PYTANKA TECHNICZNE!!!
Napisano 06.12.2006 - |23:09|
BSG s04e10 - "Oh, Earth...hmm we got frakked out"
Napisano 06.12.2006 - |23:14|
Napisano 06.12.2006 - |23:17|
Zawsze pozostaje jednak możliwość, że źle zakodowany jest film.
- I straszna FOTA, co śmierdzi ziemiom wpatła do tłumaczy, krzyczonc UAaaaaa!
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
* sparafrazowane słowa Czesia - oryginał "Włatcy Móch"
Napisano 07.12.2006 - |18:18|
Napisano 07.12.2006 - |18:40|
Ja mam tak właśnie zrobione ffdshow + SubEdit-Player i jak dotąd wszystko chodzi i gra chociaż nie wykluczam w przyszłości problemów z jakimiś "egzotycznymi" pozycjami.Zainstaluj w ich miejsce filtry ffdshow i włącz w ustawieniach, te, które są potrzebne. Nie wiem czy to pomoże ale na pewno będzie lżej dla systemu. Wszelkie packi kodeków to jakaś pomyłka.
I zawsze zastanawiały mnie te "przeboje" z super hiper pakietami kodeków.
Użytkownik biku1 edytował ten post 07.12.2006 - |18:42|
Dużo ludzi nie wie, co z czasem robić. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu .
RIP BSG, Caprica
RIP Farscape
RIP Babylon 5
RIP SG-1, SG-A, SG-U
RIP SAAB, Firefly
RIP ST: TOS, TNG, DS9, VOY, ENT
Napisano 07.12.2006 - |18:59|
Napisano 07.12.2006 - |20:46|
Ja do odtwarzania mam włączone filtry ffdshow. Do kodowania odpowiednie kodeki. Do oglądania media player classic, który odtwarza nawet uszkodzone pliki lub nieściągnięte do końca. Odtwarza dźwięk AC3 bez potrzeby instalowania kodeków (kodek AC3 powodował problemy przy odtwarzaniu audio mpeg-2 w pliku mpeg-2). Napisy wyświetla mi vsfilter i nie mam z nim żadnego problemu. Moim zdaniem to najlepszy zestaw do oglądania filmów avi w windowsie.Ja mam tak właśnie zrobione ffdshow + SubEdit-Player i jak dotąd wszystko chodzi i gra chociaż nie wykluczam w przyszłości problemów z jakimiś "egzotycznymi" pozycjami.
Co do Manty, to mam mieszane uczucia. Nie wiem jak nowsze modele ale te sprzed dwóch lat czy roku mają dziwną tendencję do zaprzestania odczytywania płyt DVD-R lub DVD+R. Na początku czytają oba formaty a po jakimś czasie jeden z nich, dowolnie wybrany. Sam Manty nie mam, ale moi znajomi są w posiadaniu Emperorów 1 i narzekają. Sam mam odtwarzacz WIWA 128 i póki co czyta wszystko, prócz plików mpeg-2 "luzem", co potrafiła Manta. AVI w HR oglądam na kompie bo odtwarzacz ich nie uruchamia.Jak zwykle miałem rację, to nie wina manty
Objawy, które opisałem powyżej znam z zachowania swojego odtwarzacza.
Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 07.12.2006 - |20:47|
Ale że poniewarz wszystkie bajki dobże sie kończom, nie opowiem, co się stało potem.*
Napisano 07.12.2006 - |20:53|
Użytkownik Hans Olo edytował ten post 07.12.2006 - |20:55|
Napisano 07.12.2006 - |21:15|
To prawdopodobnie wina zaawansowanych funkcji kodeka Xvid.czasami się zdarza, że mam dwa różne filmy zakodowane dokładnie tym samym kodekiem i z takimi samymi bitrate'ami i jeden działa a drugi nie
Jeżeli chcesz sobie podejrzeć strukturę logiczną pliku avi (lub innego wideo) to polecam program GSpot. Najnowsza wersja pokazuje rozkład wszelkiego rodzaju klatek w strumieniu avi czy mpeg. Jeżeli w avi są zbyt duże odstępy pomiędzy klatkami kluczowymi to odtwarzacze mogą mieć problemy. Możesz sobie tym programem podejrzeć rozdzielczość, bitrate, fps i inne bajery związane z parametrami strumienia wideo i audio i zobaczyć czy oba pliki są na pewno tak samo kodowane.
Prawdopodobnie to wina tego, że audio i wideo nie są ze sobą przeplatane, tylko idą jakby oddzielnie. Wtedy jedno albo drugie może iść trochę szybciej i dlatego tak się dzieje. Da się to poprawić VirtualDubMod bez potrzeby przekodowywania filmu.No i niektóre filmy zakodowane w Divx 6 rozsynchronizowują się
Użytkownik Lucas_Alfa edytował ten post 07.12.2006 - |21:16|
Napisano 17.01.2007 - |16:14|
Mam taki oto problem.
Zakupiłem sobie laptopa Della Inspiron ale podział dysku mnie nie satysfakcjonuje :/
Wrzucłem Partition Magic no i mam tam super ciekawe rzeczy.
Jedna partycja 70GB jako dysk C
Jedna partycja 40MB cos tam della jest jakies sterowniki i takie [beeep]y. Ogólnie to są tam chyba rzeczy do obsługi Media Direct w jakie jest wyposażony lapek. tzn mogę ogladać filmy czy słuchać muzyki bez konieczności właczania Windowsa.
Jest jeszcze 3 partycja ktora jest dla mnie zagadka.
4,4GB typu (i to najlepsze) CP/M, Concurrent DOS, CTOS takie cos mi o niej pisze Partition Magic. I teraz pytanie co to jest?
Partycja jest cała zawalona danymi po brzegi ale nie moge obaczyc co tam jest.
Wdzieczny bede za kazda pomoc.
PEACE
Napisano 17.01.2007 - |16:35|
Napisano 17.01.2007 - |16:50|
PEACE
Napisano 17.01.2007 - |17:34|
Ja miałem program już zainstalowany do obsługi tego. Zrzuciłem zawartość tej partycji na dwie płyty DVD, i jak coś się skaszani bootuje z tej nagranej płyty DVD. No i zawsze z tej partycji jest ponad 4GB dodatkowego miejsca.Tak też przypuszczam ale jak się do tej partycji dobrać w przypadku odzyskiwania systemu. Bo niestety pomysłów mi brak :/
PEACE
Height/Weight:Unknown
Last seen:Wojnówko 2007, Poland
Whereabouts: Duty on Deadalus, Mission to England
Member of SG-NORTH TEAM?
Napisano 17.01.2007 - |17:55|
albo wlasnie nagraj sobie plytki w acerach drazu jest programik do tworzenia takich plytec recowery
Napisano 17.01.2007 - |19:27|
6 sezonow SG-1 lezalo sobie latami na CD-kach. Chcialem je zgrac na DVD w koncu ale zonk. Kilka plikow nie chcialo sie do konca zczytac. Potraktowalem je Bad_Copy. Pliki mam juz na HHD ale oczywiscie z bledami (nie duze, kilkanascie klatek w kazdym przypadku).
Teraz pytanie: Jak za pomoca ed2k moge te pliki naprawic (czyli sciagnac tylko te uszkodzone czesci a nie calosc)? Torrentow do starych sezonow raczej brak.
Eric Clapton - Polski nieoficjalny portal Artysty
Napisano 18.01.2007 - |02:59|
Napisano 18.01.2007 - |09:51|
Ale poczytałem instrukcje trochę i wynika ze monżna jednymklikniecięm usunąć tą partycje.
Removing Dell PC Restore
NOTICE: Removing Dell PC Restore from the hard drive permanently deletes the PC Restore utility from your computer. After you have removed Dell PC Restore, you will not be able to use it to restore your computer's operating system.
Dell PC Restore enables you to restore your hard drive to the operating state it was in when you purchased your computer. It is recommended that you do not remove PC Restore from your computer, even to gain additional hard-drive space. If you remove PC Restore from the hard drive, you cannot ever recall it, and you will never be able to use PC Restore to return your computer's operating system to its original state.
To remove PC Restore:
1. Log on to the computer as a local administrator.
2. In Windows Explorer, go to c:\dell\utilities\DSR.
3. Double-click the filename DSRIRRemv2.exe.
NOTE: If you do not log on as a local administrator, a message appears stating that you must log on as administrator. Click Quit, and then log on as a local administrator.
NOTE: If the partition for PC Restore does not exist on your computer's hard drive, a message appears stating that the partition was not found. Click Quit; there is no partition to delete.
4. Click OK to remove the PC Restore partition on the hard drive.
5. Click Yes when a confirmation message appears.
The PC Restore partition is deleted and the newly available disk space is added to the free space allocation on the hard drive.
6. Right-click Local Disk © in Windows Explorer, click Properties, and verify that the additional disk space is available as indicated by the increased value for Free Space.
7. Click Finish to close the PC Restore Removal window.
8. Restart the computer.
i tak jak piszesz tombarek ctrl+F11 wlacza przywracanie tego cuda. Ale co to za przywracanie systemu jak ci wszystko kasuje z dysku :]
PEACE
Napisano 18.01.2007 - |10:17|
a co jeśli nie używa się jedynego "słusznego" systemu? i czy po jej usunięciu tracę możliwość ręcznej instalacji? (wiem że głupie te pytania, ale tak to czytam, i tak to dziwnie brzmi...
Napisano 22.01.2007 - |23:40|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych