 konkursach gromadzi tylko 167 punktów :] Czyli na konkurs 23,857143 punkta :/ Ahonen musi w 7 konkursach stawać na miejscu 12 i niżej :/ Niemożliwe do wykonania :/ Jest jednak jeszcze inna szansa :D Wystarczy,że Ahonen'owi stanie się coś złego i już ma po Pucharze :/ Oczywiście Ahonen'owi nie życzymy niczego złego,gdyż jak Małysz chce z nim wygrać Puchar Świata musi to zrobić w sportowej rozgrywce :]
  • 0

#1092 Obi

Obi

Moderator

• Moderator
  • 3 264 postów
  • MiastoWawa

Napisano 30.01.2005 - |18:41|

Niemasz co liczyć . Żeby Adam zdobył w tym roku kryształową kulę to Achonen powinien przestać skakać . A na to się nie zanosi.
Głównym celem Adama , jak i reszty kadry są mistszostwa w Obesdorfie .
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#1093 VeeDee

VeeDee

• VIP
  • 1 338 postów

Napisano 30.01.2005 - |19:27|

Zwłaszcza że Małysz do Sapporro też nie pojedzie.

Jak mówiłem, tylko jakiś wypadek mógłby przeszkodzić Ahonenowi.
  • 0
VeeDee

#1094 Ankh

Ankh

Kapral

• Użytkownik
  • 152 postów
  • MiastoBytom

Napisano 30.01.2005 - |23:10|

Zwłaszcza że Małysz do Sapporro też nie pojedzie.

View Post

W sytuacji kiedy Ahonnen również nie pojedzie również do kraju kwitnącej wiśnii - Adam mógłby zdobyć jakieś punkty.

Przed chwilą podali na Programie 3, że janne jest jeszcze w Zakopanem i ma 40 stopni gorączki. Widać, że przerwa mu się przyda, żeby się wyleczyć.

A tak wogóle - gratulacje dla Adama za to co zrobił przez ten weekend!!! :clap:
  • 0
Dołączona grafika

#1095 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 30.01.2005 - |23:24|

2 tygodnie przerwy i jedyny poważniejszy sprawdzian przed MŚ w Turynie na skoczni Pragelato :] Konkurs indywidualny pokaże kto będzie się liczył,ale mnie najbardziej będzie interesował drużynowy :] Polska raczej na MŚ wystąpi w składzie:Robert Mateja,Mateusz Rutkowski,Tomasz Pochwała(możecie być zdziwieni,ale mam wizje :P ),Adam Małysz.Finowie również mają już raczej skompletowaną drużynę:Matti Hautamaeki,Risto Jussilainen,Tami Kiuru,Janne Ahonen.To samo Niemcy(Georg Spaeth,Stephan Hocke,Martin Schmitt(on powróci w wielkim stylu,mam wizje),Michael Uhrmann.A na dokładke Austria:Martin Hoellwarth,Andreas Widhoelzl,Thomas Morgenstern,Wolfgang Loitzl.Reszta ekip to wielkie niewiadome :]
  • 0

#1096 marcinssdd

marcinssdd

Plutonowy

• Email
  • 496 postów
  • MiastoJawornik

Napisano 01.02.2005 - |16:13|

2 tygodnie przerwy i jedyny poważniejszy sprawdzian przed MŚ w Turynie na skoczni Pragelato :] Konkurs indywidualny pokaże kto będzie się liczył,ale mnie najbardziej będzie interesował drużynowy :] Polska raczej na MŚ wystąpi w składzie:Robert Mateja,Mateusz Rutkowski,Tomasz Pochwała(możecie być zdziwieni,ale mam wizje :P ),Adam Małysz.Finowie również mają już raczej skompletowaną drużynę:Matti Hautamaeki,Risto Jussilainen,Tami Kiuru,Janne Ahonen.To samo Niemcy(Georg Spaeth,Stephan Hocke,Martin Schmitt(on powróci w wielkim stylu,mam wizje),Michael Uhrmann.A na dokładke Austria:Martin Hoellwarth,Andreas Widhoelzl,Thomas Morgenstern,Wolfgang Loitzl.Reszta ekip to wielkie niewiadome :]

View Post

Uuuuuu...
Medium na Forum nam się objawiło! :lol:
Prawdziwy jasnowidz!
Dajcie Mu wódki bo zasób wiedzy to On ma.
Trzeba tylko to jakoś wydobyć z głowy osobnika tego :P :hyhy:

P.S. Mam nadzieję, żę wreszcie Małysz pociągnie kogoś z naszej reprezentacji za sobą i zaczną skakać równo i daleko - już w pewnym momencie myślałem, że Mateja coś w tym roku pokaże - a tu co? NICO (jak do tej pory).
  • 0

Zapraszam do obejrzenia moich zdjęć: digart.pl
Dołączona grafika

#1097 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 01.02.2005 - |16:32|

marcinssdd - ja mam taka sama nadzieje jak ty ale jak wiadomo - "nadzieja ......... ".

jednak jak bedzie to okaze sie w najblizszej przyszlosci - juz widac ze Adam sie troszke poprawil wiec niech idzie za ciosem :)
  • 0

#1098 MacGyver

MacGyver

Chorąży

• VIP
  • 1 361 postów
  • MiastoWieliszew

Napisano 02.02.2005 - |07:44|

Uuuuuu...
Medium na Forum nam się objawiło! :lol:
Prawdziwy jasnowidz!
Dajcie Mu wódki bo zasób wiedzy to On ma.
Trzeba tylko to jakoś wydobyć z głowy osobnika tego :P  :hyhy:

P.S. Mam nadzieję, żę wreszcie Małysz pociągnie kogoś z naszej reprezentacji za sobą i zaczną skakać równo i daleko - już w pewnym momencie myślałem, że Mateja coś w tym roku pokaże - a tu co? NICO (jak do tej pory).

View Post

Mam nadzieję,że nie ma w tym ani drobiny ironii :]
No to się porobiło :/ Wiadomo,że w Sapporo nie wystartują Ahonen,Janda i Małysz :] Jednak Hoellwarth,Lyoekelsoey i Morgenstern polecą :/ Nadrobią punkty i Adam spadnie najprawdopodobniej na 4 miejsce w generalce :/ Jednak nie jest powiedziane,że ta 3 musi zwyciężać :) Będą Japończycy i to u siebie w domu: Kasai,Ito i inni.Poza tym leci Jussilainen,który jest ostatnio w bardzo dobrej formie i na pewno będzie się liczył :)
  • 0

#1099 Seth

Seth

Plutonowy

• VIP
  • 495 postów
  • MiastoWarszawa, Bielany

Napisano 02.02.2005 - |14:12|

Za pewne najbardzej zagorzali kibice futbolowi słyszeli juz o tym chłopaku:

"Nazywa się Jean Carlos Cherao - "Jean". Ma 137 cm wzrostu, waży 34 kilogramy i jest trampkarzem w klubie Associacao Desportiva Atletica Parana. Brazylijskiego chłopca wyróżnia to, że stara się o niego kilka europejskich klubów piłkarskich, w tym Manchester United.

Jean wzbudził zainteresowanie możnych piłkarskiego świata po tym, jak klub na swojej stronie internetowej zamieścił film z jego najlepszymi zagraniami, którymi ośmieszał kilka lat starszych juniorów.

Zanim młodziutki Brazylijczyk opuści ojczyznę minie na pewno jeszcze kilka lat, bowiem przepisy zabraniają europejskim klubom posiadać w kadrze zawodników spoza Starego Kontynentu, którzy nie ukończyli 18. roku życia."

Od razu dorwałem w swoje łapki filmik z jego zagraniami i normalne prawie z krzesła spadłem. To co on tam wyprawia to nawet nasi polscy zawodowcy nie potrafią. Polecam jego obejrzenie, a chociaż chłopak ma prawie 10 lat i nie wiadomo jakim bedzie graczem w przyszłosci to jednak szykuje się nam kolejny Ronaldinho :D

FILMIK
Plik waży jakieś 8MB, ale szybko się sciaga :)
  • 0
6.0 Babylon5, BSG, Friends, Heroes, That 70's Show
5.5 Prison Break, Veronica Mars, House, Day Break, Lost, Smallville
5.0 Dexter, Firefly, How I Met Your Mother, Supernatural
4.5 SG-1, Atlantis, Farscape, KyleXY1, Sleeper Cell, O.C., Office
4.0 Rome, 4400, Joey, What I Like About You
3.5 SAAB, Eureka1, Dark Angel

#1100 szymcio

szymcio

Sierżant sztabowy

• VIP
  • 1 145 postów
  • MiastoWrocław

Napisano 02.02.2005 - |17:40|

dzieki Seth - bardzo chcialem zobaczyc ten filmik. szukalem go!! ja chce tego chlopaka w Man Utd albo Realu Madryt!!! co za dzieciak to glowa boli. Ronaldinho to przy nim pikuś!!!
za jakies 8 lat brazylia z tym chlopakiem znow bedzie najlepsza na swiecie!!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych